4/3/10

Το excel είναι ο πραγματικός πρωθυπουργός;

Το έλεγε ο Alvin Lee μέσα από τη διαφήμιση της Cosmote : “Tax the rich, feed the poor, till there are rich no more…” .

Και παρά τη διαβολική ιδέα των κομμουνιστών στελεχών της Cosmote, η διαφήμιση δεν έφτασε στα αυτιά της κυβέρνησης. Που τόσους μήνες δεν ανακοίνωνε μέτρα και εμείς οι αφελείς νομίζαμε πως σχεδιάζουν αναδιαρθρώσεις, πως θα άρχιζαν από θεσμικές παρεμβάσεις, θα ξανα-έστηναν το κράτος.
Ναι πως…

Σήμερα λοιπόν η μισή χώρα κλαίει πάνω από τα μέτρα που ανακοίνωσε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου(!) η κυβέρνηση και η άλλη μισή ψάχνει να βρει την τσόντα της Τζούλιας (αυτή την κακομοίρα σε λίγο καιρό θα την ψάχνουν σε άσυλα ανιάτων).

Και για τους δεύτερους δεν μπορώ να κάνω τίποτε και δεν θέλω κιόλας γιατί αν αυτό τους απασχολεί, τότε καλώς φορολογούνται και περισσότερα θα έπρεπε να τους πάρουν, άλλωστε δεν θα καταλάβουν και τίποτα.

Αλλά οι πρώτοι ξέρουν πολύ καλά τι βλέπουν μπροστά τους:

Περίοδο απίστευτης ύφεσης. Τα μέτρα έβαλαν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της εμπορικής δραστηριότητας.

Άνευ όρων παράδοση του ΠΑΣΟΚ που συνιστά ολοκληρωτικό ξεπούλημα των ιδεολογικών λειψάνων που λιτάνευε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Αν ο ΓΑΠ δεν αφαιρέσει ΤΩΡΑ το «σοσιαλιστικό» από τον τίτλου του μορφώματος που ηγείται, θα συνεχίσει να διαπράττει ι μέγιστη ύβρη. Διότι όταν αποφασίζεις να παγώσεις τις συντάξεις χωρίς αυτό να είναι μέσα στα μέτρα που υποχρεώνεσαι να πάρεις, τότε συνειδητά σκοτώνεις τη συγκεκριμένη κοινωνική τάξη.

Μεγαλύτερη φοροδιαφυγή. Τίποτε συγκεκριμένο, καμία απόφαση για κυνήγι κανένα ζόρι. Ομολογία ήττας και ανυπαρξίας. Πάλι θα πληρώσουν αυτοί που μέχρι σήμερα πληρώνουν. Οι τραπεζίτες κανονικά θα πρέπει τώρα να έχουν ξεραθεί στα γέλια.

Μεγαλύτερη διαφθορά. Από τους ίδιους που τώρα θα εισπράττουν λιγότερες αποδοχές και που θα ψάχνουν να αντισταθμίσουν τις απώλειες.

Κι επειδή όλοι παροικούμε στην Ιερουσαλήμ μια γνωριζόμαστε πλέον: Δεν γίνεται να παίρνεις μέτρα περιμένοντας την ευαρέσκεια της όποιας Golman Sachs όταν η ίδια αυτή σε βοηθούσε να κρύψεις τα ελλείμματά σου και άρα ήξερε πόσο ευάλωτο έχεις κάνει το Ευρώ στην πτώση του οποίου έχει στοιχηματίσει ("σιγουράκια" τα λένε αυτά οι στοιχηματζήδες).

Με δύο λόγια, σε ένα παιχνίδι που έχει ήδη κριθεί, μέτρα μέσω πειραματισμών στο excel δεν γίνονται παιδιά. Φυσικά ποιος είμαι εγώ που θα σας δώσω μαθήματα, απλά αυτός που πληρώνει είμαι. Αλλά αν δεν αντιληφθείτε ποια χώρα κυβερνάτε κι από πού πρέπει να αρχίσετε τα μερεμέτια, καλύτερα να φύγετε τώρα.

Υ.Γ. Κύριοι της Βουλής, αφήστε σας παρακαλώ τις αηδίες για εθελοντικά ταμεία και λοιπές φαιδρότητες. Φανείτε επιτέλους χρήσιμοι και αποφασίστε κάποτε για κατάργηση της κατάπτυστης ασυλίας σας.

2 σχόλια:

Λιακάδα είπε...

Εθελοντικα ταμεια ε? Ωραιοι ειναι! Το αλλο το ανεκδοτο με τον Αλογογοσκουφη που μολις εμαθε περι εθ7ελοντικου ταμειου δηλωσε ψευδα πως αμα τελικα ιδρυθει τετοιο ταμειο θα δωσει και αυτος 1εκ. euro το ακουσες? Αει να χαθουν πια, τα λαμογια! βρωμιζουν τη ζωη μας!

παράλληλος είπε...

Κάποτε "γελούσαμε" με τις γελοιότητες Στάθη Ψάλτη, τώρα μας μένει να κλάψουμε με την προσβολή της νοημοσύνης μας!...