11/5/07

«Την επιστροφή Λαλιώτη στο ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Γ.Παπανδρέου»

Καλά το έπιασες το θέμα Γιώργο. Φέρνεις το σωστό πρόσωπο στο προσκήνιο για να μπεις στο ρουθούνι της ΝΔ.

Βλέπεις αυτοί πιάστηκαν με τα σώβρακα κατεβασμένα στην υπόθεση των ομολόγων, πράγμα που δείχνει ότι δεν έχουν καθόλου τεχνογνωσία.


Εσύ τώρα τους μοστράρεις το Λαλιώτη και αυτοί λυσσάνε που δεν έχουν τέτοια στελέχη!

Αυτός εδώ στην από κάτω φωτογραφία τι γίνεται;
Φάγατε μαζί λέει χτες στα Εξάρχεια. Παραδοσιακός χώρος των περιθωριοποιημένων τα Εξάρχεια.
Έτσι πρέπει να είναι ένας ικανός και με όραμα πολιτικός σήμερα. Περιθωριοποιημένος.

Χωράνε Μπένοι στον καιρό των Λαλιώτηδων;

42 σχόλια:

ΣΒΕΤΛΑΝΑ είπε...

Το νέο της ΑΝΙΤΑΣ FM το ακούσατε?

"Όταν τα ΟΡΑΜΑΤΑ γίνονται ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΑ τότε τα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ οδηγούν σε ΔΡΑΜΑΤΑ ".

Εναλλακτικός τίτλος:
"Μωραίνει ΠΑΣΟΚ (ΠΑΪΝΤΙον) ο βούλεται απολέσαι"

ή
Τι καλό θα φάΝε σήμερα?

Το σταματάω εδώ(...ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ!)

ΣΒΕΤΛΑΝΑ είπε...

Διόρθωση:

"ΠΟΙΟΝ καλό θα φάΝε σήμερα"

ήθελα να πω!

Τις καλησπέρες μου!

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ είπε...

Τι φυσιογνωμία κι αυτός ο Λαλιώτης. Χωρίς να τον έχω παρακολουθήσει από κοντά (έλειπα βλέπεις μετανάστης για καμποσα χρόνια) η φάτσα του και η ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιεί μου προκαλούν αηδία. Μπειτε στο
http://www.pasok.gr/portal/gr/155/3080/3/1/showdoc2.html
και δείτε στο τέλος της σελίδας τα έργα που έγιναν πραγματικότητα επί ημερών του. Τι λε ρε μεγάλε! Εμείς που ζούμε; Σε άλλη χώρα; Αλλά ξέχασα: στην πολιτική (την δική τους) η σκέψη και μόνο ενός έργου(άντε και η καλή διάθεση θα σου πω εγώ ο καλοπροαίρετος) ισοδυναμεί και με ολοκλήρωσή του. Με τις υγείες μας..

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Άλλη μια περίτρανη απόδειξη ότι στο ΠΑΣΟΚ αλλάξανε μυαλά, μετάνοιωσαν για τα λάθη του παρελθόντος και προχωρούν με νέες ιδέες να μας...αναμορφώσουν! Να μας αναμορφώσουν για τα καλά. Να μας αναμορφώσουν...σκληρά και αλύπητα! Και εκεί που μας πηδάγαν, μας ρίξαν και μια αναμόρφωση στο πολιτικό σκηνικό...μούρλια!

ανεστης είπε...

σβετλάνα
Το "δεν περιγράφω άλλο" εμπνευσμένο!

επιστήμονα
μια και έλειπες, ψάξε την υπόθεση "κτηματολόγιο" να δεις πως γίνονται οι επαγγελματικές δουλειές!

απειρωτα
Τον έφερε για να βάλει "νεύρο" στην ανύπαρκτη αντιπολίτευση αλλά τελικά τα δικά μας ΤΑ ΝΕΥΡΑ θα πάθουν αν αρχίσει να ξαναβγαίνει πρώτη μούρη!

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Ωχ, ωχ! Όταν νευριάζει το ΠΑΣΟΚ και ο Λαλιώτης η τσέπη μας αδιάζει 5-6 δις ευρώ για πλάκα!

Ανώνυμος είπε...

Άλλαξε ο Μανωνιός και έβαλε το βρακί αλλιώς.
Μωρέ καλά έγραψα κάποιος ότι στην Ελλάδα δεν θέλουμε καμιά αλλαγη!
Είμαστε ρετρό-ρομαντικοί της συμφοράς.

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα που το έφερε η κουβέντα,η Γιουροβίζιον και η επαναφορά..
Πάει γάντι το τραγουδάκι του DJ BOBO
"Vimpires are alive"

Chorus:
Vampires are alive
The legends have to survive
We'll never come undone
And we will be forever young

Verse 1:
I am a vampire I’m a slave
A slave to the daylight, hence my grave
In the darkness, in the shadows
Here I am
I want you to be be forever mine
Together until the end of time
Like a nightmare, neverending
Let me change your world

Chorus:
Vampires are alive
The legends have to survive
We'll never come undone
And we will be forever young

Chorus B:
Vampires are alive
And we will be forever young
Vampires are alive
And we will be forever young

Verse 2:
Tonight is the night, live a thousand years
Don’t be scared, don’t drown in tears
Free your spirit, after midnight
Sell your soul
From heaven to hell enjoy the ride
You’re here to surrender, with your life
Precious victims, my desire
Live eternally

Chorus:
Vampires are alive
The legends have to survive
We'll never come undone
And we will be forever young

Chorus B:
Vampires are alive
And we will be forever young
Vampires are alive
And we will be forever young

Axaxxaa,σορυ αλλά δεν άντεξα

μαριάννα είπε...

Καλησπέρα στην παρέα!
Ήρθα να φουντώσω την κουβέντα και να ανάψω τα αίματα. :) Θα ήθελα να ρωτήσω όλους τί έχετε να προσάψετε στον Λαλιώτη και στον Μπένο, εκτός ίσως από το ότι ο Λαλιώτης δεν έχει την απαιτούμενη πιασάρικη ευφράδεια. Σε ποιό υπουργείο πέρασαν και δεν άφησαν έργο; Υπάρχουν κάποια στοιχεία που να τους προσάπτουν οικονομικές ατασθαλίες; Έδωσαν κάποιες αφορμές για σκάνδαλα; Τί; Γιατί συμβαίνει να γνωρίζω και τους δυο προσωπικά, να τους έχω ζήσει και παρακολουθήσει εκ των έσω, να έχω ζήσει τα ξενύχτια του καθενός, το τρέξιμο και τους αγώνες του, να έχω μπει στα σπίτια τους που διατηρούν με ενοίκιο, εκτός από τα πατρικά τους στα χωριά τους, είδα πως ζουν και πως έζησαν σαν βουλευτές, γνωρίζω τις οικογένειες τους και πως ζουν, κυνηγώντας όπως όλοι οι εργαζόμενοι το μεροκάματο.
Έχω πολλά να πω για τους συγκεκριμένους δύο και είναι όλα καλά. Ίσω το μοναδικό τους λάθος να ήταν ότι δεν ταυτίστηκαν με γραμμές, με εκδοτικά και επιχειρηματικά τραστ, ότι δεν το έπαιξαν υπουργοί με σεκιουριτάδες και λιμουζίνες, ο Λαλιώτης δεν οδηγεί καν και μέχρι τότε που τον άφησα είχε η γυναίκα του ένα απλό άλφα ρομέο και η γυναίκα του Μπένου ένα μικρό αν θυμάμαι καλά ή πεζώ ή ρενώ. Η απλότητά τους στις διακοπές τους στα χωριά τους είναι συγκινητική, καθώς και το ότι έχουν αφιερώσει ζωή στους αγώνες ενάντια στη δεξιά. Ο Μπένος την περίοδο των σεισμών στην Καλαμάτα δεν έπεσε σε κρεβάτι ένα δεκαήμερο. Δε θα ξεχάσω το τρέξιμό του, την αγωνία του να βοηθήσει και να στηρίξει τον κόσμο και δε θα ξεχάσει και η Καλαμάτα ότι του χρωστά την Αναγέννησή της από κάθε άποψη. Από οικονομία, πολιτισμό, δόμηση, εμπορική ζωή, σχεδιασμό πόλης και ότι άλλο αφορά μια πόλη που έπαθε τέτοια απίστευτη καταστροφή.
Ξέρετε παιδιά, είναι εύκολη η από έξω κριτική και απλή. Αλλά επειδή κάποια πράγματα τα έχω ζήσει στο πετσί μου, γι αυτό και πονάω όταν βλέπω ότι κάποιοι που θυσίασαν πολλά γι αυτόν τον τόπο, μπαίνουν στον ίδιο τορβά με όλους ή καλούνται να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες ενώ δεν έχουν καν προβοσκίδα, πόσο μάλλον βουτηγμένη στο μέλι. Μέχρι πριν 4 χρόνια που τους άφησα, ήταν ακριβώς όπως σας τους περιέγραψα. Πολύ θα ήθελα να μάθω τί άλλαξε τώρα; Αν άλλαξε κάτι.

ανεστης είπε...

Καλή μου
Ακριβώς επειδή είναι εύκολο η κριτική, δεν περιορίστηκα στην αρνητική του Λαλιώτη αλλά εκθειάζω και τις αρετές του Μπένου. Θες όμως το ότι δεν ήμουν αρκετά σαφής για την περίπτωση του δεύτερου, θες το ότι ήσουν φορτισμένη ήδη από την κριτική του πρώτου, οπότε είχες «κλείσει», θεώρησες ότι καταδικάζονται και οι δυο. Ο Μπένος λοιπόν είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς που εκτιμώ, που έχει ακόμα ρομαντική και ανυστερόβουλη διάθεση απέναντι στην πολιτική. Που είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Τώρα για τον Λαλιώτη, τι να πω…. Μη με βάλεις να πω πράγματα που θα με κάνουν να «καώ». Άσε και είναι και δικομανής… (χρήσιμο θα ήταν πάντως κάποιος να μας θυμίσει τι απέγινε τελικά με το κτηματολόγιο). Επειδή όμως τυχαίνει κι εγώ να ξέρω από κοντά κάποια πράγματα, θα περιοριστώ να σου πω το πιο ανώδυνο: όταν είσαι υπουργός πρέπει ενίοτε και να εργάζεσαι και να μη τρως ΟΛΟ το χρόνο στις τηλεφωνικές δημόσιες σχέσεις. Πρέπει ενίοτε να παράγεις πολιτική επικοινωνία πάνω στο πραγματικό output του έργου σου και όχι να ξανασερβίρεις «ο λαός δεν ξεχνά…» σαν μοναδική απάντηση. Αυτά ήταν καλά για την Ελλάδα της μεταπολίτευσης, τώρα δεν πουλάνε. Ναι είναι συγκινητική η απλότητα των διακοπών του στο χωριό, ειδικά αν δεις πόσα λεφτά και τι εργολαβίες έχουν πέσει στα Άνω Δολιανά ενώ στην υπόλοιπη περιοχή βρίσκονται ακόμα στη δεκαετία του 60. Ο ορισμός του «μπάρμπας στην Κορώνη»!

Μου κάνει εντύπωση το ότι υπερασπίζεσαι και τους δύο ταυτόχρονα με τα ίδια επιχειρήματα όταν είναι γνωστό (;) ότι τις νοοτροπίες τους τις χωρίζει άβυσσος. Πάντως είναι χρησιμότατη η παρέμβασή σου και περιμένω να δω απαντήσεις κι από άλλους.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Πράγματι (που έλεγε κι ο αείμνηστος) μου προκαλεί ρίγη συγκίνησης η απλότητα και η φτώχεια του Λαλιώτη. Προτείνω ο επόμενος τηλεμαραθώνιος να γίνει προς τιμή του να αποκτίσει κι αυτός σπιτάκι που είναι στο νοίκι. Επίσης συγκέντρωση στα προπύλαια με αίτημα να γίνουν από όλους μας κατανοητές οι καλές προθέσεις, το εθνικό έργο και κυρίως να κατακεραυνώσουμε όλους όσους δεν αντιλήφθησαν την τεράστια προσφορά του Λαλιώτη στην πατρίδα.Τέλος προτείνω εμπάργκο σε όλα τα κωλοκάναλα που δεν τον επαινούν και του κάνουν κριτική!
Συγγνώμη αλλά...άντε και στο διάολο με τα υποκείμενα της σοσιαλιστικής υποκουλτούρας που πήδηξαν τη χώρα 20 χρόνια ασάλιωτα!!!!!

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΣΒΕΤΛΑΝΑ είπε...

Προσυπογράφω με ΑΝΕΣΤΗ.


Gyteftia έχει δίκιο ο ανέστης άραγε γνωρίζεις ότι ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ παραιτήθηκε στις 5 Απριλίου?


*Αποχωρεί από την πολιτική ο βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μπένος*
http://news.pathfinder.gr/news/greece/politics/392732.html

μαριάννα είπε...

Καλημέρα σε όλους! Καλημέρα Αποστόλη!32 χρονών παλίκαρος είσαι, απορώ που θυμάσαι τη φριχτή 20ετία με τόση πίκρα, αγανάκτηση και θυμό!:)
Έπρεπε να σε είχαμε όμως μια 20ετία πριν και τότε θα ήσουν σε θέση να συγκρίνεις και να καταλάβεις γιατί κάποιοι από μας είμαστε επιεικείς σε λάθη και που αναμφίβολα έγιναν. Αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Εσύ παίρνεις σβάρνα όλο το πασόκ. Δεν είναι έτσι. Προσπάθησε να καταλάβεις ότι υπάρχουν ΚΑΙ σοβαροί πολιτικοί ΚΑΙ αγωνιστές σε ΟΛΑ τα κόμματα.

Ανέστη έχεις δίκιο και πολύ χαίρομαι. Δεν πήρα χαμπάρι το κοντράστ και πρόκαμα να υπερασπιστώ τον Σταύρο που όντως, όποιος τον έχει ζήσει από κοντά, γνωρίζει ποιος είναι.
Για τον Λαλιώτη κατέθεσα ότι γνωρίζω. Και από αυτά που γνωρίζω, τον εκτιμώ πολύ και αυτόν την γυναίκα του. Μίλησα για τό πως ζει και αυτός και ο Μπένος. Αν τώρα έχει κάνει κρυφά λεφτά για να τα χαρεί σε μια άλλη ζωή...γιατί σε αυτήν δε δείχνει να έχει παραπάνω ανάγκες από μας, τι να πω; Ο αδερφός του δούλευε ως ψηκτικός και η νύφη του έκανε τη ντήλερ για να ζήσουν την οικογένειά τους. Η Μαρίνα δουλεύει σκληρά στο ιατρείο της και σας είπα ότι ο Λαλιώτης είναι από τους ανθρώπους που τα καταναλωτικά αγαθά τα σνομπάρει. Δεν τον συγκινούν. Σας το υπογράφω γιατί το έζησα.
Το έργο του το εκτιμώ και την πολιτική του στάση. ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ! Κι έπειτα ο Λαλιώτης θυσίασε πολλά από την προσωπική του ζωή και καριέρα από φοιτητής, από την εποχή του ΠΑΚ.
Τέλος πάντων ο καθένας έχει την άποψή του και σεβαστές οι γνώμες όλων, αλλά πες μου μόνο αυτό και δεν επανέρχομαι. Όταν σπιλώνεται η τιμή σου εν αδίκω, τα ένδικα μέσα δεν είναι η μόνη λύση για να βρεις το δίκιο σου; Πώς αλλιώς αυτός ο άνθρωπος θα υπερασπιστεί τον εαυτό του; Υπάρχουν στοιχεία; Κι εγώ μαζί σου! Αλλά χωρίς αυτά... από απλές φήμες... κάποιος να μας γλιτώσει. Πονάει πολύ η λάσπη! Δεν αντέχεται. Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι.

Σβετλάνα μου ναι, το ξέρω και σ' ευχαριστώ. Επειδή όμως γνωρίζω το Σταύρο καλά, ξέρω ότι αν ο κόσμος τον «επιστρατεύσει», δε θα το αρνηθεί. Δεν έχει δικαίωμα να το κάνει. Δεν του νομιμοποιούν οι αγώνες του, καμιά σκέψη αποχώρησης από την πολιτική σκηνή, γιατί ανθρώπους σαν τον Μπένο ο τόπος τους έχει ανάγκη. Και δε θα το αρνηθεί η ευαισθησία του. Το ξέρω.

ανεστης είπε...

Για τον Απειρωτα
Θα μου ταίριαζε καλύτερα το πρώτο τμήμα του κειμένου σου, το ειρωνικό.
Υπάρχει κάποια κυβέρνηση που δε μας πήδηξε από χούντα και μετά; Γιατί από τη θέση που είμαι, σκάνδαλα έβλεπα επί πασόκ (ναι γητεύτρια!) σκάνδαλα βλέπω και τώρα. Όσο υπάρχουν επαγγελματίες πολιτικοί που έχουν εξοικειωθεί με τα προβλήματα του τόπου και έχουν αποκτήσει σχέση εξάρτησης με τις καρέκλες, αυτό θα γίνεται. Εμείς θα σκύβουμε για το σαπούνι κι αυτοί θα μας πηδάνε. Γι αυτό μ’ αρέσει ο Μπένος κι άλλοι ιδεολόγοι που είναι υπεράνω κομματικών εγκιβωτισμών. Γιατί είναι υπεράνω παρατάξεων, γιατί έχουν φρέσκα μυαλά και σ’ αυτή τη φάση δεν χρειαζόμαστε διαχωριστικά ψευδοιδεολογήματα (περιττά μάλλον σήμερα) αλλά ανθρώπους με κοινή λογική και ένα ελάχιστο όραμα.

Για τη Γητεύτρια
Περιπτωσιολογία: Είναι λίγο σόλοικο να καταφεύγει ο πολιτικός σε μηνύσεις. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι καλύτερες κομπίνες στήθηκαν αριστοτεχνικά, με τρόπο που να μη μπορεί να αποδειχτεί τίποτα σε δικαστήριο. Ούτε κάποιο σχόλιο σε blog. Άρα ότι και να πω, θα φαίνεται λάσπη. Δεν θα μπορούσε να φροντίσει ο «πολιτικός» να μη φτάσει το πράμα ως εκεί;

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν τόσο ηθικοί και σωστοί θα έιχαν παραιτηθεί και ποτέ δεν θα είχαν επανέλθει στις επάλξεις ενός διεφθαρμένου κομμάτικού μηχανισμού αλλά θα είχαν χαράξει έναν άλλο δρόμο.
Όμως άλλος δρόμος δεν υπάρχει(έτσι νομίζουν τουλαχιστον)όταν μπαινοβγαίνουν από την πόρτα.
Αυτή είναι συνέπεια ήθους και πράξεων.Δεν βλέπω πολλούς να το διαθέτουν αυτό.
Θα μου πείτε υπάρχουν και χειρότερα,παράδειγμα η Δαμανάκη...πότε βρέθηκε αυτή στο ΠΑΣΟΚ?
αχαχαχαχα

μαριάννα είπε...

Ανέστη να σου κάνω μια ερώτηΞη; που λέει και το άσμα;
Πιθανότητα να είναι όπως τα λέω εγώ, δίνεις;

ανεστης είπε...

@maramena
τον καιρό που όταν δεν μπορούσαν να δουν τον Κωνσταντόπουλο όταν έλειπε, οι διαφημιστες του ΣΥΝ βλέπανε τον Τσοχατζόπουλο!

@ght
Μικρή, αλλά δίνω. Να σου κάνω κι εγώ μια ερώτηΞη;
Πες λοιπον οτι είσαι στο γραφείο του Λιάνη και εκεί που πάει να φάει κάτι, αυτό πέφτει πάνω του και τον κάνει χάλια. Λέει λοιπόν στην απ΄έξω: "Φώναξε τις πουτάνες να με καθαρίσουνε"!
Όταν μετα τον ακούς να απαγγελει Καβάφη στο γυαλί, πόσες πιθανότητες δίνεις να σε πείσει;

Ανώνυμος είπε...

αχαχαχχα
Τον είδα πριν λίγο καιρό σε κάτι εκπομπές και μου έδωσε την εντύπωση ότι έιναι τέρας ηθικής .
αχαχαχαχχαα μόνο που δεν άρχισε να τρέχει το δάκρυ κορόμηλο.

Ανώνυμος είπε...

Με κάτι τέτοια μου έρχετε η να γαλάω η να ξερνάω (εξαρτάται απο την διάθεση.

μαριάννα είπε...

Πολλές. Εσύ δηλαδή δε θα μανούριαζες αν έπεφτε πάνω σου τζατζίκι ή κέτσαπ; Ρε πάτε καλά; Είναι λόγοι αυτοί να κριθεί ένας άνθρωπος; Μου θύμισες τώρα το στίχο της Λίνας: Δυο κουβέντες μου σου πέσανε βαριές κι αποφάσισες να ζεις χωρίς εμένα.
Άσε που δε μιλάει έτσι ο Λαλιώτης... λέμε τώρα. Το φεγγάρι και το δάχτυλο να θυμόσαστε.
Κάποιου του δείχνανε το φεγγάρι κι αυτός κοίταζε το δάχτυλο.

Γεια σου μαραμένα σύκα! :) Πάντα είσαι έτσι γλυκιά και τρυφερή ή σήμερα μόνο κατ' εξαίρεσιν;

Ανώνυμος είπε...

axaxaxxaa
Γητευτρια,έχω χάσει τον μπούσουλα απο τοτε που επέστρεψα Ελλάδα!
Δεν μπορείς να φανταστείς τι σημαίνει Ελληνική επαρχία,μπροστά της δεν πιάνει μια ο Τοτο Ριΐνα(μαφία).
Ούτε,να φανταστείς τι κρύβει η επαρχιώτικη πολιτική!

μαριάννα είπε...

Και για να είμαι και ειλικρινής και πέρα από πλάκα, ο Λιάνης δε θα με έπειθε για πολλούς άλλους λόγους. Αλλά τα γράφεις λίγο παράξενα και χάνω λάδια σήμερα. Τελικά ο Λιάνης το είπε αυτό, αν το είπε; Και αν ναι, ο Λαλιώτης πού κολλάει;

μαριάννα είπε...

Δίκιο έχεις βρε κορίτσι. Σε καταλαβαίνω. Κι εγώ έτσι νιώθω. Αλλά επειδή μανούρα και η ίδια και υποπέφτω σε λάθη συχνά, τους καταλαβαίνω. Μανουριάζω εύκολα κι εγώ και συμπονώ. Γιατί ο μανούρας δεν είναι κατ' ανάγκην ο κακός. Για παράδειγμα ο πρώην μου με απατούσε 6 χρόνια κι αυτό δεν το λογάριασε, αλλά χρέωσε σε μένα που τον έβρισα όταν το έμαθα. Φυσικά και είπα από το σοκ ότι μου ερχόταν και δεν μου ερχόταν στο στόμα, αυτό δεν είναι αιτία απαλλαγής του για την απάτη και καταδίκης δικής μου. Καταλαβαίνεις λοιπόν πώς παρουσιάζονται τα γεγονότα ενίοτε. Αυτός απατούσε 6 χρόνια, αλλά εγώ τον είπα ΜΛΚ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και πολύ καλά έκανες!Που είναι το πρόβλημα?
Αν δεν το έκανες εσύ θα το έκανες αυτός!Θα σε αποκαλούσε μλκμενη που δεν πήρες χαμπάριη δεν έκανες τίποτα!
Και χρυσέ μου να τον αποκαλούσες αυτό δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν είναι σκατάνθρωπος!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι δισλεκτικη(έγιεν αργά η διάγνωση)συν το ότι έλειπα πολλά χρόνια από την Ελλάδα.Βάζω το ρήμα, το υποκείμενο και το αντικείμενο με όποια σειρά μου κάνει κέφι.Γι'αυτό δεν με καταλαβαίνεις.
:-D

μαριάννα είπε...

Εσένα μια χαρά σε καταλαβαίνω Μαραμένα σύκα μου. Τον Ανέστη παρανόησα δυο φορές σήμερα, με φταίξιμο δικό μου. Αλλά παιδιά ζω μια τρέλα αυτές τις μέρες από δουλειά και χώνομαι και στις συζητήσεις. Ανέστη όποιο σχόλιο σου φαίνεται άσχετο, σβήστο. Παρασυρθήκαμε με την κουβέντα και βγήκαμε από το θέμα. Σόρρυ ε; Την καλησπέρα μου σε όλους και μη χολοσκάτε. Η ζωή είναι ωραία... και η πολιτική ενδιαφέρουσα κι έχει απ' όλα τα καλά. Ας προσπαθούμε να επιλέγουμε το καλύτερο και κυρίως να μην αδικούμε ανθρώπους. Καλύτερα χίλιοι ένοχοι έξω λέει, παρά ένας αθώος μέσα. Η αδικία με πονάει και το τσουβάλιασμα. Αλλά ότι κι ο κόσμος έχει αγανακτήσει και βογγάει πια στην Ελλάδα κι αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια.

ανεστης είπε...

Ναι το συμβάν είναι αληθινό. Ναι μπορώ να βγάλω συμπέρασμα απο εναν άνθρωπο όταν ΑΚΡΙΒΩΣ όμως, οταν αυτός είναι εκνευρισμένος και βγάζει τον πραγματικό του εαυτό, όταν είναι μακρυά πο τις κάμερες και δεν υποκρίνεται αλλά είναι επίσης ο εαυτός του. Και γιατί το δάχτυλο είναι το ίδιο το φεγγάρι; Γιατί απο τα λίγα και τα μικρά αντιλαμβάνεσαι και τον χαρακτήρα και χαράζεις "αζιμούθιο" για τα μεγάλα. Να εξηγήσω περισσότερα;

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Αγαπητή γητεύτρια όπως είπες κι εσύ είμαι 32 και όχι 102, οπότε από μνημονικό πάμε καλά.
Η Δεξιά στην Ελλάδα αλλά και η κάθε Δεξιά οπουδήποτε, έχει την παληκαριά να μου λέει με ειλικρίνια τι θα μου κάνει και ανάλογα τις σαδομαζοχιστικές μου διαθέσεις να την προτιμήσω ή όχι. Η Δεξιά είναι επομένως γνωστός "εχθρός".
Το ΠΑΣΟΚ (που θέλει να λέγεται και σοσιαλιστικό τρομάρα του) μου τά'λεγε αριστερά και μου τά'περνε δεξιά. Αυτούς φοβάμαι περισσότερο. Τους ύπουλους, τους μουλωχτούς που σε αγκαλιάζουν για να σε καρφώσουν πισώπλτα. Τα πιο αντικοινωνικά μέτρα στην Ελλάδα πάρθηκαν από το ΠΑΣΟΚ(τους σοσιαλιστές να μην το ξεχνάμε) σε κάθε τομέα. Με βάση αυτή την εμπειρία μου σιχαίνομαι και όσους στήριζαν με την συμμετοχή τους ή την ανοχή τους αυτές τις πολιτικές.

ανεστης είπε...

Γητεύτρια
όσο και να μας πονάνε αυτά, δυστυχώς είναι έτσι. Το Πασόκ αντικειμενικά εξάτμησε όλες τις προσδοκίες για κοινωνικό κράτος, διαχειρίστηκε την εξουσία αποστεωμένο απο κάθε όραμα και κάθε "σοσιαλιστικό" πρόγραμμα. Έχασαν ευκαιρίες να λειτουργήσουν θεσμούς, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του πολίτη. Τα αποτελέσματα τα βλέπεις. Ο κόσμος έχει στραφεί σε συντηρητικότερες απόψεις, μέχρι που άρχισαν να αισθάνονται δικαιωμένοι οι ακροδεξιοί που βλέπουν να καταρέει το ηθικό υπόβαθρο του πολιτεύματος ολόκληρου. Με λίγα λόγια η γενιά του Λαλιώτη και οτι αυτός αντιπροσωπεύει, χρεωκόπησε(και με συγχωρείς για την εμμονή στο πρόσωπο αλλά περίμενα ΠΟΛΥ περισσότερα απο τη "γενιά του Πολυτεχνείου").

ανεστης είπε...

Παρ όλα αυτά το ότι τα συζητάμε "ήσυχα κι απλά" που λέει ο ποιητής είναι μια κατάκτηση (εξαιρουμένων μερικών εξάρσεων, γκουχ γκουχ).

μαριάννα είπε...

Ως ολντ τάιμ κλάσικ σπαζοκλαμπάνισσα, θα επιμείνω ρομαντικά και συναισθηματικά. ΣΑΣ νιώθω. Και νιώθω κι εγώ στο πετσί μου όσα λέτε. Ναι. Κι εγώ, άλλα περίμενα. Αλλά δεν ξεχνώ ότι πριν το πασόκ δεν ανασαίναμε χωρίς χαφιέ στην πλάτη μας και ότι στο πασόκ χρωστάμε πολλές από τις ελευθερίες τις κοινωνικές, που οι νέοι καλά κάνουν και τις θεωρούν δεδομένες, αλλά δεν ήταν κι ούτε είναι σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ακόμα και σήμερα. Τελικά η πολλά ελευθερία μπορεί και να έγινε ασυδωσία, σε μερικά σημεία, αλλά έπεσαν στεγανά και τείχη. Η ελευθερία του τύπου και η ελεύθερη έκφραση άποψης δημόσια είναι μια σημαντική κατάκτηση που τη χρωστάμε στο πασόκ. Επειδή για μένα η ανεξαρτησία και η ελευθερία, είναι δυο αγαθά που τα βάζω πρώτα στη λίστα των αξιών ζωής, αυτό δεν μπορώ να μην το αναγνωρίσω. Ο Αντρέας και ο Γεννηματάς τότε στο Εσωτερικών και ο Μπένος αργότερα και όλοι αυτοί του πασόκ, που τους κρίνουμε εκ του ασφαλούς σήμερα και καλά κάνουμε, πάλεψαν πολύ για να πετύχουμε να κάνουμε εμείς σήμερα, άσχετα από τι πιστεύει ή ψηφίζει ο καθένας μας, έναν φιλικό και υψηλού επιπέδου διάλογο από πλευράς ήθους, ελεύθερα όμως.
Και σας ευχαριστώ όλους που δείξατε υπομονή στις εμμονές μου! :)
Άντε και καλή επιτυχία στον Σαρμπέλ, αν και καραδιαφωνώ και με το τραγούδι και με την πολιτική της δουλικότητας του αγγλικού στίχου και με της παναγιάς τα μάτια γενικώς, όσον αφορά τη συμμετοχή μας στην πανήγυριν, που θα μπορούσε να μου αρέσει, αν άφηναν τις χώρες να διατηρούν τη γλωσσική αξιοπρέπειά τους.

ΣΒΕΤΛΑΝΑ είπε...

Και τώρα αδέρφια μπορούμε να πέσουμε να κοιμηθούμε με την συνείδησή μας ήσυχη.

Ας είναι ελαφρύς ο ύπνος του δικαίου μας.

:)

ανεστης είπε...

Καλά τα λες γητεύτρια, αλλά ο ψηλωμένος πήχης κάνει πιο μεγάλη την απογοήτευση. Τα στερνά τιμουν τα πρώτα!





Τι θες να πεις Σβετλάνα;

Oύρσουλα είπε...

Φαντάζομαι ότι η φωτογραφία είναι στημένη για το παγκοσμίου φήμης blog το οποίο μας φιλοξενεί !!! Τα ζουζούνια είναι έτοιμα να φιληθούν...ο Λαλιώτης έχει σουφρώσει και το χειλάκι !!!

Συγχωρέστε μου το ελαφρό του σχολίου αλλά πραγματικά γέλασα όταν την είδα...μπουχαχαχα !!

Αντικειμενικά όμως βρε παιδιά και χωρίς χρωματιστές αντιλήψεις...ΕΙΝΑΙ ΦΑΤΣΕΣ ΑΥΤΕΣ ? Πιστεύω ότι το πρόσωπο του καθενός λέει πολλά, και η μισή βουλή παραπέμεπει σε λαχανέμπορους και η άλλη μισή σε καρτούν !!! Ο Γιωργάκης δε, που είναι και στην φωτό, μου θυμίζει κάτι σπασικλάκια που είχαμε στο σχολείο και τα κοροιδεύαμε !! Σκατόπαιδα θα μου πεις ήμασταν κι εμείς αλλά δεν πήραμε κανένα Υπουργείο ώστε να αποτελούμε κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία ! Τρομάζω στην ιδέα ότι αυτό ο άνθρωπος καποια μέρα ίσως κυβερνάει το Ελλαδιστάν μας (φτου φτου φτου...μακριά απο'δω)...

μαριάννα είπε...

Θα εισηγηθούμε στο μέλλον Ούρσουλα κι αυτό για πάρτη σου και μόνο, να δέχονται στα κόμματα μόνο φωτομοντέλα τύπου Παπαδάκη και Μαρακάκη του ωραίου δικηγόρου του Φερεντίνου, για να μην τρομάζεις. :Ρ
Αν έχεις και καμιά άλλη προτίμηση να την καταθέσεις γραπτώς μπας και προκάμουμε ως τις εκλογές να μαζέψουμε κανα γόη. Γιατί προς το παρόν από ωραίους έχουμε μόνο σε Γιακουμάτο, Ψωμιάδη, Τσιτουρίδη.

ανεστης είπε...

ghteytria
Θα περιμένω. Ακόμα αφήνω το παραθυράκι. Αν πειστώ θα αφαιρέσω το όλο post.

ανεστης είπε...

Απεχθένομαι να αδικώ ανθρώπους αλλά στην προκειμένη δυστυχώς ισχύει το αντίστροφο απο όποιο σύστημα δικαιοσύνης. Πρέπει κάποιοι να αποδείξουν οτι είναι αθώοι.

μαριάννα είπε...

Καλημέρα! :) Χρόνια πολλά σε όλες τις μανάδες του κόσμου! Φυσικές και μη...

Ανέστη μου, ναι. Αλλά να διατυπωθούν οι κατηγορίες σαφέστερα; Δεν κατάλαβα γιατί ακριβώς κατηγορείται ο Λαλιώτης.

Oύρσουλα είπε...

Εγω πάλι όπως συνήθως δεν έγινα κατανοητή !!

Αγαπητή μου γητεύτρια το σχόλιο μου δεν είχε σκοπό να φέρει στην Βουλή κοιλιακούς και γυμνασμένα οπίσθια !! Απλά πιστεύω ότι η φυσιογνωμία ενός ανθρώπου μας λέει πολλά αν θέλουμε και έχουμε την διάθεση να τα δούμε βέβαια !! Πιστεύω λοιπόν ότι αν κλείσουμε έναν φυσιογνωμιστή στην Βουλή (αν καταφέρει να βγει normal ο άνθρωπος) θα έχει πολλά και ενδιαφέροντα να μας πει !!

Αλλά never mind me...εγώ μια απλή χαζοβιόλα είμαι !!! Πάω να βρω τώρα ποια τραγούδια με σημάδεψαν....

μαριάννα είπε...

Ουρσουλάκι μην τσιμπάς. Δεν είδες που σου έβγαλα γλωσσίτσα; Αφού σε πείραζα... Σιγά μη χαλαλίσουμε το Μαρακάκη στη Βουλή! ;)
Αλλά αν θες να το πούμε σοβαρά, σε πληροφορώ ότι από κοντά είναι τελείως διαφορετικοί. Πολύ πολύ πολύ καλύτεροι όλοι τους! Δες Λαλιώτη από κοντά κι έλα να μου πεις... Δες Παπουτσή από κοντά και ξαναέλα. Δες Λοβέρδο από κοντά... άλλη εντελώς η παρουσία η ζωντανή. Κι ο Γιώργος από κοντά εντελώς αλλιώς. Μα εντελώς! Σε γοητεύει η φυσική του ευγένεια που δεν είναι επίκτητη κι αυτό βγαίνει. Να σου πω και για δεξιό γοητευτικό; Δούκας! Το φανταζόσουνα; Και όμως...Επίσης κι ο Κακλαμανάκης τρώγεται.:))))))))))

K-Top είπε...

Ας βάλω τις φωτιές μου στο θέμα... Θα το θέσω πρακτιkά.

Περίπτωση 1
Έστω ότι ο Λαλιώτης δεν έφαγε τίποτα και είναι απλός άνθρωπος κλπ κλπ. Τότε βγάζουμε κάρτα στον οχετό που βόσκαγε (και βοσκάει) στο πασοκ και στηρίζουμε το Λαλιώτη για πρωθυπουργό μήπως και καθαρίσει ο τόπος.

Περίπτωση 2
Έστω ότι ο Λαλιώτης έφαγε αυτά που του καταλογίζουν οι δικαστές Ντρέντ. Στη δίκη βέβαια δεν υπάρχει στοιχείο ούτε για δείγμα. Όλοι λένε "δεν μπορεί, όλο και κάτι έφαγε" αλλά μέχρι έκει.

Έρχομαι λοιπόν στο ερώτημα: Προτιμάς για πρωθυπουργό έναν οποιονδήποτε τον οποίο καλύπτουν με 1000 ζόρια οι δημοσιογράφοι, τα καρτέλ κλπ ή έναν που είναι τόσο γατόνι που προσπαθεί να βρει όλη η Ελλάδα στοιχεία εναντίον του και δεν βρίσκει???

Παιδιά, είναι μονόδρομος, Λαλιώτης for President!!!