22/10/08

Μια πικρή εμπειρία με το Samsung Omnia i900



Αποφάσισα λοιπόν να αλλάξω κινητό,να κρατήσω λίγο με τις μικρές μου δυνάμεις ζωντάνή την παρακμάζουσα οικονομία της λιανικής.


Λίγο που το HTC μου γέρασε και όλο κολλάει, λίγο που η μπαταρία του πνέει τα λοίσθια, αποφάσισα να πάρω μια πολύ όμορφη συσκευή. Το Omnia ή i900 της Samsung.


Χθες πήρα, σήμερα το επέστρεψα!


ΟΚ, μπορούσα να ζήσω με το οτι έπρεπε να κουβαλάω εξωτερικά της συσκευής, δεμένο με κορδονάκι μια βαριά μεταλλική γραφίδα (γιατί οτιδήποτε λειτουργεί με Windows κάποια στιγμή απαιτεί γραφίδα!).


Αυτό το μαραφέτι μπορεί κάλιστα να γρατσουνίσει σε τραγικό βαθμό την οθόνη και κανονικά θα έπρεπε να ενσωματώνεται στη συσκευή ή τουλάχιστον να είναι απο ελαφρύ πλαστικό για να αποφεύγεται αυτή η άσκοπη φθορά.


Προσπάθησα να βρω παντού μια θήκη για να προστατέψω την οθόνη. Τίποτα! το "customer service" της Samsung στην Ελλάδα με πληροφόρησε ότι "ποτέ δεν έφερναν αξεσουάρ" σαν αυτό να ήταν μια παράδοση που έπρεπε να τηρούν! Όπως η Πρωτομαγιά...



Μπορούσα να αγνοήσω το οτι "ξέχασαν" στην "ελληνοποίηση" της συκευής να βάλουν τόνο στοο πληκτρολόγιο (αν και υπάρχει ένα άχρηστο λατινικό "q" επάνω αριστερά ανάμεσα στους ελληνικούς χαρακτήρες, που προφανώς προορίζεται για τόνος).



Μπόρεσα ακόμα και να κάνω τα στραβά μάτια για το ότι δεν διέθετε voice dialing που θεωρώ απαραίτητο σε ένα κινητό. Κι αυτό γιατί περίμενα οτι θα βρίσκω εύκολα τις επαφές με τον αντίχειρα.


Αμ δε...
Αν και η Samsung έχει ενσωματώσει μια πολύ καλή εφαρμογή στο δεξί μέρος της οθόνης επαφών που σου επιτρέπει να σύρεις το δάχτυλο και να βρεις το αρχικό γράμμα των επωνύμων, αυτό ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Που σημαίνει οτι η ευκολία αυτή είναι σαν να μην υπάρχει!!!


Όταν δήλωσα λοιπόν στον υπεύθυνο του "customer service" ότι δεν είμαι διατεθιμένος να αλλάξω σε λατινικά τις 180 επαφές μου, με προέτρεψε να κάνω εισαγωγή γράμματος με πληκτρολόγηση.


Αλλά αυτή η μέθοδος εμφανίζει ΟΛΑ τα ονόματα που περιλαμβάνουν αυτό(α) το γράμμα(τα).




Άρα για να βρεις ένα "Δημητριάδη" μην ελπίζεις οτι θα τα καταφέρεις πριν πληκτρολογήσεις "Δημητρια" για να φύγουν απο τη μέση οι "Δημήτρηδες". Γκααααα!


Αν προσθέσετε το οτι στο customer service δεν ξέρουν τα μισά απο όσα ρωτησα, το οτι το site όπου πας να κάνεις registered τη συσκευή σου ζητάει απαραίτητα να ορίσεις ΠΡΩΤΑ τη χώρα σου (και όχι, η Ελλάδα δεν υπάρχει!) και το ότι δεν έχεις δυνατότητα να ζητήσεις βοήθεια απο help center εξωτερικού, το όλο πράγμα παίρνει τη διάσταση μιας μικρής Οδύσσειας.


Κι απορώ πως όλα αυτά δεν τα λεει κανείς απο όλους όσους κάνουν παρουσιάσεις της συσκευής (ή κάνω πως απορώ...).


Πάμε γι άλλα λοιπόν, όπως έχουμε συνηθίσει για χρόνια, αφού οι τοπικοί "επαρχιακοί" αντιπρόσωποι συνεχίζουν να μην είναι χρήστες των προϊόντων τους, να μη παίρνουν χαμπάρι τι πουλάνε, να είναι μόνιμα πολλά βήματα πίσω απο τους πελάτες τους

3 σχόλια:

K-Top είπε...

Ρε φίλε πως να το κάνουμε.. η samsung τα χωνει παντού πολύ χοντρά για να γινει η νέα sony, πως να το θαψουν σε review?

Προσωπικά τις επαφές τις είχα (και εχω) παντα σε greeklish γιατί είχα τραβηξει πολλά με τα sync. Επιπλέον βολεύει καλύτερα αν έχεις και αλλοδαπά ονόματα στη λίστα.

Αν δεν έχεις ανάγκη για πολλές εφαρμογές και δεν σε ενοχλούν τα κομπλεξιλίκα "innovations" του μηλόφωνου (απουσία copy paste, sms delivery reports κλπ) θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις. Εμένα με βόλεψε (προερχόμενος από windows phone).

marayia είπε...

Μετα απο αντιστιχη εμπειρια με samsung εγω εχω καταληξει! Νοκια και παλι Νοκια! Σαν δευτερη επιλογη.. αντε ας πουμε Sony ericson ! Πληρωνεις κατι παραπανω αλλα εχεις την αξιοπρεπεια σου!
Καλημερα αγαπητε μου φιλε

ανεστης είπε...

@atron
Σα να μου φαίνεται πως θα ακολουθήσω τη δοκιμασμένη οδό που προτείνει και η λιακάδα, θα περιμένω το Xperia της Σ/Ε (τη Nokia την παράτησα μετά απο περιπέτειες με την εδώ αντιπροσωπεία-καρικατούρα).
iphone δεν βλέπω, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι τραγική και οι παραχωρήσεις πάρα πολλές (πρέπει να "σπάσεις" το κλείδωμα για να τη φέρεις στα μέτρα σου αλλά και πάλι χωρίς copy/paste ούτε μεταφορά αρχείων μέσω bluetooth?). Να τι κάνουν οι δεσπόζουσες θέσεις.
Αν δεν κρατηθώ (λένε το xperia θα είναι διαθέσιμο κατα το Μάρτιο του 09) θα δοκιμάσω το htc touch pro.
Γαμώτο τα πράγματα θα έπρεπε να είναι απλούστερα με τόση τεχνολογία...