2/3/10

O Independent για την ελληνική κρίση

Όσοι απο εσάς επιμένετε να διαβάζετε για να σχηματίζετε γνώμη και να μην την ψωνίζετε έτοιμη σαν ετοιματζίδικο κοστούμι, κάντε μια βόλτα σ' αυτό το κειμενάκι του Inependent (απο τις 15/2), για να διαβάσετε μια ψύχραιμη και τεκμηριωμένη γνώμη μακρυά απο υστερίες και στερεότυπα.

5 σχόλια:

Θανασης Ξ. είπε...

Πράγματι καλό κείμενο.
Δυστυχώς εμείς εδώ αρεσκόμαστε να κλείνουμε τα μάτια, ή να βλέπουμε ότι μας αρέσει..

Καλό βρράδι..

Xavier είπε...

Καλό το κειμενάκι και κατατοπιστικό, αλλά η θέση που παίρνει δεν μου πολυαρέσει. Δηλαδή:

"Is this a sensible way to run the world, Daddy? No, son, but consider this. The crisis has scared the Greeks. They may now finally put their house in order which will, in the long run, be good for the Greeks."

Εγώ λέω να του βάλουμε φωτιά να το κάψουμε και το δικό μας house και τα διπλανά. Γιατί τέτοια houses όπου είμαστε υπηρετικό προσωπικό μη πω και σκλάβοι, δεν τα θέλουμε. Να τα κάψουμε και να φτιάξουμε κοινόβια. Not a house, but a home.

ανεστης είπε...

Ναι αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να καταλάβουμε οτι το house μας είναι βαθύτατα προβληματικό, δεν τιμά το home μας. Δεν έχει άδικο...
Απλά πρέπει να βάλεις τη σωστή αντιστοίχηση όπου house είναι το κτίριο και ο μηχανισμός και home η πατρίδα.

Xavier είπε...

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μετά το "No son", δεν μπορεί να υπάρξει κανένα "but". Αν με αυτό το "No son" συμφωνούν πολλοί, τότε είναι ευκαιρία να επανεξετάσουμε κάποια πράγματα και όχι να κάνουμε "μερεμέτια" σε ένα σύστημα που "μας χαλάει".

Το house μας είναι προβληματικό μεν, αλλά στηρίζεται και σε προβληματικά θεμέλια. Θα φανεί αυτό από το αν θα αρχίσουν να γέρνουν και άλλα houses πιο καλοφτιαγμένα από το δικό μας...

ανεστης είπε...

Μωρέ θα γείρουν, δε θα γείρουν;
Αλλά οι "άλλοι" οταν έχουν ελαφρώς πιο οργανωμένα houses δεν θα καταλήξουν το πάγωμα των συντάξεων...