7/10/09

Οι μπαγιάτικοι, κι ο "εξαφανισμενότερος"


Σε πάνω απο δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, πρώην υπουργοί της ΝΔ, κατά την παράδοση παράδοσης των υπουργείων έλεγαν ότι η διάδοχη κατάσταση (με τα αναμορφωμένα και μετασχηματισμένα υπουργεία) ήταν κάτι που και οι ίδιοι ήθελαν να είχε γίνει.

Σε αντίθεση με ότι είναι έτοιμοι να πιστέψουν οι Καραμανλικότεροι των Καραμανλικών και σε αντίθεση με όσα δηλώνει και πάντα επιπόλαιος Λαζόπουλος, ο Καραμανλής δεν είχε πλαισιωθεί απο ένα τσούρμο ανίκανους. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή ένα ολόκληρο υπουργικό συμβούλιο να είναι όλοι ανίκανοι ενώ ο Καραμανλής να φαίνεται σαν να «προδίδεται» απο τα στελέχη του. (Εντάξει μερικοί «όνομα και μη χωριό» ήταν πράγματι ανύπαρκτοι, το έχει το DNA φαίνεται).

Ίσως αυτή η εικόνα να πλασάρεται απο διάφορους που θα ήθελαν τον Καραμανλή «χρυσή εφεδρεία» για το μέλλον αλλά...

Αλλά τυχαίνει όλοι όσοι εμφανίζονται τελευταία στα τηλεοπτικά πάνελ να ομολογούν το ίδιο: Ο (πρώην) Πρωθυπουργός ήταν εξαφανισμένος από καιρό. Βαριόταν να ασχοληθεί με προβλήματα. Ήθελε να είναι (κι αυτός) ένας απλός ξυλοκόπος στα δάση του Καναδά. Κι αυτή η εξαφάνιση ήταν που είχε παραλύσει το σύμπαν, είχε εξαφανίσει το κράτος.

Η εικόνα των κουρασμένων και παραιτημένων πρώην με το θολό βλέμμα, δίπλα-δίπλα σε νέα –στην πλειονότητά τους- πρόσωπα με μέτι που γυάλιζε ήταν καταλυτική. Δεν ξέρει κανείς τι θα καταφέρει και σε πόσο καιρό ο Γιώργος, αλλά ένα είναι το γεγονός: Η αναμόρφωση των υπουργείων, η τοποθέτησή του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο και ο τρόπος με τον οποίο στελέχωσε τα υπουργεία, μυρίζει έμπνευση, προετοιμασία και όρεξη για δουλειά.

Με μια εξαίρεση: Θα έπρεπε να ξέρει καλύτερα ο Γιώργος απ’ το να κάνει μια τόσο πρόχειρη και «λαϊκής κατανάλωσης» πρόταση στον Νίκο Χρυσόγελο για το υπουργείο περιβάλλοντος. Θα έπρεπε να ξέρει ο Γιώργος οτι ο Ν. Χρυσόγελος είναι στην πολιτική εξ απαλών ονύχων, από τα χρόνια του Γυμνασίου ακόμα με σοβαρή πολιτική σκέψη και δεν θα πουλούσε τους συντρόφους του για μια θέση σε υπουργείο άνευ όρων. Εκεί πιάστηκε αδιάβαστος.
Κατά τα άλλα, μακάρι να του βγει η συνταγή.

5 σχόλια:

K-Top είπε...

Να έκανε πρόταση και στον cool-Αλέξη για το δημοσίας τάξης και στην Αλέκα για το εργασίας και να τους αφήσει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα! :p

"Εγώ τους τα έδωσα, αφού δεν τα πήραν γιατί γκρινιάζουν???" :p

Xavier είπε...

Μου φαίνεται κι εμένα ανεξήγητη η χαώδης διαφορά στον τρόπο με τον οποίο αξιολογείται ο Καραμανλής από εμένα και από πολύ άλλο κόσμο, πέρα από τις πιθανές ιδεολογικές διαφορές.

ανεστης είπε...

@K-Top
Έκανε για το Δημόσιας Τάξης στη Δαμανάκη... Το ίδιο δεν είναι;
Πέρα απο την πλάκα, δεν νομίζω ότι τον έπαιρνε να κάνει τέτοιες προτάσεις σε κοινοβουλευτικά κόμματα.

@Xavier
Ο "πολύς άλλος κόσμος" είναι όλοι αυτοί που γοητεύονται απο τις κινήσεις - παντομίμα νευρόσπαστου;

Khlysty είπε...

"Ήθελε να είναι (κι αυτός) ένας απλός ξυλοκόπος στα δάση του Καναδά". Ω, ναι!!!http://www.youtube.com/watch?v=mL7n5mEmXJo

ανεστης είπε...

@Khlysty
Μ αρέσει που επικοινωνούμε με λίγα λόγια και κώδικες.