28/6/07

Καιγόμαστε!



Αυτή τη στιγμή καίγεται η πίσω πλευρά της Πάρνηθας από τη φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια. Ο άνομος είναι δυτικός και πολύ εύκολα μπορεί να επεκταθεί στην ίδια την Πάρνηθα.


Κι όλα αυτά από την ανύπαρκτη συντήρηση του δικτύου της ΔΕΗ. Η φωτιά ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες απο σπινθήρες μετασχηματιστή που έβαλε φωτιά σε ξερόχορτα.


Αύριο αναμένεται να μας απαντήσουν απο τις πολιτισμένες Ευρωπαικές χώρες για το αν μπορούν να μας στείλουν βοήθεια. Μέχρι τότε, προσευχηθείτε



Καμαρώστε εντω μεταξύ τα αποτελέσματα!

13 σχόλια:

Antonios Politakis είπε...

eleos kathe xrono. Kala i etairies dasoprostasias kai oi dasofilakes ti kanoyn olo to xeimona.

ΣΒΕΤΛΑΝΑ είπε...

Ευτυχώς εμείς προς το παρών την έχουμε γλυτώσει (φτύνω τον κόρφο μου βέβαια). Είμαστε στην πρώτη ζώνη επικινδυνότητας και βρισκόμαστε σε επιφυλακή.

Ελπίζω να την γλυτώσετε με τις λιγότερες απώλειες.

:(

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ είπε...

Το σύστημα πάντως δουλεύει οργανωμένα. Και εξηγούμαι: το ωραίο συννεφάκι καπνού δημιουργεί σκιά που εν δυνάμει μπορεί να ρίξει τη θερμοκρασία 2-3 βαθμούς. Ητοι λιγότερη ζήτηση ενέργειας κτλ. Εγώ πάλι έχω θέα φάτσα κάρτα την Πεντέλη και από μέρα σε μέρα περιμένω το μπαμ. Όσο για τους δασοφύλακες και λοιπούς υπεύθυνους (εδώ γελάμε και κλαίμε μαζί) φαίνεται ότι όλο το χειμώνα ξύνουν μετά μανίας τους όρχεις τους. Το καλοκαίρι σταματάνε για διακοπές.

ανεστης είπε...

Ήδη καίγεται ο δρυμός.

Ανυπαρξία αντιπυρικών ζωνών γύρω από την Πάρνηθα, άρα οργανωτική ανυπαρξία.

Πυροσβέστες δεν υπάρχουν αρκετοί (4.500 άτομα λείπουν από ότι ακούγεται), τα οχήματα και τα αεροπλάνα χαλάνε συνεχώς, δεν υπάρχουν ανταλλακτικά.
Ο Αλογοσκούφης όμως θα πλασαριστεί ως επιτυχημένος, με θετικά αποτελέσματα στο έλλειμμα.

Σαν το Χότζα που μόλις έμαθε το γάιδαρο να μην τρώει, του ψόφησε.

elafini είπε...

τα ίδια κάθε χρόνο..κρίμα ρε συ..κι εμείς του κέντρου καιγόμαστε από τις διακοπές ρεύματος...κουράγιο...

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μπορω να πω οτι στη Χασια εχει μαστουρωσει ολος ο κοσμος απο τη καπνα...

BioLogos είπε...

Ο υπουργος ελαλησε...Για ολα φταιει ο καυσωνας!

jul είπε...

βγήκα στην βεράντα του υπνοδωματίου και βλέπω ένα κόκκινο πάπλωμα πάνω στο βουνό!!!!!και φρικάρω....Παναγίτσα μου..... καίγεται η Πάρνηθα...και έχει γεμίσει η βεράντα αποκαίδια.... Τραγικό....το βράδυ ειναι ακόμα πιο απελπιστική η εικόνα

Elias είπε...

Πού να δείτε και τι γίνεται στο Βόλο αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος αποφεύγει να κυκλοφορεί στους δρόμους.
Εκεί όμως μάλλον οφείλεται σε εσκεμμένο εμπρησμό.

ανεστης είπε...

Εσκεμένος εμπρησμός είναι ένας υπουργός και το σινάφι του που σκαρώνει λαθραία νομοσχέδια για να αποχαρακτηρίσει καμμένες δασικές εκτάσεις, μια πολεοδομία που λαδώνεται για τα σπίτια που χτίζονται σε "αναδασωτέες εκτάσεις", αρμόδιοι που δεν δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες και δεν οργανώνουν τις υπηρεσίες, είναι οι αγοραστές και οι ιδιοκτήτες.
Εχετε καταλάβει ότι ζουμε σε ένα κακόγουστο ανέκδοτο;

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Υπομονή ανέστη! Λίγο δάσος έμεινε ακόμα. Να καεί κι αυτό να μην μας ζαλίζουν άλλο καλοκαιριάτικα!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι πρέπει να φτιάξουμε έναν κατάλογο για να δούμε τί τελικά μας αξίζει. Φοβάμαι ότι αυτά που θα συγκεντρωθούν, θα είναι ελάχιστα.

Δεν ξέρω, φοβάμαι πολύ ότι φθίνουμε στις απαιτήσεις μας, στα θέλω μας που δεν αφορούν μόνο την ιδιωτικότητα μας, αλλά το κοινό συμφέρον που υπερτερεί σε πολλές περιπτώσεις
Ρίτσα Μασούρα

ανεστης είπε...

Ρίτσα
αν πας μερικά post πίσω (όταν προλάβεις) θα δεις ότι κατα την άποψή μου ούτε την ακτογραμμή μας αξίζουμε. Είπες μια μεγάλη κουβέντα. "Κοινό συμφέρον". Ξεχνάς μάλλον οτι με την επιθετικότητα που έχουμε αναπτύξει αυτό είναι σχήμα οξύμωρο.
Ότι είναι "κοινό" δεν μπορεί να είναι συμφέρον. Ότι μας αφορά είναι ΜΟΝΟ ότι περιβάλεται απο τους τοίχους μας.
Ο δίπλα, είναι ο απέναντι, ο άλλος είναι ο αντίπαλος. Κι αυτό γιατί κινούμαστε σε συνθήκες ζούγκλας όπου η επιβίωσή μας εξαρτάται μόνο απο τη φθορά του άλλου. Να το κάνω πιο λιανά;