22/3/07

Ποιός παράγει το κομματικό μαύρο χρήμα; ΕΣΥ!

Αν αναρωτιέστε γιατί οι συντάξεις σας είναι της πείνας, αν είχατε την παραμικρή αμφιβολία για το πώς συντηρείται η «πολιτική» ζωή του τόπου, αν είχατε κάποιο σκοτεινό σημείο στη γνώση σας για το πώς παράγεται το μαύρο χρήμα που τροφοδοτεί πολιτικούς σχηματισμούς και χρηματοδοτεί «φιλικές» εκδόσεις, τώρα ξέρετε!
Δημόσιες επιχειρήσεις, κρατικοί οργανισμοί, κερδοφόροι ή ζημιογόνοι έχουν μία και μόνη αποστολή. Να γεμίσουν τα κομματικά ταμεία με το απαραίτητο μαύρο χρήμα. Δεν έχει καμία σημασία αν οι επιχειρήσεις είναι κερδοφόρες ή ζημιογόνες. Δεν έχει καμία σημασία αφού είναι «του κράτους», «του δημοσίου».
Κομματικά στελέχη έχουν διοριστεί σε δύο κρίσιμα πόστα.
Κατ αρχήν σ’ αυτό των προμηθειών (όπου οι προμήθειες είναι ιδιαίτερα μεγάλες π.χ. Ιδρυμα Κοινωνικής Ανοχής κλπ). Εκεί μπορεί ενίοτε να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και να αποκαλυφθεί εντελώς συμπτωματικά ότι έχει στηθεί παραμάγαζο και κάποιος διοικητής (λέμε τώρα…) κανονίζει τα των προμηθειών με τρόπο αβαβά.
Δευτερευόντως σε τμήματα μεγάλων εξόδων (διαφήμιση, χορηγίες δημοσίων σχέσεων) π.χ. Οργανισμό Προγνώσεως Ανωτέρας Ποιότητος . Όπου ο επικεφαλής του τμήματος marketing θα μπορούσε ας πούμε να να είναι συνδικαλιστικό στέλεχος του κυβερνητικού κόμματος, να ικανοποιεί τις εντολές που φτάνουν από το ιδιαίτερο γραφείο του προϊσταμένου υφυπουργού αλλά θα μπορούσε να ενθυλακώνει και επιστροφές από μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες (year end bonus). Έσοδα «άδηλα» how you say it here in Greece… που ποτίζουν κοντά σε βασιλικούς και γλάστρες. Πολλές γλάστρες.
Εσύ μόνο σκάσε και ψήφιζε αυτούς που θα σου υποδείξουν τα ΜΜΕ - αποδέκτες μέρους των μαύρων ποσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: