18/5/07

Η πολυεθνική κινητοποίηση είναι για τους άλλους


Όταν μια μικρή Αγγλιδούλα, η Μαντλέν εξαφανίζεται με μυστήριο τρόπο στην Πορτογαλία, η πολιτισμένη κοινωνία επιστρατεύεται για να την βρει.
Πολυεθνικές όπως οι BP, Shell, Texaco, Esso, TOTAL/ELF, (που θα τοποθετήσουν αφίσες στα βενζινάδικά τους), οι τράπεζες Crédit Agricole η La Poste η Banco Santander και η McDonalds η Carrefour British Airways, η Budget η British Airways η Vodafone η O2 και η Telefonica που θα στείλουν SMS στους συνδρομητές τους.
Μακάρι να βρεθεί, να αποδειχθεί ότι η κινητοποίηση μπορεί να λειτουργήσει.

Στην Ελλάδα, οι γονείς του Άλεξ πρέπει ακόμα να κάνουν μάχες με την ελληνική κρατική μηχανή για το αυτονόητο (να το πάλι το «αυτονόητο»). Και όταν ο Μαυρίκης τόλμησε να προσφέρει χρηματική αμοιβή για όποιον δώσει πληροφορίες οι τηλεδικαστές κατακεραυνώσανε την απόφαση λόγω βεβαρυμμένου παρελθόντος του επιχειρηματία!


Η τριτοκοσμική μας κοινωνία μπορεί να ανεχθεί πιο εύκολα τις απώλειες αφού συνηθίσαμε στα δεκάδες θύματα των Τεμπών, των ξενοδοχείων Louis κλπ κλπ, σε αντίθεση με τους κουτόφραγκους που θεωρούν ότι είναι ντροπή για την κοινωνία τους να εξαφανίζεται ένας άνθρωπος με τέτοιο τρόπο.

Το σίριαλ συνεχίζεται.
Και των γονιών του Άλεξ και το δικό μας!

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Αμερική έβαζαν τις φωτογραφίες εξαφανισμένων παιδιών στην συσκευασία του Γάλλακτος.
Στην Ελλάδα η αστυνομία δεν ξέρει η δεν θέλει να κάνει την δουλειά της.
Είναι ένα τσουρμο από αργόσχολους και άσχετους που σαπίζουν τους πισινούς τους στα γραφεία μέσα.
Κατα τ'αλλα όμως όλοι μοραλιστές και ηθικολόγοι είναι όταν μιλάνε.

ΣΒΕΤΛΑΝΑ είπε...

Προς ενημέρωση σας:

20/04/07 - Τοποθέτηση αφισών στα ΚΕΠ που αφορούν εξαφανισμένα παιδιά

Ο σύλλογος - Το χαμόγελο του παιδιού - έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για την στήριξη ερευνών σε υποθέσεις εξαφανισμένων παιδιών, όπου η κινητοποίηση και δραστηριοποίηση όλων μας πρέπει να είναι άμεση και επιτυχής προκειμένου να βρεθούν τα παιδιά που αναζητούνται και ενδεχομένως κινδυνεύουν.
Το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη προσφορά του συλλόγου αυτού στον ευαίσθητο κοινωνικό τομέα της προστασίας του παιδιού επιθυμεί να συμβάλει ουσιαστικά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στο έργο του πιο πάνω συλλόγου.
Για το λόγο αυτό και ύστερα από σχετική πρόταση του συλλόγου αποφάσισε την ανάρτηση σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών αφισών που αφορούν εξαφανισμένα παιδιά. Και τούτο, επειδή η λειτουργία ΚΕΠ σε όλη την Επικράτεια σε συνδυασμό με τον σημαντικό αριθμό τους (περίπου 1034), θεωρούμε ότι μπορούν να συμβάλουν θετικά στην αναζήτηση εξαφανισθέντων παιδιών.
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε, εφεξής, να αναρτώνται σε όλα τα ΚΕΠ και σε εμφανές σημείο αφίσες εξαφανισμένων παιδιών που αποστέλλονται από το “Χαμόγελο του Παιδιού”¨ αφενός για την διευκόλυνση της αντιμετώπισης του έντονου αυτού κοινωνικού προβλήματος και αφετέρου για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
.....

http://www.kep.gov.gr/kepportal/News?NEW_ID=216&lng=el

ΣΒΕΤΛΑΝΑ είπε...

Και (δυστυχώς για τους γονείς του που ψάχνουν ακόμα) από τις πρώτες αφίσες που μπήκαν ήταν και του Alex...

:(

ανεστης είπε...

Καλή η ιδέα των ΚΕΠ, είναι μια καλή αρχή και πρέπει να την επικροτήσουμε, αλλά δεν είναι αρκετή. Πρέπει να υπάρξει και η ευαισθητοποίηση εταιριών σαν αυτή που περιγράφει και η Σύκα με τις εταιρίες γάλακτος. Να κάνουμε μια οργανωμένη παρέμβαση στις ιστοσελίδες τους;

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί είχαν χάσει πολλά παιδιά (το Runaway Train το θυμάται κανείς?) και απέκτησαν "πείρα".

Εμείς δεν είχαμε τέτοια πείρα. Και αντί να δανειστούμε την ξένη, αποφασίσαμε (ακόμα μια φορά!) να την αποκτήσουμε με τον δύσκολο τρόπο, του αυτοσχεδιασμού.

Αμ πώς!

ανεστης είπε...

Εγώ πάλι νομίζω πως συνειδητά αποφεύγουν να εφαρμόσουν την τακτική αυτή για να μη γίνει λιγότερο ελκυστική η συσκευασία των προιόντων τους. Προφανώς έχουν σταθμίσει οτι θα δημιουργούσε αρνητικά συναισθήματα. Θα τους ενοχλήσω και θα σας πω...
Δεν νομίζω οτι τα έχουμε ξαναπεί, οπότε καλωσήρθες!

patsiouri είπε...

Ελάτε βρέ κακοί άνθρωποι, έχουμε εμείς το Γρηγόρη μας, την Κλάρα μας, την κυρα-Μαριάννα μας, τους τηλεοπτικούς Μαραθώνιους, ότι άλλο ενέχει γκλάμουρ και κιτσιά για τα παιδάκια...Μου θέλετε τωρα και να δουλέψει η Ελλάδα...τς..τς..τς..

Ανώνυμος είπε...

Οχι που δεν ξερουν τι εγινε με τον Αλεξ!(Ασε μας κυρια μου και συ και τα ΚΕΠ σου!)-ΑΤΠ-

ΣΒΕΤΛΑΝΑ είπε...

Ανώνυμος:

Σας αφήνω. Μακάρι αχρείαστα να είναι και οι αφίσες των ΚΕΠ και το χαμόγελο του παιδιού.

(για τον Alex το αφήνω ασχολίαστο - έχω παιδί στην ηλικία του)

Καλημέρα.

kelly alamanou είπε...

Aνέστη κάνε κάτι δεν μπορούμε να αφήσουμε σχόλιο.
Πήγαινε στο σχόλιο που δεν έχει comments κατω κατω εχει post options κλικάρισε τo allowed.
Εία το ίδιο π΄ροβλημα πριν λίγο.
Καλήμέραααααα

elafini είπε...

το μαρκετιγκ λειτουργεί μόνο εκεί που υπάρχει χρήμα..υπάρχει και κάτι που λειτουργεί σωστά? (γιαυτό κι εγώ έχω κλειστεί στη μουσική μου,,είμαι και με πυρετό 2 μέρες και συγχίστηκα τώρα που τα σκέφτηκα)

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον.Εννοουσα οτι κανενα ΚΕΠ δεν προκειται να διαλευκανει την υποθεση Αλεξ,γιατι αυτοι που υποτιθεται οτι εχουν κληθει να το κανουν δηλ.οι αρχες,ξερουν πολυ πολυ καλα τι εχει συμβει.Τι ειναι πια η Βεροια,Νεα Υορκη & χαθηκαν τα ιχνη του παιδιου;Εχω σιχαθει τη ζωη μου και την Ελλαδα μ' αυτη την υποθεση (& οχι μονον μ΄ αυτη).Οταν η κα.Νατελα & ο συζυγος της θ' αρχισουν να σφαζουν ο,τι βρουν μπροστα τους,ευχαριστως θα τους συνδραμω!Οι ανθρωποι εχουν πεσει στον λακκο των λεοντων.Απο ποτε πρεπει να ειμαστε ευαισθητοι μονο οταν εχουμε παιδια;Εχουμε απλως καρδια.Και την αφελεια να θεωρουμε οτι ανηκουμε σ' εκεινο το ξεχασμενο ειδος.Των Ανθρωπων.-ΑΤΠ-

Oύρσουλα είπε...

Μακάρι να βρεθεί και ο Άλεξ, η Μαντλέν και όλα τα παιδιά που έχουν χαθεί !!

Έχω μια απορία όμως !! Τι το ξεχωριστό έχουν αυτά τα δύο παιδάκια και τα έχει μάθει όλος ο κόσμος ;; Γιατί μόνο αυτές οι δύο περιπτώσεις έχουν γίνει "σήριαλ";; Μήπως είναι τα μόνα παιδάκια που αυτή την στιγμή έχουν εξαφανιστεί ;;

Το μόνο θετικό από την όλη υπόθεση είναι μερικές αφίσες που είδα προχθές σ'ένα σταθμό του Μετρό !! Μακάρι αυτά τα παιδιά να είναι η αρχή ώστε να κινητοποιηθούμε....

Ανώνυμος είπε...

Merci!
(Είδα φως και μπήκα! ;> )

Ούρσουλα:
Αυτά τα 2 παιδάκια είχαν την τύχη (μέσα στην ατυχία τους) να έχουν τους σωστούς γονείς.

Τα παιδάκια των φαναριών που εξαφανίζονται, ποιος να μπει στον κόπο να τα ψάξει;?

.liketobite είπε...

Σε πρόσφατο αγώνα στο Wembley το video wall του σταδίου πρόβαλε αφιέρωμα στη Madleen το οποίο μεταδόθηκε σ'όλο το πλανήτη.

Πάντως κι έξω υπάρχουν επιτήδιοι που βρήκαν ευκαιρία να κονομήσουν. Αν γράψει κανείς το όνομα του site κάνοντας ορθογραφικό λάθος, παραπέμπεται σε σελίδες διαφημιστικού περιεχομένου.

alex.00 είπε...

ΔΕ λεω κριμα το αγγλακι...αλλα τα ελληνικα δελτια μας ζαλισανε....λες και φταιμε εμεις που τη χασανε!
Φυσικα για τα χιλιαδες παιδια που πεθαινουν στην Αφρικη και σε αλλες υποβαθμισμενες χωρες ουτε λογος!
Αυτο ειναι λογικο βεβαια αφου η ζωη ενος Αγγλου ή Αμερικάνου μετραει πολυ περισσοτερο απο ολων των αλλων! Βρε ουστ απο δω! Μακαρι να βρεθει το παιδακι αλλα ολοι οι αλλοι να πανε στο διαολο!

ανεστης είπε...

Μεγάλο θέμα άνοιξες alex!