13/4/07

Επικίνδυνα Μονοπάτια

Στο blog του ο anonymous thinker δημοσίευσε ένα περίεργο -τουλάχιστον- κείμενο με τίτλο “STOP ISLAMIFICATION OF EUROPE».

Κατανοώ τους φόβους που υπάρχουν στον καθένα από εμάς που θέλει να υπερασπίσει τον φιλελεύθερο τρόπο ζωής του, τις αξίες του πολιτισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Φοβάμαι όμως ότι το κείμενο που δείχνει να υιοθετεί ο φίλος bloger είναι πολύ ύποπτο και συνειδητά μπλέκει τον μουσουλμανισμό με τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε το αρχικό κείμενο αλλά και να παρακολουθήσετε τον διάλογο όπως εξελίσσεται στα σχόλια.

13 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Προσωπικά, πάντως Ανέστη, δεν κατανοώ κανένα τέτοιο φόβο. Τον σέβομαι, αλλά τον κρίνω κιόλας. Δεν είναι δυνατόν να εμποδίσουμε βασικά στοιχεία ελευθερίας έκφρασης. Κανένα ανθρώπινο δικαίωμα δεν μπορεί να εμποδιστεί για κανένα λόγο. Για το λόγο αυτό λέγονται και ανθρώπινα δικαιώματα (επειδή είναι πανανθρώπινα και αφορούν κι εμάς άμεσα στα δικά μας ζητήματα, π.χ. Χριστιανισμός ή αριστερή βούληση). Δέχομαι να εμποδίζονται συγκεκριμένες θρησκευτικές ή άλλες ελευθερίες μόνο όταν οδηγούν σε ρατσισμό ή στιγματισμό (εκούσιο ή ακούσιο), όπως η γαλλική μαντήλα και το θρήσκευμα στις ταυτότητες.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν πήγα είδα και now I am confused..
Ανέστη, μπορείς σε παρακαλώ να κάνεις ένα explain και για μας τους αδαής?
tast3r

Ανώνυμος είπε...

Βασικά και η δική μου λογική είναι κοντά σε αυτά που εκφράζει πιο πάνω ο Δείμοςτουπολίτη, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν αυτές οι Βολταιρίζουσες απόψεις να θεωρηθούν αντικειμενικές εφαρμόσιμες και να υλοποιηθούν όσο γίνεται πιο αναίμακτα..
tast3r

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα δεν είναι αν θα κυριαρχήσει το Ισλάμ αλλά ποιό Ισλάμ θα είναι αυτό!
Το φονταμελιστικό η το μετριοπαθές?

elafini είπε...

ανθρώπινα δικαιώματα,,θρησκευτικές ελευθερίες..αναρωτιέμαι πόσο δεν καταπατούνται ή δεν πνίγονται μέσα στο ποτάμι του φανατισμού..πολύ αμφιβάλλω..κι εξάλλου οι ισορροπίες είναι πολύ εύθραυστες..καλημέρα σε όλους..

υ.γ.σήμερα πίνω φραπεδιά ανέστη..αποφάσισα να πέσω στις καταχρήσεις..χαχα

ανεστης είπε...

Ακυρο παιδιά. Αυτό που ξεκίνησε σαν «ενδιαφέρον διάλογος» εκεί, κατέληξε σε συνομιλία τριο στούτζες.
Οι μάσκες πέσανε και άτομα που δήλωναν «δεν είμαι ρατσιστής» έφτασαν να αποκαλούν συλλήβδην τους μουσουλμάνους δυσπροσάρμοστους κλπ. Εγώ του έλεγα ότι οι ΗΠΑ πάνε για τα πετρέλαια του Ιράν και αυτός μου έλεγε ότι δεν χρησιμοποιεί πετρέλαιο αλλά πάει με το τραίνο! From the city I come and at the top cinnamon Πάμε γι άλλα.
Αυτό ίσως να είναι και αρχή της απάντησής μου στο «Δείμο» για το ποιοί είναι αυτοί που έχουν φόβους, ποιους πραγματικά παγίδεψε στην αντίδραση η φονταμενταλιστική τρομοκρατία. Ανθρώπους ανερμάτιστους με ισχνό ιδεολογικό υπόβαθρο που περιμένουν ένα «μπάμ» για να μετατραπούν σε ξενόφοβους, ρατσιστές. Χειροκροτητές των αμερικάνικων προσχηματικών εισβολών για «δημοκρατία» όποτε οι καιροί είναι βολικοί για γεωπολιτικά παιχνίδια.
Συμφωνώ λοιπόν μέχρι κεραίας με το «Δείμο».

Tast3r μου, αυτές οι Βολταιρίζουσες απόψεις είναι ο μπούσουλας της δημοκρατίας από διαφωτισμό και μετά. Είναι η μόνη βιώσιμη εναλλακτική στο φασισμό, τον κομμουνισμό, τη βία την επιβολή. Συντάσσομαι μέχρι κεραίας.

@ Σύκα. Αυτό ακριβώς είναι το ερώτημα και όσο οι δικοί μας αντιδρούν πανικόβλητοι στους φόβους που λέγαμε πριν, τόσο το μετριοπαθές ισλάμ μετατρέπεται σε φονταμενταλιστικό (η γνωστή αντίδραση του εκκρεμούς).
Καλώς ήρθες!

@elafini: Φτου σου! Εγώ τσάι με αλόη και γκένκο. Αλλά μη το πεις παραέξω, θα με πουν φλώρο!

elafini είπε...

να είσαι καλά..ότι προσπαθούσα να ξυπνήσω..χαχα..θα σου κάνει ένα λαιμό η αλόη πάντως σούπερ..αλήθεια τώρα ;)

ανεστης είπε...

Μα κι εσύ βρε αγάπη μου, φραπόγαλο;;; Ελεος... Που να σου στείλω μερικούς καφέδες της προκοπής;

elafini είπε...

είπαμε..μέρα καταχρήσεων σήμερα..κοίτα όμως τι σου'χω εγώ..

http://www.timpeat.co.uk/peonia/

καλό weekend ;)

elafini είπε...

ααα...και ξέχασα..κερνάμε ελαφίνια με καρύδα σήμερα..έλα να πάρεις..όπως μπαίνεις αριστερά ;)

Ανώνυμος είπε...

Όλο εκπλήξεις είσαι σήμερα. Λέω να πάω αύριο πριν το μεσημέρι στην Παιωνία, με ιντριγκάρισε.
Ελαφίνια με καρύδα... Μ΄αρέσει που η καλοπέραση βρίσκει την κοινότητά της.

ΣΒΕΤΛΑΝΑ είπε...

Κάποτε ήταν οι μαύροι,
Τώρα είναι το Ισλάμ,
Μετά έρχονται οι Κίτρινοι...


ΖΗΤΩ Η ΤΣΙΧΛΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ!

(πάμε για άλλα γιατί συγχύζομαι)

Φιλιά!

ανεστης είπε...

Και το τραγικό είναι οτι αυτές οι απόψεις υιοθετούνται στο όνομα της Ευρώπης και της Δημοκρατίας που -και καλά- θέλουν να υπερασπιστούν.