20/10/09

Η εποχή των ηλιθίων

Η "εποχή των ηλιθίων" είναι μια ταινία για την κλιματική αλλαγή. Και για την δική μας ηλιθιότητα που ενώ έχουμε όλα τα στοιχεία που μας αποκαλύπτουν την επερχόμενη καταστροφή, επιμένουμε να μην αλλάζουμε τρόπο ζωής.
Πρωταγωνιστούμε κι εμείς λοιπόν στο ρόλο των ηλιθίων.

Η Greenpeace και η WWF διοργανώνουν την πρεμιέρα της ταινίας μεθαύριο, Πέμπτη 22/10 στο Σύνταγμα. Για την εκδήλωση θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά φωτοβολταϊκά συστήματα των εταιριών Positive Energy και Conergy που είναι και χορηγοί της εκδήλωσης.
Λογικό!

Να σας ρωτήσω κάτι τώρα: Πόσοι από εμάς έχουμε ψάξει εναλλακτικές πηγές και τρόπους για την οικιακή ενέργεια που καταναλώνουμε;
Πόσοι έχουμε αναζητήσει καταναλωτικά προϊόντα σαν αυτά ή ακόμα πιο απλά, πόσοι έχουμε φροντίσει να πιέσουμε για την ευρύτερη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη χώρα μας όπου η γραφειοκρατία ακόμα είναι ένας σκέτος λαβύρινθος;
Παράλογο!




3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η ταινία είναι μία πολύ ιδέα, αν και η χορηγία σχετικά με τα φοτοβολταϊκά μάλλον δε μου αρέσει, αλλά τέλος πάντων. Ο τίτλος έρχεται σε αντιδιαστολή με το βιολογικό μας είδος (homo sapiens sapiens =σοφός άνρθωπος).

ανεστης είπε...

Δήμο
αν εχεις την καλοσύνη εξήγησέ μου τις αντιρρήσεις σου για τη χορηγία. Με ενδιαφέρει ειδικά η δική σου άποψη.

Ανώνυμος είπε...

Για δοκίμασε να παρεις άδεια για φωτοβολταικό! και θα δεις τι θα ακουσουν τα αυτάκια σου! Απογοητευση σκέτη η γραφειοκρατία. Αν δεν έχεις μπαρμπα στην Κορώνη δεν πέρνεις άδεια!