Τα παραθέτω όπως τα βρήκα στο "in.gr"
Οι αρσενικοί μακάκοι συχνά πληρώνουν για σεξ
Το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου ίσως είναι αρχαιότερο και από το ίδιο το ανθρώπινο είδος: Οι αρσενικοί πίθηκοι μακάκοι συχνά πρέπει να περιποιούνται το τρίχωμα των θηλυκών ως προκαταβολική πληρωμή για τις ερωτικές τους υπηρεσίες.
Ο Δρ Μάικλ Γκούμερτ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης ανακάλυψε το φαινόμενο μελετώντας 50 μακάκους στο Καλιμαντάν Τένγκα της Ινδονησίας.
Η πιθανότητα να δεχτεί ένα θηλυκό μια πρόταση ερωτικής συνεύρεσης υπερδιπλασιαζόταν αν είχε πρώτα δεχτεί την περιποίηση του υποψήφιου μνηστήρα -το προσεκτικό ξεψείρισμα της γούνας από κάποιο μέλος της κοινότητας είναι μια σημαντική δραστηριότητα για τους περισσότερους πιθήκους.
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, τα θηλυκά της ομάδας έκαναν σεξ κατά μέσο όρο μιάμισι φορά την ώρα. Ωστόσο αν κάποιος τους είχε πρώτα περιποιηθεί το τρίχωμα, η συχνότητα αυτή εκτοξευόταν στις 3,5 φορές ανά ώρα, και ο προτιμώμενος σύντροφος ήταν το αρσενικό που είχε προσφέρει το αντάλλαγμα.
Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, το περιοδικό New Scientist επισημαίνει ότι η τιμή του σεξ φαινόταν να εξαρτάται από... παράγοντες της αγοράς.
Αν σε μια περιοχή υπήρχαν πολλά θηλυκά, τα αρσενικά μπορούσαν να εξαγοράσουν μια συνέρευση με μόλις οκτώ λεπτά ξεψειρίσματος. Αν όμως υπήρχε διαθέσιμο μόνο ένα θηλυκό, η τιμή ανέβαινε στα 16 λεπτά περιποίησης.
Η μελέτη υποστηρίζει τη θεωρία ότι βιολογικές δυνάμεις της αγοράς μπορούν να εξηγήσουν κοινωνικές συμπεριφορές, σχολιάζουν οι συγγραφείς. Ακόμα και στο ανθρώπινο είδος υπάρχουν περιπτώσεις οικονομικών συναλλαγών όσον αφορά το ζευγάρωμα.
«Υπάρχουν πολλά παραδείγματα πλούσιων ηλικιωμένων ανδρών που κερδίζουν νεαρές γοητευτικές κυρίες» αναφέρει το άρθρο.
Ενίοτε και για μια μονιμοποίηση στο δημόσιο (θα προσέθετα εδώ).
5 σχόλια:
Καλησπέρα.Περνούσα και δεν μπορώ να κρατηθώ να μην σχολιάσω.Στην αρχή γέλασα με το κείμενο μετά όμως συνοφρυώθηκα,προβληματιστηκα? Λες να καταγόμαστε τελικά ?Μα τέτοιες ομοιότητες!!!!
@rain
... μη σου πω και περισσότερες
Δηλαδή, η π....νιά είναι γένετικό χαρακτηριστικό; Πού'σαι Δαρβίνε!!!
Δεν ξε΄ρω. Λογικό μου φαίνεται, αλλά αυτό πε΄ρι του νόμου της αγοράς μου τη σπάει, ρε αδελφέ, τρομερά. Να το ονομάσουμε ανταγωνισμό -γιατί νόμο της αγοράς;- αφού όλη η φύση λειτουργεί ανταγωνιστικά και μάλιστα με νομιμοποιημένα τα αθέμιτα μέσα (π.χ. να καπελώσει το σπέρμα ενός αρσενικού εκείνο του άλλου).
Η φύση καλά τα έφτιαξε, το σπέρμα τυ ισχυρού πρέπει να διαιωνίσει το είδος. Εμείς που φτιάξαμε τους ηθικούς κανόνες είμαστε που κάνουμε λάθος. Και χάρι στην περιστασιακή αναφορά μας σε φυσικούς νόμους (εξουσία, δύναμη, χρήμα) μπορεί και πηδάει ενίοτε και κανένας υπέρβαρος γραμματέας.
Δημοσίευση σχολίου