21/9/09

Τα μεγάλα ψέμματα του ΟΤΕ


Η νέα σειρά διαφημιστικών του ΟΤΕ μπορεί να είναι καλοφτιαγμένη και επαρκώς μελό, αλλά σε ποιους ακριβώς απευθύνεται; Σε κατοίκους άλλης χώρας;

Όταν "κλείνεις" ένα απ' τα σποτάκια σου (με τον τεχνικό) με τη φράση "Ευρυζωνική σύνδεση παντού" ΟΛΗ η Ελλάδα ξέρει πως λες ψέμματα.

Ο νεοφερμένος γείτονάς μου στη "μεθοριακή" περιοχή του Γέρακα Αττικής (σε νεόκτιστο σπίτι) μου έλεγε τις προάλλες πως όταν πήγε στον ΟΤΕ να κάνει αίτηση για ADSL του είπαν ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ επειδή είναι σε "φερέσυχνη" γραμμή. Συνδεδεμένος δηλαδή πάνω σε τηλεφωνική γραμμή άλλου, που με ειδική κωδικοποίηση / αποκωδικοποίηση, μπορεί να "κρύβεται" κάτω απ' την τηλεφωνική σύνδεση άλλου συνδρομητή. Κι αυτό (απ ότι του εξηγήθηκε στα γραφεία του ΟΤΕ έγινε διότι ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΦΘΗΚΕ η αύξηση πληθυσμού του Γέρακα και άρα δεν υπάρχουν αρκετές παροχές!!!

Και μετά την παραδοχή αυτή; Δεν θα ήταν λογικό κάποιος να θεωρήσει οτι ο πολυδιαφημισμένος και πολυκερδοφόρος ΟΤΕ θα του έδινε ένα χρονοδιάγραμμα για να γίνει η απαραίτητη εργασία και να του προσφέρουν αυτό που οφείλουν;
Κάπου αλλού ίσως.
Εδώ του δήλωσαν ΑΔΥΝΑΜΙΑ να του παρέχουν σύνδεση. Δηλαδή δεν θα έχει ΠΟΤΕ σύνδεση στο internet, ή τουλάχιστον όχι στο ορατό μέλλον!!!

Αναγκάστηκα λοιπόν να τον εξυπηρετήσω δίνοντάς του πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυό μου και τώρα μοιραζόμαστε τη δική μου σύνδεση. (Εγώ ο "παλιός" κατάφερα να έχω κανονική γραμμή).
Τώρα μηχανευόμαστε διάφορα κόλπα για να καταφέρει να του περάσουν γραμμή, κάποιος σε κάποιο forum λέει οτι ο καλύτερος τρόπος όταν δουλεύεις με τη σκιτζίδικη λύση του "φερέσυχνου" είναι να κάνεις αίτηση για γραμμή ISDN. Τότε -λέει- είναι υποχρεωμένοι να περάσουν νέα γραμμή.

Κολπάκια και ανταρτοπόλεμος στη χώρα του φαιδρού φραπόγαλου απο ένα οργανισμό που ακόμα δουλεύει με τριτοκοσμικές πρακτικές ενώ τα "γατόνια" του marketing σκαρφίζονται μελοδραματικές καμπάνιες που λένε ξεδιάντροπα ΨΕΜΜΑΤΑ!


Υ.Γ. Εντωμεταξύ στην ιστοσελίδα του ΟΤΕ περηφανεύονται οτι έβαλαν ασύρματη επικοινωνία στο πιο ψηλό σημείο της Ελλάδας, σε ένα καταφύγιο στον Όλυμπο! Μήπως θα είχαμε καλύτερη τύχη αν μετακομίζαμε εκεί;


Το logo απο τη φρικιπίντια

Δεν υπάρχουν σχόλια: