19/9/08

City 99,5: Ένα πολύ ενδιαφέρον ραδιόφωνο

Μια ενοχλητικότατη λοίμωξη στο λαιμό με κράτησε ξύπνιο όλη νύχτα αλλά βγήκε και ένα καλό απ’ αυτό: Ανακάλυψα οτι ο νεόκοπος City FM στα 99,5 εκτός από το οτι έχει το μακράν πιο ενδιαφέρον πρόγραμμα μεταξύ των ενημερωτικών σταθμών, παίζει και την καλύτερη μουσική από οτιδήποτε εκπέμπει εκείνη την ώρα.

Και μια που είμαστε στο θέμα να σας καταθέσω και την άποψή μου για το «ημερήσιο» πρόγραμμα. Λεω πως είναι το «πιο ενδιαφέρον» αν και ακόμα δεν έχει δέσει και δεν έχει βρει το ρυθμό του, γιατί ξαναβρήκα τον Φ. Καρζή στην πρωινή ζώνη με το πιο ζουμερό πρωινό δελτίο που επιπλέον φιλοξενεί ενδιαφέροντες διαλόγους (Ν. Δήμου, Π. Τσίμα, Χ. Χαραλαμπόπουλο σήμερα Παρασκευή), γιατί ξαναεκνευρίζομαι στις 10 με την ισοπεδωτική Λιάνα – Ρένα Βλαχοπούλου- Κανέλλη που δεν αφήνει να ακουστεί άλλη άποψη από τη ΜΙΑ, επιβεβαιώνω την άποψή μου στις 12 το μεσημέρι οτι ο Τζιμάκος στέρεψε πια από έμπνευση, με αφήνουν διασκεδαστικά αδιάφορο τα ιδιωτικά αστεία του Πανόπουλου και της Κιντή, ακούω έναν Ρουμελιώτη επιτηδευμένα ανεπιτήδευτο, ένα κουρασμένο Νένε που μάλλον βαριέται γιατί παίζει μουσικές που δεν πιστεύει, αλλά είμαι μόνιμα κολλημένος κάθε Παρασκευή πρωί στις συνομιλίες του Θ. Πάγκαλου με τον Σ. Μάνο.

Μουσικά πάντως ο σταθμός είναι με τον πήχη ψηλά, αποφεύγει τις ευκολίες και κάνει "μορφωμένες" και ψαγμένες επιλογές, πράγμα τουλάχιστον σπάνιο για τήν εποχή μας (και το πιο σημαντικό είναι το οτι σπάνια ακούγεται μπουζούκι).

Δηλαδή έχουμε ξανά μετά από χρόνια, ενδιαφέρουσες ραδιοφωνικές μέρες που όπως φαίνεται για να ξαναέρθουν έπρεπε να πληρωθούν με τα χρήματα της Γιάννας Αγγελοπούλου που φαίνεται θέλει να κάνει επιτυχία στα ερτζιανά για να αντισταθμίσει την αποτυχία του "Ελέυθερου Τύπου".

Υ.Γ: Α! ίσως έχει ενδιαφέρον ότι διαφημιστικά υποστηρίζεται προς το παρόν μόνο απο τον Άγγελο Φιλιππίδη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (τα διαφημιστικά μπάτζετ δεν ανακατανέμονται τόσο γρήγορα στην αγορά).
Συμμαχία που πιθανά έχει και άλλες προεκτάσεις.

11 σχόλια:

patsiouri είπε...

Δεν έχω ακούσει πολύ σίτυ, οπότε δε μπορώ να σχολιάσω αντικειμενικά, θα έρθω να συμφωνήσω όμως για το Μάνο και τον Πάγκαλο και- με μεγάλη λύπη- για το Τζιμάκο...

Στάθης Χαϊκάλης είπε...

Ανέστη, συμφωνώ για την πρόταση City. Ελπίζω να έχουν υπομονή, γιατί θέλουν 1-2 χρόνια να αποκτήσουν κάποια καλύτερη ακροαματικότητα. Είναι μεγάλο το μποτιλιάρισμα στα fm, ενώ υπάρχουν και άλλα κόλπα...Θα ματώσουν...

marayia είπε...

χαχαχ Τολμα να παρεις τηλεφωνο στην εκπομπη της Λιανας! Μονο πες μας ποτε.. Να ακουσουμε που θα σε παρει παραναλωμα!
Πλακα θαεχει ενα ματσς μεταξυ Ανεστης ( ποιος Ανεστης?) και Λιανας!
Την καληνυχτα μου αγαπητε Ανεστη...
Μας εδωσες καλη ιδεα//

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑ

http://apallou.blogspot.com/2008/09/blog-post_22.html

ανεστης είπε...

@patsiouri
Ξέχασα να αναφέρω και τον Ηλία Μαμαλάκη που ότι κάνει το κάνει ΠΟΛΥ καλά.

@Στάθη
Νομίζω πως θα φανούν πολύ πιο γρήγορα τα αποτελέσματα, μπορεί να είναι πολλοί οι σταθμοί στα FM αλλά βασιλεύει η πλήρης ερημιά του "ψαλιδισμένου προυπολογισμου" που επέβαλλαν οι χαμηλές ακροαματικότητες των ενημερωτικών. Ίσως γι αυτό θριαμβέυουν οι αθλητικοί και ελαφρολαικοί. Αν λοιπόν κάποιος αντέχει να χρηματοδοτήσει θα (απο)πληρωθεί σύντομα ή αργότερα ως μονόφθαλμος στο βασίλειο των τυφλών.

@λιακάδα
1ον δε θα έπαιρνα ποτέ τηλέφωνο στην συγκεκριμένη εκτός αν ήθελα να προσφέρω σόου.
2ον ο σταθμός δεν βγάζει τηλέφωνα ακροατών αν δεν κάνω λάθος (και πολύ καλά κάνει-όχι άλλο καρβουνο).

ανεστης είπε...

@λιακάδα
Πάλι μετακόμισες; "πρέπει να είμαι συνδεδεμένος για να κάνω σχόλιο" λέει. Να κάνω εγγραφή δηλαδή.
Να αυτά είναι που δεν γουστάρω απο το wordpress.

marayia είπε...

δες πιο προσεχτικα τις επιλογες..
καπου αν πατησεις οτι εισαι απο μπλιγγερ δεν σου ζηταει τπτ αλλο μετα..
ειανι απλο ..
Αν παλι σε μπερδευει πατα ανωνυμος και ασε το σχολιο με Ανεστης στο τελος!
Αμαν πια αυτο το μυαλο σας! Αborigine λιγο ευελιξια θελει !
Aντε αστιευομαι ! Την Καλημερα μου!

Υγ . Μετακομισα.. :-D

ritsmas είπε...

To ακουω και νομίζω ότι στέκει καλα. Μένει να δω και τη συνέχεια. Νομίζω ότι χρειάζεται λίγο πιο δυνατό μεσημεριανό-κεντρικό -δελτίο.

ανεστης είπε...

Ρίτσα
του λείπουν πολλά ακόμα και έχουν και αρκετά τεχνικά προβλήματα. Ίσως να φανεί έτσι το αν την επιτυχία την φέρνει το ακριβό πρόγραμμα (και έξω απο την πόρτα) ή το μεράκι και ο επαγγελματισμός.

Ανώνυμος είπε...

Αν ακούς με ενδιαφέρον τον Πάγκαλο και τον Μάνο τότε άστο... Έχουμε δρόμο μπροστά μας...

ανεστης είπε...

@ανώνυμος
Τι να κάνουμε, τα κριτήρια περί ευφυών πολιτικών διαφέρουν απο άτομο σε άτομο. Εκτός αν πιστεύεις οτι οικοδομήσαμε την κοινωνία που μπορεί και χωρίς αυτούς.