29/9/10

Το Βατοπέδι, η εξεταστική και το ξεδιάντροπο δούλεμα

Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου σχεδόν όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο του ΣΚΑΙ κάνει μια εκπομπή διάρκειας «Μπεν Χουρ» (και βάλε), για μας πείσει πως το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο.
Βασικό επιχείρημα είναι πως δεν υπάρχει αποδεδειγμένη ζημιά του δημοσίου.

Ο Καραμανλάρας με υπόμνημα στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι την επόμενη μέρα, ισχυρίζεται πως δεν υπήρξε καμία ζημιά για το δημόσιο από την υπόθεση ανταλλαγής ακινήτων. Η επιτολή του ήταν μια κανονική σύνοψη όλων των επιχειρημάτων που είχαν ακουστεί μια μέρα πριν στο ΣΚΑΙ.

Έχει δίκιο ο Καραμανλής να τα ισχυρίζεται αυτά. Διότι οι φοβεροί εγκέφαλοι (βουλευτές) της εξεταστικής, δεν έχουν φροντίσει να δέσουν την υπόθεση με εκτίμηση των αξιών της Βιστωνίδας και του οικοπέδου του Ολυμπιακού χωριού που είχε ήδη γίνει ιδιωτική κλινική από Κυπριακή εταιρία πριν ακόμα τελεσφορήσει η ανταλλαγή. "Δεν έχουν ιδέα" για τις δικαστικές μεθοδεύσεις που προηγήθηκαν, "δεν έχουν πάρει είδηση" πως ένας ολόκληρος μηχανισμός είχε κινητοποιηθεί για να γίνει η ανταλλαγή που τόσο πολύ ήθελε ο Αρσέν -ιος Λουπέν.

Και ο λόγος που δεν «δένεται» η υπόθεση ποιος είναι; Μα απλούστατα το ότι η υπόθεση «αξιολόγησης» των ακινήτων αλλά και το ανακάτεμα του θολού ιδιοκτησιακού καθεστώτος που ξεκίνησε τις δικαστικές υποθέσεις, ανάγεται στην εποχή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ! Οι Πασόκοι λοιπόν θέλουν να λήξουν το παιχνίδι με πέναλτι κατά της ΝΔ στο 90, αλλά δεν τους βγαίνει γιατί το τάκλιν το έκαναν οι ίδιοι. Έχουν δηλαδή τη φωλιά τους λερωμένη. Και μέσα σ’ αυτή την εκ συνενοχής σύγχυση, βρίσκει ευκαιρία το σύστημα της ΝΔ να κουκουλώσει τις δικές της ευθύνες με τη βοήθεια φυσικά και του ΣΚΑΙ («θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει» όπως είπε και μια ακροάτρια της Ελληνοφρένειας). Ξαμολήθηκαν λοιπόν στα κανάλια να διακηρρύσουν πως δεν υπάρχει απόδειξη ζημιάς!

Σήμερα Τετάρτη 29/9/10, ο κ. Καμίνης επίσης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μας διαφώτισε για άλλη μια περίπτωση Real Estate στην Άνω Κυψέλη αυτή τη φορά. Ένας χώρος πρασίνου που ανήκει στο πατριαρχείο Αλεξανδρείας δόθηκε σε ιδιώτες για να γίνει ακόμα ένα 8όροφο κτίριο με 3όροφο υπόγειο γκαράζ. Οι πολίτες εκεί ζητούν να διατηρηθεί ως χώρος πρασίνου και με το δίκιο τους.

Εφ' όσον λοιπόν δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό στο να κινητοποιείται ένας ολόκληρος μηχανισμός μαζί με το Πρωθυπουργικό γραφείο για να εξυπηρετηθεί «η ευχή της Παναγιάς», γιατί δεν ξαναγίνεται άλλη μια φορά η ίδια κούρσα για να ανταλλαγεί η περιοχή του πατριαρχείου στην Άνω Κυψέλη με άλλο ακίνητο πιο πρόσφορο σε οικοδομική ανάπτυξη; Και να εξυπηρετηθούν και οι πολίτες και το πατριαρχείο;

Ας μη γελιόμαστε λοιπόν. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι τόσο βρώμικοι και βουτηγμένοι σε άπειρα σκάνδαλα μέσα στα τελευταία τριάντα χρόνια εξουσίας, που είναι αδύνατον να τελεσφορήσει καταλογισμός ευθυνών σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα όσες -δήθεν- εξεταστικές κι αν γίνουν. Οι ευθύνες όλων όσων μοιράστηκαν την εξουσία και διαχειρίστηκαν τον πλούτο της είναι τεράστιες.

Ας αφήσουν την απύθμενη υποκρισία, όπως κι εσύ κακομοίρη οφείλεις να αφήσεις τη μαλακία που σε δέρνει να επιβραβεύεις είτε με σταυρό είτε με χειροκροτήματα τα λαμόγια που σε δουλεύουν ξεδιάντροπα τόσα χρόνια τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: