5/1/11

Λάθος τα λέει ο Πάγκαλος;


Πάλι πρόσωπο των ημερών ο Πάγκαλος!
Δηλώσεις κόντρα στις δηλώσεις.
Για κοπρίτες, για διεφθαρμένους πολίτες έναντι διεφθαρμένων πολιτικών, για τους επαναστάτες του 21.

Κάποιος φίλος που κινείται στο χώρο της πολιτικής δημοσιογραφίας, μου λέει οτι ο Θ. Πάγκαλος πάσχει απο ζάχαρο, πράγμα που τον κάνει να έχει μια ιδιαίτερα ευέξαπτη συμπεριφορά.

Αλλά το ζήτημα είναι οτι στις δηλώσεις του αυτές εγώ δεν βλέπω να κάνει λάθος αξιολογήσεις.
Και κοπρίτες δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν που διορίστηκαν για να κάθονται, και διεφθαρμένοι πολίτες υπάρχουν που ψάχνουν να ακριβοπουλήσουν την ψήφο τους και οι επαναστάτες του 21 εκτός μερικών εξαιρέσεων, ήταν αγράμματοι και πάρα πολλοί Αρβανίτες που με δυσκολία μιλούσαν ελληνικά.
Τι διάολο; Ξαφνικά ξεχάσαμε τον Κορδάτο που τα λέει όπως είναι; Είναι δυνατόν σήμερα αριστεροί άνθρωποι να τρελαίνονται επειδή ο Πάγκαλος αποκάλεσε τους επαναστάτες "αγράμματους και αδαείς χωριάτες";
Τι λέτε ρε παλληκάρια; Τις επαναστάσεις ποιοι τις κάνουν δηλαδή; Οι πρυτάνεις και οι πανεπιστημιακοί;

Προς τι λοιπόν όλος αυτός ο ορυμαγδός;
Η φασαρία (και παρατηρώντας και το tweeter μόνο "φετφά" δεν είδα απο αριστερούς σχολιαστές) προέρχεται απο όσους επαναστάτησαν κυρίως για τα όσα έχει πει κατά του ΚΚΕ και από την άλλη, για τη φράση του "μαζί τα φάγαμε".

Και αυτοί (αν εξαιρέσουμε τους οπαδούς του ΚΚΕ που πιστεύουν στο αλάθητο του δόγματος), είναι όσοι πιστεύουν πως ο λαός έχει πάντα δίκιο, πως η εξουσία που εκλέγεται από το φτωχό λαό είναι η μόνη διεφθαρμένη, πως αριστερός σημαίνει και τίμιος και πως αν διαφωνείς με κάποιον ο καλύτερος τρόπος να επιχειρηματολογήσεις είναι να επιτεθείς στα φυσικά του μειονεκτήματα, να τον πεις χοντρό, αχόρταγο.
Ακριβώς όπως Λαζόπουλος και Δελφινάριο.

Ο Πάγκαλος όμως όπως έχω ξαναπεί έχει πιάσει από το μαλλί πριν μερικά χρόνια κάποιες που λούφαραν στη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Κι όχι μόνο αυτό αλλά σε πολλές άλλες περιπτώσεις έχει αποδείξει οτι δεν τα πάει καλά με την απάτη και τη λούφα. Μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα διαβάζω σε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου του, που παραθέτει ο Τέλλογλου στο Protagon.gr

Μεταξύ τους και τα εξής:

Κοπρίτες Ι Ο Πάγκαλος αποφασίζοντας την αντικατάσταση του καυστήρα του υπουργείου εμπορίου προκάλεσε την τοποθέτηση ενός κόντρα πλακέ. Μία μέρα που επιθεωρούσε τα γραφεία διαπίστωσε ότι το κόντρα πλακέ είχε μία αρκετά μεγάλη τρύπα …και ω του θαύματος εμφανίστηκε μία ανθρώπινη κεφαλή. Κάποιος έμπαινε με τα τέσσερα μέσα στο υπουργείο. Τον άρπαξα αμέσως από τα μαλλιά και τον ακινητοποίησα σε ένα σημείο όπου όποια και αν ήταν η δύναμή του, ήταν αδύνατο να σηκωθεί, να φύγει προς τα έξω ή να μπει προς τα μέσα… Τον ερώτησα το όνομά του και μου είπε ότι ήταν κάποιος τμηματάρχης. Έστειλα λοιπόν ανθρώπους του γραφείου μου που με συνόδευαν και εκάλεσαν όλους τους υπαλλήλους κρατώντας πάντα το θύμα μου από τα μαλλιά, γονατιστό στα τέσσερα, εξεφώνησα λογίδριο. Τους είπα πόσο μεγάλος πρέπει να είναι ο εξευτελισμός κάποιου ο οποίος το σκάει από την δουλειά του με αυτόν τον ποταπό τρόπο και να θαυμάσουν την κατάσταση της πλήρους ανυποληψίας στην οποίο είχε περιέλθει ο ατυχής τμηματάρχης. Στο τέλος του είπα ότι δεν επρόκειτο να τον τιμωρήσω, γιατί αυτό που έπαθε είναι ο,τι χειρότερο μπορούσε να πάθει ένας άνθρωπος που έχει στοιχειώδες φιλότιμο…» (σελ 32)


Κοπρίτες ΙΙ Μετά το τέλος της συνόδου κορυφής στη Ρόδο, ο Πάγκαλος, επειδή πολλά από τα φαγητά είχαν περισσέψει, αποφασίζει να ανοίξει τον μπουφέ στους αστυνομικούς που φύλαγαν τους επισήμους «Δυστυχώς μετά από μιάμιση ώρα περίπου εισέβαλε στο γραφείο μου ο υπεύθυνος για την τροφοδοσία και μου είπε ότι οι αστυνομικοί αφού φάνε συναποκομίζουν τα ως επί το πλείστον ασημένια σκεύη και αποχωρούν… Κατέβηκα αμέσως στην κεντρική είσοδο του καστέλου και όταν είδα να φθάνει μια ομάδα αστυνομικών, τους ρώτησα αν έρχονται από την τραπεζαρία. Μου είπανε ναι και τότε ζήτησα να αδειάσουν αμέσως τις τσέπες τους.

Κατακόκκινοι αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν και από τις τσέπες τους έπεσαν αναπτήρες, αλατιέρες, τασάκια, μαχαίρια, πιρούνια και κουτάλια. Μετά από ένα σύντομο σχολιασμό τον οποίο μπορείτε να φανταστείτε και δεν θέλω να επαναλάβω, όταν τους ρώτησα πώς διανοήθηκαν να κάνουν αυτό το πράγμα, μου απάντησαν ότι θεωρούσαν ότι τα μαχαιροπήρουνα ήταν του κράτους και είχαν σκεφτεί να τα κρατήσουν για souvenir…»(σελ 109, 110).

Αν λοιπόν τα παραπάνω δεν δείχνουν ένα πολιτικό που σέβεται το ρόλο του, τι δείχνουν;
Και σημειώστε και το εξής όσοι υπερασπίζεστε δημοκρατικά δικαιώματα: Ο πολιτικός πρέπει να λέει αυτά που σκέφτεται. Αν συμφωνείς τον ψηφίζεις, αν όχι τον απορρίπτεις.

Τι υπερασπιζόμαστε λοιπόν με την κατακραυγή; Την τακτική της κουνέλας και του πολιτικάντη που χαϊδεύει αυτιά;

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ακριβώς όπως Λαζόπουλος και Δελφινάριο"
και προσφάτως και @pitsirikos ;)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η πλάκα είναι ότι ο Πάγκαλος με τέτοια και τέτοια
α)μένει στην επιφάνεια της δημοσιότητας
β)κερδίζει εντυπώσεις στη μεσαία και μικροαστική τάξη
γ)έχει δίκιο (απλά άσχημο τρόπο έκφρασης).

ανεστης είπε...

Δήμο σωστά αλλά τι ανάγκη έχει τώρα να μείνει στην επιφάνεια; Η πολιτική του πορεία είναι κορεσμένη.
Εγώ νομίζω πως είτε συμμετείχε σε κυβέρνηση είτε όχι, τα ίδια θα έκανε. Άλλες ερμηνείες λένε πως ίσως προσπαθεί να μετατοπίσει το κύμα δυσαρέσκειας απο τα πραγματικά θέματα στις δηλώσεις του. Αν το κάνει για αυτό το λόγο, το κάνει πετυχημένα πάντως.

αντωνης είπε...

Το ζητημα κατα τη γνωμη μου ειναι οτι ο Παγκαλος και ο καθε Παγκαλος της σημερινης κυβερνησης (γιατι εφοσον δεν αποδοκιμαζονται οι δηλωσεις του, σημαινει οτι συμφωνουν) ειναι οτι δεν εχουν κανει ποτέ την αυτοκριτικη τους για ολα αυτα που περιγραφουν.
Γιατι οταν λεει περι κοπριτων ο παγκαλος ενω εχει διορισει την ιδια του την κορη, αν ειχε την παραμικρη τσιπα θα επρεπε να εχει παραιτηθει την ιδια στιγμη.

Τι να τις κανω εγω τις οποιες σωστες διαπιστωσεις απο καποιους που άλλα λενε και άλλα πραττουν;

Αν εχουν τα κοτσια, ολοι οσοι εχουν διορισει εστω και εναν κοπριτη ας παραιτηθουν αναλαμβανοντας την πολιτικη ευθυνη.

ανεστης είπε...

Αντώνη πιθανόν έχεις δίκιο αλλά δεν είπε "τα φάγατε", είπε "τα φάγαμε" κι αυτό περιλαμβάνει και τον εαυτό του.

αντωνης είπε...

Οταν λοιπον λεει "τα φαγαμε", ειτε παραιτειται αποδεχομενος την αδυναμια του ειτε κανει τα αδυνατα δυνατα να τιμωρηθουν οσοι τα εφαγαν.
Αλλά αυτος μενει μονο στο σχολιασμο, χρησιμοποιωντας πομπωδεις εκφρασεις.

Νομιζω ομως οτι ο ρολος ενος πολιτικου ειναι διαφορετικος απο αυτον του σχολιαστη.

ανεστης είπε...

Απο το ΒΗΜΑ:

"Ερωτώμενος για το εάν θα είναι πάλι υποψήφιος με σταυρό προτίμησης στο Υπόλοιπο Αττικής στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, ο κ. Πάγκαλος απαντά: «Δεν ξέρω αν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Ως τότε το κόμμα θα λειτουργήσει, θα κάνει τις επιλογές του, θα χαράξει γραμμές. Εγώ είμαι 30 χρόνια σε αυτή την εκλογική περιφέρεια, δεν έχω καμία διάθεση να αλλάξω. Δεν είμαι ισόβιος ούτε αναντικατάστατος. Να μη βλέπεις ότι έρχεται το τέλος σημαίνει ότι απλώς κάποιος είναι αφιλοσόφητος. Τραγικό είναι ότι κάποιοι δεν βλέπουν πως έρχεται η αρχή, δηλαδή ότι ο κόσμος αλλάζει γύρω τους, ότι καταρρέει ο παλιός κόσμος και αυτοί επιμένουν να ζουν και να σκέπτονται όπως πριν από δέκα ή είκοσι χρόνια. Και μερικοί από αυτούς είναι εξαιρετικοί άνθρωποι. Είναι άνθρωποι 30 ετών αλλά δεν έχουν καμία ενημέρωση ή αποφεύγουν τις οδυνηρές επιλογές και το γεγονός ότι θα ζήσω μαζί τους κάποιο διάστημα με θλίβει. Φτάσαμε στο σημείο όλα γύρω μας να καταρρέουν και εμείς επιμένουμε να θέλουμε να ζούμε όπως παλιά..."

αντωνης είπε...

Εχθες δηλωσε στις καμερες για το θεμα της υποψηφιοτητας του, οτι εχει λαβει την εντολη εκπροσωπησης απο το λαο που τον ψηφιζει.
Και οτι ο λαος θα αποφασισει με την ψηφο του αν θελει να ειναι παλι στη Βουλη.

Και συμφωνω, αλλά εστιασα σε άλλο πραγμα πριν.
Οτι κανενας πολιτικος δεν εχει την παραμικρη ευθιξια να παραιτηθει και να μην ξανασχοληθει.
Αυτο εμενα με ενοχλει ως πολιτη.

Προταση μου;
Οριο θητειων ωστε να μην εχουμε πελατειακες σχεσεις.
Και αυτο το οριο να αφορα ολους τους εκλεγμενους παντου, στην Τ.Α, στη Βουλη, στα συνδικατα κλπ κλπ.

ανεστης είπε...

Mαζί σου! Συνυπογράφω με χέρια και με πόδια!

pentanostimi είπε...

δεν ειμαι δημοσιος υπάλληλος
αλλά αναφωνώ ''ειμαστε ολοι κοπρίτες'' σε ενδειξη συμπαράστασης στους ΔΥ
φτανει η υποκρισία του Παγκαλου και των λοιπών πολιτευτάκηδων-αν ηταν στην Ιαπωνία,θα ειχαν κάνει χαρακίρι,αφου,αυτοι εξεθρεψαν ΄΄κοπρίτες''.....
Οι ευθύνες σε μια δημοκρατια ειναι αναλογικές ,ας πληρώσουν οι αχρειοι πρώτα και μετα να μιλουν.
Ο λαος φταέι γιατι τους ψηφιζει

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Ανέστη, τις διαφωνίες μου στα γρήγορα.
Η ευθύτητά του περιλαμβάνει και την υπόθεση Οτσαλάν και την υπόθεση των Ιμίων;
Για την εκ νέου υποψηφιότητά του, θα δεις οτι θα είναι σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας ή σε λίστα και τη θέση του στην εκλογική του περιφέρεια θα πάρει η ερίτιμος σύζυγός του. Και το τελευταίο ανέστη, εγώ μαζί του δεν έφαγα τίποτα. Κι όλα αυτά για αστυνομικούς και τμηματάρχες είναι δικές του αφηγήσεις. Κι ο παππούς του θα είχε να μας πεί τέτοια, όπως τις γόπες που έβαζε ο Παττακός να μαζεύουν...
Και για τους αγράμματους που δεν μιλούσαν ελληνικά, διψούσε να μάθει η Οξφόρδη...

ανεστης είπε...

@pentanostimi
Σιγά μη δεν έχει ευθύνες. Σαφώς και έχει, υπηρέτησε κυβερνήσεις που μας έφεραν μέχρι εδώ.
Αλλά κι εγώ αναφωνώ "είμαστε όλοι κοπρίτες" και δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Και το αναφωνώ γιατί ξέρω τι γίνεται στη δημόσια διοίκηση. Κι επίσης ξέρω οτι αν δεν περάσει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία απο κρίση αυτογνωσίας/αυτοκριτικής, η κρίση δεν θα φύγει ποτέ.

ανεστης είπε...

@ΑΘΛΙΟΙ
Δεν ξέρω τι έγινε ούτε με τον Οτσαλάν, ούτε με τα Ίμια. Επομένως δεν μπορώ να έχω άποψη. Αν μπορείς να με διαφωτίσεις θα με υποχρεώσεις.

Και βεβαίως εννοώ τα πραγματικά περιστατικά, έτσι; Εννοώ να τα μάθουμε ΟΛΑ, ακόμα και το πως μας φόρτωσε τον Οτσαλάν ο απερίγραπτος ναύαρχος με τη μυστική διπλωματία του παρακράτους.

Τα περιστατικά που αφηγείται τα αμφισβητείς; Δεν γίνονται τέτοια απο το μιμημένο σώμα των δ/υ;

Θες να σου πω μια ιστορία για ένα νησί του ανατολικού Αιγαίου όπου φίλος οικονομολόγος υπηρέτησε το στρατιωτικό του; Θες να σου πω τι είδε κι έφριξε;
Θες να σου πω για το πως πήρε εντολή απο το διοικητή να πληρώνει επιδόματα και υπερωρίες 60 ώρες την εβδομάδα σε πολιτικό προσωπικό που ποτέ δεν είδε όσο υπηρετούσε και που τον έπαιρναν τηλέφωνο όποτε καθυστερουσε την πληρωμή (επίτηδες για να δει αν υπάρχουν);
Πόσα μας έχουν στοιχίσει αυτά;

Και τα καταπίνουμε και μας πειράζει που ο Πάγκαλος τους κατονομάζει;

Ανώνυμος είπε...

Εγψ τρεχω αμεσως τωρα να πεταξω σε καδο ανακυκλωσης οποιο βιβλιο του κορδατου βρισκεται στα χερια μου.
Ο ανεκδιηγητος ναυαρχος του παγκαλου εντολες εκτελουσε. Αν διαβαζες εφημεριδες, κατα τη διαρκεια της σχετικης δικης, θα το ηξερες. Παιδικοι και οικογενειακοι φιλοι ηταν. Πασολοι κι ο ενας και ο αλλος. Και ο παγκαλος απο μαρτυρας κατηγοριας μετεραπηκε σε μαρτυρα υπερασπισης του στη δικη. Κατα το συνηθειο του να ανατρεπει τη μια μερα αυτα που ειπε και εκανε τη προηγουμενη.
Δεν νομιζω να εχεις παραπονο. Σε ενημερωσα, a posteriori, πληρως.
Καλη Χρονια!

ανεστης είπε...

@Ανώνυμος
Νάσαι καλά για την ενημέρωση και χρόνια πολά επίσης.

Το οτι είναι ομογάλακτοι βέβαια δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι. Αν το νόημα είναι οτι σε συννενόηση ξεκίνησε η ιστορία με τον Οτσαλάν, δηλαδή οτι ο Πάγκαλος πήρε απο μόνος του την καυτή πατάτα στο χέρι, τότε παραδίνομαι.

Και για κάτσε, τα βιβλία του Κορδάτου τι σου φταίνε;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ναι όντως δε σκέφτηκα τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Με κορώνες. Το κάνει καλά όσο βέβαια οι δημοσιογράφοι παίζουν το παιχνίδι τις αγκαλιές με τους πολιτικούς.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω και εγω για τις ευχες!
Μα δεν ηταν σαφη αυτα που ειπα;
Χρειαζονται κι αλλες διυκρινησεις;
Πως να κρατησω ιστορικα βιβλια που εκφραζουν τις ιδιες αποψεις με του Παγκαλου!; Οι Αρβανιτες δεν μιλουσαν ελληνικα, οι επαναστατες του '21 ηταν αγραμματοι(ισως και αμορφωτοι), Κοραηδες, Υψηλαντηδες, Ρηγαδες, Καποδιστριες, Μποτσαραιοι(μη ξεροντας ελληνικα, εγραψε το 1ο ελληνο-αρβανιτικο λεξικο), Αρβανιτες Υδραιοι, Σπετσιωτες, Ψαριανοι ναυμαχοι χωρις να γνωριζουν ουτε γραμματα μα ουτε ελληνικα κρατουσαν ημερολογια πλοιων κι εγραψαν και απομνημονευματα στα ελληνικα. Καπεταναιοι, ολοι για πεταμα. Οι ιδρυτες της Φιλικης(εμποροι και μασωνοι ηταν αγραμματοι).Ολοι αυτοι οι μεγαλοι εεργετες που τους λεμε, και χρηματοδοτες της Επαναστασης, αγραμματοι κι αυτοι και μη γνωριζοντες τα ελληνικα. Οι Φιλλεληνες που πολεμησαν διπλα στους Ελληνες, αγραμματοι και αυτοι....
Με τετοια που γραφει ο Κορδατος, οχι για καδο ανακυκλωσης(που τον πεταξα)αλλα για καψιμο ειναι τα βιβλια του.
Να 'σαι καλα Ανεστη.

-Για τα Ιμια, στον επομενο... τονο. Και προπαντος, μια που αυριο των Φωτων, ας μας φωτισει ο Θεος, αν υπαρχει. Γιατι παμε ομαδικα κατα διαβολου, ζουπητοι(μαζι και ο Παγκαλος) στο γκρεμο... χωρις χορο οπως εκεινο του Ζαλογγου.

Ανώνυμος είπε...

Τι μας λες φίλε Ανέστη; Σοβαρολογείς; Επειδή δηλαδή είπε «τα φάγαμε» (έβαλε και τον εαυτό του) αυτό τον κάνει έντιμο; Από την στιγμή μάλιστα που χωρίς το παραμικρό ίχνος ευθιξίας δεν παραιτείται. Δεν είπαμε να κάνει χαρακίρι που θα έκανε κάποιος Ιάπωνας υπουργός σε αντίστοιχη περίπτωση, απλά να παραιτηθεί και να αναλάβει με τον τρόπο αυτό την ευθύνη του. Να μας πει ποιους διόρισε ο ίδιος προκειμένου να αρχίσουν οι απολύσεις από αυτούς.
30 χρόνια πολιτικός, έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του; Αυτό είναι μια απορία που μου δημιουργήθηκε διαβάζοντας την συνέντευξη του, πόσο μάλιστα όταν αναφερόμενος στους στρατιωτικούς τους χαρακτήρισε αντιπαραγωγικούς.
Την υπόθεση Οτσαλάν την χειρίστηκε ο ίδιος, άρα έχει και την ευθύνη, όσο για τα Ίμια την στιγμή που έδινε τηλεοπτική συνέντευξη οι Τούρκοι αποβιβάζονταν σε ελληνικό έδαφος, μπορεί αυτό για κάποιους να μην λέει πολλά αλλά …
Και τέλος πόσο σοβαρός μπορεί να είναι ένας πολιτικός που στέλνει τα εσώρουχα του σε τηλεοπτικές εκπομπές;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ανεστης είπε...

@Ανώνυμος 5/1
Η φράσεις "πως να κρατήσω ιστορικά βιβλία που εκφράζουν ίδιες απόψεις με του Πάγκαλου" και "για κάψιμο είναι τα βιβλία του" τα σπάει.
Ή μάλλον τα καίει. Όπως τα έκαιγαν οι Ναζί. Απο εκεί και πέρα, είχα την όρεξη να επιχειρηματολογήσω, να σου πω για Αντρούτσους, Καραισκάκηδες και Κολοκοτρωναίους αλλά μετά απο αυτό... άστο.

ανεστης είπε...

@Ανώνυμος 6/1
Ναι σοβαρολογώ.
Τα επιχειρήματα "έχει δουλέψει στη ζωή του;" δεν περιμένεις βέβαια να τα συζητήσουμε σοβαρά ε; Κρίνε το πολιτικό μας σύστημα και δες την κουβέντα μου με τον Αντώνη. Ψηφίζονται και εκλέγονται αγαπητέ μου. Οπότε η κουβέντες για παραίτηση καλύτερα να απευθυνθούν σε όσους έχουν εμπλοκές σε οικονομικά σκάνδαλα.

Δεν έχω διάθεση να καθήσω και να επιχειρηματολογήσω σε κάθε τι που έχετε να του προσάψετε (κι εγώ έχω αρκετά). Δεν είμαι οπαδός του ούτε ψηφορόρος του. Απλά είπα οτι όλο αυτό το νταβαντούρι γίνεται επειδή μιλάει έξω απο τα δόντια (κι επειδή έχει κοντραριστεί με το ΚΚΕ). Πράγματα με τα οποία δεν έχω πρόβλημα προσωπικά.

Ανώνυμος είπε...

Βλεπω... καταλαβαινομαστε!
Φανταζεσαι οτι πεταξα τον Κορδατο;
Αν ομως ειχε γραψει αυτα τα οποια εσυ αφησες να εννοηθει οτι εγραψε και τον ανεφερες προς υποστηριξη αυτων που ειπε ο Παγκαλος... ναι, ειλικρινα, θα τα εκαιγα τα βιβλια του.
Χαρακτηρισες καποιον που σιγουρα δεν γνωριζεις σαν "ανεκδιηγητο ναυαρχο". Ε! Ανωτατος αξιωματικος του ΠΝ ηταν, ναυαρχος δεν ηταν. Χρησιμοποιησες επιθετικο προσδιορισμο που μονον κυκλοι της σημιτικης διακυβερνησης χρησιμοποιησαν -προφανως θα ειχαν τους λογους τους- αλλα ταυτοχρονα ισχυριστηκες οτι αγνοεις την υποθεση, απαντωντας σε προηγουμενο, απο μενα, σχολιαγροφο που αναφερθηκε στην υποθεση. Οι ιστορικοι του μελλοντος, ειναι βεβαιο οτι θα βρουν τα πραγματικα γεγονοτα. Κατακρινεις τους ΔΥ, επαναλαμβανοντας κυβερνητικους ισχυρισμους, αλλα η προπαγανδιστικη καταγραφη των απο τη κυβερνηση απεδειξε αυτο το οποιο ηταν γνωστο σ' ολους τους σχετικους διεθνεις οργανισμους. Οτι η αναλογια ΔΥ προς κατοικους ειναι στην Ελλαδα μια απο τις μικροτερες οχι μονο στην ευρωζωνη αλλα σε ολοκληρη την Ευρωπη και τον Κοσμο! Κι απο την απογραφη και μετα η κυβερνηση αυτη, προσλαμβανει συνεχως καινουργιους, μεσα απο νομικα παραθυρα.
Οσο γι' αυτα που θα μπορουσες να πεις για Κολοκοτρωναιους και λοιπους ειναι πραγματα πολυ γνωστα σε ολους οσους εχουν ασχοληθει, εστω και κατ' ελαχιστον με την ιστορια, οχι μονο την ελληνικη αλλα και αλλων χωρων. Ομως η Ιστορια και οι ιστορικοι καταγραφουν η και αναλυουν γεγονοτα, δεν ειναι ψυχαναλυτες, ψυχολογοι η δημοσιογραφοι(σαν τους σημερινους) ν' ασχολουνται με τα προσωπα και τις τυχον αδυναμιες τους.
Εσεις οι σημερινοι νεοι, αν θελετε μια καλυτερη ζωη για σας και την Χωρα αυτη, προσπαθειστε να δειτε τις καταστασεις με περισσοτερη κριτικη ματια απο τους παλιους και, χωρις ιδεοληψιες. Και ενισχυστε τους αμυντικους μηχανισμους σας, ο καθενας σας. Αλλιως τα πραγματα θα πηγαινουν συνεχως χειροτερα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ανέστη, κάποιος που επί 30 χρόνια είναι βουλευτής, πολλά εκ των οποίων και υπουργός, είναι ο τελευταίος που θα δικαιούταν να μιλήσει για κοπρίτες στο δημόσιο. Όχι μόνο επειδή δεν έχει δουλέψει πραγματικά ποτέ (και αυτό είναι σοβαρό ζήτημα) αλλά επειδή είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει οδηγηθεί η δημόσια διοίκηση. κάποιος ο οποίος επί σειρά ετών έχει διατελέσει υπουργός, δηλαδή προϊστάμενος δημοσίων υπηρεσιών είναι ο τελευταίος που έχει δικαίωμα να κατακρίνει την δημόσια διοίκηση, επειδή ακριβώς είναι μέρος του προβλήματος.
Μας λες ότι αυτός (όπως και άλλοι) εκλέγονται από το λαό. Σε αυτό την απάντηση σου την έχει δώσει ο ίδιος. Εκλέγεται επί σειρά ετών επειδή διόριζε κοπρίτες στο δημόσιο, εκλέγεται επί σειρά ετών επειδή οι κοπρίτες και οι οικογένειες τους τον ψήφιζαν. Το παραδέχεται ο ίδιος. Ο άνθρωπος το είπε ξεκάθαρα.

Ανώνυμος είπε...

Οσο για τα περι Ναζι, εχεις απολυτο δικιο. Οσα στελεχη(οπως ο Παγκαλος και αλλοι) του ΚΚΕ αλλα και ολων σχεδον των ΚΚ της Ευρωπης, πριν τον 2ο Πολεμο μεχρι και σημερα, εφυγαν απο αυτα - γιατι, βεβαια, σκληρο το... παξιμαδι για "φιλοδοξους" νεους - κατεληξαν, μεσω της σοσιαλδημοκρατιας και του σοσιαλισμου, στον εθνικο-σοσιαλισμο. Ετσι μπορουν και φραχτες να "οικοδομουν" και πλωτα στρατοπεδα συγκεντρωσης να "αγοραζουν", απο τις περικοπες των μισθων των εργαζομενων καθε κλαδου και, απο την αυξηση των κερδων τους μετα την εξαθλιωση των πολιτων των Χωρων τους.

ανεστης είπε...

@Ανώνυμοι
έχασα το λαγαριασμό. Δεν μπορώ να παρακαλουθήσω πλέον χαοτικά επιχειρήματα για το αν ο Ναξάκης ήταν ναύαρχος ή αρχιπλοίαρχος, για το αν χρησιμοποιώ ορολογία Σημιτική ή για το αν είναι πολλοί ή λίγοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Κάρυ εσύ είσαι;

Επίσης να παρατηρήσω οτι το τελευταίο σχόλιο (σκληρό το παξιμάδι) επιβεβαιώνει την αρχική μου υποψία. Η κριτική δεν γίνεται επειδή δεν λέει αλήθεια, γίνεται επειδή έθιξε τα αλάθητα δόγματα.

Καλημέρα σας...

Ανώνυμος είπε...

Ανέστη θα διαφωνήσω μαζί σου. Το να γενικεύει ο Πάγκαλος και να λεει ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες, αν μη τι άλλο είναι χονδροειδής έλλειψη σοβαρότητας. Αν δεν τον προστάτευε η βουλευτική του ασυλία θα είχε δεχτεί βροχή αγωγών. Εγώ που ανήκω σ’ αυτό το τμήμα των πολιτών που υπηρετούμε στο δημόσιο, δεν ανέχομαι τον χαρακτηρισμό αυτό και του τον επιστρέφω, με πολύ αγάπη μάλιστα. Όλα αυτά είναι λαϊκισμοί και γίνονται στο όνομα της τηλεθέασης και της ακροαματικότητας. Ο Πάγκαλος έχει χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου και καλό θα ήταν σιγά σιγά να παίρνει το δρόμο προς το σπίτι του. Να ορμήσει στην αγαπημένη του κουζίνα και σαν καλό παμφάγο όν που είναι να μην αφήσει τίποτα όρθιο. Δεν μπορεί ρε Ανέστη να τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εγώ έχω δουλέψει και στον ιδιωτικό τομέα κι έχω διατελέσει κι ελεύθερος επαγγελματίας. Τιμώ το ψωμί που μου δίνει το ελληνικό δημόσιο και δεν ανέχομαι κανέναν να μου προσάπτει το χαρακτηρισμό κοπρίτης. Για αυτό τον επιστρέφω από εκεί που ήρθε.

ανεστης είπε...

@teleytaios
Θα είχες απόλυτο δίκιο αν τα είχε πει έτσι.
Αλλά η πλήρης δήλωση είναι: "Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί".

Δεν βλέπω πουθενά να λέει το σύνολο των δ/υ κοπρίτες. Λέει αυτό που όλοι ξέρουμε, οτι δηλαδή για πολύ καιρό έμπαιναν στο δημόσιο ρουσφέτια. Τα οποία ρουσφέτια αγαπητέ επειδή δεν δούλευαν, έπρεπε εσύ και οι υπόλοιποι συνειδητοί να ξεπεράσετε τον εαυτό σας και να κάνετε και τη δική τους δουλειά.

Είδες όμως τι γίνεται όταν έχουμε βγαλει ετυμηγορία πριν τη δίκη; Επειδή ο Πάγκλαος είναι αντιπαθής, δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να διαβάσουμε τι λέει.

ανεστης είπε...

Κι επιτέλους ας σταματήσουμε παιδιά να κρίνουμε τον κόσμο απο τα κιλά του. Ένας άνθρωπος δεν έχει δίκιο ή άδικο ανάλογα με το βάρος του.
Απαιτείται πολιτικός λόγος για να γίνεται κουβέντα που να μας τιμά. Αλλοιώς είμαστε ένα μάτσο ρατσιστές.

Κι αυτό ισχύει και για τους πολιτικούς του αντιπάλους που έχω δει να χαρακτιρίζονται απο τις σεξουαλικές προτιμήσεις (π.χ.) για να καταδικαστούν.
Απεχθής ταλιμπανισμός...

Ανώνυμος είπε...

Tα σχολια:
1. Εκεινο που αρχιζει με "Οσο για τα περι Ναζι, ..."
καθως και εκεινο που αρχιζει με "Βλεπω... καταλαβαινομαστε! ...",
ανηκουν σε μενα, τον σχολιογραφο της 5/1.
Τωρα, βεβαια, μπορω να προσθεσω οτι, ενας κοπριτης μονο με κοπριτες μπορει να συναναστρεφεται(ειναι γνωστο, εξ' αλλου οτι: "ομοιος ομοιω αει πελαζει") και, ετσι δικαιολογειται απολυτα η Παγκαλειος αυτογνωσια για το ποιοι ειναι αυτοι που μαζι, τα εφαγαν.

Ανώνυμος είπε...

Μετα την εμφανη, τουλαχιστον, αποστασιοποιηση του γνωστου κυβερνητικου εκπροσωπου και του γνωστοτερου υπερυπουργου, νομιζω, αγαπητε μου, οτι αδικεις τον εαυτο σου συνεχιζοντας να ερμηνευεις τους, του Παγκαλου παρλαπιποειδεις στοχασμους και αφορισμους.
Φαινεσαι αρκετα εξυπνος και ειναι κριμα να μπαινεις στο τρiπακι του.

υπογραφη: o σχολιογραφος της 5/1

ανεστης είπε...

Ανώνυμε
πιθανόν να είναι κοπρίτης (αν συνεχίζεις να αναφέρεσαι στον Πάγκαλο) αλλά η κουβέντα γίνεται για το αν λέει αλήθεια ή όχι, αν τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφει.

Και συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι έτσι. Είναι ΑΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ το αν δικαιούται να κάνει κριτική, με το αν πρέπει ή δεν πρέπει να παραιτηθεί κλπ κλπ.

ανεστης είπε...

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν συνέχιζα να κρίνομαι και να συζητώ με τα δικά μου επιχειρήματα κι όχι με βάση το τι κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή αν έστειλε βρακί στην τηλεόραση ο Πάγκαλος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παγκαλος δικαιουται, οπως ο καθενας απο μας, να κανει την αυτοκριτικη του και να ξεκαθαρισει δημοσια(ως δημοσιος ανδρας - υποτιθεται) οτι αυτο κανει. Κριτικη σε αλλους και μαλιστα, σε ολοκληρες ομαδες ατομων και κομματα ευρισκομενα στη Βουλη μιας - υποτιθεται - δημοκρατιας, εξαιρωντας το κομμα στο οποιο ανηκει και το οποιο κυβερνησε την Ελλαδα κατα τη μεγαλυτερη, σχεδον, περιοδο απο τη μεταπολιτευση μεχρι σημερα, με αηθεις και υβριστικες εκφρασεις, οχι μονον αυτος αλλα κανεις σαν αυτον και ουτε κανεις απο μας δικαιουται να κανει.

υπογραφη: σχολιογραφος της 5/1

ανεστης είπε...

@ανώνυμος 5/1
Αλήθεια; Ο μόνος που δεν δικαιούται να κάνει κριτική σε ομάδες και κόμματα;
Θες να μου πεις οτι όλοι όσοι αρθρώνουν λόγο δεν κάνουν κριτική; Μόνο αυτοκριτική; Και το ΚΚΕ επίσης;

Αλήθεια πιστεύεις πως δεν υπάρχουν κοπρίτες, πως δεν πρέπει να τους λέμε έτσι, ή οτι μόνο ο Πάγκαλος δεν μπορεί να τους κατονομάζει;

Ανώνυμος είπε...

Ανέστη, μη με επικρίνεις άδικα. Έκανα τον κόπο και διάβασα ολόκληρη τη δήλωση Πάγκαλου. Όμως, από το 1994 με το νόμο 2190/1994, όλοι οι υπάλληλοι μπαίνουν στο δημόσιο με αξιοκρατικές διαδικασίες και όχι με ρουσφέτια υπουργών και βουλευτών. Μιλάμε για 16 χρόνια πριν. Αν ο Πάγκαλος μιλάει για τους πριν το 1994 υπαλλήλους, τότε πάω πάσο. Αλλά δε νομίζω. Γενικεύει, κατά την προσφιλή του συνήθεια, τα πράγματα και συμπεριλαμβάνει τους πάντες και τα πάντα. Γι' αυτό έκανα λόγο για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και συμπεριέλαβα και τον εαυτό μου σ' αυτούς.

ανεστης είπε...

@teleytaios
http://news.trikki.gr/news/epikairotita/16996-2009-06-03-09-14-30

Ένα μικρό δείγμα των αξιοκρατικών διαδικασιών...

Α, κοίτα! Κι άλλο
http://papanotas.wordpress.com/2010/04/29/proslipsis-2/

Κι άλλο
http://www.diorismos.gr/Dpages/vima/viewarticle.php?vid=547

Ουπς..
http://www.tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82

Να συνεχίσω;

Ανώνυμος είπε...

Ξαναδιαβασε καλα ολα μου τα σχολια, προσεκτικα, και τοτε θα καταλαβεις τι πραγματικα λεω.
Και κατι που ειναι και το τελευταιο, σαν απαντηση στο ερωτημα που θετεις στο τιτλο της αναρτησης σου.
Ο Παγκαλος αποκρυπτει την αληθεια, κατω απο τη χρηση του πρωτου πληθυντικου προσωπου που χρησιμοποιει. Και, που εσυ επικαλεστηκες προς δικαιωση του, περισσοτερες απο μια φορες, σαν μη ακριβη ερμηνεια των λεγομενων του εκ μερους των αναγνωστων σου/σχολιογραφων σου.

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη για την απροσεξια!
Το προηγουμενο ανωνυμο σχολιο υπογραφεται απο τον σχολιογραφο 5/1.

Ανώνυμος είπε...

Ανέστη, όσον αφορά στα λινκ που παραθέτεις, μιλάς για εξόφθαλμες περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν αμέσως και πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης. Και πόσοι ήταν όλοι αυτοί, 20, 30, 50; Γιατί δεν γίνεται καταγγελία και για τις άλλες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ;
Δε θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου, συμφωνώ ότι κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι λουφάρουν, αλλά η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία εργάζεται και τιμά το ψωμί της.

habilis είπε...

Εχουμε αποχαυνωθεί με τον καθώς πρέπει ξύλινο και γλοιώδη λόγο των πολιτικών.
Από τον Πάγκαλο έστω και την μισή αλήθεια αξίζει να την ακούσεις.

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται ότι είσαι αδελφή ψυχή Ανέστη. WE LOVE PANGALOS.

ΖΗΤΩ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΖΗΤΩ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ
http://syndesi.wordpress.com/2011/01/05/pangalos-power-socialism/

Άστους να λένε όλους που διαμαρτύρονται. Είναι γνωστό ότι τον έξυπνο άνθρωπο τον φθονούν οι μέτριοι.

Το έχεις ακούσει το Άγγελος-Εξάγγελος του Σαβόπουλου ?
Αυτό είναι η ιστορία με τον Πάγκαλο και τους κομπλεξικούς όλους που βρήκαν εύκολο θύμα.

Και μην νομίζεις ότι είναι η πλειοψηφία. Εμείς είμαστε που συμφωνούμε και κοιτάμε αυτά που λέει, όχι ποιός τα λέει.

Απλά, αυτοί φωνάζουν πολύ και ακούγονται. Ίσως γιατί δεν έχουν και καμιά σοβαρή δουλειά να κάνουν. Κύμβαλον αλαλάζον ο διαμαρτυρόμενος. Κατά τεκμήριον.