9/5/07

Αυτό το σήμα το ξέρετε;

Έχετε δει εσείς καμιά άλλη τέτοια πινακίδα αλλού στον κόσμο; Στον ΚΟΚ;
Τη μάθατε όταν δώσατε εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης;
Σύμφωνα με την πινακίδα, απαγορεύεται η είσοδος στο δρόμο αυτό, εκτός αν είστε μόνιμος κάτοικος!
Η πινακίδα αυτή υπάρχει σε δρόμους βόρεια από το The Mall σε Μαρούσι - Πεύκη. Τοποθετήθηκε από ποιους; Από το Δήμο; Για να μετριαστούν οι αντιδράσεις για την «όχληση» των κατοίκων από την αυξημένη κίνηση προς και από το εμπορικό κέντρο; Ή τοποθετήθηκε από τους περίοικους; Τι λέει αυτή η πινακίδα; Μη μας τα πρήζετε, πηγαίνετε από αλλού!
Γιατί ότι θα πάνε από αλλού οι οδηγοί, είναι σίγουρο. Απλά θα πάνε από δρόμο που δεν κατοικούν «έξυπνοι» και με μέσον στο Δήμο κάτοικοι. Θα πάνε από δρόμους όπου μένουν κορόιδα που θα φάνε στη μάπα τον διπλάσιο κυκλοφοριακό φόρτο.
Είναι η ίδια φιλοσοφία του «μακριά απ’ τον κώλο μου κι όπου θέλει ας είναι».
Να μην έρθει έξω από το δικό μου το σπίτι ο κάδος των σκουπιδιών, να πάει στου αλλουνού. Να μην γίνει ΧΥΤΑ στη γειτονιά μου, να υποβαθμιστεί η γειτονιά του αλλουνού.
Και γεννά και ένα άλλο πρόβλημα αυτή η νοοτροπία των πρωτότυπων σημάτων που μπαίνουν έτσι για πλάκα. Το ότι δημιουργείται η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της οδικής σήμανσης, το ότι πρέπει κάθε φορά να αναλύεις το αν ένα σήμα μπήκε εκεί επειδή έπρεπε.
Όπως κάτι πινακίδες με όριο ταχύτητας 20 που έχουν πρόχειρες οι εργολάβοι δημοσίων έργων που δημιούργησε την αντίληψη ότι η οδική σήμανση είναι μια πολύ σχετική έννοια που εφαρμόζεται μόνο όταν έχει εισπρακτικές ανάγκες το δημόσιο.
Εμείς λοιπόν τώρα πρέπει να σεβαστούμε αυτό το «τροχαίο σήμα»; Όχι βέβαια!
Δείτε το οιπόν καλά αυτό το σήμα. Είναι η αιτία της νεοελληνικής επιθετικότητας, ένα απο τα γενεσιουργά αίτια της βίας.
Γιατί οι έξυπνοι μια ζωή θα ψάχνουν τα κορόιδα να τους φορτώσουν το πρόβλημά τους. Κι εμείς θα καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε τα κορόιδα.

25 σχόλια:

patsiouri είπε...

Δέν το κάνουν ανεξάρτητο κρατίδιο α λα Βατικανό το γαμωΜόλ να τελειώνουμε???

Με βίζα, διαβατήρια, τα πάντα, έτσι κι αλλιώς είμαι αλλεργκή και μ'αυτό καί με τη γύρω περιοχή, ούστ!

ανεστης είπε...

Μα εδώ δεν φταίει το Mall! Αυτό είναι απλά η αφορμή που δείχνει τη σκατίλα μέσα μας. Εμείς ο "απλός λαός" είμαστε το πρόβλημά μας.

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

O Έλληνας είναι ο άνθρωπος που θα σου πει για το μέγα σκάνδαλο του Mall και την ίδια στιγμή θα σε χλευάσει λέγοντάς σου " καλά ρε μαλάκα πήγες Αθήνα και δεν πήγες στο Mall;

Stelios Frang είπε...

Για να πας από Ανω Πατήσια-Γαλάτσι μέσω Ψυχικού στην Κηφισίας, ξέρεις τί σλάλομ διαδρομή πρέπει να ακολουθήσεις; Έχει αποκλείσει ο δήμαρχος (εδώ και χρόνια) όλους τους δρόμους των "μεγάλων" και διοχετεύει τα οχήματα όπως τον βολεύει. Είχα προτείνει στο δήμαρχο Γαλατσίου να καθοδηγεί τα σκουπιδιάρικα του Ψυχικού, με οδική σήμανση, μέσα από στενά δρομάκια πάλι πίσω στο Ψυχικό...

ανεστης είπε...

ΑΠΕΙΡΩΤΑ είμαστε -πράγματι- ο ορισμός της σχιζοφρένειας. Τα βάζουμε με τα "μεγάλα οικονομικά συμφέροντα" που λατρεύουμε να μισούμε και παράλληλα είμαστε και οι καλύτεροι πελάτες τους. Αναρχικοί με Nike!

s.frang
Μεγάλη και παλιά πληγή αυτή. Ανεξάρτητα κρατίδια που λέει και το patsiouri. Και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι απο κανένα Υπουργίσκο! Άρα η αυτοδικία επιβραβεύεται επισήμως.

ανεστης είπε...

Ενεργοποιώ τώρα τον υποχρεωτικά επώνυμο σχολιασμό διότι όπως φαίνεται μερικοί εξαιρετικά ανώριμοι επισκέπτες μας, που μεθερμηνεύουν την ελευθερία σε ασυδοσία (και δεν αντέχουν πολλή δόση απο την πρώτη, σαν το πολύ οξυγόνο που ζαλίζει) θα μας τα κάνουν νταούλια παραθέτωντας δανεικές απόψεις αφού των δικών τους το ύφασμα δεν έφτασε.
Ζητώ την κατανοήσή σας...

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ είπε...

Νομίζω έθιξες μία από τις μεγάλες μας πληγές, την συμπεριφορά του νεοέλληνα στο δρόμο. Αγαπημένη μου σκηνή: να περιμένω σε κεντρικό δρόμο το φανάρι για να στρίψω αριστερά και να έρχονται σφήνα να μπαίνουν μπροστά μου. Και όταν ανάψει το φανάρι να περιμένουν να τους κάνεις νόημα για να ξεκινήσουν. Για αυτή την παράβαση τι προβλέπει ο νέος ΚΟΚ; Πιθανότατα -2 πόντους σε μένα το όρνιο που περιμένω σαν μ.... να περάσω κανονικά.

FuSmOKer είπε...

Δεν ξέρω κατά πόσο προβλέπονται αυτές οι πινακίδες αλλά έχω δει την ίδια σε 2 σημεία στο Χολαργό (πάνω από το metro Εθν. Άμυνα) και στο Χαλάνδρι κοντά στην αρχή της Λ. Πεντέλης.
Δεν είναι μόνο στο mall δηλαδή.

Και εμένα μου βρώμαγε..

ανεστης είπε...

Βασικά τη συμπεριφορά μας στο δρόμο την έθιξα εδώ http://anebala.blogspot.com/2007/05/blog-post_02.html

Σήμερα με αφορά η σχιζοφρένεια της συμπεριφοράς μας ανάλογα με την ιδιότητά μας της κάθε στιγμής.

Θέλουμε ως οδηγοί να φτάσουμε γρήγορα, οι πεζοί είναι απλά ένα εμπόδιο. Όταν όμως οι ίδιοι είμαστε πεζοί, γινόμαστε θηρίο με τους οδηγούς που δε μας σέβονται.
Κάποια ερμηνεία γι αυτό το χάλι;

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ είπε...

Ε, τώρα μου βάζεις δύσκολα. Εδώ χρειάζεται ανάλυση από ψυχίατρο και εγώ είμαι απλά ένας ταπεινός φυσικός :)

Είναι θέμα παιδείας πιστεύω. Πως μάθαμε από μικροί. Και πως μαθαίνουμε και σαν μεγάλοι. Όταν βλέπω τον κάθε έξυπνο να φέρεται σαν γαιδούρι κάθε μέρα, ε κάποια στιγμή υποσυνείδητα (να η ψυχολογία) περνάει μέσα μου το μήνυμα ΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΜΠΟΡΕΙΣ!

elafini είπε...

απαντώντας στο προηγούμενό σου σχόλιο..ναι..ξεκίνα τη φωτογράφιση..κι εγώ τους λατρεύω αυτούς τους δρόμους..για τους άλλους του σημερινού σου ποστ..απαξιώ :P

ανεστης είπε...

@επιστήμονας
αν και φυσικός καλά το έπιασες. Είπες "όπως μάθαμε". Μαθαμε οτι δεν υπάροχυν κανόνες και κάνουε ότι γουστάρουμε γιατι μας παίρνει. Σαν τον πιτσιρικά που η ελευθερία του να κάνει σχόλια έγινε σε ενοχλητική τραμπούκικη ασυδοσία. Οπότε γίνεσαι συντηριτικό, βάζεις φραγμούς, όρια και αν είσαι κράτος νόμους. Άρα... Θέλει μεγάλη ωριμότητα για να είσαι ελεύθερος και να το αξίζεις!

@elafini
Καλά κανεις και απαξιείς. Κι εγώ θα το έκανα αν δεν έπρεπε να οδηγώ σ' αυτούς τους δρόμους, να συναλλασομαι μ αυτούς τους ελληναράδες.

ΣΒΕΤΛΑΝΑ είπε...

Χεχε...

στο δρόμο για Λακωνική Μάνη εκεί που πας αμέριμνος μέσα στον γαϊδουρόδρομο* ξαφνικά ΤΣΟΥΠ! ένας τοίχος μέσα στη μέση του δρόμου!

Αφού κάνεις αεροπλανικά για να μην γίνεις ένα με το περιβάλλον ανακαλύπτεις ότι ο τοίχος αυτός περικλείει στοργικά μια ελιά... όχι δεν πρόκειται για ιστορικό στοιχείο αλλά για στοιχείο ψηφοθηρικής απόδοσης μετά από νίκη του κολλητού του δημάρχου.

Τι? να κοπεί η Ελιά να ανοίξει ο δρόμος??

Πλάκα με κάνεις πατριώτ' ? ? ? ?



*δρόμος που κατασκευάστηκε με την μέθοδο του γαϊδάρου. Φόρτωναν ένα γάιδαρο με σακιά πέτρες και όπου πατούσε ο γάιδαρος για να περάσει ρίχνανε πέτρες και εκεί κατασκευαζόταν ο δρόμος. Οι δρόμοι αυτοί διατηρούνται στο επαρχιακό δίκτυο έως σήμερα με την μέθοδο της "ΕΛΙΑΣ" (σ.σ. διαβάστε παραπάνω)

FuSmOKer είπε...

H απάντηση που δίνω στο ερώτημα που έθεσες είναι ότι ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του.
Και τσαντίζομαι..

Μικρός Πρίγκιπας είπε...

Και όλοι αυτοί πρόσφεραν στον τηλεμαραθώνιο σαν γνήσιοι φαρισαίοι χρήματα για τα παιδιά.Είναι οι ίδιοι που θα αρνιόντουσαν να γίνει ένα κέντρο απεξάρτησης στην γειτονιά τους .......

kelly alamanou είπε...

Ο ακρατος εγωκεντισμός του ελληνα,μεγαλούργησε και πάλι.
Τεράστια έλλειψη παιδείας,και καλλιέργειας,και και τι να λέμε..
Ας είμαι κορόιδο σαν και αυτούς δεν θέλω να είμαι τελεία.

ανεστης είπε...

Απο τη μία λές όχι στην αστυνόμευση, όχι στην επιτήρηση, όχι στις κάμερες, όχι στο κράτος. Απο την άλλη βλέπεις πόσο κάφρος είναι διπλανός σου και λές "κερατά μόνο με βούρδουλα, με ένα μπάστο δίπλα σου θα μάθεις να φέρεσαι".
Έτσι δεν είναι αδέρφια;

@πρίγκιπα
χαρακτηριστικό μας κοινωνίας που δεν έχει ίχνος αληλεγγύης, σύμπτωμα αυτού που αφορά το post. Νομίζω δηλαδή...

Γι αυτό και οι πρωτοβουλίες αφορούν παιδιά. Τα οποία τα αγαπάμε σα λαός, αλλά μόνο μέχρι να αρχίσουν να μεγαλώσουν και τα δουμε σαν οιωνεί αντιπάλους μας.

ανεστης είπε...

"μπάστο" = μπάτσο...

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ είπε...

Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου πρίγκιπα. Ότι γίνεται για τα παιδιά καλό είναι, έστω κι αν υπάρχει υποκρισία σε ένα βαθμό. Δηλαδή αν χάσουμε και την ευαισθησία μας στα πιο αγνά πλάσματα τότε τι κάνουμε; Να βάλουμε μια πέτρα στο λαιμό και να φουντάρουμε όλοι. Όσο για την σύγκριση με τα κέντρα απεξάρτησης, το σχόλιο μου θυμίζει δημοσιογραφικές τεχνικές ισοπέδωσης από τις οποίες έχουμε μπουχτήσει πια.
Ευχαριστώ.

Αρης Δαβαράκης είπε...

Ηρθα για μια καλησπέρα και είδα και το link σου που με αφορά και κατάλαβα οτι έχεις χιούμορ! Προς στιγμήν ανησύχησα που ενοχλήθηκες με την συνύπαρξη του Σάκη και του Morrison στο ίδιο μπλόγκ (αν και το πόστ μου στην ουσία δεν αναφέρεται στον Morrison αλλά παίρνει απ΄αυτόν αφορμή για να σκεφτεί λίγο σχετικά με τα "δαινόμια", τίς καλές εμπνέυσεις, τούς αγγέλους και άλλα θέματα, πνευματικής ας πούμε διάθεσης!).
Anyways, νάσαι καλά και νάσαι μαχητικός και κράτα τις απόψεις σου γιατί άνθρωποι χωρίς απόψεις είναι μαλάκια!

ανεστης είπε...

Καλησπέρα!
δεν κατάλάβες ότι ήταν παγίδα για να σε φέρω εδω;
:D

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας...Μολις πριν 1 ωρα έφαγα κλήση στον οδό Ψαρρών λόγω μιας τέτοιας ταμπέλας. Δεν είμαι μόνιμος κάτοικος γιατί μένω 2 στενά παραπάνω...Πάντως είναι το πιο επικίνδυνο σημείο στο ελληνικό οδικό δίκτυο γι'αυτό και έκατσαν 2 περιπολικά να κόβουν κλήσεις. Δεν παει αλλο κατι πρέπει να γίνει. Εχουνε κανει το σταθμό της Νερατζιώτισσας απρόσιτο. Προτείνω πρώτα απ'ολα να βάλουμε όλοι που μένουμε στην περιοχή ίδιες ταμπέλες να μην περνάει κανείς από πουθενά, έπειτα να φωνάζουμε τα στρουμφάκια να κόβουν κλήσεις και κάθε δρόμος να φτιάξει τη δικά του σημαία και σε όλες τις σημαίες να γράφει "Τα σκατά στην πόρτα του γείτονα"

ανεστης είπε...

Τέτοια ταμπέλα στον Κ.Ο.Κ. δεν υπάρχει. Σου προτείνω να πας δικαστικά.

Ανώνυμος είπε...

Να πάω δικαστικά δεν έχω ούτε το κουράγιο, ούτε την οικονομική δυνατότητα για 100€. Μόνη μου ελπίδα είναι το internet, καμια εφημερίδα και ο συνήγορος του πολίτη μπας και βγάλουν τουλάχιστον τις πινακίδες και μπορώ να κυκλοφορώ στη γειτονία μου. Σήμερα μέτρησα τα στενά που έχουν αυτή την πινακίδα...7 συνεχόμενοι παράλληλοι δρόμοι και ο τελευταίος παράλληλος εδώ και ένα μήνα κλειστός λόγω εργων...

ανεστης είπε...

Τότε να χρησιμοποιήσεις το τελευταίο καταφύγιο της τηλεοπτικής μας δημοκρατίας. Φώναξε τα καναλια! Να σου πω όμως κάτι; Στο "που να μπλέκω τώρα" ποντάρουν όλοι αυτοί οι μάγκες...

Δημοτική αστυνομία σε έγραψε ή τροχαία; Μπορείς να δοκιμάσεις να πας για παράπονα και να τους ζητήσεις να σου δείξουν επίσημα έγγραφα για το σήμα. Νομίζω οτι αυτά γίνονται απο την πίεση των εκεί κατοίκων.