15/2/08

Τα φώτα ρε!

Εδώ και λίγο καιρό η Greenpeace δημιουργεί ιδιαίτερα επιτυχημένα τηλεοπτικά spot.
Μερικά από αυτά είναι ιδιαίτερα επιθετικά και θυμάμαι πριν από λίγο καιρό που ένα σωρό κόσμος τα έβαλε μαζί τους για τον «κακό» και απειλητικό πιτσιρικά.

Αλλά πως να περάσεις το μήνυμα σε ένα κόσμο που παραμένει ασυγκίνητος και αδιάφορος αν δεν τον σοκάρεις; Αν δε δηλώσεις εχθρός του, αν δεν καταλάβει οτι η παθητικότητα είναι κι αυτή μια στάση και μάλιστα ακραία αρνητική; Και ειδικά σε κοινωνίες όπως η ελληνική που είναι καταδικασμένη να έχει -μονίμως- άλλα θέματα να την καίνε;

Το νέο spot είναι ιδιαίτερα χαριτωμένο και πάλι με ένα επιθετικό και «αγενές» punchline, καταλληλότατο για να επικοινωνήσει με τους επίσης αγενείς και αδιάφορους.

2 σχόλια:

ράγες είπε...

Καταπληκτικό! Είναι πανέξυπνο γιατί σε κάνει να το προσέξεις, όπως και το σποτάκι με τον πιτσιρικά! Κάτι παρόμοιο είχε κάνει και η Διεθνής Αμνηστία στο Λονδίνο νομίζω. Είχε βάλει σε διάφανα κουτιά στο δρόμο η σε στάσεις λεωφορείων, παιδιά του τρίτου κόσμου αποστεωμένα! Ήταν σοκαριστικές εικόνες δίπλα σε πολυτελή κτίρια και λαμπερές διαφημίσεις!!

Ανώνυμος είπε...

"Αν δε δηλώσεις εχθρός του, αν δεν καταλάβει οτι η παθητικότητα είναι κι αυτή μια στάση και μάλιστα ακραία αρνητική;"

Αυτό μου θυμίζει λίγο το αείμνηστο "ή είστε μαζί μας ή εναντίων μας"...

Υπάρχει και μία τρίτη κατηγορία...υπάρχουν οι άνθρωποι που τα φέρνουν δύσκολα βόλτα.Κάποιες περιόδους μάλιστα άνηκα και εγώ σε αυτήν την ομάδα.Αυτοί δεν μπορούν εκτων πραγμάτων να αντιδράσουν.Άρα είναι εναντίων μας(το μας είναι σε εμάς που αντιδρούμε);

Η μη αντίδραση ίσως να είναι και αυτή ένα μέσον αντίδρασης.Είναι η απαξίωση όπου μερικές φορές είναι η πιο δυνατή και λυσσαλέα αντίδραση.

Το βίντεο της Γκρινπίις είναι καλό αν και θα το προτιμούσα και άλλο επιθετικό.Αφού το κάνει επιθετικά να το κάνει σωστά τουλάχιστον.Είμαι ηλεκτρονικό μέλος της και έχω δει και άλλες ενέργειες πιο επιθετικές.Σε αυτήν σαν να κόλλησε λίγο.

Την καλησπέρα μου φίλε