20/4/07

Από το blog των γονιών του Alex (οι επισημάνσεις, δικές μου)


«…Επιτέλους την Δευτέρα που πέρασε ο δικηγόρος μας, κύριος Ιερόπουλος κατάφερε να επικοινωνήσει με τον ίδιο τον κύριο Remue (Βέλγο αξιωματικό), ο οποίος δήλωσε πως είναι πολύ πρόθυμος να βοηθήσει στην υπόθεσή μας και μας εξήγησε αναλυτικά τι έγινε με την πρόσκλησή του.

Ο ίδιος θεωρεί την υπόθεσή μας πολύ σοβαρή και περιμένει το Υπουργείο Δημόσιας Ταξης να δείξει την πρέπουσα σοβαρότητα στην αντιμετώπισή της.

Αυτή τη στιγμή, ενώ ο κύριος Remue βρίσκεται σε άδεια, μας εξήγησε ότι ξαφνικά (χωρίς κάποια προηγούμενη συνεννόηση) έλαβε πρόσκληση από το ΥΔΤ για συμμετοχή του σε σεμινάριο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Θεσσαλονίκη, στις 22 Απριλίου 2007. Στην πρόσκληση αυτή δεν αναφερόταν τίποτα για την υπόθεση του Αλεξ. Ο κύριος Remue επιμένει, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, να αναφέρεται στην πρόσκληση και η δική μας υπόθεση.

Στην άποψη που έχουν εκφράσει κάποιοι (από την τηλεόραση, εφημερίδες, κλπ προσπαθώντας να αποθαρρύνουν τον κόσμο που μας συμπαραστέκεται) ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για να συμμετέχει ο Βέλγος αξιωματικός στην έρευνα αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, απαντάμε ότι αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ιερόπουλος είναι πρόθυμος να εξηγήσει σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται τις νομικές λεπτομέρειες αυτού του θέματος. Αλλωστε εμείς δεν θέλουμε ο κ. Remue να φωτογραφήσει κατηγορούμενους ή να υποκαταστήσει τους δικαστές. Εμείς ψάχνουμε ένα παιδί και ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσει να το βρούμε. Μόνο αυτό θέλουμε. Τίποτε άλλο.

Θεωρούμε ότι αφού και το ΥΔΤ γνωρίζει καλά ότι έτσι έχουν τα πράγματα, πρέπει να απευθύνει τη σωστή πρόσκληση στον κ. Remue, ώστε να έρθει στην Ελλάδα το ταχύτερο δυνατό. Επίσης θα θέλαμε από το Υπουργείο να παίρναμε πιο σαφείς απαντήσεις σε όσα ρωτάμε και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μην υπάρχουν και λάθος πληροφορίες στα ΜΜΕ.

Τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε κάτι που μας κάνει πολύ εντύπωση: ενώ κάποιοι (όπως είπαμε και παραπάνω) επιμένουν πως δεν είναι δυνατή στην παρούσα φάση η έρευνα του κ. Remue, οι ίδιοι δεν φαίνεται να έχουν κανένα πρόβλημα όταν στην ίδια ακριβώς έρευνα προβαίνουν διάφοροι "ερευνητές" των ΜΜΕ, οι οποίοι μάλιστα έρχονται στη Βέροια και συναντούν προσωπικά όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Αυτό δεν είναι περίεργο; Οσο για τους ισχυρισμούς ότι ο κ.Remue δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στη δικογραφία, δυστυχώς, θα πρέπει να σας πληροφορήσω ότι από "άγνωστη προέλευση", πιθανώς πάντα την ίδια, η δικογραφία της υπόθεσης μας διαρρέει τακτικότατα (με το αζημίωτο???) προς διάφορες κατευθύνσεις

Νατέλα-Δημήτρης…»

Νατέλα,
Σου ζητάω συγγνώμη γιατί αυτή η χώρα μεταμφιεσμένη σε κράτος σας παραπλάνησε και σαν έκανε να εγκατασταθείτε πιστεύοντας πως θα μπορούσατε να χτίσετε μια ζωή εδώ. Θα έπρεπε να σας ενημερώσουμε ότι εδώ είμαστε πρωταγωνιστές σε μια μεγάλη κωμωδία, σε ένα θίασο που έχει αναλάβει να τροφοδοτεί με καλαμπούρια και φάρσες την υφήλιο για να μη πλήττει. Ενίοτε και με δράματα σαν το δικό σου.
Ειλικρινά συγγνώμη!

5 σχόλια:

elafini είπε...

αναρωτιέμαι πόσο ακόμη θα σαπίσει αυτό που ονομάζεται κράτος

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Τι μπορουμε να πουμε σε αυτη τη γυναικα;
Τι;

ανεστης είπε...

ουουου... ακόμα "αντέχουμε", Και ξέρεις γιατί; γιατί ξεθυμαίνουμε κατασπαράζοντας ο ένας τον άλλο στην καθημερινότητά μας. Προσπαθώντας να επιβιώσουμε ο ένας σε βάρος του άλλου στις συνθήκες ζούγκλας που μας επέβαλαν.

ανεστης είπε...

Τίποτα να μην πούμε! Να σκύψουμε το κεφάλι και να τιμωρήσουμε όσους αποδείχτηκαν λίγοι, όσους μας ταπεινώνουν καθημερινά.

candy's τετραδιάκι είπε...

Λυπηρο...:(