3/4/07

Ένας πολύ βολικός θάνατος

Τα μηχανάκια διέσχισαν όλο το λεκανοπέδιο και έφτασαν στην Παιανία παραβιάζοντας όλα τα φανάρια στην πορεία τους. Η αστυνομία εγκατέλειψε την διακριτική παρακολούθηση της πομπής στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής. Ούτε τα ελικόπτερα της αστυνομίας που μοστραρίστηκαν επαρκώς στην παρέλαση της 25 δεν έκαναν την εμφάνισή τους. Όλα έδειχναν ότι η κατάσταση θα είχε κάποια εξέλιξη αλλά τα πράγματα αντιμετωπίστηκαν χαλαρά από τους διοικούντες της αστυνομίας.
Ίσως και να ήλπιζαν τα πράγματα να φτάσουν στο «μη περαιτέρω». Βλέπετε η ιστορία με τα ομόλογα κράτησε στις ειδήσεις πολύ καιρό και άρχισε να κοστίζει στην κυβέρνηση. Ακόμα και ο ανύπαρκτος Γιωργάκης έφτασε στα γκάλοπ τη μια μονάδα διαφορά από τον εξαφανισμένο Κωστάκη. Φανταστείτε δηλαδή το μέγεθος της φθοράς! Τελικά όλα πήγαν κατ ευχή για την κυβέρνηση. Υπήρξε νεκρός. Τώρα τα οχτώμιση έχουν να πουλήσουν αίμα αντί για τη δυσνόητη διαδρομή των ομολόγων που αρχικά απέδωσε κάποια νούμερα αλλά άρχισε να κουράζει (μια και οι ασφαλισμένοι το έχουν πάρει απόφαση ότι οι συντάξεις τους θα ταΐζουν πολλά λαμόγια για πολύ καιρό).
Παίρνουν τώρα αμπάριζα και βγαίνουν οι κυβερνητικοί στα κανάλια για να αποδείξουν ότι διαθέτουν ανακλαστικά, με πρώτο τον Ορφανό που δήλωσε «πάλι καλά που αποφύγαμε τα χειρότερα» χωρίς να κοκκινίζει. Που όταν ρωτήθηκε γιατί τόσα χρόνια δεν εφαρμόζει τα μέτρα που απαιτήθηκαν από την ΟΥΕΦΑ δεν έδωσε καμία απάντηση. Που μοναδική του φροντίδα όσο καιρό είναι στο υπουργείο είναι το να βολέψει φιλικά πρόσωπα και φιλικούς δημοσιογράφους στις επιτροπές του ΟΠΑΠ και να φροντίσει επίσης να διοχετεύσει κάποιες από τις χορηγίες του οργανισμού εκεί που «πρέπει» (αλλά ξέχασα. Τα επεισόδια έγιναν εκτός γηπέδου, άρα είναι αρμοδιότητα άλλου Υπουργού οπότε δεν μας αγγίζει το θέμα).
Βρήκα και μια ανακοίνωση που έγινε πριν από ένα περίπου χρόνο:

"
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 6 Ιουνίου 2006
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3Β.
ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ, Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ-ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Η ΠΑΕ SKODA-ΞΑΝΘΗ
"

Τελικά έχετε δίκιο κύριε Ορφανέ! Είμαστε πράγματι τυχεροί που αποφύγαμε τα χειρότερα γιατί με εσάς στην κυβέρνηση και με τα μέτρα που εξαγγέλετε, θα μπορούσαμε να έχουμε εκατόμβη επιπέδου Ιράκ.


(...και συνεχίζουν να καμαρώνουν στις φωτογραφίες! Και συνεχίζουμε να μην τους υποχρεώνουμε σε παραίτηση!)

4 σχόλια:

Κοινότητα Εκάλης είπε...

με υπουρηο που ερχεται απο το χωρο του παραγοντισμου και του ποδοσφαιρου μην περιμενουμε πολλα...μονο να μπει υπουργος ο ψωμιαδης (ο νομαρχης) ή ο αλλος ο μαφιοζος μας εμεινε και τελειωσαμε..


στο ενδιαμεσο δεν εχουν δωθει τα κονδυλια για την προετοιμασια για την ολυμπιαδα και πολλοι αθλητες ειναι στο δρομο.

ανεστης είπε...

Καλώς ήρθες στο blog.
Κι όμως φίλε, ό κόσμος εξακολουθεί να δηλώνει ψηφοφόρος αυτής τηα κατάντιας. Ξεμείναμε απο εναλλακτικές προτάσεις; Βαρεθήκαμε κι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να κοιμόμαστε;
Μήπως να την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια για Αυστραλία μεριά;

Κοινότητα Εκάλης είπε...

oxi..8a kanoume thn ellada aystralia h elvetia..aytos einai o stoxos pou pigame panepistimia, diavazome k genika kanoume personnal development.

ανεστης είπε...

Σ'αυτή τη ζωή ή στην επόμενη :)
Είμαστε πολλοί αλλά είμαστε μόνοι μας φίλε! Σκορπισμένοι! Οι "αλλοι" είναι περισσότεροι και μας νικάνε.