21/7/09

Η υπουργάρα, ο ΟΠΑΠ και μιά απεργία

Όπως ακριβώς τα είχαμε πει.
Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ όταν είδαν ότι καταστρέφονται (και μαζί με αυτούς και ο ΟΠΑΠ αλλά και τα δημόσια έσοδα) από τις απίστευτες προχειρότητες του οικονομικού «επιτελείου» (θίασου δηλαδή), όχι μόνο κατέβηκαν σε απεργία αλλά έκαναν και κατάληψη στα μηχανογραφικά κέντρα της εταιρίας νεκρώνοντας τις συναλλαγές και επομένως και τα δημόσια έσοδα, κατακρημνίζοντας παράλληλά -ακόμα περισσότερο- και τη μετοχή της εταιρίας.

Κι εκεί που η υπουργάρα έλεγε σθεναρά «Όχι» ακόμα και στον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, όταν είδε τον ξεσηκωμό και τα πρωτοσέλιδα έκανε την κουνέλα και κάλεσε (αυτός τώρα) τον ΟΠΑΠ και τους πράκτορες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για να αλλάξει η ρύθμιση. Όταν ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ είδε τον υπουργό και συνομίλησαν δηλαδή, τι ακριβώς επιχειρήματα χρησιμοποίησε που (απ’ ότι φαίνεται) ήταν πιο αδύναμα από τη δυναμική κινητοποίηση των πρακτόρων;

Και τώρα επανεξετάζεται ο νόμος! Τώρα!
Που πέρασε και από τη βουλή και ψηφίστηκε!


Χρήσιμο αυτό το περιστατικό για το πως λειτουργεί το γκουβέρνο, (που αποτελείται όπως πανηγυρικά αποδεικνύεται από άσχετους, ανεπάγγελτους σκιτζήδες. Που αποφασίζουν ερήμην των ενδιαφερομένων, που αγνοούν βασικά τεχνικά στοιχεία απο τα θέματα που υποτίθεται οτι ρυθμίζουν (άντε να εξηγήσεις στους κομματικούς καρεκλοκένταυρους που τρέφονται από ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις τι σημαίνει φορολογία στα καθαρά κέρδη, να εξηγήσεις στοιχηματικές αποδόσεις και άλλα ψιλά γράμματα).


Είναι χρήσιμο αυτό το περιστατικό γιατί διαλύει και την τελευταία αυταπάτη που μπορεί να έχει κάποιος για το πως λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία στης Ελλάδα.
Κανείς από όσους ψήφισαν και ενέκριναν δεν αφιέρωσε κάποιο ελάχιστο χρόνο για να ενημερωθεί τι ψηφίζει;

Και τώρα που θα γίνουν αλλαγές (και φυσικά θα ψηφιστούν κι αυτές) δεν θα είναι αυτό στην πράξη εξευτελισμός της βουλής και των ίδιων;
Μιλάμε για τον ίδιο υπουργό που έδωσε κίνητρα για της αγορά των μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων (για να ξεστοκάρει ο φιλικός του αντιπρόσωπος εν μέσω κρίσης), για να έρθει μετά να χώσει τεκμήρια σε όσους μαλάκες την πάτησαν και αγόρασαν!

Κι αυτή η κουτοπονηριά φαίνεται να τους περνάει σε κάθε περίπτωση που ο κόσμος δεν αντιδρά όπως οι πράκτορες του ΟΠΑΠ.

Τη φωτογραφία τη βρήκα στο neolaia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: