7/5/07

Αχ καημένη μου Αμαλία… να μην είσαι παιδί…

Αχ βρε Αμαλία μου
Να μην είσαι κι εσύ παιδί, να καταφέρεις να ενταχθείς στο πρόγραμμα της κυρίας Βαρδινογιάννη…
Τι να σου κάνω που μεγάλωσες, που έχεις στόμα και μιλιά και άρα μπορείς να θεωρείσαι ισότιμος αντίπαλος του κράτους-κανίβαλου.
Τα παιδιά είναι τρυφερά, ευαίσθητα, όλοι πονάμε όταν πονάνε γι’ αυτό και προσφέρονται για επίδειξη καλών θελήσεων. Ποιος να μη συγκινηθεί μπροστά στο θέαμα ενός άρρωστου από καρκίνο παιδιού; Να λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν για την ατομική κοινωνική ευθύνη της Πρώτης Κυρίας της χώρας (μην ξεχνάμε ότι διορίζει και κυβερνητικά στελέχη) αλλά και την εταιρική τοιαύτη του μαγαζιού του Κυρίου.
Το Mega παίρνει λίγη από τη λάμψη της γυναίκας του αφεντικού. Από κοντά θα βρίσκονται και πολλοί «ευαίσθητοι» πολιτικοί που θα συρρεύσουν στην εκδήλωση της Πρώτης Κυρίας για να πάρουν λίγη από τη λάμψη της και να δείξουν ότι συντάσσονται, να ευνοηθούν και κομματικά ακόμα και να φωτογραφηθούν.
Θα είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για το πώς είναι στημένο το κρατικό σύστημα υγείας. Θα είναι αυτοί οι ίδιοι που έθρεψαν τη γραφειοκρατία και την παραλυσία του κράτους που αρνείται να εξυπηρετήσει την (κάθε) Αμαλία. Θα είναι οι ίδιοι που αφήνουν τα γιατρουδάκια του ΙΚΑ, αυτά που κραδαίνουν τη σφραγίδα, να λένε «ελάτε να περάστε από επιτροπή». Θα είναι αυτοί που άφησαν το κρατικό σύστημα υγείας να ρημάξει για να ξεφυτρώσει η ανάγκη για την κοινωνική ευθύνη των ιδιωτών. Να περιμένουμε όλοι να σωθούμε από ελεημοσύνες.
Το Κράτος μπορεί να μη στάθηκε δίπλα στην Αμαλία αλλά θα σταθεί δίπλα στην Πρώτη Κυρία της χώρας απόψε.
Για τα παιδιά φυσικά!

13 σχόλια:

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ είπε...

Αγαπητέ Ανέστη,
Έχεις δίκιο σε όσα γράφεις. Για να πω όμως την αλήθεια είμαι διχασμένος. Εδώ δεν ισχύει το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"; Το ξέρω ότι το κράτος θα έπρεπε να φροντίσει για όλα αυτά τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Είναι υποχρέωσή του. Το ξέρω ότι τα ΜΜΕ το εκμεταλεύονται, είναι το show τους (δυστυχώς). Όμως εγώ απόψε θα δώσω ότι μου περισσεύει για ένα τέτοιο σκοπό, ίσως με κοροιδεύουν, ίσως όχι. Είδα την διαφήμιση με το παιδάκι που κόβει τα μαλλιά του και τα δίνει στο άλλο και με πήραν τα κλάματα. Υποκλίνομαι σ'αυτόν που το σκέφτηκε για ένα τέτοιο σκοπό. Είμαι βλάκας; Ίσως.

Χαιρετισμούς.

ανεστης είπε...

Να ο κίνδυνος του να αγγίζεις(-ω) τέτοια ευαίσθητα θέματα. Ο κίνδυνος παρεξήγησης είναι τεράστιος. Φυσικά συμφωνώ με το σκοπό, φυσικά και ελπίζω να ανταποκριθεί ο κόσμος.
Με άλλους τα έχω. Με όσους πίσω απο πρωτοβουλίες τέτοιες θα βρουν άλλοθι να μην κάνουν αυτό που οφείλουν να κάνουν, με αυτούς που χρησιμοποιούν αυτές τις ενέργειες για να ενδυναμώσουν το ρόλο τους κλπ.
...και όπως εξηγώ, τα έχω και με αυτούς που θα δεις να σαλιαρίζουν με την ΠΚυρία.

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν είμαι και θα είμαι κατά των φιλανθρωπικών σκοπών.Αφού θέλουν σώνει και καλά κράτος και τάχα σοφούς να μας κυβερνούν ας βρουν και τον τρόπο να μας προσφέρουν αυτά που έχουμε ανάγκη.
Αφού ξέρουν πως να επνδύουν τα λεφτά των ταμείων και να χάνουν εκατομύρια ευρώ θα πρέπει να ξέρουν και τον τρόπο να κερδίζουν και να προσφέρουν.
Και επειδή ξέρουν τα πάντα και τα αγαθά και τα κακά,ας βρουν τον τρόπο να μας έχουν ευχαριστημένους.
Ξέρει κανένας πως μοιράζοντε τα λεφτά που μαζεύουν δήθεν για καλούς σκοπούς?

Ανώνυμος είπε...

Παραλίγο να ξεχάσω,έχεις μια μουσική πρόσκληση Ανέστιε
Για δες λίγο

Oύρσουλα είπε...

Είναι δεδομένο πως όλες αυτές οι κινήσεις είναι τουλάχιστον προκλητικές για έναν άνθρωπο με ικανοποιητικό iq. Ζητάνε από εμάς να δώσουμε για να φτιάξουμε κάτι που θα έπρεπε ήδη να μας παρέχεται !! Δεκτόν !!

Το θέμα όμως είναι ότι βρίσκουν και τα κάνουν !! Εκμεταλλεύονται το ότι εγω, εσύ κι ο άλλος θα ευαισθητοποιηθούμε απέναντι σε έναν άνθρωπο που πάσχει από καρκίνο είτε έιναι 5 είτε 55 ετών, και θα δώσουν τα λεφτά !! Αλλά και πάλι λες...να μην δώσω ;; Κρίμα είναι....

Αυτό το κρίμα είναι που συντηρεί αυτή την θρασύτατη επίδειξη ευαισθησίας από την Κα Βαρδινογιάννη και την κάθε Κα Βαρδινογιάννη χρόνια τώρα...και δυστυχώς θα την συντηρούν άλλα τόσα !!

Τι να κάνεις όμως ;;; Όπως είπε κι ο Επιστήμονας, πάντα το marketing θα είναι ικανό να μας κάνει να κλάψουμε με ένα τέτοιο video !!!

elafini είπε...

έβλεπα λίγο τον τηλεμαραθώνιο..και φυσικά το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων συγκεντρώνεται από τον απλό κόσμο..κι όχι από τους μεγαλοκαρχαρίες..


κι εγώ για πρόσκληση ήρθα..

http://elafini.blogspot.com/2007/05/blog-post_07.html

μαριάννα είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Ανέστη. Απόλυτα. Όποιος θέλει να προσφέρει από όλους αυτούς, αθόρυβα και χωρίς φιέστες και δημοσιότητα το κάνει. Και μάλιστα κινητοποιεί το κύκλωμα των πλουσίων φίλων του αντί να περιμένει να μαζευτούν από τους συνταξιούχους και τους ανθρώπους του μεροκάματου και του κάματου.

ανεστης είπε...

Κάποτε υπήρχαν οι Ζάππας, Συγγρός, Τοσίτσας, εθνικοί ευεργέτες μιας Ελάδας που προσπαθούσε να βρει το βηματισμό της. Ακόμα προσπαθεί. Αλλα τώα δεν έχει ευεργέτες, έχει "χρηματοδότες κομμάτων", που χορηγούν με το αζημίωτο.
Δεν είναι ότι έχουμε μόνο τις κυβενρήσεις που μας αξίζουν αλλά γενικότερα τα πρόσωπα, τις εποχές που μας αξίζουν.

Epikouros είπε...

ακριβώς αυτό σκεφτόμουν κι εγώ χθες το βράδυ ανέστη.. την αμαλία..

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ είπε...

Είδατε τηλεμαραθώνιο (τι λέξη κι'αυτή) χθες βράδυ; Μιλάμε για συγκλονιστικές στιγμές, ειδικά όταν ο Αβραμόπουλος "χάρισε" δεν ξέρω και εγώ πόσα από (κρατηθείτε...) το υπουργείο υγείας! Παγκόσμια πρωτοτυπία; Εύγε. Μπράβο στους επικοινωνιολόγους, έχουν φαντασία οι άνθρωποι...

ανεστης είπε...

Τώρα για να λέμε τα σύκα-σύκα, καλύτερα το δημόσιο χρήμα να το διαχειρίζεται η Βαρδινογιάννη με το δικό της νοσοκομείο, παρά οι Αβραμόπουλοι, Ορφανοί και δε συμμαζεύεται... και το κρατικό χάος. Σε ότι με αφορά, ας εκχωρίσουν και τη διακυβέρνηση της Ελλάδας σε ιδιώτες μπας και δούμε θεού πρόσωπο...

kelly alamanou είπε...

Τώρα αυτό το λες γιατί τα "έχεις πάρει στο κρανίο"η συνιστά άποψη;
Θα μου πεις εδώ που έχουμε φτάσει γιατί οχι;

ανεστης είπε...

Εδωσες μόνη σου την απάντηση!