9/4/11

"Αμα σε λέγαν Βάσω..."

Απο προχτές μούρχεται αυτό το τραγουδάκι του Νικόλα Άσιμου. Προχτές έμαθα για το χαμό που έγινε στην κοινοβουλευτική ομάδα εργασίας με καπετάνισσα τη Βάσω Παπανδρέου.

Ακούστηκαν πολλά και χαριτωμένα όπως αυτό το τριπλό σάμερσολτ λογικής που εξίσωνε τα τυχερά παιχνίδια με την πορνεία και τα ναρκωτικά(!). Προφανώς οι βουλευτές δεν είναι τόσο βλάκες για να κάνουν αυτές τις απλοϊκές συγκρίσεις. Προφανώς ξέρουν πως το "πρόβλημα του ελέγχου" έχει να κάνει με το αν διαθέτεις ρυθμιστική αρχή και με τι εξουσίες.
Προφανώς και ξέρουν πολύ καλά πως αυτή τη στιγμή οι ιντερνετικοί στοιχηματζίδες και καζινάδες αλωνίζουν στην ελληνική αγορά και διαφημίζονται κανονικότατα στα νεανικά ραδιόφωνα του Κωστόπουλου και του Λυμπέρη. Και φυσικά το ζητούμενο κατά τη λογική τους δεν ήταν να μπουν κανόνες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά να φύγει ηττημένος απο το αντάρτικο ο Παπακωνσταντίνου.

Η πολιτική καριέρα αγαπητοί μου προϋποθέτει καπατσοσύνη και σημαντικό ποσοστό πουτανιάς. Όταν λοιπόν διαβάζετε ερμηνείες τέτοιων φαινομένων και για πιθανό ανασχηματισμό ή πιθανές εκλογές, για εκβιασμούς και pressing προκειμένου να εξασφαλιστούν ανταλλάγματα, να ξέρετε πως αφορούν αποκλειστικά και μόνο την καπατσοσύνη.

Και η πουτανιά;

Ε, για να ερμηνεύσετε την πουτανιά ψάξτε στα ιντερνέτια να δείτε ποιοί μεγαλοεπιχειρηματίες / εργολάβοι / εκδότες ετοιμάζονται να μπουν με άδειες για τυχερά παιχνίδια, πόσα χρήματα θα διακινηθούν για εξασφάλιση αδειών και ίσως βγείτε σοφότεροι.

6 σχόλια:

dimitris είπε...

Ανεστη καλησπερα, ουτε λιγο, ουτε πολυ, μας γραφεις οτι ''εκει'' στο ΠΑΣΟΚ..................................................πρεπει να εισαι μεγαλη ΛΕΡΑ για να κυβερνας, ΓΑΛΕΡΑ.
Αντε καλες μασες παλι θα πεσουν, μασες, μιζες, το ιδιο κανει, τα προσωπα ''αλλαζουν'', καποτε, ΓΙΑΝΝΟΣ, τωρα ΓΙΩΡΓΟΣ, ''ερημο'' υπουργειο των ''οικονομικων''!!!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Χωρίς να κινούμαι μακρύτερα από τη δική σου σκέψη, κρίνω ότι ουσιαστικά ήθελαν απλά να χτυπήσουν τον Παπακωνσταντίνου και μέσα από ηθικολογικό (του κερατά) λαϊκισμό να αναδείξουν ότι τάχα κάποιοι καλοί βουλευτές νοιάζονται για το λαό. Ίσως ζητούν και μία υπουργική καρέκλα. Μετά θα σωπάσουν.

ανεστης είπε...

Ναι Δήμο, όλα αυτά θα ήταν γραφικά και χαριτωμένα αλλά σου θυμίζω πως επι τρία χρόνια τώρα πληρώνουμε πρόστιμο 30.000€ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ για τη μη-ρύθμιση των "τεχνικών" παιχνιδιών.
Δημόσιο χρήμα είναι αυτό.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εγώ τους βουλευτές κρίνω, όχι το νόμο. Επί της ουσίας εσύ τι προτείνεις; Τη νομιμοποίησή τους ή την διατήρηση απαγόρευσης με ανάπτυξη ελεγκτικού μηχανισμού;

ανεστης είπε...

Μα κι εγώ τους βουλευτές κρίνω. Θα έπρεπε να ξέρουν την υπάρχουσα κατάσταση που και να προτείνουν συγκεκριμένα πράγματα αντί να έχουν μόνη φροντίδα να στείλουν πίσω των Παπακωνσταντίνου.
Αν τους έφταιγε η έλλειψη ρυθμιστικής αρχής να προτείνουν τροποποιήσεις. Αλλά η καθυστέρηση που προκύπτει επιβαρύνει εμάς άμεσα οικονομικά και ευνοεί όσους τώρα παράνομα δραστηριοποιούνται.

Αν ήταν εφικτό να τους στείλουμε το λογαριασμό το ίδιο θα αντιδρούσαν;

Khlysty είπε...

Ρε παιδιά, Βάσω Μποτσαρίνα υπήρχε στην επανάσταση του '21;... Πέραν της πλάκας, όμως, η κατάσταση στους ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ νομίζω ότι καταδεικνύει με τον καλύτερο (χειρότερο;) τρόπο την αμηχανία του πολιτικού συστήματος: αντί να προσπαθήσουν να λύσουν το όποιο πρόβλημα υπάρχει, π.χ., με τα παίγνια, το ρίχνουν στον ηθικοπλαστικό λαϊκισμό, μπας και τσιμπήσει κά'νας ψηφοφόρος. Τα ίδια γίνονται σε όλες τις συνεδριάσεις... Αμ, η ατάκα "αν δεν είχαν απεργία τα ΜΜΕ σήμερα θά'πεφτε η κυβέρνηση" τι σας λέει; Ειλικρινά, διερωτώμαι ποιος τους ψηφίζει αυτούς τους στόκους. Τι; Εμείς τους ψηφίζουμε;;;; Αδύνατον!!! :-Ρ