15/7/09

Προσφυγή εναντίον της "έκτακτης εισφοράς"

Πήρα το παρακάτω mail σήμερα και το παραθέτω αυτούσιο.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Σε πολλούς από εμάς ήρθε τις τελευταίες μέρες το χαρτί του λογαριασμού για την «έκτακτη εισφορά» των (ήδη φορολογημένων, μικτών) εισοδημάτων μας.

Σύμφωνα με τη γνώμη των περισσοτέρων νομικών η φορομπηχτική αυτή ενέργεια είναι σαφέστατα αντισυνταγματική.

Σε δημοσίευμα μάλιστα της «Κυριακάτικης» της 12/7/09 (Οικονομία σελ 9) αναλύεται η αντισυνταγματικότητα της επιβολής φόρου για τα εισοδήματα του 2008 (αυτή τη χρονιά αφορά η ειδοποίηση, τον Οκτώβριο θα ακολουθήσει νέα για τα εισοδήματα του 2009).

Επειδή η μπακάλικη λογική που επιβάλει φόρο σε εισοδήματα που ήδη έχουν φορολογηθεί πρέπει να εκτεθεί και να πολεμηθεί.

Επειδή πολλοί συνάδελφοι είναι ήδη άνεργοι και παρ όλα αυτά δεν έχει προβλεφθεί καμία σχετική εξαίρεση.

Επειδή βαρεθήκαμε να πληρώνουμε ένα κράτος –τέρας που βρίσκει εύκολες λύσεις με τους μονίμως χαρατσωμένους ενώ «αδυνατεί» μόνιμα να συλλάβει τη φοροδιαφυγή.

Επειδή οι κουτοπόνηροι πολιτικοί μας ποντάρουν στην «ταλαιπωρία» της προσφυγής και ξέρουν πολύ καλά οτι νομοθέτησαν παράνομα (προεξόφλησαν οτι δεν θα εκτελεί πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις με την απλή λογική «πλήρωσε τώρα και αν δικαιωθείς θα σου τα επιστρέψω»).

...για όλα αυτά τα «επειδή» σχεδιάζεται προσφυγή στη δικαιοσύνη μέχρι τον ανώτατο βαθμό.

Τώρα που η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτικές λωποδυτάκου, θα ήταν μια καλή στιγμή να επαναλάβει την καμπάνια του για τη φορολογικη συνείδηση των ελλήνων...

2 σχόλια:

ikor είπε...

Ποιος σχεδιάζει την εν λόγω προσφυγή Ανέστη; Με τι χρονοδιάγραμμα;

Καλό μεσημέρι!

ανεστης είπε...

@Ikor
Γειά και χαρά!
θες να σε φέρω σε επαφή; Η προσφυγή θα γίνει μάλλον μετά απο την καταβολή της 1ης δόσης που κανονικά πέφτει στο τέλος Ιουλίου. Εγώ θα συμμετέχω στη συλλογική προσφυγή.