10/1/08

"Για σάς κυρία μου"

Η πατέντα αυτή της BMW θα γίνει προφανώς μεγάλη επιτυχία σε όσους δεν τα πάνε καλά με το παρκάρισμα.

Εγώ φυσικά και θα παραμείνω politically correct και ΔΕΝ θα πω ότι είναι μια πολύ χρήσιμη λειτουργία για το "ασθενές-αλλά-ωραίο" φύλλο. Απλά θα ήθελα να σας υπενθυμίσω οτι η BMW είναι κατα κύριο λόγο "ανδρική" επιλογή και η εταιρία προφανώς προσπαθεί να μεγαλώσει το μερίδιο αγοράς στο γυναικείο κοινό.

Διαφορετικά ίσως προσπαθούσε να παρουσιάσει κάποιο τεχνικό χρακτηριστικό που θα είχε σχέση με επίδοση (ίσως).

Προσοχή: Δεν δημιουργώ στερεότυπα, απλά τα παρατηρώ. Και θα ήμουν υποκριτής αν δεν παραδεχόμουν οτι η πλειοψηφία των οδηγών που δυσκολεύονται να παρκάρουν είναι γυναίκες.

11 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Έχει εξηγηθεί επιστημονικά αυτό. Κάτι λείπει από τον γυναικείο εγκέφαλο, που καθιστά το παρκάρισμα μεγάλη πίκρα. Επειδή μου συμβαίνει το αντίθετο, αγαπώ την οδήγηση και παρκάρω στον πόντο(αν δεις πού το βάζω στο ελβετικό γκαράζ, όπου παρκάρουμε δύο σε θέση για έναν, θα με πιστέψεις), κάνοντας χρήση σαφώς και στους 3 καθρέφτες, ένιωσα κουρέλι ως γυναίκα που δε μου συμβαίνει! :ΡΡΡΡ
Είναι σαν αυτό που συμβαίνει στον αντρικό εγκέφαλο είπαν οι επιστήμονες. Που καλύτερα να τους κρεμάσεις παρά να τους βάλεις να αναλύσουν τη σχέση τους και τα προβλήματά της! :)))))))))))
Πάντως αν, που θα, κάποια στιγμή το συστηματάκι το φορέσουν όλα τα αυτοκίνητα, θα του κάνω χρήση, μλκς είμαι; Θα μου πεις και τώρα που έχω αισθητήρα μήπως υπακούω; Χσμνο τον έχω, αφού σφυρίζει σαν υστερική θειά από τους σαράντα πόντους! Αυτό που δε γουστάρω όμως είναι αυτοκίνητο αυτόματο χωρίς ταχύτητες! Εκεί δεν υποχωρώ με τίποτα. Άλλη... τρέλα ο λεβιές και τα γκάζια που γουστάρεις! Σωστά;

ανεστης είπε...

@ght
Μάλλον είναι η ίδια αιτία που τα θηλυκά δεν μπορείτε να προσανατολιστείτε εύκολα (κάνω το πείραμα να ζητάω απο εκπροσώπους και των 2 φύλλων να μου δείξουν σε ανύποπτη στιγμή το Βορρά, οι περισσότερες δεν έχουν ιδέα που πέφτει). Γενικότερα υπάρχει ένα θεματάκι σε οτι αφορά την αντίληψη χώρου που μάλλον (λέω μάλλον) προέρχεται απο τηνεποχή που το άρρεν έπρεπε να κυνηγήσει και άρα να βρει το δρόμο, να πλησιάσει το θήραμα κόντρα στον αερα κλπ.

μαριάννα είπε...

Εδώ διαφωνώ. Ξέρω πιο πολλούς άντρες αποπρό. Επί παντός και όχι μόνο στα σημεία του ορίζοντα. :)

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Ενας οδηγός που μετράει κάποια χιλιάδες χλμ οδήγησης ασυναίσθητα εκπαιδέυει τον εγκέφαλό του να προσανατολίζεται και χωρίς χάρτη, ώστε να μπορεί σε δεδομένη δύσκολή στιγμή να βρίσκει τον δρόμο του, είτε είναι σε αγνωστα μέρη σε μιά πολη είτε είναι έξω από αυτήν. Αυτό γίνεται με την πορεία του ήλιου στον ουρανό και πως πέφτει στο παρπριζ , ή την θέση του φεγγαλιού αν υπάρχει την νύχτα. Επίσης βάζει σημάδια.
Ενα κατάστημα, μιά πινακίδα, ένας λεωφορειοδρομός, ένα δέντρο, ένας βράχος, τα μακρυνά φώτα κάποιας πόλης.
Φυσικά είναι πολύ σημαντικό να ξεχωρίζεις ποιό είναι το δεξιά και ποιό το αριστερά, γιατί με έκπληξη διαπιστώνω πως πολλοί (κυρίως γυνάικες όταν λένε ή δέιχνουν δεξιά εννοούν αριστερά, και αντίστροφα

patsiouri είπε...

Εγώ δηλώνω άχρηστη, πότε θα βγεί σε saxo η πατέντα?

ανεστης είπε...

@sakis
Και πως εξηγείς ότι γυναίκες που οδξγούν καιρό ΔΕΝ καταφέρνουν να βελτιωθούν;

@patsiouri
Για saxo θα περιμένεις πολύ... παίρνε ταξί καλύτερα μέχρι τότε!

BioLogos είπε...

Βράδυ, κατανάλωση αλκοόλ άντρα...υψηλή.
Κατανάλωση αλκοόλ γυναίκας...μηδενική ή ελάχιστη.
Οπότε το καλό κορίτσι θα σε πάει σπίτι και δεν φοβάσαι μην φας κάποιον στο δρόμο οδηγώντας πιωμένος.
Λατρεύω τις γυναίκες αλλά πίσω από το τιμόνι υπάρχουν προβλήματα.Στο παραπάνω παράδειγμα αποδεικνύουν βέβαια τη χρησιμότητα των οδηγητικών τους ικανοτήτων.

K-Top είπε...

Αφού δεν δημιουργεί κιόλας τη θέση παρκαρίσματος... Εκεί τους θέλω!

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Ανέστη
ίσως λίγο να βελτιώνονται μόνον ως προς το να προσανατολίζονται, αλλά υπάρχουν και αλλα skills όπως ας πούμε το να ορίζεις ΕΣΥ τον όγκο του αυτοκινήτου σου όταν παρκάρεις ή όταν παίρνεις μιά στροφή. Λέω ένα παράδειγμα.
Οι πιό πολλές γυνάικες δεν πάνε το αυτοκίνητο (δεν τοχουν οπως λέμε), αλά τους πάει

ανεστης είπε...

Σάκη, δεν πιστεύω ούτε το ότι βελτιώνονται στο να προσανατολίζονται. Δεν γίνεται ούτε χάρτη να διαβάσουν. Τελεία! Πως να το κάνουμε είναι διαφορετική η γαμ***** η εγκεφαλική καλωδίωση.
Όπως κι εγώ δεν θα μάθω ποτέ τη διαφορά του γκρενά απο το μπορντώ, του λιλά απο το ροζ.

ανεστης είπε...

@atron
Εσύ χρειάζεσαι ένα τάνκ!