23/4/07

Τηλεόραση με αισθητική λαϊκής αγοράς

Το πρωί πριν φύγω για το γραφείο έβαλα το χαζοκούτι να δω τι παίζει και έπεσα πάνω στον Παπαδάκη που χαριεντιζόμενος με τον μέγιστο αστέρα της πολιτικής Γιακουμάτο, σάρκαζε τα «κανάλια που χτες το βράδυ ασχολήθηκαν ώρες ολόκληρες με τις Γαλλικές εκλογές και οι θεαματικότητες κάνανε βουτιά».
Γνήσιο τέκνο της -μέχρι ξεφτίλας- λαϊκής τηλεόρασης ο Παπαδάκης μιλάει χαιρέκακα σαν κακιασμένη γειτόνισσα για θεαματικότητες αδυνατώντας να καταλάβει ότι μερικές φορές η τηλεόραση μπορεί και να μην είναι θύμα της ανάγκης της για τηλεθέαση αλλά να πρέπει στ’ αλήθεια να ενημερώσει. Να ενημερώσει για το τι φέρνει το αύριο σε μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης που συμπτωματικά είναι και το μισό του διευθυντηρίου της ΕΕ και άρα εξαρτώνται πολλά από το όποιο αποτέλεσμα και στη χώρα μας.
Ναι τα κανάλια δεν κάνανε νούμερα οπότε αποκλείεται να τους κάνει πρόταση η Gilli Diet για διαφημιστικό spot.
Πώς να τα καταλάβει αυτά ένας από τους δημιουργούς της μόνιμης ιδιωτεύουσας ομφαλοσκόπησης (ένας που έκλασε στην Ελλάδα, είναι σημαντικότερη είδηση από δεκάδες νεκρούς στο Ιράκ), ένας από αυτούς που συντηρούν την αισθητική της λαϊκής αγοράς στην τηλεόραση;
Να τα διαβάσει αυτά στο διαδίκτυο; Ακόμα και γι αυτό κάποιος χρειάζεται να του ανοίξει τον υπολογιστή.

15 σχόλια:

TaSt3R είπε...

Ορθότατο ό,τι μας ενδιαφέρουν άμεσα τα αποτελέσματα, και τι πρόγραμμα έχει ο κάθε υποψήφιος τέτοιων χωρών ..
Οπότε είναι φάουλ ο Παπαδάκης όταν λέει κάτι τέτοιο…
Τώρα ό,τι λαϊκίζει δεν χωράει αμφιβολία περί τούτου, αλλά έλα και πέστα στους μπαρμπάδες που τον λατρεύουν, και δεν νομίζω να έχει παράπονο τόσα χρόνια σταθερός και στις πρώτες θέσεις τηλεθέασης, βασικά μιλάει στην γλώσσα τους είναι κατανοητός και άμεσος ..Και εδώ που τα λέμε έχουν βοηθηθεί αρκετοί με τις συμβουλές πού δίνει σε συνταξιούχους με ταμεία κλπ..
Οπότε ψιλά γράμματα για το τηλεοπτικό του κοινό τα Gilli και τα AGBia των άλλωνε..

Τελευταίος είπε...

Καλά τα λες. Κάποτε ο Παπαδάκης ήταν αξιόλογος, τώρα έχει πέσει κι αυτός στο λούκι της τηλεθέασης και η ποιότητά του έχει πέσει κατακόρυφα. Και όχι μόνο αυτός.
Δυστυχώς.

ανεστης είπε...

@tast3r:
Φαύλος κύκλος. Οταν η ηλεόραση για μπαρμπάδες γίνεται κυρίαρχη (ως γνωστόν είμαστε έθνος συνταξιούχων), τότε η συνταγή όλης της τηλεόρασης τείνει να γίνει για μπαρμπάδες, απομακρύνοντας όποιον θέλει άλλο μοντέλο ή διαμορφώνοντας μπαρμπάδικη αισθητική και στους νεότερους. Οπότε αν θες να μάθεις κάτι πέρα από συντάξεις και τιμή αρνιού, πρέπει να βάλεις δορυφορική.

@lamiotis:
Όταν μεγαλώνεις και επιβραβεύεσαι γι αυτό που είσαι (Παπαδάκης) αρκείσαι σ' αυτό και σιγά-σιγά απαξιώνεσαι και απαξιώνεις και το κοινό σου και τη δουλειά σου.
Καλωσήρθες!

elafini είπε...

Δεν άκουσα?πως είπατε?συγνώμη κύριε ποιός είστε? (για τον Παπαδάκη ήταν αυτό..χρόνια του πολλά κιόλας)

zouri1 είπε...

συμπληρώνω τον Λαμιωτη,οτι ο Παπαδακης ,αλλαξε απο τοτε που πηρε ο Αυτιας εκπομπη.Μεχρι τοτε ψιλοαντισκεκοταν,

ανεστης είπε...

Ας τους χαίρονται τα αφεντικά τους και οι marketeers που τους επιβραβαύουν με διαφήμιση. Εναλλακτικό μοντέλλο τηλεόρασης έχει να προτείνει κανείς;

TaSt3R είπε...

...Άκουσα ό,τι ψάχνετε για μονΔέλα και ήρθα, εδώ γίνεται το κάστινγκ παρακαλώ?

ανεστης είπε...

ναι Τραιανέ, εδώ! Γδύσου και στάσου στην ουρά...

TaSt3R είπε...

Μμμ...νομίζω πως δεν σας άκουσε(η έκανε πως δεν σας άκουσε) κάτι καλύτερο έχετε?(όχι μη κάνετε τον κόπο ξέρουμε ό,τι έχετε)Καληνύυυχτααα!!!

ανεστης είπε...

Δεν ξέρω, έχουμε;

Oύρσουλα είπε...

Αρχικά σε καταγγέλω γιατί μου έκλεψες την ιδέα...κι εγω το πρωί έβλεπα το ίδιο !!!

Αρχίζω να πιστεύω πως κακώς η μεσημεριανή ζώνη είναι η πιο κακοχαρακτηρισμένη της τηλεόρασης...το λαϊκισμό και την κατινιά που βλέπεις την πρωινή ώρα με πρωτοπόρο και κυρίαρχο τον Φουντάκια (Αυτιάς)δεν τα βλέπεις πουθενά !!!

ανεστης είπε...

Γιατί "Φουντάκια" συντρόφισσα;

Oύρσουλα είπε...

Μόνο στην δικη μου ΤουΒου φαινεται η ασπρη φουντα στο μαλλι ντε ;;;

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω κι εγώ... στη δική μου μόνο DVDιά βλέπω.
Σαν την Παναγιωταρέα ένα πράμα;

ΣΒΕΤΛΑΝΑ είπε...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ τι πρόβλημα υπάρχει με τις ΑΣΠΡΕΣ ΤΟΥΦΕΣ ????

Άντε μην γίνει εδώ μέσα της Μπουμπουλίνας!!!!!

(που παρεμπιπτόντως και αυτή άσπρη τούφα είχε αλλά την έκρυβε η μαντίλα :p )