25/10/11

Τυχαίες φθινοπωρινές διαπιστώσεις


Η βόρεια Ευρώπη έχει ήδη γεμίσει ανεμογεννήτριες. 
Η Γερμανία είναι διάσπαρτη με εγκαταστάσεις που έγιναν μέσα στα τελευταία δύο χρόνια. 
Στη Μ. Βρετανία οι μελέτες ήδη δείχνουν πως μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας μπορεί να προέρχεται από εναλλακτικές πηγές ενέργειας. 
Εδώ δεν έχουμε δει ακόμα σημαντικές επενδύσεις, ακόμα και οι λίγες ανεμογεννήτριες που έχουν τοποθετηθεί είναι οι περισσότερες ανενεργές. 


Μια τεράστια ποσότητα ελληνικών πορτοκαλιών θάβεται αδιάθετη ή σαπίζει κάτω από τα δέντρα, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε καφετέριες και σε καφενεία επειδή τα εργατικά της συλλογής τους, η μεταφορά με ολιγοπωλιακά φορτηγά (γιατί δίκτυο σιδηροδρόμων που παντού είναι οικονομικότερο, δεν υπάρχει) αλλά και τα κέρδη των -απαραίτητων- μεσαζόντων, κάνουν την τελική τιμή τους απαγορευτική. 
Αντίθετα σε όσα λίγα ξενοδοχεία παρέχουν στο πρωινό τους φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, βρίσκεις εύκολα πορτοκάλια από το Ισραήλ. 


Πολύ μεγάλη παραγωγή ελληνικού ελαιόλαδου πωλείται σε χαμηλές τιμές χονδρικής στην Ιταλία, όπου συσκευάζεται και πωλείται με σωστό marketing σε πολύ υψηλότερες τιμές. Ποιοτικά ελληνικά τρόφιμα, βιολογικά ή μη, που παράγονται από νέους παραγωγούς σε πολλά μέρη στην Ελλάδα, δεν έχουν ακόμα όχι σωστό marketing αλλά ούτε μια αξιόπιστη ενιαία πιστοποίηση που να επιτρέπει στα τρόφιμα αυτά να μπουν στη διεθνή αγορά με αξιώσεις. Ακόμα και εδώ, στην εσωτερική αγορά πληρώνουμε πολύ ακριβά αγροτικά προϊόντα που είναι κυριολεκτικά σκουπίδια. 


Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι η προσωποποίηση του κακού. Απαγορεύονται με απόφαση του καθηγητικού κατεστημένου όπως και η απελευθέρωση των επαγγελμάτων ταξιτζήδων, φορτηγατζήδων κλπ. Όλο αυτό πλασάρεται καλυμμένο πίσω από πομφόλυγες για την «κακιά» επίσης σύνδεση εκπαίδευσης-εργασίας (διότι πιθανότατα φιλοδοξούμε να παράγουμε άνεργους). Έτσι δεν έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια νέα βιομηχανία σε ανερχόμενα επαγγέλματα με υψηλή ζήτηση που πιθανά θα μπορούσε να ελκύσει σπουδαστές από Βαλκάνια, ανατολική Μεσόγειο κι αλλού. 


Η Λάρισα αναδεικνύεται σε παγκόσμια πρωτεύουσα των Porsche Cayenne με τη μεγαλύτερη αναλογία των συγκεκριμένων αυτοκινήτων σε σχέση με τον (αγροτικό κατά βάση) πληθυσμό. 
Όλα τα κιλά, όλα τα Καγιέν.  


Πρόσφατο άρθρο των ΝΕΩΝ μας υπενθυμίζει πως ακόμα, παρά την κρίση που στέρησε αρκετό εισόδημα από τις πιο αδύναμες τάξεις των Ελλήνων, οι πολυεθνικές εταιρίες πωλούν στην Ελλάδα ακριβότερα τα ίδια προϊόντα. Ένα αναψυκτικό π.χ. είναι ακριβότερο εδώ κατά 16% απ ότι στην Ισπανία. Σε πείσμα όμως της τόσο εύκολης ακρίβειας ΚΑΜΙΑ ενέργεια, μποϋκοτάζ ή άλλη κινητοποίηση δεν αποφασίζεται από τους Έλληνες καταναλωτές. 


Μετά απ όλα αυτά τα όμορφα, απλά και καθημερινά, και την πραγματικότητά μας να αλλάζει προς τα χειρότερο αποφασίζεται στην επέτειο του «ΟΧΙ», 
1. Οι καθηγητές να παρελάσουν με μαύρα περιβραχιόνια 
2. να αναρτηθεί από τους πιο οργισμένους συμβολικό πανό στο μπαλκόνι με το ΟΧΙ να απευθύνεται σε όλους αυτούς που ευθύνονται για το ότι φτάσαμε ως εδώ. 


Όχι εμάς ανόητε, τους άλλους! 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ σωστά Ανέστη!!!

dimitris είπε...

Ανεστη χαιρεται, ποιοι δημιουργησαν τον μαρασμο της υπαιθρου, οι αγροτες, οχι οι πολιτικες?

Δεν ξερω αν εχεις δει παλια ντοκυμαντερ της Ελληνικης τηλεορασης, που εδειχναν τους αγροτες να κλαινε για τα προιοντα τους που θαβοντουσαν σε χωματερες, απο πορτοκαλια, μηλα, ροδακινα, κ.λ και δεν τους αφηναν να τα δωσουν τσαμπα ουτε σε στρατοπεδα, ποιοι ανεστη εχουν ''πει'' οτι η Ελληνικη γεωργια πρεπει μεχρι το 2020 να απασχολει μονο το 7% του πληθυσμου?

Η Ε.Ε, αυτη που θα τρωγαμε με χρυσα κουταλια και θα ειμαστε στο απανεμο λιμανι της.

ΑΝΟΗΤΟΙ συντροφε Ανεστη, ειναι αυτα τα ''ηλιθια'' που τα ξημερωματα με ''εστησαν'' μπροστα στην τηλεοραση και με θρασος χιλιων πιθηκων δια στοματος γιωργου, μας ειπε, πρεπει να παραγουμε, οχι να εισαγουμε, τοτε γιατι εχουν δεχθει ολες τις εντολες της Ε.Ε, για μηδενικη παραγωγη, ολες οι κυβερνησεις, ''δεξιες και δεξιες''---ετσι ειναι ''σοσιαλιστικες'' δεν περασαν απο αυτον τον τοπο---αυτος ηταν σε ολες τις κυβερνησεις---ο γιωργης---και εχει βαλει την υπογραφη του σε ολους τους ισολογισμους.

Εχεις ''δει'', εκθεσεις για την ''πανακεια'' λυση των ανεμογεννητριων, στην Ευβοια ειναι στο πουθενα, θελουν να τις στησουν σε περιοχες, νατουρα, περιοχες προστατευομενες, ποιοι νομιζεις θα οφεληθουν, οι καταναλωτες?

Φαντασου ενα θηριο 150 μετρα υψος, ανοιγμα φτερων 90 μετρα, πακτωμενο σε 500 τοννους μπετον αρμε, για να μεταφερθουν αυτα τα υλικα θα διαλυσουν το αναγλυφο της καθε περιοχης, απο θεσεις εργασιας δε, ΤΙΠΟΤΑ, στον ΣΚΑΙ ειχε ντοκυμαντερ με θεμα τις ανεμογεννητριες, αν θυμαμαι καλα 8-10 ατομα συντηρητες για ολη την Αμερικη, οταν δουλευουν, τα ''τερατα'', δημιουργουν την αισθηση σεισμου των 2,8 βαθμων ριχτερ, αλλαζουν την υπογεια ροη των νερων, σε αποσταση 2,5 χιλιομετρων οπου υπαρχει οικισμος, οι ανθρωποι και τα ζωα υποφερουν απο τους υποκωφους ηχους, μιας και ανεφερες το ενα μελος του ΔΟΛ, η ''ναυαρχιδα'' του το βημα, σε ενθετο της---βημαμαγκαζινο---εχει αρθρα απο την Δανια και πως εχασαν τουρισμο και ολοκληρο χωριο μετακομισε, λογω της ''πανακειας'' των ανεμογεννητριων, για την χωρα σου γραφω, προτυπο του παπανδρεου, θυμασαι θα μας εκανε μια Δανια του νοτου, που δεν εχει τα ''παθη'' των μεσογειων και υψηλο εκπαιδευτικο συστημα.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ''ΑΓΟΡΕΣ'' ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΕΣ και αν καταστραφουν περιοχες απο αποψης αισθητικης και απαξιωθουν οι αξιες των ντοπιων, δεν πειραζει?

Η ανοησια μας ειναι οτι ακομα τους δινουμε αερα να καταστρεψουν τις ζωες των παιδιων μας, ξεπουλωντας τους ''κουμπαραδες'' μας, φυσικο αεριο, πετρελαιο, ΔΕΗ, νερο, κ.λ.

Εχει δικιο ειμαστε ολοι ΑΝΟΗΤΟΙ...