25/4/07

Λίγο φιλότιμο ρε...

Άλλη μια οδυνηρή υπενθύμιση σήμερα για το σε τι μπουρδέλο ζούμε. Βρισκόμουν σταματημένος στη οδό Σώρου περιμένοντας να βγω στην Κηφισίας στο ύψος της (πάλαι ποτέ) Interamerican.
Στη Σώρου, στο νότιο μέρος υπάρχουν ένα σωρό υπερπολυτελή κτίρια από γρανίτη. Τα περισσότερα της TIM. Λίγο πιο κάτω το μεγαθήριο της Bayer. Μάρτυρες της ακμάζουσας βιομηχανίας της κινητής τηλεφωνίας και της αενάως ακμάζουσας φαρμακοβιομηχανίας της ασπιρίνης.
Από την απέναντι μεριά, κάτι παράγκες αυθαίρετες και αντί για πεζοδρόμιο, χώμα, χαλίκια και σκουπίδια πεταμένα από τους οδηγούς που περιμένουν στο φανάρι. Σ’ αυτό το χώμα μια μητέρα (κατά πάσα πιθανότητα), προσπαθούσε να σπρώξει το αναπηρικό καροτσάκι με την κόρη της. Το καροτσάκι τρανταζόταν ολόκληρο από τις λακκούβες στο χώμα. Σκέτο μαρτύριο φαινόταν.
Το μόνο που μπορέσαμε να κάνουμε μερικοί από τους οδηγούς που βρισκόμασταν σε εκείνη την πλευρά του δρόμου, ήταν να τσουλήσουμε λίγο μπροστά και αριστερά, να ελευθερώσουμε λίγο χώρο πάνω στην άσφαλτο για να μπορέσει να ανέβει το καρότσι στο δρόμο, να κάνουμε λιγότερο οδυνηρή τη διαδικασία.
Κοίταξα απέναντι να δω αν υπάρχει πεζοδρόμιο. Υπήρχε «πεζοδρόμιο» στενό και γεμάτο πινακίδες, φανάρια, κολώνες.
Αδύνατον να χωρέσει ακόμη και καρότσι για μωρά, πόσω μάλλον αναπηρικό!

Τα γρανιτένια κτίρια συνέχισαν να κοιτούν αγέρωχα! Το καθήκον τους το έκαναν. Χτίστηκαν όπως έπρεπε με όλες τις προδιαγραφές.
Κι όμως, υπάρχει πολύς χώρος διαθέσιμος για παρτέρια με γκαζόν για να διακοσμήσουν τα κτίρια, να προσποιούνται με το πράσινό τους ότι φτιάχτηκαν και υπάρχουν σε μια πόλη με «ανθρώπινο πρόσωπο». Κανένας κερατάς δεν επέβαλε όμως προδιαγραφές για πεζοδρόμιο; Κανένα ανθρωπάριο της όποιας εξουσίας δεν τόλμησε να επιβάλλει να δοθεί ένα μέτρο παραπάνω για να γίνει το πεζοδρόμιο όπως πρέπει; Κανένας χαχόλος δε βλέπει οτι δεν επιτρέπεται σε τέτοιας κυκλοφορίας δρόμους να μην υπάρχουν επαρκή πεζοδρόμια και στις δύο πλευρές; Όταν πάνε διακοπές σε ευρωπαικούς προορισμούς αυτή την κατάσταση βλέπουν; Κανένας καρεκλοκένταυρος της κεντρικής ή της δημοτικής «κυβέρνησης» δεν έχει ευθύνη όταν σου πηδάει τη ζωή επειδή δεν έκανε αυτό που όφειλε; Ντροπή; Κανείς;
Μέχρι πότε ρε γαμώτο;

14 σχόλια:

TaSt3R είπε...

Όπου κοιτάζω να κοιτάζεις
όλη η Ελλάδα ατέλειωτη παράγκα...

Μέχρι πότε ρε γαμώτο?

elafini είπε...

χθες βράδυ είχα έκανα μια παρόμοια σκέψη..περνούσα έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Αλεξάνδρας...γύρω γύρω από το γήπεδο τα γνωστά κάγκελα του Αβραμόπουλου...κίνηση στην Αλεξάνδρας τρελλή..κι όπως περπατάω στο τεράστιο πεζοδρόμιο έξω από το γήπεδο, ξαφνικά διαπιστώνω πως δεν μπορώ να προχωρήσω άλλο γιατί 2 πούλμαν και 3 αυτοκίνητα παρκαρισμένα με αυθάδεια ΄πάνω στο πεζοδρόμιο (σε κάθετη θέση) μου φράζουν τελείως το δρόμο...στέκομαι για 1' και σκέφτομαι λες και είμαι στη ζούγκλα και προσπαθώ αν μηχανευτώ ένα πέρασμα για να διασχίσω το επικίνδυνο ποτάμι..τελικά αναγκάστηκα να κάνω μερικά μέτρα πίσω (για να βγω από τα κάγκελα) και μετά να περπατήσω στη λεωφόρο με κίνδυνο τη ζωή μου. Τότε έκανα και τη σκέψη που με σύγχισε απίστευτα..αν ήταν κάποιος με αναπηρικό καρότσι ή ένα μωρό σε καροτσάκι, θα έμενε φυλακισμένος στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι να ξεπαρκάρουν...Άει σιχτίρ (πως κρατήθηκα και δεν τα έσπασα χθες, ακόμη αναρωτιέμαι)..παρ'όλα αυτά...καλημέρα σας :)

elafini είπε...

μόλις είδα κάτι ασυνταξίες που έκανα αλλά δεν πειράζει..πρωί είναι ακόμη :P

Oύρσουλα είπε...

Καλωσορίσατε στο Ελλαδιστάν !!!

Τελευταίος είπε...

Και να ήταν μόνο αυτά...

ανεστης είπε...

και καλά ρε παιδιά, μόνο εμείς θυμώνουμε μ΄αυτά; Όλοι οι άλλοι που δηλώνουν "καταληλλότερους για πρωθυπουργούς" στη Ζυρίχη μένουν;

Unknown είπε...

"Όλοι οι άλλοι που δηλώνουν "καταληλλότερους για πρωθυπουργούς" στη Ζυρίχη μένουν;"

Επαρχία φυσικά.
Έζησα (έφαγα στην μάπα πιο σωστά) την Αθήνα και την Σαλόνικα πολλά χρόνια και σιχάθηκα. Όχι ότι στην επαρχία δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα αλλά συγκριτικά είναι πολύ μα πάρα πολύ λιγότερα. ΖΕΙΣ βρε αδερφέ...

homelessMontresor είπε...

Ένα πράγμα μόνο δεν κατάλαβα από όλο το ποστ σου: Τι είναι αυτά τα πεζοδρόμια στα οποία αναφέρεσαι;;;;; :-Ρ

ανεστης είπε...

Oi βιότοποι όσων είναι "του πεζοδρομίου" :p

Oύρσουλα είπε...

Τρεις είναι οι άνθρωποι που δεν τους ενοχλεί αυτή η κατάσταση :

1. Τα ΖΩΑ που δεν τους ενδιαφέρει τίποτα εκτός από το να είναι ανοιχτή η καφετέρια να πιουν το espresso τους.
2. Όσοι έχουν βολευτεί και δεν μπορούν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει.
3. οι τουρίστες που έρχονται για βακανς !!

Oύρσουλα είπε...

Τρεις είναι οι κατηγορίες των ανθρώπων !!

Τελευταία το πληκτρολόγιο μου έχει αποκτήσει δική του προσωπικότητα και δεν με υπακούει...πρέπει ή να το δαμάσω ή να το πετάξω !

TaSt3R είπε...

…Μπορεί και αυτοί να θυμώσανε κάποτε, μπορεί και αυτοί να είχανε όραμα , στην πορεία το λησμονήσανε ακούσια η μη, «γραβατωθήκανε» και πονηρέψανε…

Πολύ λακωνική με βρίσκω το τελευταίο διάστημα :p

Ανώνυμος είπε...

Ορίστε! Αυτά βλέπω και ανάβω κόκκινο από τα νεύρα.
Κατά τα άλλα όμως καμαρώνουμε σαν γύφτικα σκεπάρνια για τους αρχαίους προγόνους.Εμείς την στην ευχή δημιουργήσαμε για τους μελλοντικούς απογόνους?
Μόνο κακογουστιά,ασχήμια,μπίχλα,λούφα και μιζέρια.
Παντού τα ίδια είναι Ανέστη."ολες οι πόλεις είναι για γκρέμισμα.Κάποιος είχε γράψει σε ένα πόστ μου πως ένας σεισμός θα μας σώσει ίσως.

Ανώνυμος είπε...

@ Ουρσουλα
δηλαδή είμαστε πλειοψηφία; και τότε γιατί τους ανεχόμαστε; λοβοτομημένοι είμαστε;

@tast3r
Το πρόβλημα είναι ο πολιτικός που έχει συμφιλιωθεί με τα προβλήματα!
Είσαι λακωνική γιατί γύρισε ο καλός σου;

@συκα
Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο. Ειδικά στο περι αρχαιολατρίας. Πως μας καταντήσανε έτσι ρε παιδια; πως μας ξεσκίσανε έτσι την αξιοπρέπεια;
Πότε θα πάρουμε ανάσα;