2/4/07

Για να «Σταματήστε τη Βία» χρειάζεται δράση!


Σημειώνω το αξιέπαινο κείμενο «Σταματήστε τη Βία» που είδα στo blog της tast3r αλλά νομίζω ότι η πρωτοβουλία που προτείνει η natalia είναι πιο κοντά στο αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί απαιτεί την απαραίτητη δράση που είναι το ζητούμενο σε μια αφασική νεοελληνική κοινωνία. Ίσως η έλλειψη δράσης, αυτή η μακάρια εγκατάλειψη που μας χαρακτηρίζει σαν κοινωνία, είναι αυτό το ίδιο το αδιέξοδο που σπρώχνει τα «παιδιά» να πέφτουν στα χέρια των επιτήδειων, να γίνονται μελλοθάνατοι στρατιώτες κάποιου ηλίθιου στρατού.



Ας τους δείξει κάποιος ότι αν αφιέρωναν το ένα δέκατο της ενέργειας που σπαταλάνε για τις «ομάδες» στο να βελτιώσουν τη ζωή τους, θα ζούσαν σε μια καλύτερη πραγματικότητα.



Ας τους δείξει κάποιος ότι ο «απέναντι» είναι αυτός ο ίδιος, ας τους φέρει σε επαφή να μιλήσουν και να καταλάβουν ότι και οι δύο τηγανίζονται στο ίδιο τηγάνι.



Ας τους φέρει κάποιος σε επαφή με την πραγματική ζωή, ας τους δείξει πώς να φτιάχνουν τις δικές τους «οδηγίες χρήσης» της ζωής, πώς να αντλήσουν ευχαρίστηση από τα απλά πράγματα, ας δουν τα πραγματικά προβλήματα και ας τους δείξει σε πόσο πιο σοβαρά πράγματα θα μπορούσαν να είναι χρήσιμοι.



Κι ας το κάνει αυτό όχι οποιοσδήποτε «παράγοντας» ή το ανύπαρκτο «κοινωνικό κράτος» (του κώλου), αλλά ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, οι διπλανοί τους.



Και εν τέλει ας κάνουμε μια γενικότερη προσπάθεια να σταματήσουμε τη βία όχι μόνο όταν έχει θύματα «οπαδούς», αλλά και την άλλη την πιο αόρατη και ύπουλη που εκδηλώνεται καθημερινά ακόμα και για μια προτεραιότητα στη διασταύρωση.

Μπορούμε να το κάνουμε ή βγαίνουμε κι εμείς κάθε πρωί για πόλεμο;



Δηλώνω εθελοντής!

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Ας δώσουμε κάποτε παιδεία...

Natalia είπε...

φίλε ανέστη, το εν λόγω ποστ (σταματήστε τη βία) είναι κείμενο του παράφωνου, μέσω του οποίου ξεκίνησε η "εκστρατεία".
καθένας βοηθάει με τον τρόπο του. η αρχή ήταν να διαδώσουμε τα κείμενα που ανέβηκαν σχετικά με το θέμα. εγώ έκανα μια πρόταση η οποία έχει πολλές πιθανότητες να πέσει στο κενό και προς το παρόν βολιδοσκοπούμε τις αντιδράσεις των συνμπλογκιτών. σ' ευχαριστώ για την υποστήριξη. σύντομα θα γράψω ακριβώς τί έχω σκεφτεί.

ανεστης είπε...

Μπορεί η πρόταση και να ΜΗΝ πέσει στο κενό ε;

TaSt3R είπε...

Το κείμενο είναι του Παράφωνου και φρόντισα να το διευκρινίσω περισσότερο με υποσημείωση.
Ανέστη, ο νόμος των πιθανοτήτων ελπίζω να είναι υπέρ μας..!:)