17/9/07

Σκόρπιες σκέψεις για την επόμενη μέρα


Και μετά την κατάρρευση του κράτους, κερδισμένος βγήκε ο μόνος που δεν είχε καμία σχέση μ’ αυτό. Ο Κώστας Καραμανλής! Που αναμένεται τώρα να κάνει πολύ πιο σκληρή αντιπολίτευση στην νέα κυβέρνησή του. Ή θα βάλουν μυαλό οι υπουργοί από εδώ και πέρα ή οι κύκλοι του μεγάρου Μαξίμου θα διαρρέουν την αγανάκτηση του ακόμα περισσότερες φορές!


Εσείς δηλαδή νομίσατε ότι η πλάκα με τη Σαρρή και το ΛΑΟΣ δεν είχε τίποτα κρυμμένο από πίσω; Τσιμπίστε τώρα βουλευτές Πλεύρη, Βορίδη, Γεωργιάδη!
Πιστεύετε ότι η φασαρία με το βιβλίο ιστορίας (με την ευγενική χορηγία του «Θέματος»), ευνόησε κάποιον άλλο εκτός του Καρατζαφέρη;
Με τις υγείες μας!

Το ΚΚΕ ενισχυμένο και άρα θα είναι περισσότερο δογματικό από ποτέ. Άρα η αριστερά θα συνεχίσει να είναι διασπασμένη και η Κανέλλη θα συνεχίσει να καπνίζει στα παράθυρα.

Ολόκληρη κουβέντα για τους «νέους ψηφοφόρους» του ΣΥΡΙΖΑ. Μπαρούφες!

Οι νέοι είναι ιδιαίτερα απολίτικοι πλέον. Και πριν μιλήσετε κύριε Αλαβάνο για τη γενιά του Internet και τους νέους ψηφοφόρους, δείτε ότι ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, χρόνια ολόκληρα ευρωβουλευτής με έργο, σημαντικό στέλεχος της αριστεράς, πήρε τον ίδιο αριθμό ψήφων με το Γρηγόρη Ψαριανό που κάνει χαβαλέ στο ραδιόφωνο. Σας προτείνω λοιπόν για ακόμα θεαματικότερα αποτελέσματα να βάλετε στα επόμενα ψηφοδέλτια, τους ΑΜΑΝ και τους «Άγαμους Θύτες». Θα σας πρότεινα και τον Πανούση αλλά έχει να βγάλει καινούριο καλαμπούρι 10 χρόνια τώρα...

Η εκλογή στις πρώτες θέσεις των: Μπακογιάννη, Αβραμόπουλου, Καϊλή κλπ επιβεβαιώνει ότι η τηλεοπτική δημοκρατία μας ισχυροποιείται. Η εικόνα υπερισχύει του όποιου έργου. Χιλιάδες σταυρών ακόμα και αν δεν κάνεις τίποτα α-πο-λύ-τως. Γενικότερα αν παρακολουθήσει κάποιος τις λίστες με τους εκλεγμένους θα δει ότι εκλέγονται όσοι είχαν τις περισσότερες εμφανίσεις, δεν εκλέγονται όσοι δεν βγήκαν στο γυαλί. Πολλούς σταυρούς πήρε και ο γίγαντας Γιακουμάτος!

«Γιώργο χάσαμε»!
Δεν κατάφερες να φέρεις όσους σε ψήφισαν για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κοντά στο κόμμα, οι παγιωμένοι κομματικοί μηχανισμοί τους φρέναραν στην είσοδο. Δεν σου βγήκαν οι επιλογές (Ξενογιαννακοπούλου κλπ) και αναγκάστηκες να αναστήσεις το παρωχημένο προϊόν «Λαλιώτης» που σε έφερε πιο κοντά από ποτέ στο αμαρτωλό παρελθόν του κινήματος, αυτό που ο κόσμος μάλλον θέλει να ξεχάσει. Αυτά σε συνδυασμό με τα τραγικά λάθη των τελευταίων ημερών με τις λίστες, σου εξασφάλισαν μια άνετη ήττα!


Και την ώρα που τα κόμματα αναλύουν τα αποτελέσματα, που έχουμε κερδισμένους και χαμένους, είναι αδύνατον αυτή την εποχή να βρεις αεροπορικό εισιτήριο για Αγγλία.
Πάνω από 25.000 έλληνες φοιτητές ταξιδεύουν αυτή την εποχή για τις σπουδές τους στα αγγλικά πανεπιστήμια μια και δεν υπάρχει χώρος γι’ αυτούς στην Ελλάδα, είτε γιατί τα ΑΕΙ εδώ είναι σε αξιοθρήνητο επίπεδο, είτε γιατί δεν υπάρχουν ανάλογα courses, είτε γιατί τους άφησε έξω η βάση του 10 (επειδή δεν δίνουμε αρκετά χρήματα για τους δεχτούμε όλους στην ανώτατη εκπαίδευση). Κυρίως όμως επειδή δεν έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Ευτυχώς όμως διορθώθηκε το βιβλίο ιστορίας και καταδικάστηκε ο πρόσφατα καταγγελθείς από το ΠΑΣΟΚ χάρτης που έγραφε «Μακεδονία», οπότε σώθηκε η παιδεία μας την τελευταία έστω στιγμή...

Το διάλειμμα τελείωσε, τα κεφάλια μέσα κυρίαρχε λαέ!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να και μια ανάλυση των αποτελεσμάτων με την οποία συμφωνώ απόλυτα! :D

Unknown είπε...

Στα περισσότερα συμφωνούμε αλλά... κάτω τα χέρια από την συντρόφισσα Κανέλη, την μοναδική γυναίκα με @@ στην πολιτική...

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ είπε...

Συμφωνώ στα περισσότερα αλλά δεν θα ήμουν τόσο αυστηρός με τον Αλαβάνο. Αυτό το "είμαστε υπό έλεγχο" το βρίσκω πολύ ώριμο και προσγειωμένο, το μέλλον θα δείξει. Εμένα με ανησυχεί πιο πολύ το ότι 1 στους 4 δεν έκανε τον κόπο να σηκωθεί από την καρέκλα η τον καναπέ του και να πάει να ψηφίσει, είτε για να υποστηρίξει είτε για να διαμαρτυρηθεί. Και επειδή υποψιάζομαι ότι αυτοί περιέχουν και κάποιους σκεπτόμενους και προβληματισμένους, αυτό με τρομάζει περισσότερο. Πώς δηλαδή ένας συνειδητοποιημένος κατα τα άλλα πολίτης αφήνει τους άλλους 3 να αποφασίζουν γι'αυτόν. Να η παγίδα στην οποία-κατα τη γνώμη μου- μας έχουν ρίξει.

arammos είπε...

Καλησπέρα Ανέστη. Νομίζω ότι ο κόσμος δεν έχει τη διάθεση να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Απλά αρκείται στα κεκτημένα του. Δυστυχώς...

ανεστης είπε...

greek history
Έχω ήδη εκφράσει την άποψή μου για την Κανέλλη σε παλαιότερο ποστ. Δεν είναι όμως αυτή το θέμα μου αυτή τη φορά. Απλά την αναφέρω γιατί μου κάνει εντύπωση
το ότι ο σαρωτικός της (και απόλυτος-αφοριστικός) λόγος έχει επισκιάσει τη μέχρι σήμερα μαρξιστική διαλεκτική. Εκτός του Μπογιόπολου βεβαίως-βεβαίως...



Ούτε εγώ είμαι αυστηρός με τον Αλαβάνο Επιστήμονα, είμαι αυστηρός με τους lifestyle ψηφοφόρους που επιλέγουν ποσοτικά το ίδιο έναν άνθρωπο με παραγωγή πολιτικής και ένα μηδενιστή εξυπνάκια που μόνο σαρκάζει. Αυτό χρειάζεται ο ΣΥΝ σήμερα; (Δεν ξέρω μπορεί να χρειάζεται ΚΑΙ αυτό!).

Ανώνυμος είπε...

Επιστήμονα,
Το ποσοστό της αποχής είναι -μερικώς- πλασματικό. Σκέψου ότι συχνά οι κατάλογοι είναι γεμάτοι με πεθαμένους. Επίσης, κάποιοι είναι ασθενείς / υπερήλικοι / σε ταξίδι. Δεν πρόκειται πάντα για ενσυνείδητη επιλογή.

Τώρα, όσον αφορά την ποιότητα των ψηφοφόρων, για να μη μας πιάσει κατάθλιψη, ας αρκεστούμε στο ότι κάποιοι τηλε-αστέρες καταψηφίστηκαν (π.χ. ο Λιάγκας). Ήταν ένα υγιές αντανακλαστικό.

BioLogos είπε...

Ακριβώς αυτό που λες δεν το άκουσα πουθενά.Οι μεν μιλούσαν για την αλώβητη Ν.Δ και το "εσωστρεφές" ΠΑΣΟΚ και οι δε για την ενίσχυση της Αριστεράς.
Δεν είδαμε να αναφέρεται η νομιμοποίηση των λεπενικών, ακροδεξιών και λοιπών χουντικών στοιχείων που έλαβαν λαϊκή εντολή και αμνηστία για την πολιτική και όχι μόνο αισχρότητά τους.

Συμπληρώνω ότι πλέον οι νέοι έλληνες απόφοιτοι από τη δική μου μικρή εμπειρία μεταναστεύουν μαζικώς όχι μόνο προς την Αγγλία αλλά σε όλη την κεντρική Ευρώπη και Σουηδία για διδακτορικά που πληρώνουν, μεταπτυχιακά τα οποία στην Ελλάδα βρίσκονται στην εποχή του Χαλκού και δουλειές σε παγκοσμίου κύρους εταιρίες.
Σε πονάει όμως να ξέρεις ότι δύσκολα θα επιστρέψεις ή αν θα γυρίσεις θα πας για το 700άρι και αν.

Nobody είπε...

Ξέρει κανείς τί ποσοστό αποχής υπήρξε?

ανεστης είπε...

Αποχή 25,86%

Paranoia είπε...

Βαρέθηκα να σκέφτομαι
αλλά δεν έμαθα η Γιαννάκου-Κουτσίκου τι απέγινε? έχεις καμμιά ιδέα?

ανεστης είπε...

Ατύχησε! Αυτά έχει η πολιτική...
Αλλά είμαι σίγουρος οτι ατύχησε για τους λάθος λόγους. ΟΧΙ για τη μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ, ΟΧΙ για το άρθρο 16, ΟΧΙ για τις λάθος βαθμολογίες, ΟΧΙ για τις παρεμβάσεις στην επαν-αξιολόγηση των γραπτών στα Αγγλικά, αλλά για το γαμοβιβλίο ιστορίας του Δημοτικού!

μαριάννα είπε...

Συμφωνώ με την ανάλυσή σου και επαυξάνω, με μια αντίρρηση για τα ιδιωτικά πανεπίστημια. Είμαι αντίθετη με τη δημιουργία τους, για ένα και μόνο λόγο. Γιατί ξέρω ότι θα υποβαθμιστούν τα πτυχία των κρατικών, αλλά και η λειτουργία τους. Αν υπήρχε πολιτική βούληση ισχυρή, που θα ήταν σε θέση να διαχειριστεί την Παιδεία με την υπευθυνότητα που της πρέπει, ναι. Θα ήμουν υπέρ κι ο καθένας ας διάλεγε. Γιατί κι όταν γίνουν Ανέστη μου, και γράψε την ώρα που το λέω, τα δίδακτρα θα είναι απολύτως απαγορευτικά και ο κάθε φουκαράς πάλι θα στέλνει το παιδί του στη Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχία. Όπως γίνεται και με τα ιδιωτικά σχολεία. Τα καλά δεν πλησιάζονται, τα προσιτά, κωλοχανεία. Και θα έχουμε πτυχία με ονοματεπώνυμο, σαν τη Λίλα Πάουζε. Όπου αναλόγως με το τι αναγράφεται στο επιτυχείο σου, θα προσλαμβάνεσαι στην ιδιωτική πολυεθνική φίρμα.
Άποψη μου είναι, αναβάθμιση των κρατικών, κατάργηση των εισαγωγικών, πήδημα των πανεπιστημιακών και του κατεστημένου τους, ώστε μέσα, αφού εισαχθεί ο φοιτητής, να γίνεται ουσιαστική δουλειά και ξεκαθάρισμα, από το πρώτο έτος. Να δώσει την ευκαιρία να μπουν τα παιδιά όλα, να καταργηθεί η παραπαιδεία και το ξεμάτωμα της ελληνικής οικογένειας με τα ιδιαίτερα και τα φροντιστήρια, να πάψουν τα παιδιά μας να τρέχουν στα ξένα πανεπιστήμια. Αυτό δηλαδή που γίνεται σχεδόν σε όλα τα πανεπιστήμια της Ευρώπης.
Δε θέλει πολλά Ανέστη μου. Πολιτική βούληση μόνο.

Φιλιά!

ανεστης είπε...

Ghteytria
Σεβαστή η άποψή σου αλλά δεν μπορείς στη σημερινή εποχή να απαγορεύεις την ιδιωτική εκπαίδευση. Εκ των πραγμάτων και νομοτελειακά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τα δημόσια σε αντικείμενα σπουδών, σε αξιολόγηση καθηγητών και σε ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. Η Ελλάδα είναι αφενός σε γεωγραφικό σταυροδρόμι, αφετέρου έχει ένα σοβαρό πρόβλημα παραγωγής βιομηχανίας. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα μπορούσαν να είναι τεράστια πηγή εσόδων αλλά και δημιουργίας ελληνικής κουλτούρας αφού οι φοιτητές μαθαίνουν και τη γλώσσα. Πολλά, αναρίθμητα τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν απο τον ανταγωνισμό με την ιδιωτική παιδεία, μεταξύ των οποίων και η απο-κομματικοποίηση που έχει γίνει αφόρητη, ο εξοβελισμός των πανεπιστημιακών που κάνουν άλλες «δουλίτσες» ως πάρεργο. Πολύ σωστά τα επισημαίνεις κι εσύ.
Αλλού όμως είναι το πρόβλημα και το υπαινίσσεσαι κι εσύ επίσης. Στο ότι το ελληνικό κράτος θα αντιμετωπίσει τη δημιουργία τους με το γνωστό μαλακισμένο τρόπο της εναλλακτικής πρότασης ώστε να μη χρηματοδοτεί την δωρεάν παιδεία. Όπως ακριβώς κάνει και με την υγεία. Κακό επίπεδο σπουδών στα κρατικά επειδή υπάρχουν τα δημόσια.
Άρα για μένα είναι σημαντικό ότι ο στόχος είναι η χρηματοδότηση της παιδείας και των ΑΕΙ, ΑΣΧΕΤΩΣ του αν θα επιτραπούν ιδιωτικά. Άλλωστε τι νομίζεις οτι γίνεται σήμερα; Ιδιωτικά έχεις και πάλι απλά πρέπει να ξεσπιτωθεί ο φοιτητής για να σπουδάσει στο εξωτερικό αν θέλει να βρει δουλειά με τεράστια οικονομική αιμοραγία (μια και όλες οι εταιρίες εκτιμούν ένα CV με σπουδές στο εξωτερικό πολύ περισσότερο). Εθελοτυφλούμε αν νομίζουμε οτι μπορεί να τραβήξει περισσότερο η τωρινή κατάσταση.