11/6/07

Το ΄να χέρι νίβει τ' άλλο

Δεν διαφεύγει της προσοχής μας η σύλληψη των «αναρχικών γκαζάκηδων» που έγινε την περασμένη εβδομάδα.
Ο Βύρωνας είχε ζητήσει να συλληφθούν επιτέλους κάποιοι γκαζάκηδες και αυτό έγινε. Τους περίμεναν στο σημείο που πήγαν για να «δράσουν» και τους έπιασαν «επ’ αυτοφώρω». Που σημαίνει ότι η δουλειά πήγε καρφωτή από μέσα. Που σημαίνει οτι η αστυνομία έχει διεισδύσει στις τάξεις των κουκουλοφόρων. Που επίσης με τη σειρά του σημαίνει ότι άντε να βρεις ποιος είναι ο αναρχικός και ποιος είναι ο μπάτσος όταν και οι δύο καλούνται να υπηρετήσουν την δράση που προκαλεί την αντίδραση. Την αντίδραση που κάνει τον κόσμο πιο συντηρητικό, πιο επιφυλακτικό σε οποιοδήποτε ακτιβισμό, που δημιουργεί θετική υποδοχή σε κάμερες και καταστολή.
Όσο υπάρχουν ηλίθιοι που νομίζουν ότι υπηρετούν ιδεολογία καίγοντας και καταστρέφοντας αυτοκίνητα, θα υπάρχει πάντα ένας ακόμα αντίπαλος για κάθε διεκδίκηση δικαιωμάτων και ελευθεριών.

8 σχόλια:

kelly alamanou είπε...

Που επίσης με τη σειρά του σημαίνει ότι άντε να βρεις ποιος είναι ο αναρχικός και ποιος είναι ο μπάτσος όταν και οι δύο καλούνται να υπηρετήσουν την δράση που προκαλεί την αντίδραση
NO OTHER COMMENTS..
Καλύφτηκα.

kelly alamanou είπε...

Καλέ δεν σου είπα ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ανεστης είπε...

...MEΡAAAA

patsiouri είπε...

Της Ρούλας Γεωργακοπούλου rgeorga@dolnet.gr
Δ εν θέλω να μπω στην ουσία της αποκαθήλωσης. Το αποτρόπαιο όμως της Αrt Αthina δεν εξαντλείται μόνον στην «απαλλοτρίωση» του έργου της Εύας Στεφανή από τους φρουρούς της Δημοκρατίας, να σου πετύχει... Υπάρχουν και άλλα πιο μελανά σημεία, όπως ας πούμε η ισχύς που έχει σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις μια «ανώνυμη» καταγγελία.
Προσωπικά, ουδέποτε κατάφερα να κινητοποιήσω τις Αρχές ανωνύμως και χωρίς προηγουμένως να υποστώ κανονική σωματική έρευνα από τα όργανα της τάξεως.
Ένα γκαζάκι σε τράπεζα έφτασε μάλιστα για να οδηγηθώ στην «αδιαφορία» και στην εξ αυτής αντικοινωνική συμπεριφορά. Ενώ είχαν περάσει από μπροστά του ουκ ολίγοι, μ΄ έβαλε ο διάβολος να εντοπίσω εγώ πρώτη το ένοχο καφεκούτι. Η απερισκεψία μου αυτή στάθηκε η αιτία να γίνω κολλητή με το «όργανο» της τάξεως, το οποίο, προκειμένου να διερευνήσει το ποιόν μου και όχι το γεγονός, εγκαταστάθηκε επί σειρά ημερών στο καθιστικό μου, εξετάζοντας με μεγεθυντικό φακό την αστυνομική μου ταυτότητα και ζητώντας μου προσωπικά στοιχεία λες και ήθελε «να τη βρούμε οι δυο μας».
Δεν με νοιάζει που παρά τον κατ΄ οίκον περιορισμό μου ο καλλιτέχνης του γκαζακίου έμεινε στην ανωνυμία. Σιγά... Εκείνο που στην περίπτωση της Αrt Αthina με νοιάζει και με κόφτει είναι τι σόι «δόντι» έχει στον κρατικό μηχανισμό ένας «ανώνυμος», αφού η καταγγελία του κρίθηκε αβλεπεί αξιόπιστη και η ικανοποίηση του αιτήματός του έγινε αμέσως πράξη.


( Σιγά σιγά τους παίρνουν όλοι χαμπάρι όπως κατάλαβες...)

ανεστης είπε...

Θεωρώ κορυφαία τη συνεισφορά αυτού του σχολίου στον προβληματισμό μας.
Έχει να κάνει με την ποιότητα της δημοκρατίας έτσι όπως (θα έπρεπε να) την αντιλαμβανόμαστε.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Έτσι κι αλλιώς η δημοκρατία είναι το καλύτερο σύστημα που μπορεί να εφαρμοστεί ...στους άλλους!

Ανώνυμος είπε...

έρχετε και ευρωφακέλωμα διάβασα κάπου..άντε βρε παιδιά,να μας ζήσει να το χαιρόμαστε και πάντα έτσι όμορφα και στρωτά.
Σε λίγο θα φακελώνει ο μπακάλης αν αγοράζει κάποιος γκαζάκι για το καμινέτο συχνά.
¨οποιος έχει ελατωματικό καμινέτο για καφέ να το αλλάξει παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

Το παιχνίδι ανάμεσα στην αστυνομία και στους κουκουλοφόρους είναι πολύ σκοτεινό και εμένα προσωπικά μου φαίνεται και ύποπτο.