16/3/07

οι κυβερνητικοί κουκουλοφόροι και το bushido




Προσωπικά είμαι υπερ των ιδιωτικών ΑΕΙ. Ευτυχώς όμως το δικαίωμα σε όσους έχουν διαφορετική άποψη να διαδηλώνουν και να αντιδρούν είναι κατακτημένο απο χρόνια. Τα αίσχη που έγιναν και ο τρόπος που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις ταραχές και τους ανεγκέφαλους κουκουλοφόρους με εξοργίζει. Είναι διαφωτιστική και η δήλωση του συνδικαλιστή αστυνομικού ότι αν είχαν την εντολή θα μπορούσαν να συλλάβουν τους κουκουλοφόρους. Αρα υποθέτω ότι η κυβέρνηση αυτή είναι απίστευτα τυχερή. Οχι μόνο της έτυχε ο Γιωργάκης για αντιπολίτευση αλλά έχει και ομάδες "αγωνιστών αναρχικών" να της ρίχνουν νερό στο μύλο.

Διαβάστε εδώ το γράμμα ενός απο τους συλληφθέντες τη μέρα των επεισοδίων. Χαιρετίσματα στον λαλίστατο υπουργό κ. Πολύδωρα που θα έχει υπ όψη του βέβαια ότι στο bushido, τον κώδικα τιμής των σαμουράι (σχετικό βιβλίο έγραψε πριν μερικά χρόνια), η αυτοκτονία - ξεκοίλιασμα, λέγεται "σεπούκου". Το 2007 το σεπούκου μπορεί να αντικατασταθεί και με μια απλή παραίτηση.


2 σχόλια:

TaSt3R είπε...

Προσωπικά είμαι υπερ των ιδιωτικών ΑΕΙ. Για την πρώτη σου φράση.
Αν δεν το έχεις δεί, νομίζω πως αξίζει τον κόπο.
http://aspiotislive.blogspot.com/2006/11/blog-post_25.html

ανεστης είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μ΄ αυτά που γράφει. Νομίζω ότι οι αντιδράσεις "επιβάλλονται" (με τρόπο) κυρίως από τους κομματικούς που φοβούνται ότι θα χάσουν την επιρροή που έχουν κατακτήσει στους χώρους της "δημόσιας" εκπαίδευσης.