17/3/09

Των σημαιών και παρελάσεων το ανάγνωσμα

-Και γιατί (μου λέει η φίλη μου) εσύ είσαι υπέρ του να κρατάνε τη σημαία οι αλλοδαποί μαθητές στις παρελάσεις;

Και εξηγώ ότι δεν είμαι «υπέρ», απλά πιστεύω πως όταν υπάρχει διάταξη (ή όπως αλλιώς λέγεται) που ορίζει ότι τη σημαία την κρατά ο αριστούχος μαθητής, ή την τηρούμε ή την καταργούμε.
Αλλά πάντως δεν την ερμηνεύουμε αλλήθωρα, δεν αλλάζουμε τους όρους του παιχνιδιού όταν βλέπουμε ότι «χάνουμε».

Δεν είχαμε τη γενναιότητα να καταργήσουμε τις μαθητικές παρελάσεις, δεν είχαμε αναρωτηθεί τόσα χρόνια για την παιδαγωγική ορθότητα του να χρησιμοποιούμε τη σημαία σαν τρόπαιο του αριστούχου κι αρχίζουμε αυτή τη συζήτηση να την κάνουμε τώρα που οι αλλοδαποί βγαίνουν καλύτεροι μαθητές από τα καμάρια μας;
Πολύ εύκολο και φτηνό μου φαίνεται.

Απ’ την άλλη υποστήριζα και υποστηρίζω ότι πολλά πράγματα αποτελούν τραγικά παιδαγωγικά λάθη σε ότι γίνεται στα σχολεία.

Η αφαίρεση του δικαιώματος από τον δικαιούχο να κρατήσει τη σημαία επειδή είναι αλλοδαπός (τη στιγμή που δεν ορίζεται τέτοια εξαίρεση) δεν βοηθά στην κατανόηση της συνύπαρξης, της συλλογικότητας και της ίδιας της άμιλλας. Αν ο μετανάστης που σε περιβάλλον οικονομικής ένδειας καταφέρνει να είναι αριστούχος, είναι και παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους. Και σαν τέτοιο παράδειγμα πρέπει να τιμηθεί.

Και μαζί να τιμηθούμε κι εμείς που ένας «ξένος» δέχεται να μπει κάτω από το εθνικό μας λάβαρο, να ενστερνιστεί τα όποια ιδεώδη, να ασπαστεί τις αξίες που θεωρούμε ότι αντιπροσωπεύει η σημαία. Μαζί και το αρχαίο Ισσοκρατικό ρητό που ονομάζει Έλληνα όποιον δέχεται την παιδία μας.

Ποιος όμως θα αναλάβει την πρωτοβουλία να τα πει αυτά, να τα διδάξει στα παιδιά; Οι ίδιοι που αφήνουν τόσες γενιές στο σκοτάδι σε ότι αφορά την αρχαιοελληνική κουλτούρα;
Γιατί για να μάθει κάποιος τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη θα πρέπει πρώτα να τελειώσει το σχολείο, να τους μελετήσει εξωσχολικά.
Μπορεί σ’ αυτούς να οφείλεται όλο το οικοδόμημα του δυτικού πολιτισμού αλλά το παπαδαριό -που πολεμάει με λύσσα οτιδήποτε υπήρξε του χριστιανισμού- έχει καταφέρει να μας αποξενώσει από τέτοιες επικίνδυνες διδαχές. Έχει καταφέρει να πείσει ότι η μισαλλόδοξη και εθνικιστική διαχωριστική πολιτική είναι ελληνοπρεπής και όσοι ασπάζονται τη διαφορετικότητα είναι μειοδότες (να μη σου πω και εβραιομασόνοι!).

Κι αν περιμένουμε να διορθωθούν τα πράγματα από το Υπουργείο Παιδείας και Μοναδικού Θρησκεύματος, χάσαμε.



Το σκιτσάκι το βρήκα στο Alice Cafe

13 σχόλια:

BioLogos είπε...

Έλληνες ή πασίγνωστοι για την ικανότητά μας να βοηθούμε στην κοινωνική ενσωμάτωση αλλοδαπών, που ζούνε χρόνια στο μικρό μας μπουρδέλο.Εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς για άλλη μια φορά το έχουμε ρίξει σε άχρηστες παρελάσεις, ήρωες, πατρίδα, θυσίες κτλ κτλ επαναπαυόμενοι στην προγονολατρευική μας ύπνωση έχοντας ξεχάσει τα αυτονόητα.

Χαίρομαι που είμαι ένας αλλοδαπός εν μέσω ξένων,μακρυά από τη χώρα μου,που δεν μου στέρησαν ποτέ το δικαίωμα στην αξιοκρατία και την αξιοπρέπεια.

Βιολόγος ο εβραιομασόνος

ανεστης είπε...

@Biologos που χάθηκες εσύ; Σε φάγανε οι μασονικές στοές της αλλοδαπής ε; Και πως αντέχεις ρε κύριος μακριά απο την αιματοβαμένη γη των προγόνων σου;
Ναι μεν δε σου στέρησαν το δικαίωμα στην αξιοκρατία και την αξιοπρέπεια αλλά σημαία δεν σου έδωκαν!

BioLogos είπε...

Έχω αραιώσει λιγάκι λόγω βαρεμάρας και δουλειάς.Τα προβλεπόμενα.

Μια χαρά αντέχω μακρυά από την τιμημένη Ελλάδα.Είναι θέμα συνήθειας από τη μία και από την άλλη συνειδητή απόφαση για να ξεφύγω από την παράνοια.
Με προβλημάτισες για τη σημαία.Να κάνω καμιά αίτηση να βγω στο κέντρο με γερμανική σημαία να κόβω βόλτες να γελάσει κι ο κοσμάκης?

Το όλο θέμα είναι αστείο πάντως.Δεν μπορώ να το καταλάβω και επίσης πιο αστείο είναι ότι κάθε χρόνο λέμε τα ίδια και τα ίδια.Έχει πλάκα τί να πω.

ΥΓ.Θυμήθηκα εκείνον τον Ρωσοπόντιο αστροναύτη,που φορούσε τη στολή με τη ρωσική σημαία ή τον Έλληνα καθηγητή (Σηφάκης) που πήρε το βραβείο Τούρινγκ και έχει τη γαλλική υπηκοότητα από το 80 ή κάτι τέτοιο...Είμαστε αστείοι!

zouri1 είπε...

εγω ειμαι υπερ,ανεξαρτητα αν ειναι αλλοδαπος ή οχι.Φυσικα ομως ειμαι κατα των παρελασεων

ανεστης είπε...

@Bio
Και θα λέμε συνεχώς τα ίδια όσο βαλτώνουμε στα ίδια και τα ίδια θέματα που μας στοιχειώνουν.
Καμμιά θέση για μένα έχεις εκεί;

zalmoxis είπε...

15% ξενοφοβικός φασιστάκος + 25% προγονόπληκτος + 30% Καραγκιόζης + 30% λεβεντολιγούρης = 100% Ελληνάρας.
Άντε πες τώρα σε ένα τέτοιο υβρίδιο ότι πρέπει να καταργηθεί π αναχρονιστικός θεσμός της μαθητικής παρέλασης...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι κακή η ιδέα σου Ανέστη μου!
Κι αν μου επιτρεπεις να απαντήσω από δω στον αγαπητό Βιολόγο, θα τον προτεψω να καταθέσει την αίτηση που λεει κι αν του τη δώσουν εγώ θα βγώ να παρελάσω μαζί του, να φάμε μαζί το γιουχάρισμα!

zalmoxis είπε...

@ BioLogos,

Σαλόμ από τον συνοδοιπόρο Ζαλμοστάιν, τον άπατρη!

BioLogos είπε...

@Ανέστη
Αν είναι να φέρεις σε τάπερ τυρόπιτα και πιτόγυρο σπέσιαλ, είσαι ευπρόσδεκτος.

@Λιακάδα
Να πάω να ξεσκονίσω τη φουστανέλα που είχα βάλει στο νηπιαγωγείο?

Αχ βρε Ζάλμοξι αυτός ο 100% Ελληνάρας ωρύεται και κόπτεται για ένα κομμάτι πανί αλλά στο δια ταύτα έχει σηκώσει τη σημαία του σταρχιδισμού και της αδράνειας εδώ και πολλά χρόνια.Καλύτερα δίχως πατρίδα, όσο δύσκολο κι αν είναι.

ανεστης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ανεστης είπε...

Ζαλμοξι και Βιολόγε
ταυτίζομαι απόλυτα με όσα λέτε και νοιώθω ξένος στον τόπο μου.
Είμαστε λίγοι και σκόρπιοι γαμώτο...

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Όλο το "πρόβλημα" το λύνεις στην εισαγωγή σου. Υπάρχει κανονισμός περί της σημαίας και ποιος θα τη σηκώνει. Τελεία+παύλα!
Το πραγματικό πρόβλημα που βγαίνει στην επιφάνεια με αφορμή τις παρελάσεις είναι η στάση που έχουμε απέναντι σε νόμους και κανόνες. Ως γνώστες-βεβαίως βεβαίως- τους αναλύουμε κατέχοντας όχι μόνο το γράμμα αλλά και το πνεύμα του νόμου!

ανεστης είπε...

@απειρωτας
και το παράξενο είναι οτι αυτοί που κατα κύριο λόγο έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι όσοι φωνάζουν οτι υπάρχει ανομία!