7/2/07

Microsoft Zune - ακόμα περισσότερα πεταμένα λεφτά!




Ήρθε στα χέρια μου το νέο Zune. Τι θα πει “ποιο Zune”; To νέο mp3όφωνο της Microsoft που υποτίθεται ότι θα αποτελέσει τον σοβαρότερο αντίπαλο του iPod.
Τζίφος κύριοι! Παρά τη θεαματική μεγάλη οθόνη και το καλοδουλεμένo ντιζάιν, θεωρώ ότι πέταξα τα λεφτά μου.
Ούτε η μικρή διάρκεια της μπαταρίας μου φταίει, ούτε το ότι το στρογγυλό πλήκτρο είναι στρογγυλό καθαρά για αισθητικούς λόγους (λειτουργεί ακριβώς όπως θα λειτουργούσαν τέσσερα κατευθηντικά πλήκτρα).
Με πειράζει το ότι δεν λειτουργεί με τον Media Player και το πολυδιαφημισμένο “Plays For Sure” που η ίδια η Microsoft προμοτάρει με άλλους τρίτους κατασκευαστές. Κι αυτό για να κάνει το δικό της μαγαζάκι για να πουλάει μουσική όπως ακριβώς κάνει η Apple με το iPod.
Τελικά αποδεικνύεται ότι τα καλοσχεδιασμένα και καλοπρομοταρισμένα lifestyle προϊόντα στοιχίζουν αρκετά στην παραγωγή τους οπότε μοιραία πουλιούνται σαν «κράχτες» για να βγουν τα κέρδη από τις παράλληλες δραστηριότητες. Όπως κάνουν και οι κατασκευαστές κάθε παιχνιδοκονσόλας.
Α! Ξέχασα… Επίσης το Zune δεν λειτουργεί σαν σκληρός εξωτερικός δίσκος. Το λειτουργικό δεν το βλέπει. Μαλακιούλες χωρίς λόγο αλλά αρκετά σοβαρές για να τους γυρίσετε την πλάτη και να πάτε για ένα καλό φτηνό μηχανάκι που να συγχρονίζει με τον explorer.

Δεν υπάρχουν σχόλια: