4/9/07

Εμείς πάντως ψηφίζουμε, άρα δεν φταίμε...

Διαβάζω τα crawl στις τηλεοπτικές συζητήσεις: «Κορυφώνεται η αντιπαράθεση», «ανεβαίνει το θερμόμετρο» (ενόψει εκλογών).
Τρίχες! Καμία αντιπαράθεση δεν κορυφώνεται, κανένα θερμόμετρο δεν ανεβαίνει. Οι μόνοι που ανεβάζουν γκάζια είναι οι υποψήφιοι και ο περίγυρός τους, τα κομματικά επιτελεία που κυνηγούν την κουτάλα της εξουσίας και μερικοί άρρωστοι κολλημένοι χειροκροτητές, απομεινάρια της εποχής των ιδεολογικών διαφορών.
Αλλά σήμερα πια...;
Ποτέ πριν δε θυμάμαι προεκλογική περίοδο με τέτοια αίσθηση ματαιότητας. Να μη περιμένεις σωτηρία από πουθενά, να τα βλέπεις όλα μαύρα κι ακόμα περισσότερο το μέλλον των παιδιών σου. Ποτέ πριν η πολιτική ή μάλλον η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν είχε τόσο πολύ απαξιωθεί.
Φαντάσου τώρα να ζεις στην Ελλάδα με τα τόσα προβλήματα και να πρέπει να τα αντιμετωπίσεις με Γιωργάκη και Κωστάκη που «κληρονομικώ δικαιώματι» νέμονται την εξουσία.
Όχι μόνοι τους βέβαια, κάποιος λαός τους ψηφίζει. Αυτός ο ίδιος ο λαός που τους αμφισβητεί και που δεν τους πιστεύει, τους ψηφίζει! Αλλά δεν τους έχει καμία εμπιστοσύνη.
Και πως να ψηθεί ο πολίτης όταν η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να συντονίσει μία πυρόσβεση ενώ η αντιπολίτευση, έχοντας στο πιάτο το πολιτικό κόστος της κυβέρνησης, ενώ ακόμα τα καμένα καπνίζουν και ενώ ακόμα υπάρχουν θύματα άθαφτα, αποφασίζει να πυροβοληθεί στο πόδι με την υπόθεση Φώφης Γεννηματά!
Πλάκα μου κάνετε παιδιά; Είναι αυτοί οι άνθρωποι για να κυβερνήσουν χώρα; Μήπως να ξεκινήσουν από κάτι πιο απλό, όπως ένα περίπτερο π.χ.;
Και το 80% του εκλογικού σώματος θα επιλέξει (έστω χωρίς κραυγές και χωρίς θεαματικές εκλογικές περιόδους) έναν από αυτούς τους δύο;
Και αναρωτιόμαστε μετά γιατί μας συμβαίνουν όσα μας συμβαίνουν;

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί, έχεις ξαναδεί άλλη προεκλογική περίοδο -ή, ακόμα-ακόμα και προκήρυξη εκλογών- που να καθορίζεται τόσο πολύ από τόσα πολλά micro-(για να μην πω, pico-)συμφέροντα. Ο τύπος προκήρυξε εκλογές με φόντο τη φλεγόμενη Πεντέλη, μην τύχει και του κάτσει να καταθέσει προϋπολογισμό, αλλά και για να λείπει όλος ο κόσμος σε διακοπές. Αυτό τα λέει όλα...

ανεστης είπε...

Ξέχασες και το πόρισμα "Ζορμπά" για τα ομόλογα.

Paranoia είπε...

κι όμως το περίπτερο θα τους έδινε γνώσεις ρεαλιστικές να πατήσουν οι αθεόφοβοι.

μαριάννα είπε...

Δεν σε πιστεύω! Τέτοια ταύτιση πια;
Γράψαμε ακριβώς τα ίδια. Κι επειδή εσύ τα ανάρτησες πρώτος, λες και σ' έχω αντιγράψει. Προφανώς η αγανάκτηση είναι η ίδια του κοσμάκη και κάνουμε τις ίδιες σκέψεις. Οι άλλοι πώς δεν τα σκέφτονται μου λες;

patsiouri είπε...

Εγώ έχω βαρεθεί να ακούω συζητήσεις κομματοσκύλων, μικρών και μεγάλων, τελευταία..."Ναί, τα έκανε χάλια αλλά αυτό είναι το κόμμα μας...", "Μα αυτό ψηφίζουν και οι γονείς μου...", "Δέν τους θέλω ρε μαλάκα αλλά από κεί με βισματώνουν για τη μετάθεση..."

Με καθρεφτάκι στη μάπα μας έπρεπε να μαζευτούμε στη βουλή...

Nobody είπε...

Είναι τόσο κρίμα να μην υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος που να θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική. Από μικρά μας λέγανε ότι οι πολιτικοί είναι ψεύτες και πουλημένοι. Και είναι τόση η βρωμιά τους που ακόμα και αν γραφτεί κάποιος σε κόμμα...βλέποντας τα χάλια, και αν έχει την εντιμότητα, αποχωρεί με ελαφρά πηδηματάκια!

Και ποιον να ψηφίσουμε ρε παίδες? Καμιά ιδέα?

ανεστης είπε...

Αδυνατώ να σχολιάσω τα περιεκτικά σχόλιά σας σε δύο γραμμές, γράφω νέο post.

Newborn Doomstalker είπε...

Τί να λέμε και να ξαναλέμε καλέ μου άνθρωπε. Τα λόγια είναι με φτερά και πετάνε. Κάνουμε κάτι; Τσου! Αέρα τους κάνουμε. Σκύλα μπριγκάντα ρόζα μας άφησες νωρίς.

@ νοβοδυ
Ψήφισε όποιον θέλεις. Μη ρωτάς για το ποιόν θα ψηφίσεις. Αναλογίσου τί θα του κάνεις όταν εκλεγεί και μένει άπραγος στα προβλήματα του τόπου.

ανεστης είπε...

Doom
αυτό που απο εδω μπορούμε να κάνουμε είναι να συζητάμε, αφού δεν είναι δεδομένο ότι είμαστε όλοι απόλυτα συντονισμένοι σε ότι αισθανόμαστε. Ο καθένας απο κεί και πέρα ας πράξει κατα πως νομίζει (ακόμα και μέσα από μπριγκάντα ρόζα ή Μπάαντερ-Μάινχοφ ή απλά ως ψηφοφόρος)

marayia είπε...

Δεν είναι κακή ιδέα το περίπτερο! Αλλά, κι αυτό 8έλει οργάνωση για να πέσει εξω το μαγαζί!
Μήπως να πάρουν τα "κουβαδάκια τους" τα παιDιά και να πάνε να παίξουν σε άλλη παραλία.. ? Λέμε..

marayia είπε...

Δεν είναι κακή ιδέα το περίπτερο! Αλλά, κι αυτό 8έλει οργάνωση για να πέσει εξω το μαγαζί!
Μήπως να πάρουν τα "κουβαδάκια τους" τα παιDιά και να πάνε να παίξουν σε άλλη παραλία.. ? Λέμε..

ανεστης είπε...

Γιατί να πάνε σε άλλη παραλία; Που θα βρουν καλύτερα; Τους έστειλε κανείς σε άλλη παραλία; 80% παίρνουν.