11/9/07

Πρωθυπουργός ή ξυλοκόπος;







Θυμήθηκα αυτό το περίφημο σκετς των Monty Pythons με τον υπάλληλο του Pet Shop που πούλησε νεκρό παπαγάλο. Στο τέλος δεν αντέχει και ξεσπάει «επιτέλους τι θες από μένα; Δεν ήθελα να κάνω αυτή τη δουλειά, εγώ ήθελα να είμαι ξυλοκόπος στον Καναδά

Γιατί θυμήθηκα αυτό το σκετς;
Διότι βλέπω το Γιώργο σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο να προσπαθεί να αρθρώσει τον απαιτούμενα επιθετικό αντιπολιτευτικό λόγο που προφανώς απαιτούν οι περιστάσεις. Με το ζόρι βγαίνει ο λόγος, το βλέμμα παραμένει κενό και αμέτοχο, όταν χρειάζεται να δείξει οργισμένος αυτό πρέπει να αποτυπωθεί από τον λογογράφο στο περιθώριο του χειρόγραφου (σημ: «εδώ να είσαι εκνευρισμένος και οργισμένος»). Ακούω το μηχανισμό του εγκεφάλου στα όρια της λειτουργίας του να προσπαθεί να μη κάνει σαρδάμ και να ζωγραφίζει την εικόνα της επόμενης λέξης.

Δεν νομίζω ότι τον αδικώ όταν λέω ότι βλέπω έναν άνθρωπο που κληρονόμησε μαγαζί γωνία από τον πατέρα του, πρέπει να το «τρέξει» στη σκιά του, αλλά η γλώσσα του σώματος, το ύφος, όλα, φωνάζουν ότι θα ήθελε εκείνη τη στιγμή να είναι κάπου αλλού.


Τώρα βέβαια μπήκε στο χορό και θα χορέψει. Αν ο κόσμος αποφασίσει να του αναθέσει την ηγεσία του τόπου, τι θα κάνει, θα ηγηθεί. Αλλά μάλλον όταν θα κληθεί να συντονίσει τις επόμενες μεγάλες πυρκαγιές του 2008 που θα καίνε την υπόλοιπη Ελλάδα, μπορεί να το κάνει λίγο πιο αποτελεσματικά γιατί δεν θα θέλει να καούν τα δάση στα οποία θα ήθελε να είναι ξυλοκόπος.

"Κάπου αλλού έπρεπε να είμαι τώρα"

12 σχόλια:

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Μη μου στενοχωρείτε το Γιωργάκη!

ci είπε...

LoL.
ή, όπως λέει και το πολύ ωραίο τραγούδι που μάς έβαλες

Si yo fuera Maradona
viviría como él
porque el mundo es una bola
que se vive a flor de piel

La vida es una tómbola
de noche y de día...
la vida es una tómbola
y arriba y arriba....

ανεστης είπε...

και νόμιζα οτι κανένας δεν παίζει τα τραγούδια...

Nobody είπε...

Ο Γιωργάκης ξυλοκόπος!! Και να χαλάσει τα χεράκια του καλέ?

K-Top είπε...

Μην τον καταπιέζεις εντάξει? Είναι ευαίσθητος και πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός (της Σουηδίας). Βλέπει που βλέπει και τον άλλο να τρώει κοψίδια και ζηλεύει...

ci είπε...

Α, οφείλω να σε ευχαριστήσω για τις ωραίες επιλογές γιατί χτες βράδυ ούτε ράδιο δεν είχα ανοίξει. Οπότε ήμουν τυχερή που πέτυχα την δισκοθήκη σου.

Ανώνυμος είπε...

Θα έκανε ποιό καλά αν δημιουργούσε δικό του κόμμμα παρά που πήγε και χώθηκε στα χωράφια του πατέρα του.Βλέπετε τις περισσότερες φορές οι κληρονομιές δεν είναι ότι καλύτερο για τα παιδιά(τα δένουν θέλουν δεν θέλουν σε καράβια που έχουν μπατάρει προ πολλού).

ανεστης είπε...

Αν άνοιγε δικό του μαγαζί θα είχε την ίδια πελατεία; Ή θα γινόταν σαν τον Λεβέντη;
Κοιτάξτε, απο μια άποψη τον καταλαβαίνω, δεν είναι για μπαλκόνια ο άνθρωπος. Τώρα για το αν είναι για πολιτική γενικότερα... ή θα το δούμε ή δεν θα το δούμε καθόλου.

Ανώνυμος είπε...

Θα προτιμούσα να μην τον δω καθόλου..σέρνει από πίσω του και αυτός όπως ο Καραμανλής έναν συμφερτό που βρωμάει από χρόνια τώρα και από χιλιόμετρα μακριά.

ανεστης είπε...

citron
Σου έβαλα κι άλλα!

Σύκα
Αυτά άκριβώς είναι που δίκαια του προσάπτει ο κόσμος, αυτά είναι τα τεκμήρια που δείχνουν οτι αφού δεν κατάφερε να καθαρίσει το κόμμα του δεν υπάρχει περίπτωση να καθαρίσει τη χώρα

ci είπε...

Gracias! Το δεύτερο μού θύμισε (λόγω συνωνυμίας) την Bobi Cespedes, μια που κάποτε το "como te extrano" είχε γίνει ύμνος:)

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον συνειρμό είχες.
[Πριν φορτώσει η σελίδα, και βλέποντας μόνο τον τίτλο, είχα αρχίσει να τραγουδάω "I'm a lumberjack and I'm OK, I sleep all night and I work all day".]
Καλή συνέχεια.