9/2/11

"Αυτή η πλειοψηφία σπάνια κατεβαίνει στους δρόμους"

Απο το σημερινό κείμενο του Παπαχελά στην "Καθημερινή"

"...Δυστυχώς οι μόνοι που έχουν στόχο είναι η μειοψηφία αριστεριστών, λαšκιστών και βεβαίως και απελπισμένων που θέλει να βάλει φωτιά στον τόπο είτε με τη μορφή της ανυπακοής είτε με την αναρχία και τη βία. Το ψευδοκατεστημένο αυτής της χώρας, νεοπλουτίστικο, χυδαίο και ανεύθυνο κοιτάει να κρυφτεί μαζί με τα λεφτά του ή και να πάει μαζί με το ρεύμα... Τόσο ανάξιο ήταν πάντα και γι’ αυτό κατάντησε έτσι τη χώρα.
Τι απομένει;
Η μεγάλη πλειοψηφία μιας σκληρά εργαζόμενης, δημιουργικής μεσαίας τάξης που δεν θέλει να καταστραφεί ο τόπος. Θέλει νόμο και τάξη, και απέναντι στους κλέφτες που λεηλάτησαν τη χώρα και απέναντι στους χούλιγκαν της βίας όπου και αν δρουν.
Το κακό βεβαίως είναι ότι αυτή η πλειοψηφία σπάνια κατεβαίνει στους δρόμους ή φωνάζει δυνατά..."

Ελάτε τώρα, χώστε τα στο "κουμάσι" τον Παπαχελά.

7 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και πώς να μην του τα χώσουμε; Ο άνθρωπος προπαγανδίζει και οδηγεί τους αναγνώστες του στην απάθεια. Γιατί επιφανειακά έχει δίκιο. Όντως οι μειοψηφίες κινούνται συνδικαλιστικά (και σε τούτο ευθύνονται πολλοί παράγοντες όπως ο ρόλος των συνδικαλιστών, οι τακτικές κινητοποιήσεις που κουράζουν κλπ), αλλά δε θέλει να δει ότι η ουδετερότητα δεν είναι ούτε αποχή και διαφωνία ούτε και πως όσοι απεργούν είναι σκληρά εργαζόμενοι (και χάνουν και μεροκάματα) όπως αυτός παλαιότερα κόπτονταν με τις δημοσιογραφικές απεργίες τύπου τουφεκιά.

Βέβαια, είναι ο ίδιος άνθρωπος που πιέζει (ακούγονται και για απειλές) στην εφημερίδα τους εργαζόμενούς του. Οπότε η αντισυνδικαλιστική, ακροδεξιά θέση του μάλλον δε πρέπει να μας εντυπωσιάζει.

dimitris είπε...

Ανεστη χαιρεται, εισαι μεγαλος........................................................βασανιστης, εκει εχεις μια επιμονη-εμμονη, με το ''συγκροτημα'' των ''κρυπτοπετρελαιαδων'' και τον αμερικλαν[ω]ο διευθυντη τους, μαθημα πολιτικης οικονομιας, απο τον κατοικο-γειτονα των αγγελοπουλαιων, τον εξορκιστης των αγωνων των εργαζομενων, φοβαται-φοβουνται, γιατι σε μια αλλαγη, αυτος και τ'αφεντικα του, εχουν να χασουν..............................................''πραγματα''...

ανεστης είπε...

Δήμο, μήπως κάνεις κατάχρηση της ταμπέλας "ακροδεξιός"; Απλά λέω...

ανεστης είπε...

Δημήτρη μου, συμπάθα με αλλά μου αρέσει αυτό το παιχνίδι. Να βάζω δηλαδή αποσπάσματα απο κείμενα κακών δεξιών και κακών νεοφιλελεύθερων που κάνουν καίριες διαπιστώσεις και... έχουν δίκιο.

Βλέπεις, αυτή τη στιγμή ζούμε το απόλυτο τίποτα. Ζούμε τον εκμηδενσιμό της κοινωνίας μας, την απώλεια της συλλογικότητας την εππέλαση στα δικαιώματά μας, αλλά έχουμε παράλληλα και πολιτική φτώχεια επειδή ξεχάσαμε να είμαστε πολίτες.
Αυτές τις διαπιστώσεις λοιπόν τις θέλω απ όπου κι αν προέρχονται, μου είναι (και σου είναι) εξαιρετικά χρήσιμες γιατί μετά την επανάσταση(!) πρεπει να ξέρουμε τι κοινωνία θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Φυσικά και την καταχρώμαι. Ισχυρίστηκε κανείς το αντίθετο; :)))) Εδώ αυτός καταχράται του δικαιώματος της απεργίας και συκοφαντεί όποιον διαφωνεί με την κυβέρνηση. Για ία ταμπέλα διαμαρτύρεσαι κι εσύ; Να του αγοράσουμε μία, εκείνη του έγκριτου δημοσιογράφου που σέβεται το κοινό του :)))

ellinaki είπε...

Ανέστη, η ad hominem "επιχειρηματολογία" είναι πολύ διαδεδομένη στη χώρα μας. Δεν ξέρω αν είναι θέμα παιδείας ή της γνωστής κοινωνικής καχυποψίας. Σίγουρα όμως παρεμποδίζει την ανταλλαγή θετικών ιδεών.

Προσωπικά, έχω μάθει να προσέχω το περιεχόμενο της άποψης και όχι το ποιόν του ανθρώπου που τη διατυπώνει. Στο συγκεκριμένο άρθρο, ο Παπαχελάς μιλάει σωστά. Σε αρκετές άλλες περιπτώσεις έχει πετάξει χοντρές πατάτες. Το τί ψηφίζει ή τί συμφέροντα έχει, δεν με απασχολεί. Οι απόψεις του με απασχολούν, και νομίζω ότι το ίδιο θα έπρεπε να απασχολεί και τους άλλους.

ανεστης είπε...

@ellinaki
Α, γειά σου.