31/5/07

Πώς να τιμήσουμε την Αμαλία;

Αυτά που καταγγέλλει στο blοg της η Αμαλία (ναι χρησιμοποιώ ενεστώτα γιατί το blog θα παραμείνει εκεί, αναρτημένο) θα είναι μνημείο ντροπής για όσους πέρασαν από τα πόστα των υπουργείων υγείας, κοινωνικών ασφαλίσεων, για όσους υποτίθεται ότι κλήθηκαν να «υπηρετήσουν» τον τόπο αυτό και προτίμησαν να υπηρετήσουν την πολιτική τους φιλοδοξία. Για όσους είδαν τη δουλειά τους αυτή ως διεκπεραίωση, σαν ένα ενδιάμεσο βήμα στην «επιτυχημένη» κατά τα άλλα πολιτική τους καριέρα.


Τα χαιρετίσματά μας στους επιτυχημένους κ.κ. Κακλαμάνη και Αβραμόπουλο, στον Γ. Παπανδρέου που καλούσε στο σχόλιό του την Αμαλία να "συμπορευθεί" με το ΠΑΣΟΚ για τια αλλαγές στην Υγεία. Όχι κ. Παπανδρέου, η Αμαλία δεν μπορούσε να συμπορευθεί, αυτή με ένα πόδι κι εσείς αρτιμελής να τρέχετε στο κυνήγι της εξουσίας, (και στη διαδικασία να αφήνετε και σχόλια που δεν θα τιμήσετε ποτέ, όπως δεν το κάνατε όπταν έπρεπε), που να σας προλάβει η ταλαίπωρη για να «συμπορευθεί»…
Εσείς έπρεπε να συμπορευθείτε όσο ήταν καιρός. Όταν είχατε τη δυνατότητα να αλλάξετε κάποια πράγματα κι αντίθετα επιλέξατε να συμβιβαστείτε. Εσείς παραλείψατε ως κόμμα "σοσιαλιστικό" να συμπορευθείτε με τις προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού.

Και μετά από όλα αυτά τι ελπίδες έχουμε να διορθωθούν αυτά τα πυώδη αποστήματα της Ελληνικής κοινωνίας; Να παρακαλάμε να αρρωστήσει από καρκίνο ένας υπουργός, ένας υφυπουργός για να ανακαλύψει τα προβλήματα ενός συστήματος που επιδερμικά μόνο γνωρίζουν όσο το διευθύνουν;

Μπα… Ούτε και τότε θα γίνει κάτι αφού για τους επιφανείς και τους συγγενείς τους, άλλη μεταχείριση έχει κατοχυρωθεί.
Η ταλαιπωρία επιφυλάσσεται για τον απλό και τον ανώνυμο, για το λαό, το πόπολο, την πλέμπα, τους ψηφοφόρους. Αυτοί θα αρρωστήσουν στο ανάπηρο ΕΣΥ, θα στέκονται στην ουρά για τη ΣΦΡΑΓΙΔΑ του ΙΚΑ, θα περιμένουν να περάσουν από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
Οι άλλοι, οι επιτυχημένοι, οι της εξουσίας, θα αρρωστήσουν στα ακριβά νοσοκομεία της Αμερικής της Ελβετίας. Δε θα αντιμετωπίσουν ποτέ την αναμονή για ένα φάρμακο, την εκμετάλλευση, την αγυρτεία, την ανεπάρκεια, το φακελλάκι.

Να της αφιερώσουμε της Αμαλίας όχι μία αλλά πολλές μέρες.
Να ζητήσω συγγνώμη για τους λίγους ευσυνείδητους γιατρούς που ίσως «παίρνει η μπάλα» αλλά όσο αυτοί είναι η εξαίρεση στο καρκίνωμα, δεν δικαιούμαστε να μιλάμε για «βελτίωση του ασθενούς».

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι Ανέστη..άκου να συμπορευθεί μεζί τους!
Αλλα από την άλλη,πως ένας άνθρωπος προνομιούχος μπορεί να καταλάβει τα καθημερινά προβλήματα των λιγότερο προνομιούχων?
Πώς κάποιος που μπορεί να μπει σε ένα αεροπλάνο και να πάει να νοσηλευθεί στα καλύτερα νοσοκομεία εκτός Ελλάδος μπορεί να καταλάβει τον ασθενή που μετά βίας μπορεί να πληρώσει τα ναύλα του λεωφορείου για να πάει ως την Αθήνα η την θεσσαλονίκη(γιατί ας μην γελιόμαστε τα νοσοκομεία των άλλων πόλεων είναι για τα μπάζα από εξοπλισμό και επιστήμονες)?
Απλά δεν μπορεί,ούτε θα μπορέσει ποτε.

ΣΒΕΤΛΑΝΑ είπε...

Η αξιοπρέπεια μας πρέπει να πάψει να είναι προϊόν προς εξαγορά.

Αίσχος (τους).

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ είπε...

Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει...για τον Κακλαμάνη ξέρω ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα όσο ήταν υπουργός υγείας. Μετά, σεβόμενος την παράδοση που λεει "κάθε αποτυχημένος πολιτικάντζης ας πάει στον δήμο" έγινε Δήμαρχος. Ο κόσμος τον ψήφισε. Μια φορά κι έναν καιρό ένας κοντούλης πρωθυπουργός (που προσωπικά ποτέ δεν συμπάθησα) είπε πολύ σωστά: αυτή είναι η Ελλάδα μας. Δίκιο είχε. Αυτοί είμαστε και έχουμε όλα όσα μας αξίζουν. Μπορούμε όμως να τα αλλάξουμε, και εγώ και ο άλλος και εσύ. Άλλαξε νοοτροπία στα παιδιά σου, γίνε πιο υπεύθυνος, βάλε το μυαλό σου να δουλέψει επιτέλους και προσοχή: όταν αποκτήσεις εξουσία (οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή), ποτέ μην ξεχάσεις από που ήρθες, χρησιμοποίησέ την για να κάνεις αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο. Όχι πολύ, λίγο έστω. Εσύ, ο καθημερινός άνθρωπος. Και είμαι σίγουρος ότι η κάθε Αμαλία θα το εκτιμήσει. Δεν βρίσκω καλύτερο τρόπο για να την τιμήσουμε. Από δάκρυα και λιγμούς της στιγμής έχουμε μπουχτίσει.

patsiouri είπε...

Ναί, κι εγώ έχω μπουχτίσει...θα ανεβάσω το ποστάκι αύριο αλλά θα προτιμούσα να μαζευόμασταν και να καίγαμε ένα ένα τα μπουρδελοάμαξά τους...όχι για μάς, ούτε για την Αμαλία...αλλά γιατί μόνο σ'αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνουν...στα μηδενικά.

Αν μπορεί κάποιος ας στείλει και στο blog του Παπανδρέου τα χαιρετίσματα της φίλης του της Αμαλίας...θα το έκανα εγώ αλλά δέν ξέρω να βάζω λίνκ μέσα στα σχόλια, ούτε τη διεύθυνση του blog του.

Unknown είπε...

Ανέστη,

σε όλα έχεις δίκιο. Απλά θα προσθέσω ότι το Κράτος Πρόνοιας, για εμένα, θα έπρεπε να είναι ο σημαντικότερος στόχος όλων των πολιτικών. Την υγειά μας να έχουμε και όλα τα άλλα έρχονται.

Σχετικά με την κινητοποίηση της Παρασκευής για την Αμαλία, σας ενημερώνουμε ότι:

α) Την Παρασκευή 1η Ιουνίου, όλοι οι bloggers θα ανεβάσουμε ένα post με τον κοινό τίτλο "Για την Αμαλία".
β) Το τελικό κείμενο που θα αποσταλλεί με e-mail σε υπουργεία, αρμόδιους φορείς, κλπ έχει ήδη αναρτηθεί και όποιος θέλει μπορεί να το αντιγράψει και να το δημοσιεύσει (όχι πρίν την Παρασκευή). Επίσης θα βρείτε λίστες με links, μεταφρασμένα κείμενα και δελτία τύπου.
γ) Έχει ανοίξει ένα προσωρινό blog για την τελική φάση του συντονισμού της όλης προσπάθειας, με τίτλο Για την Αμαλία (http://giatinamalia-blog.blogspot.com). Όσοι θέλετε να συνεισφέρετε ώστε να δικαιωθεί κάποτε ο αγώνας της Αμαλίας, μπορείτε να ενημερωθείτε από εκεί για όλες τις λεπτομέρειες της συλλογικής αυτής δράσης. Δηλώστε συμμετοχή για να γίνετε contributors και ενημερώστε όσους μπορείτε.

ανεστης είπε...

Κράτος πρόνοιας δεν θα έχουμε μέχρι να το κατακτήσουμε GHX. Δυστυχώς έχουμε ξεχάσει να διεκδικούμε. Σε μια κανονική δυτική δημοκρατία θα έπρεπε να έχει πέσει η κυβέρνηση με περιστατικά πολύ μικρότερης βαρύτητας. Δυστυχώς είμαστε μια κοινωνία σε βαθειά σήψη και φταίμε εμείς και μόνο.

Patrsiouri
Για κάποιο λόγο δεν πιστεύω σε τέτοιες ενέργειες, γιατί στη μηδενιστική τους φύση βρίσκουν φιλόξενο περιβάλλον πολλές παρερμηνείες. Πιστεύω στον ακτιβισμό όμως. Στο ξεμπρόστιασμα των γιατρών που συμμετείχαν στην τραγωδία της Αμαλίας και του καθένα. Έχουμε το όπλο και λέγεται blogs. Πολύ πιο αποτελεσματικό.
Είσαι καλύτερα;

επιστήμονα
καμμία επιτυχημένη πορεία του Κακλαμάνη. Δυστυχώς στην ελλάδα είσαι ότι πουλάς. Ποτέ δεν έδωσε πειστική απάντηση για τη χρηματοδότησή του απο φαρμακευτικές εταιρίες.

σύκα
δεν χρειάζεται να καταλάβουν για να πράξουν, οι αιρετοί γι αυτό εκλέγονται. Για να πράξουν ακόμα κι αν αδυνατούν να κατανοήσουν.

patsiouri είπε...

Απλά ήθελα να πώ πως κάποιοι που δέν έχουν τσίπα και δέ διαθέτουν το προτέρημα της ευθιξίας, μόνο έτσι θα καταλαβαίναν τί θα πεί πόνος, ακούγεται αστείο αλλά είναι ΤΟΣΟ ζώα που μόνο έτσι...

Διάβασα στο blog της Αμαλίας πως-άν δέν κάνω λάθος βέβαια_ οι γιατροί ξεμπροστιάστηκαν αλλά τίποτα άλλο...για έναν συγκεκριμένο λέει πως εξακολουθεί να διατηρεί ανενόχλητος τη θέση του και δέν ιδρώνει φυσικά το αυτί του-και πού να ιδρώσει...εδώ είναι δολοφόνος και μπορεί και κοιμάται τις νύχτες, το ξεμπρόστιασμα θα τον πτοήσει???

Οπότε-και προσπερνώντας το γεγονός πως το αυτονόητο, το να οδηγηθεί επειγόντως στη Δικαιοσύνη, δέν παίζει- ένα βρωμόξυλο θα του χρειαζόταν οπωσδήποτε..δέν έχεις άδικο όμως, όντως δέν είναι λύση αυτή, respect.

Καλύτερα είμαι, άν και σήμερα έχω αρκετού;ς πόνους, θυμηθείτε με, το απόγευμα θα βρέξει σίγουρα!