28/6/07

Παλιά ανέκδοτα ξαναγίνονται επίκαιρα


Όπως αυτό που λέγαμε στο σχολείο ότι ΔΕΗ σημαίνει «Δεν Έχουμε Ηλεκτρικό». Βγαίνει ο ένα μεγαλοπαράγων και δηλώνει ότι η ΔΕΗ έχει εξασφαλίσει πολλά μεγαβάτ και να μην ανησυχούμε.
Με το που πιάνουν οι ζέστες, να οι διακοπές, ώρες ολόκληρες, να μη σε βαστάει το σπίτι σου.
Φωτοχημικό νέφος λέει στην Αθήνα και καυσαέριο! Φυσικά! Αφού όλοι πήραν το αυτοκίνητο και έκοβαν βόλτες για να δροσιστούν τουλάχιστον από το κλιματιστικό του!

Κάνει λέει έργο η ΔΕΗ, έδωσε εξετάσεις και πέτυχε λέει ο Τσιαμτσίκας (με τον Χ”νικολάου να συμφωνεί)!
Εγώ ξέρω ότι
-Δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το απαραίτητο ρεύμα για να μη λένε στον κόσμο ότι με 46 βαθμούς πρέπει να κλείσουν το κλιματιστικό.
-Δεν έχουν κάνει τίποτε για να αναπτύξουν εναλλακτικές μορφές ενέργειας χρόνια τώρα
-Δεν έχουν κάνει κάτι για να σταματήσει η πιο βαριά ρύπανση της Ευρώπης από το λιγνίτη της Πτολειμαίδας
-Δεν κάνουν συντήρηση με αποτέλεσμα τα καλώδια και οι μετασχηματιστές να βάζουν φωτιές σε όλη την Ελλάδα (και να πληρώνουμε μετα δημόσιο χρήμα για την κατάσβεση πυρκαιών)
-Δεν καταφέρνουν να τροφοδοτήσουν τη γειτονιά μου με τα σωστά Hz με αποτέλεσμα συσκευές που απευθύνονται σε δυτικές αγορές (όπου η σωστή τροφοδοσία ρεύματος είναι δεδομένη) να λειτουργούν λάθος.
-Δεν κάνουν υπογειοποίηση των καλωδίων που ασχημαίνουν αφόρητα το τοπίο (και συμβιβαστήκαμε τόσο πολύ με το θέαμα που δεν το παρατηρούμε πλέον).
-Δεν αναλαμβάνει έστω στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ποιάς; Χαχαχαχα…) να χρηματοδοτήσει έργα πρασίνου στην Αττική που αποδεδειγμένα συμβάλουν στη μείωση της θερμοκρασίας και πιθανά στην κατανάλωση ρεύματος για κλιματιστικά.
-Δεν έχουν πλάνο για την αύξηση της ζήτησης του ρεύματος των κλιματιστικών (ακόμα γεμάτα είναι τα καταστήματα, πρέπει να πουλιούνται καθημερινά κάποιες δεκάδες χιλιάδες που θα χρειαστούν άμεσα περισσότερο ρεύμα).

ΤΟΤΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΡΓΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΕΗ;
Ας μας «φωτίσει» κάποιος στο θέμα αφου η ΔΕΗ δεν μας κάνει τη χάρη…


Υ.Γ. Και έχουμε συμφιλιωθεί τόσο πολύ με αυτό το αίσχος ώστε τώρα που ξαναδιαβάζω το κείμενο φάινεται εξαιρετικά κοινότυπο!

11 σχόλια:

Я верю в Сталина είπε...

Έλα ρε Ανέστη! Τί ψάχνεσαι ρε παιδάκι μου μες στη ζέστη... Κοίτα, είναι ο κόσμος, η κοινωνία και είναι και η ΔΕΗ. Δύο παράλληλες ευθείες. Δεν τέμνονται πουθενά κι όσο θα έχει το νταβατζιλίκι του μονοπωλίου, τόσο θα υπάρχει για να μας τα αρπάζει χοντρα...

Εχθές μας είχες τα κυλοττάκια και σήμερα τα μπουριά... Τί γείωμα ήταν αυτό...

ανεστης είπε...

Καλά, θες να σου ξαναβάλω κυλοτάκια; Τα έχω απλώσει για στέγνωμα.

Я верю в Сталина είπε...

Ευχαριστώ για την αφιέρωσις! Ζέστες λέμε τώρα...;))))))))))

Я верю в Сталина είπε...

Το θερμόμετρο, του λεπτού είναι;

ανεστης είπε...

Οχι, του χοντρού

Я верю в Сталина είπε...

Σωστό κι αυτό...

Paranoia είπε...

για γέλια και για κλάματα δεν είμαστε?
καλά στην Ολυμπιάδα τι έγινε κι όλα δούλευαν ρολόι?

Ανώνυμος είπε...

Στην Ολυμπιάδα μας λυπήθηκε ο θεός και η μέγιστη θερμοκρασία ήταν 32C.

ανεστης είπε...

Στους Ολυμπιακούς "κάναμε" πως είμαστε άλλοι απο αυτούς που πράγματι είμαστε. Σε όλα τα επίπεδα. Μέχρι που χαμογελούσαμε κιόλας.
Τώρα αν χρειαζόταν περισσότερο ρεύμα, μην εχετε καμμία αμφιβολία, θα έμεναν στο σκοτάδι όλες οι υπόλοιπες περιοχές για να τροφοδοτηθούν τα ΣΟΣ σημεία.
Έτσι έχουν μάθει παιδιά, να απευθύνονται σε ραγιάδες που καίγονται οι συσκευές τους και ΔΕΝ απαιτούν αποζημιώσεις, που όταν καθυστερήσουν την πληρωμή λογαριασμού έχουν "τσαμπουκάδες" κλπ. Εμείς δημιουργήσαμε το τέρας.

Ανώνυμος είπε...

Ανέστη, δεν ξέρω αν φταίει η ΔΕΗ, τα μη ορθά συντηρημένα δίκτυα κλπ κλπ, ξέρω ότι καίγεται ο τελευταίος πνεύμονας της Αττικής. Και αδυνατώ να μπώ στη διαδικασία της αποδοσης ευθυνών. Οι ευθύνες ανήκουν σε όλους μας που μετέχουμε σ ενα ξεχαρβαλωμένο σύστημα για το οποίο ακόμη κι αν αγοράσεις τα μύρια όσα ανταλλακτικά το ίδιο θα μείνει. Τουλάχιστον να ήταν θνησιγενές εξ αρχής ;
Ρίτσα Μασούρα

ανεστης είπε...

Τώρα να σου πω οτι διαφωνώ, ψέμματα θα πω. Μόνιμα φωνάζω ότι απο εμάς ξεκινάει το κακό.
Απο το βαρύτερο παράπτωμα του να χτίζουμε στα καμμένα μέχρι του να εκλέγουμε ανθρώπους που δεν έχουν διοικησει ούτε περίπτερο για να οργανώσουν μια χώρα! Με μόνο προσόν το οτι βαφτίζουν, βγαίνουν στην τιβή και κερνάνε στα καφενεία...

και ενώ καιγόταν η Πάρνηθα, ενώ το δίκτυο της ΔΕΗ κατέρεε, ούτε μια σύσκεψη υπευθύνων, ούτε μια διαχείριση κινδύνων. Ελπίζω τουλάχιστον ο Κώστάκης να πήρε bonus παιχνίδι στο Playstation