3/6/09

Η Siemens, τα πολιτικά κόμματα και η διεθνής διαφάνεια.

Να που επιτέλους η Ελλάδα σημειώνει μια πρωτιά ακόμα στην Ευρώπη μετά το Πρωτάθλημα του 2004.

Σε έρευνα της «διεθνούς διαφάνειας» τα ελληνικά πολιτικά κόμματα θεωρούνται από τους πολίτες πρώτα σε διαφθορά στην Ευρώπη (και 3α στον κόσμο!!!).

Λέτε να φταίει που οι πολιτικοί μας ανακουφίζονται κάθε φορά που ένας από τους υπόπτους για την υπόθεση Siemens την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια;

Έτσι που να μπορεί κι ο Πρωθυπουργάρας να υποστηρίξει ότι «η Ν.Δ. δεν έχει πάρει χρήματα από τη Siemens χωρίς να κινδυνεύει -άμεσα τουλάχιστον- να βγει ψεύτης.

Και οι ανακριτές και εισαγγελείς να επιδίδονται σε κούρσα για να αποδείξουν ότι είναι ανεξάρτητοι και αδέσμευτοι και προφυλακίζουν ολόκληρες οικογένειες (το γνωστό ως «παιδομάζωμα»), οπότε και δεν είναι εντεταλμένοι των πολιτικών που τα τσάκωσαν.

Φοβάμαι όμως ότι δεν θα πάει πουθενά αυτή η δουλειά. Βλέπετε πέρα από την ομολογία της μαμάς εταιρίας στη Γερμανία ότι λάδωσε (σε χώρες που το λάδωμα είναι κανόνας – μη ξεχνιόμαστε), δεν υπάρχουν και ιδιαίτερα στοιχεία.

Μέχρι κι ο Λαζόπουλος (αυτός ο ρυθμιστής της δημόσιας εικόνας των πάντων), έφτασε να πει ότι στο κάτω-κάτω η Siemens δεν έκλεψε δημόσιο χρήμα, κι ότι αν πρέπει να βρεθεί κάποιος που να πρέπει να τιμωρηθεί πρέπει να είναι κάποιος από τους πολιτικούς (μια εβδομάδα πριν έλεγε τον Χριστοφοράκο, κλέφτη).

Κι αν έτυχε και αποκαλύφθηκε η ιστορία αυτή από την έδρα της εταιρίας, τότε τι γίνεται άραγε με όλες τις υπόλοιπες προμήθειες, τα λάδια, τα ξύδια και τα υπόλοιπα που πέφτουν σε ΚΑΘΕ δουλειά και κάθε έργο ή αγορά;

Το καλό λάδωμα (κανόνας αυτό!) δεν πρέπει να περιορίζεται σε όποιον δίνει τη δουλειά αλλά και στους «αντιπάλους», αυτούς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα να αρχίσουν να βαράνε σφυρίχτρες και κουδούνια και να φωνάζουν «λύκος στα πρόβατα». Απλά η ταρίφα είναι ελαφρώς μικρότερη.

Γι’ αυτό είναι 100% σίγουρο ότι έχουν φάει και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ, να μη σας πω ότι έχουν φάει και πιο πέρα, κόμματα που έχουν συνδικαλιστές και στελέχη που μπορεί να ξέρουν μεν αλλά να μη φωνάζουν! (δε…)

Θα ήταν ευτυχή τα κόμματα αν μπορούσαν να έχουν τόσο συσπειρωμένη μάζα ψηφοφόρων και οπαδών που απλά και μόνο οι εισφορές τους να καταφέρνει να συντηρεί όλους αυτούς τους επαγγελματίες της πολιτικής, να γίνεται προεκλογικός αγώνας χωρίς να πρέπει να διακινηθεί μαύρο χρήμα. Ακόμα κι αυτό το ΚΚΕ χρειάζεται χρηματοδότηση πέρα από τις δεδομένες εισφορές των οπαδών (πόσα να δώσει κι αυτός ο προλετάριος;). Κι ο Γερμανός χρειάζεται, κι η Νεοσέτ κι οι Mayo κι όλοι, και δεν καταλαβαίνω γιατί φωνάζουν όταν μιλάει ο Πάγκαλος, σα να λέει κάτι που δεν ξέρει όλη η πιάτσα.

Οπότε ας χρηματοδοτούνται τα κόμματα από επιχειρήσεις, αλλά με διαφάνεια. Όπως Αμερική!

Να ξέρουμε ποιος έδωσε σε ποιόν και να βλέπουμε μετά αν ευνοούνται όσοι πλήρωσαν και συνεισέφεραν.


Αλλά να μου πεις αν είναι να μην ευνοηθούν θα συνεισφέρουν; Ειδικά σε μια μικρή αγορά που πρέπει να φέρνει τοπικά και γρήγορα αποτελέσματα;

2 σχόλια:

K-Top είπε...

Ουυυυυυυυυυυ! Άκου λέει όπως αμερική! Πράκτορααααααααα!

Εγώ ξέρω ότι ζούμε ιστορικές στιγμές. Έχουμε κάνει το παράνομο νόμιμο, την πάπια αετό, την ουσία βιτρίνα και τα σκατά αμβροσία. Μπράβο μας, πάντα τέτοια!

ανεστης είπε...

Αμερική!
Αμερική!
Αμερική!

Πόσες φορές θα καταδικαστώ τώρα;

Αυτό το πολιτικό σκηνικό θα περάσει στην ιστορία. Όλοι μας δηλαδή, όλη η χώρα. Είμαστε θέμα για μελέτη.