30/1/08

Μπανιστιρτζήδες!

Κουράστηκα πολύ περιμένοντας έναν δημοσιογράφο να κάνει την υπέρβαση και να κάνει μια προσπάθεια να φτάσει στην αλήθεια. Και πώς να γίνει αυτό την ώρα που τα αφεντικά του, τα κανάλια, οι εκδοτικοί οίκοι, οι επιχειρηματικοί όμιλοι δηλαδή που εμπλέκονται σε μπίζνες βρήκαν την ευκαιρία με την υπόθεση Ζαχόπουλου να ξεκαθαρίσουν τις διαφορές τους.
Κι αν το ξεκαθάρισμα διαφορών παραπέμπει συνήθως σε μονομαχία με εξάσφαιρα «στον κόκκινο ήλιο» μια πόλης στην άγρια δύση, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το ελληνικό σύστριγκλο, θυμίζει νοικοκυρές με ρόμπες που μαλλιοτραβιούνται στα σοκάκια της γειτονιάς.

Επειδή λοιπόν δεν πρόκειται να φτάσουμε ποτέ στο ζητούμενο, παίρνω κι εγώ το δικαίωμα να ενώσω τις τελείες.

1. Το «Θέμα» επρόκειτο να αλλάξει χέρια και να ακολουθήσει μια πιο φιλική γραμμή προς την κυβέρνηση (μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να αποδυναμωθεί μέσω της παράλληλης ενίσχυσης άλλων εφημερίδων-κλώνων με μαύρο χρήμα).

2. Τα χρήματα του Αναστασιάδη προήλθαν από επιχειρηματία που ήθελε να χαλάσει την πώληση για να συνεχίσει η εφημερίδα να είναι επιθετικά αντιπολιτευτική.

3. Ο Θ. Α. χειρίστηκε με λάθος τρόπο την διακίνηση του κεφαλαίου με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να τον πατήσει στον κάλο μέσω των κανονισμών για «βρώμικο χρήμα». Ξεκίνησε λοιπόν να εκβιάζει / πιέζει τον Αναστασιάδη να ενδώσει στην πώληση.

4. Ο Θ. Α. έκανε τζακ ποτ όταν του έπεσε στα χέρια το DVD και άρχισε να γίνεται ανάποδα ο εκβιασμός: «Τραβήξτε τα πιτμπουλ του ΣΔΟΕ από πάνω μου γιατί τα κάνω λαμπόγυαλο» (και το έκανε δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες περισσότερο για να είναι συνεπής σε όσα απείλησε και δευτερευόντως για να πουλήσει φύλλα).

5. Ο Κουκοδήμος δεν λειτούργησε μόνος του αλλά σαν καλός αυλικός του περιβάλλοντος της βασιλικής οικογένειας, ήταν από τους undercover agents που αναλαμβάνουν βρώμικες αποστολές με τον κανόνα «αν σε ανακαλύψουν, εμείς δεν ξέρουμε τίποτα». Κανείς δεν αναλαμβάνει διαπραγμάτευση μια συναλλαγής αν δεν έχει πράσινη κάρτα να λειτουργήσει σαν ενδιάμεσος.
Ακόμα και αν διαγραφεί (που δεν θα γίνει τίποτα για να διατηρηθεί κλειστό το στόμα του) την ευθύνη φέρει ακέραια η «Ραφήνα» αφού όλοι οι πρωταγωνιστές κασετών, DVD, HDTV και δε συμμαζεύεται, είναι αυλικοί του πρωθυπουργικού (και συζυγικού) περιβάλλοντος.

Αυτά είναι, αν σας κάνουν κρατήστε τα αν όχι πετάξτε τα (αλλά πριν τα πετάξετε ρίξτε μια ματιά και στις ημερομηνίες).

Υπάρχει κάπου κάτι που δεν είναι αντιληπτό ή δεν κολλάει στο σενάριο αυτό; Υπάρχει κάτι που να μη συνάδει με τα ήθος και το ύφος της εξουσίας, της πολιτικής ή της «δημοσιογραφίας» έτσι όπως ασκούνται στην Ελλάδα του 2008; Περιμένετε κάτι διαφορετικό από τα Media και τους πολιτικούς που έχουν πάρει είδηση τι ζώα είμαστε; Που αντί να πιέζουμε τους «εκπροσώπους» και να απαιτούμε ευθύνες, χαζεύουμε με μάτι γλαρό φωτογραφίες και βίντεο-φάρσες επιτήδειων σαν τελειωμένοι μπανιστιρτζήδες;
Μπανιστιρτζή με πολιτικό κριτήριο έχετε δει ποτέ;

11 σχόλια:

Dr. Feleki είπε...

Πεζή ερωτηση.
Ποιος απο τους δυο στη φωτό ειναι ο Μάκης;

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Δεν γινεται ανθρωποι οι οποιοι πληρωνονται απο τους ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ να βγαλουν τα απλητα τους στη φορα....

Ανώνυμος είπε...

Φωνή βοώντος...

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά αλλά, δυσκολεύομαι να πιστέψω το σημείο (2).

Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να έδωσε τόσο χρήμα χωρίς να βγάζει τα διπλά (και λίγα λέω!) για πάρτη του. Με ποιο τρόπο δεν ξέρω, μπορεί να αφορά μια σύμβαση, μια άδεια λειτουργίας, ένα ΣΔΙΤ, κάτι άλλο. Αλλά σίγουρα θα έβαλε κάτι στην τσέπη.

ανεστης είπε...

@espoir
Μα πάντα όταν διακινείται μαύρο χρήμα πάντα υπάρχουν και τα "μεσητικά" (όπως καλή ώρα και με τον πρώην διευθυντή της Ζήμενς ελλάς")
Αλλά αυτό είναι σε γενικές γραμμές το στόρυ. Και παρα το οτι δεν τον συμπαθώ ιδιαίτερα, έχω την πεποίθηση οτι ο Θέμος αμύνθηκε στην σκληρή επίθεση του Αλογοσκούφη που ανέλαβε να γονατίσει μέσω του Κλάδά τον "αμετανόητο".

Khlysty είπε...

Θεωρείς τυχαία την ανακίνηση του θέματος Siemens στην παρούσα φάση; Επίσης, θεωρείς ότι το παιχνιδάκι με το Μεϊμαράκη είναι, απλώς, "διαφοροποίηση του υπουργού", ή μήπως μια "έξυπνη" κίνηση του Μαξίμου για να δείξει ότι, τέλος πάντων, υπάρχουν και "άλλες" φωνές στην κυβέρνηση; Ξέρεις, ρε γαμώτο, ποιο είναι το κακό; Ότι είναι ερασιτέχνες ακόμα και στη λαμογιά...

ανεστης είπε...

Η ιστορία της Ζήμενς βασικά δεν ξεκίνησε απο εδώ αλλά απο τη Γερμανία. Απλά τώρα μπορεί να αξιοποιηθεί για να φύγει το "άλλο" θέμα απο τα πρωτοσέλιδα. Προς το παρόν αυτοί που το παίζουν είναι οι φιλοκυβενρητικοί (Σκάι κλπ) και όσοι τα πάνε καλά με τις αμερικάνικες εταιρίες που ανακίνησαν το θέμα. Οι μίζες έπεσαν και στα γερμανικά κόμματα εντωμεταξύ, όχι μόνο στα ελληνικά. Στις ΗΠΑ οι μίζες λέγονται "χρηματοδότηση υποψηφίων" και είναι αποδεκτές...
Τι χάνουμε;

Khlysty είπε...

Δε νυστάζω, οπότε λέω να θέσω ένα-δυο ακόμα ερωτηματάκια, κι όποιος θέλει, απαντάει:
1. Ο Κουκοδήμος δεν ήξερε ότι σε κάποια φάση ο Μάκης θα τον έδινε; Ή είναι απόλυτα σίγουρος ότι δεν θα πάθει τίποτα, ό,τι κι αν γίνει;
2. Η "οπισθοχώρηση" του Benny τι μας λέει, σε σχέση και με τη συνολική πολιτική κατάσταση;
3. Στη ΝΔ τρώγονται στα αλήθεια ή, μήπως, στήνουν θέατρο, μπας κι αποπροσανατολίσουν (...ποιον;);
4. Με το δεύτερο βουλευτή που "εξεδήλωσε ενδιαφέρον" για τον Κλαδά τι παίζει; Διότι, το ότι υπάρχει, είναι σίγουρο...
Αυτά, κι αν θέτε, τα συζητάμε...

ανεστης είπε...

@khlysty
1. Καμμιά φορά ξέρεις η εξουσία και η ασυλία (ενίοτε και η στενή σχέση με τ "περιβάλλον") σε κάνουν και νοιώθεις αλλώβητος. Μετά νομίζεις οτι είσαι και φίλος του Μάκη (αυτός δεν έχει ούτε φίλους ούτε χιούμορ) και... την πατάς μεγαλοπρεπώς. Άλλωστε όλες οι κινήσεις του προδίδουν άνθρωπο ελάχιστα ευφυή.
2. Οτι κατάλαβε πως έξω απο το Πασοκ δεν έχει καμμία ελπίδα και πως μέσα στο Πασόκ θα είναι η καβάτζα επόμενη εναλλακτική πρόταση. Και οτι τρίτο "μεγάλο" κόμμα δεν θα γίνει σύντομα.
3. Στ αλήθεια τρώγονται και είναι απο τις φορές που κανε΄ςι δεν μπορεί να μιλήσει για να τους σταματήσει γιατί θα του κολλήσει ρετσινιά.
4. Προς το παρόν καλά λούφαξε όποια κουνέλλα και να είναι

Ανώνυμος είπε...

1) Συμφωνώ και επαυξάνω. Προφανώς ο τύπος έχει παρακολουθήσει πολύ μαύρο χρήμα και πολλές τέτοιες συμφωνίες να γίνονται "στην ψύχρα" και θεώρησε ότι ήταν κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Στρέβλωση της πραγματικότητας που προκύπτει από την έκθεση στην εξουσία.
2) Οι βουλευτές που τον στήριξαν άρχισαν τις δηλώσεις ότι δεν σκοπεύουν να φύγουν απ' το μαντρί, επειδή ξέρουν ότι δεν έχουν ελπίδες.
3) Είναι καιρός να διεκδικήσει τη θέση "της" η Ντόρα.

Khlysty είπε...

Salut. Sorry που επανέρχομαι, αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο, μετά την "ανεξαρτητοποίηση" του Κουκοδήμου, και όλο αυτό το κακοστημένο και κακοπαιγμένο θέατρο. Ξέρετε, είναι η πρώτη φορά που θέλω νά'χει κασέτα με τον Κουκοδήμο ο Μάκης, για να δούμε τότε τη θα κάνουν οι Μαξιμορηγιλλάριοι και αν θα συνεχίσουν τα κολπάκια. Επίσης, τρελαίνομαι να δω την Αθήνη στη Βουλή, να στηρίζει ΝΔ!!!ΙΙΙΙΙΧΑΑΑΑ!