21/11/07

Για τον κύριο Λάκη Λαζόπουλο


Αυτή τη χρονιά η εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου «σπάει ταμεία».
Ο χώρος του live είναι γεμάτος κόσμο και ο ίδιος ντοπάρεται κανονικά με την πολυπληθή παρουσία και τις αντιδράσεις του κοινού.
Την βλέπω συστηματικά την εκπομπή του. Γιατί κατ’ αρχήν είναι ένας καλός κωμικός, ένας καλός σατυρικός καλλιτέχνης. Ξέρει την τέχνη της ατάκας, κατέχει τη λεπτή ισορροπία του timing που είναι βασική στην κωμωδία, έχει πολιτικό ένστικτο.

Αλλά δυστυχώς έχει και συγκεκριμένη άποψη που θεωρεί οτι πρέπει να την καταθέσει. Όταν λοιπόν η διακήρυξη, το μανιφέστο, οι πολιτικές πεποιθήσεις έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα, όταν δεν μπορεί να κάνει χιούμορ και με την ίδια την άποψή του, με τις ίδιες τις πεποιθήσεις του που αντιμετωπίζει ως ιερές αγελάδες (βλέπε και περίπτωση «γελοιογράφου» Στάθη) το γέλιο μοιραία θα πρέπει να προέλθει από αλλού.
Από που όμως;
Ειλικρινά μερικές φορές ενοχλούμαι ιδιαίτερα όταν καταφεύγει σε σκατολογικές ατάκες για να εκβιάσει το γέλιο (χεσίματα και κλανιές είναι η εύκολη λύση), μένω αδιάφορος όταν χρησιμοποιούνται βιντεάκια από το Youtube (αφού προφανώς η πλειοψηφία του κοινού δεν διαθέτει πρόσβαση στο Internet).
Και με ενοχλούν αυτές οι ευκολίες γιατί τον θεωρώ ιδιαίτερα εύστροφο και χιουμορίστα, πιστεύω οτι θα μπορούσε να διπλασιάσει το χρόνο των σταυρικών σχολίων αν έκανε την ίδια δριμεία κριτική σάτιρα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Αλλά όχι...
Η σάτιρά του είναι πολωμένη, άγεται και φέρεται από τις προσωπικές του συμπάθειες και αντιπάθειες. Για παράδειγμα ποτέ δε θα κοροϊδέψει, δεν θα σατιρίσει τη Λιάνα Κανέλλη και το ΚΚΕ.
Αυτό ακριβώς τον εμποδίζει από το να είναι ένας «καθώς πρέπει» σατιρικός. Η έλλειψη της ικανότητας να τα βάλει ακόμα και με τις προσωπικές του συμπάθειες, να δει τα ελαττώματα και τα κουσούρια τους. Σε τελική ανάλυση η ικανότητά του να αυτοσαρκάζεται.
Η ρητορική του είναι «εγώ λεω αυτά που λεει ο κόσμος», «εγώ είμαι ο κόσμος», «ένας από εσάς», ή η κορώνα «εγώ στο λέω!». Και σε πολλές περιπτώσεις έχει δίκιο γιατί τα λεει χύμα και έξω από τα δόντια εκτός από τις περιπτώσεις που τα σφιγμένα δόντια τον εμποδίζουν να το κάνει.

Σφιγμένα δόντια έχει όταν γενικώς η νεολαία «έχει δίκιο», η αριστερά «έχει δίκιο». Όχι, δεν έχουν πάντα δίκιο, η κριτική ή η σάτιρα όμως και σ’ αυτές τις περιπτώσεις λείπει, για να μη δυσαρεστηθεί το «target group». Και οι προσωπικές του αντιλήψεις...
Άλλωστε ο γύφτος του Αλ τσαντίρι που υποτίθεται οτι θα τα έψελνε σε όλους, σιγά -σιγά έφυγε (δεν θα τον άφηνε να του πάρει τόση δημοτικότητα) και έμεινε ο Λάκης που τώρα πιστώνεται όλη την τηλεθέαση και που (ως Λάκης) δεν χρειάζεται να τηρεί ίσες αποστάσεις.
Με ενοχλεί επίσης το οτι αυτός ο λαϊκός καλλιτέχνης είναι τόσο «λαϊκός» που συμμετέχει στην ίδια φτηνή TV που ο ίδιος καταδικάζει μέσα από τα τηλεοπτικά αποσπάσματα των πρωινάδικων και των κουτσομπολίστικων εκπομπών.
Λατρεύει να συμμετέχει σ’ αυτό τον καυγά υστερικών νοικοκυρών σε γειτονιά του 60, να κατακεραυνώνει τη Ρούλα με τον αλβανό της, τον Κούγια τον Καρβέλα, τη Ντενίση, λατρεύει να κυλιέται στην ίδια λάσπη που φαίνεται να χλευάζει.

Γιατί ξέρει οτι αυτά ακριβώς τα αποσπάσματα θα παίξουν ξανά και ξανά την επόμενη μέρα στα κανάλια, θα κληθούν να σχολιάσουν όλοι αυτοί οι γραφικοί που μόνο αν μείνουμε άρρωστοι στο σπίτι θα αντιληφθούμε οτι υπάρχουν. Κι όμως τους προβάλει σαν να μας αφορούν όλους γιατί ξέρει πως αυτά είναι που θα ανεβάσουν την τόσο καταδικασμένη από τον ίδιο τηλεθέαση, αυτά που τον κάνουν πιο «λαϊκό» από οτι η θεατρική του καριέρα, τον κάνουν να έχει «πλάκα» αντί για tongue in cheek χιούμορ.

Παρόλα αυτά παραμένει μακράν η πιο ενδιαφέρουσα τηλεοπτική περσόνα της χειμαζόμενης ελληνικής τηλεόρασης και η εκπομπή του -παρόλο τον απίστευτο λαικισμο της- φτάνει να πει και πράγματα που κανείς δεν τολμά να αρθρώσει τηλεοπτικά όπως τότε με τα "πράσινα παπούτσια".
Και αυτό μερικές φορές γίνεται πιο σημαντικό απο όλα τα άλλα...

33 σχόλια:

Unknown είπε...

Το σκεφτόμουν-καθώς αγαπώ την κωμωδία και τη σάτιρα πολύ,όλοι οι μεγάλοι κωμικοί συγγραφείς,σεναριογράφοι κλπ,είχαν αυτό το κλειδί,τον αυτοσαρκασμό.Ίσως τό μεγαλύτερο προτέρημα,αρετή,του κάθε ανθρώπου.Αν δε γελάς εσύ με τον εαυτό σου πρώτα,αναιρείσαι ως κωμικός.Γιατί αποφεύγεις να κοιτάξεις τον εαυτό σου στα μάτια.
Καλημέρα.

patsiouri είπε...

Τρομερά αμφιλεγόμενη προσωπικότητα ο Λαζόπουλος, σκεφτόμουν κι εγώ να αναρτήσω σχετικό πόστ.

Προσωπικά με ενοχλεί η έμμεση στήριξή του στη σημερινή κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό συγκεκριμένα. Αν παρατηρήσετε τους υπουργούς τους σκίζει, το Γιωργάκη δέν το συζητώ, το μπούλη σπανιότατα τον ακουμπάει...

Από τν άλλη, μιλάμε για την τηλεόραση του σήμερα, οποτε και συγκριτικά να το πάρεις το Αλ τσαντίρι είναι η όαση μέσα στη μπαζοθύελλα...και ναί, ακούγονται και πολύ σωστά πράγματα.

Εχω κουραστεί τόσο από την απύθμενη βλακεία που πλέον δέ με ενδιαφέρει τί είναι ο Λαζόπουλος και ο κάθε Λαζόπουλος, κοιτάω πολύ απλά πράγματα, είναι ξύπνιος ?? Είναι! Με κάνει να γελάω??? Αν εξαιρέσεις τα βιντεάκια και τις κλανιές που ανέφερες ναί, γελάω.
Και λέω κι ευχαριστώ γιατί πλέον πουθενά αλλού στην τηλεόραση δέ γελάω...εκεί καταντήσαμε!

μαριάννα είπε...

:)))) Προσυπογράφω το κείμενό σου λέξη προς λέξη! Έτσι ακριβώς νιώθουμε οικογενειακά. Το συζητούσαμε με τα παιδιά, το χιούμορ, την ταλεντάρα του, την ευαισθησία του, αλλά και την υποκειμενικότητά του την καραμπινάτη, την πιθανή εξάρτησή του από το σύστεμ των ΜΜΕ και την μεροληπτικότατη κριτική του ΜΟΝΟ σε όσους αντιπαθεί. Τρανό παράδειγμα ο Μπένι. Τον χαϊδεύει κανονικά! Απαλά, μαλακά και τρυφερά, μην έχει καμιά παρανυχίδα και ἀθελά του, τον γρατζουνίσει. :Ρ

ανεστης είπε...

Άπο ότι φαίνεται όλοι έχουν πάρει είδηση οτι έχει ξεσκίσει το ΠΑΣΟΚ ενώ όπως πολύ σωστά λέει το patsiouri ούτε που ενοχλεί καν τον Καραμανλή (για να μη δυσαρεστήσει τον Κοντομηνά;), λες και δεν κυβερνάει η ΝΔ, λες και προκύπτουν καθημερινά θέματα κακής διακυβέρνησης.

www.knowhow.gr είπε...

Κάτι που ίσως έχει περάσει απαρατήρητο: ο Λαζόπουλος αντιμετωπίζει με τον πιο σκληρό τρόπο τον Κ. Σημίτη και τον αποκαλει πάντοτε 'μαϊμού'.
Μπορεί ο Κ. Σημίτης και η κυβέρνησή του να είχαν πολλές αδυναμίες, αλλά το δεν νομίζω ότι κοσμεί την έννοια του χιούμορ μια τέτοια εμμονή.

MenieK είπε...

καιρό τώρα με απασχολεί... Σε ποια ακριβώς χάσαμε τη συνείδησή μας και αναθέσαμε στον κύριο (αδρά αμοιβόμενο, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα) Λαζόπουλο να την υποκαταστήσει????

ttsok είπε...

Συμφωνώ με το ότι το "στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει" κρύβει παγίδες, οπότε και πρέπει να γίνει κριτική στο Λαζόπουλο, και συμφωνώ εν μέρει με την ανάλυσή σου.

Προσωπικά, τον παρακολουθώ χρόνια από πιτσιρικάς, από τα χρόνια των Μήτσων, και πιστεύω ότι είναι από τους καλύτερους κωμικούς/σατυρικούς συγγραφείς που έχουν περάσει, αλλά και σαν ηθοποιός επίσης. Μην ξεχνάμε ότι κάνει ένα ιδιότυπο επιθεωρησιακό stand up comedy πλέον, με καθαρά πολιτικό περιεχόμενο. Δεν είναι απλά σάτυρα.

Θυμάμαι πάντα για το Λαζόπουλο να λένε για το παρελθόν του, για τη θητεία, για τη σχέση του με το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ. Αρνούμαστε όμως ότι οι άνθρωποι αλλάζουν; Στάση ζωής και άποψη;

Εγώ πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα κάνει και την αυτοκριτική και του, αλλά μάλλον το φοβάται. Το ανέφερε και σε μία τελευταία εκπομπή, "θα κάνω μία εκπομπή για τον εαυτό μου". Επίσης θυμάμαι, όταν σε μία λάιβ εκπομπή, νομίζω με τριανταφυλλόπουλο, σε παρέμβαση του Κούγια, είχε μείνει κόκκαλο και δεν είπε τίποτα. Πιστεύω ότι φοβάται να αυτοσαρκαστεί, αλλά και ότι πάει προς τα εκεί.

Πάντως σαρκάζει και το ΚΚΕ (ντύσιμο αλέκας, άλλες δηλώσεις στελεχών, κτλ κτλ), μην είσαι άδικος. Και όσο για τις κλανιές και τα youtube, χρειάζονται και αυτά. Οι κλανιές για να αποσυμφορίζεται και λίγο το κλίμα, με την τόση κοινωνική ασκήμια που παρουσιάζει συνέχεια, και τα youtube γιατί δεν έχει όλη η Ελλάδα ADSL και δεν το ξέρει.

ttsok είπε...

(Σόρυ για το (δεύτερο) σεντόνι, αλλά αν βαριέσαι να δουλέψεις ...)

Όσο για το αν σατιρίζει τον Καραμανλή/Παπανδρέου/Βενιζέλο, τους σατιρίζει μεν, αλλά εγκλωβίζεται στο γεγονός ότι πιστεύει ότι κάτι θα κάνουν σαν αρχηγοί/πρωθυπουργοί. Υποθέτω ότι πιστεύει πως αν αυτοί διώξουν τους πάντες, και φέρουν άλλους καλούς, πολλά μπορούν να αλλάξουν.

Η διαφωνία μου, που ξέχασα και πριν, είναι ότι δεν δίνει κάποια πρόταση. Τα λέει ωραία και καλά, αναλύει πολιτικά την κατάσταση, και στο τέλος την αποφορτίζει με κωμωδία. Πιστεύω ότι έχει τις δυνατότητες, να προτείνει κάτι. Να μην προβάλλει δηλαδή μόνο την αμφισβήτηση, αλλά και την αντίδραση.

@Meniek: δεν διεκδικεί κάτι τέτοιο. Πολλοί έχουν χάσει τη συνείδησή τους, και κάποιος κόσμος φωνάζει για να ξυπνήσουν οι χαμένοι. Αν κι εσύ ήδη είσαι από αυτούς που φωνάζουν, συνέχισε να φωνάζεις. Δεν διεκδικεί κάποιος τη δόξα του Εθνικού Αφυπνιστή!

zouri1 είπε...

Ο Λακης εδω και πολλα χρονια ,ειναι η κορυφη στο ειδος του.Αλλα οατν εμπλεξε περισσοτερο με τις χορηγιες,σιγουρα υπαρχουν και καποιες παραχωρησεις.

Johnny-Faux είπε...

Συμγωνώ αρκετά με τις απόψεις σου. Θα ήθελα πολύ όμως να δω τον Πανούση να τν σχολιάζει, για να δούμε και τις δικές αντιδράσεις στην σάτιρα

ανεστης είπε...

@stathis
Συμφωνώ. Ειδικά απο τη στιγμή που τέτοια μεταχείρηση δεν την επιλέγει ούτε για τους χουνταίους.

@meniek
Τέτοιου είδους κωμικοί-σατυρικοί καλλιτέχνες υπάρχουν παντου. Δεν υποκαθιστούν καμμία συνείδηση αλλά χλευάζουν, φτύνουν, ισοπεδώνουν. Και κανείς δεν διανοήθηκε να τους αναγορεύσει σε ρόλο τιμητή ή επιτιμητή. Το αν αυτό γίνεται εδώ δείχνει οτι υπάρχει έλλειψη του ρόλου αυτού που μάλλον φαίνεται οτι θέλει το "κοινό"

@ttsok
μα δεν νομίζω οτι είναι ο ρόλος του να προτείνει, δεν είναι αυτός ο ρόλος της σάτιρας. Αν έκανε προτάσεις (που ψιλοκάνει μέσα απο την κριτική) θα ήταν αυτο ακριβώς που ανέφερα πιο πάνω, θα έμπαινε στο παιχνίδι της πολιτικής παρέμβασης. Κι όσο δεν πρέπει να το κάνει, τόσο υποκύπτει στον πειρασμό.
Τώρα αν η κριτική στο ντύσιμο της Αλέκας σημαίνει και κριτική στάση απέναντι στο ΚΚΕ ή στην αριστερά γενικά, προτιμώ να μη το σχολιάσω :)

@zouri
Δεν είναι πάντα τροχοπέδη οι χορηγίες. Ειδικά αν δεν παρεμβαίνουν στο "ψαχνό" της υπόθεσης. προτιμώ να μου μιλάει για μοτορόλες και λεβίτρα, παρά να ικανοποιεί τις πολιτικές συμπάθειές του (όποιες κι αν είναι αυτές). Αυτές είναι οι αόρατες πιο ουσιαστικές "χορηγίες". Δεν νομίζεις;

ttsok είπε...

ανέστη, ίσως έχεις δίκιο, η σάτυρα δεν περιέχει πρόταση. Παρ' όλ' αυτά, κάποιες στιγμές, υπάρχει ανάγκη, όταν έχεις κάτι φωτεινό μέσα στα σκατά, να δώσει το έναυσμα να κάνουμε όλοι κάτι να φύγουν τα σκατά. Αλλιώς απλά θα επιπλέει όσο αντέξει, και θα πνιγούμε κι εμείς... Και ξαναλέω, η εκπομπή του δεν είναι απλή σάτυρα, κατ' εμέ. Αποκτά άλλες προεκτάσεις. Σάτυρα ήταν ο Μητσικώστας.

Για το ΚΚΕ έφερα απλά 1-2 παραδείγματα. Δυστυχώς, δεν έχει να πει για διαφθορά του ΚΚΕ, για σκάνδαλα, για μάχες προσώπων, για από εδώ και από κει πολιτική, και άλλα τέτοια ωραία των άλλων κομμάτων. Του έχει κάνει κριτική όμως, για την ενότητα της αριστεράς, για το αν έχει μοντέρνα πρόταση κτλ κτλ.

Και στην τελική, όταν στην εκπομπή του θα παρουσιάσει ανθρώπους που βασανίζονται καθημερινά από την σημερινή πολιτική και τις κληρονομιές του Σημίτη, ε τότε πιο πολύ κολλάει να πεις το Σημίτη μαϊμού παρά να κάνεις σάτυρα στο ΚΚΕ.

Ψυχάκιας είπε...

Επειδή δεν είναι σωστό να σχολιάζουμε κάποιον όταν δεν είναι παρών, ας τον βάλουμε στην συζήτηση.

"Το Τσαντίρι λέει αλήθειες. Η σάτιρα δεν μπορεί να μην κάνει την τομή. Οταν πιάσεις το στυλό, η σάτιρα πρέπει να ενοχλήσει. Η σάτιρα με την ενόχληση είναι δεμένη. Αλλιώς δεν είχε δύναμη. Ο Αριστοφάνης ενοχλεί εδώ και 2.500 χρόνια. Αν δεν ενοχλούσε, δεν θα τον είχε μάθει κανείς. Εξορίστηκε ο Αριστοφάνης 11 χρόνια στην Αίγινα. Και εγώ μέσα μου έχω πει, τα παρατάω. Ανά πάσα στιγμή μπορώ να ξεκινήσω από το μηδέν και να κάνω άσχετα πράγματα. Εχω δουλέψει πολύ στη ζωή μου, δεν φοβάμαι τίποτα. Δεν μ'ενδιαφέρει να κάνω σάτιρα, να χαϊδεύω και να κάνω νερόβραστα πράγματα. Και νομίζω ότι έχουν απογυμνωθεί πια όλα τα τσόκαρα αυτής της χώρας. Τα οποία με μέσο και γλείψιμο σέρνονται στα κανάλια. Επειδή παίρνουν μια ώρα εκπομπής, υπάρχουν. Έχω να τους απαντήσω ότι εδώ και 25 χρόνια το κοινό πληρώνει εισητήριο για να με δει. Ας πάνε κι αυτοί. Έτσι μετριέται το πραγματικό. Δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη. Σωστά τα λέω τηλεκαημένα. Στη ζωή μου έχω μια εικόνα από την Οδύσσεια. Δένομαι μόνος μου τα χέρια στο κατάρτι και δεν ακούω τις Σειρήνες. Βγαίνω εκεί που θέλω εγώ. Ξέρω που πηγαίνω από 6 χρονών παιδί. Κανείς δεν θα μου αλλάξει γνώμη".

Τάδε έφη Λ. Λαζόπουλος
(http://www.cosmo.gr/Media/Hellas/168899.html)

Όσο για την προσωπική μου άποψη;

Οι "επαναστάσεις" μπροστά από τις κάμερες ή πίσω από τα μικρόφωνα για όσο χρόνο "γράφει" το €κοντέρ μου προκαλούν αηδία.

Οι επαγγελματίες "παραθυροεπαναστάτες" και οι "ανθρωπιστές-αριστερίζοντες-οικολόγοι καλλιτέχνες", μασκότς σε κάθε "λαϊκή" κινητοποίηση (από την υπόθεση Οτσαλάν έως τις καταλήψεις)η πραγματική αξία των οποίων είναι 200€ η φιάλη μου προκαλούν εμετό.

Οι "τηλεθεατές" οι οποίοι αποδέχονται τον Λαζόπουλο και τον κάθε Λαζόπουλο να "συμπαρίσταται" στις λαϊκές ανησυχίες και στα προβλήματα του μέσου φτωχού Έλληνα..

Οι "τηλεθεατές" οι οποίοι αποδέχονται τον Τριανταφυλόπουλο και τον κάθε Τριανταφυλόπουλο να παριστάνει τον αγνό και αθώο δημοσιογράφο ο οποίος μάχεται για την κάθαρση αυτού του τόπου..

Οι "τηλεθεατές" οι οποίοι αποδέχονται τον Τράγκα και τον κάθε Τράγκα να χτυπάει στους "τηλεπάγκους" το ROLEX σε μια κρίση υστερίας ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία..

..μου προκαλούν απογοήτευση.

Ευχαριστώ για το χωροχρόνο σας!

Ανώνυμος είπε...

Ανεστη μου αρεσε το ποστ, ηθελα και γω να γραψω για το Λαζοπουλο και σκεφτομουν αυτα που λες και συμφωνω.

Xrysostomos είπε...

Αν δεν έγραφες την τελευταία σου πρόταση, θα το έκανα εγώ σε ποστ...

ανεστης είπε...

@xrysostomos
Που ακριβώς διαφωνείς με την τελευταία πρόταση;

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Tο χειρότερο με το Λαζόπουλο είναι πως ενώ-θεωρητικά- απευθύνεται σε σκεπτόμενους ανθρώπους ή θέλει να δημιουργήσει σκεπτόμενους ανθρώπους, εντούτοις αυτή τη στιγμή έχει δημιουργήσει ένα "στρατό" φανατικών Λαζοπουλικών που είναι έτοιμοι αν τους το πει να ξεβρακωθούν.Ειδικά οι παρευρισκόμενοι στο στούντιο είναι γκρούπις! Μα δεν διαφωνούν σε τίποτα μαζί του;

ανεστης είπε...

@Απειρωτας
ε, για να φτάσεις να πας στο στούντιο σημαίνει οτι ήδη έχεις ψηθεί. Να δούμε όμως μ' αυτά και μ'αυτά ποιος θα πάει στο θέατρο (όταν με το καλό ξανακάνει), τώρα με την φθορά αυτή που προκαλεί στην εικόνα του.

Ψυχάκιας είπε...

Για να φτάσεις στο σημείο να πας στο studio ΟΧΙ απλά έχεις "ψηθεί"....έχεις γίνει ΚΑΡΒΟΥΝΟ!

Αλλά δόξα το θεό η Ελλαδίτσα από αυτή την άποψη μπορεί να σώσει το παγκόσμιο....ενεργειακό πρόβλημα!

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Όντως. Το θέατρο ίσως τότε να γεμίζει με θεατές που θα περιμένουν το Λαζόπουλο είτε να μιλήσει για τη Ρούλα είτε για τον Κούγια. Καλλιτεχνική ταφόπλακα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα σε ολους,

Για εμενα δεν ειναι απλη σατιρα αυτο που κανει. Καταθετει μια αιχμη!Σιγα μην εχουμε ολοι συνειδηση,σιγα που δεν χρειαζομαστε την αλογομυγα μας ολοι!Μονο εγω βλεπω οτι ολοι ασυνειδητα προσπαθουν να μπουν στην γενικη ρεμουλα αυτου του τοπου?Και πολυ σωστα ειπε.....και οσοι ειναι απεξω προσπαθουν να μπουν ΜΕΣΑ!
Λοιπον, εμενα μου αρεσει ο Λαζοπουλος,μακαρι ολα τα καναλια να ειχανε και σε αλλες γεματες ηλιθιοτητα τηλεοπτικες ζωνες ανθρωπους με αιχμηρο μυαλο.Και αν ειναι μεσα στα €€€€συμφεροντα, καλυτερα αυτοι παρα αλλοι!!.το κακο ειναι οτι την εξουσια την εχουν οι αλλοι,κατι ζωα ορθια!!!
καλημερα σας, θα τα ξαναπουμε συντομα!!

evangelo είπε...

Δεν ξέρω αν το ανέφερε κάποιος προηγούμενος, αλλά ο Λαζόπουλος έχει παραδεχτει ότι "εκτελεί μεταφορές", πως απλά μεταφέρει αποσπάσματα από άλλες εκπομπές. Σχετικά με το γεγονός ότι δεν σατιρίζει το ΚΚΕ, συμφωνώ ότι θα μπορούσε να το κάνει. Ωστόσο δεν είναι μαγκιά να πιστεύεις σε κάτι και να το παραδέχεσαι; Αυτό σημαίνει πως και σαν 'γύφτος' παραμένει ο ίδιος άνθρωπος με τα ίδια πιστεύω.
Όσο ψάχνουμε όλο και περισσότερα ψεγάδια θα του βρίσκουμε. Κανείς δεν είναι τέλειος. Ο Λαζόπουλος θα'ναι;

Elias είπε...

Προτείνω επίσης ότι μετά από τον Λαζόπουλο (που πάντως είναι εύκολος στόχος), πρέπει να απομυθοποιηθεί και το άλλο ιερό τέρας της ελληνικής σάτιρας: ο Τζίμης Πανούσης.

Ανώνυμος είπε...

η σατιρα του λαζοπουλου αφηνη στο απυροβλητο τον υποτιθεμενο πρωθυπουργο,δεν αγγιζει το κκε και αβανταρει τον συνωστισμο.

ανεστης είπε...

@κουνούπι
Εγώ με τον Πανούση καθάρισα νωρίς

http://anebala.blogspot.com/2006/06/blog-post.html

FuSmOKer είπε...

Αν μου επιτρέπεις..

Ο Λαζόπουλος καταρχάς μπορεί να βρίζει τους πάντες αλλά τον χοντρό (τον Καραμανλή) ..δεν τον αγγίζει..
(δεν είναι καθόλου τυχαίο..)

Επίσης δημιουργεί μέσα από την εκπομπή του πολιτική προπαγάνδα.

Και τέλος,
έλεος...
τον τελευταίο καιρό η εκπομπή του έχει γίνει πιο "κίτρινη" και από κάτι άθλίου περιεχομένου μεσημεριανές εκπομπές..
(βλ. Καρβέλας κλπ)

Δεν αντιλέγω βέβαια πως είναι ένας από τους καλύτερους stand-up κωμικούς στην Ελλάδα αλλά..

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται να έχει χάσει το χάρισμα από την εποχή των 10 μικρών Μήτσων. Και όταν χάνεις το χάρισμα, υποπίπτεις σε πολλά αμαρτήματα για να ανεβάσεις τα ρημάδια τα νούμερα (youtube, μεσημεριανάδικα, εκχυδαϊσμός, κλπ).

Διαπιστώνω -με κάποια ανακούφιση- ότι δεν είμαι η μοναδική που προβληματίζεται (αρνητικά) με το "φαινόμενο".

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον:Από που κι'ως που το να βρίζεις συστηματικά κάποιον θεωρείτε σάτυρα, βλέπε (μαϊμου,χοντρός κτλ κτλ). Εαν το έκανε μια φορά θα έλεγα ναι είναι σάτυρα, αλλά η συστηματική κατασυκοφάντιση κάποιου...εμένα να με συγχωρείτε για χυδαιότητα μου κάνει παρά σάτυρα (Άστε που είναι και έντονα ρατσιστικό 'να λες τον άλλο χοντρό ή κοντό).Δεύτερον:Αυτό το συνοθύλευμα λέγεται εκπομπή;(μέρος πρώτο:βέρα λάμπρου,Ρούλα, φλωρινιώτης και δεν συμαζεύεται. Μέρος δεύτερο:Να λέμε ανέκδοτα να περνάει η ώρα. μέρος τρίτο:άντε και λίγη πολιτική κριτική να λέμε ότι χτυπάμε το κατεστημένο και το παίζουμε και αντιεξουσιαστές).Ανθρωπέ μου ή κάνε πολιτική σάτυρα ή γύρνα το στο κίτσ ξεκατίνιασμα.Τι διαφορά δηλαδή έχεις από την κυρία Πάνια που κατηγορείς ποτέ δεν κατάλαβα.Η γνώμη μου τώρα:Ο Λαζόπουλος είναι σαν ένα παιδί 5 ετών: όποιος του πάει κόντρα ή δεν τον γουστάρει τον κατηγορεί, όποιος του κάνει κοπλιμέντα τον έχει στα μέλια.
Σε τελική με κάλυψε πλήρως και ο ψυχάκιας.

ανεστης είπε...

ναι, η ποιότητα του λόγου είναι χαμηλή. Μην ξεχνάτε οτι
1: μεγάλωσε κατα 10 χρόνια
2: είναι ιδιαίτερα ευεπίφορος στην αναγνώριση και την "αποδοχή"
3: Νοιώθει σήμερα περισσότερο κομουνιστής (άρα πρέπει να επικοινωνεί με το λαό περισσότερο) από ότι παλιά που ήταν γενικά αριστερός και άρα πιο "ελίτ"...

Ανώνυμος είπε...

Καλά πώς δεν το'χει καταλάβει κανένας πως είναι καραμπινάτος συριζίτης;
Όταν αναφέρεται στο "λαϊκο κίνημα" εννοεί τον συναπισμό. Τα'χωσε στον Κουβέλη γιατί είπε πως το να είσαι απλά νέος δεν σημαίνει ότι γίνεσαι και αρχηγός κόμματος.
Τα κάνουν λίμπα οι Αλβανοί στο Παγκράτι, αυτός μας λέει πως προκλήθηκαν από ακροδεξιούς.

Ανώνυμος είπε...

Αλλοι εχουν ηδη βραχυκυκλωσει και οπως πολυ ευστοχα εγραψε καποιος εγιναν δε ολο το διαδικτυο ο 'ξεβρακωτος' πειθηνιος στρατος του κυριου, αλλοι μαλλον το'χουν πιασει το νοημα. Φτηνος [τα ιδια και τα ιδια],αισχρος [σε ωρα που βλεπουν και τα πιτσιρικια των οπαδων του],γλειφτης [κουβεντα για την βρωμια που μας δειχνουν τα ιδιωτικα κυριως καναλια], αισχρος προπαγανδιστης του 'πολυπολιτισμικου', κρατικοδιαιτου ομως, συριζα και το βασικοτερο απολυτως αταλαντος, ουτε για κομπαρσο δεν θα τον επαιρνε η Βασιλειαδου.. Παρεπιπτοντως μηπως εχει διαβασει κανεις για ποια βαρυτατη επικινδυνη ψυχικη ασθενεια γραφει το απολυτηριο στρατου του [Ι5]?

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να το βάλω σε μιαν άλλη διάσταση το ζήτημα: ας δούμε την εκπομπή και το πρόσωπο σαν φαινόμενο, δηλ. ας αφήσουμε τα προσωπικά στοιχεία (με ποιον κάνει ο τάδε παρέα, τι άρωμα φοράειο δείνα, πόσα παίρνει κλπ.).

Προσπαθώ να σκεφτώ "Τι είναι το τσαντίρι;"

Είναι η φωνή της επανάστασης; Μήπως είναι ο κόλαφος του μελλοθάνατου πολιτικού συστήματος; Μήπως η απαρχή ενός νέου ρεύματος αμφισβήτησης που θα τα γιάνει όλα τα κακά σε αυτόν τον τόπο;

Ή μήπως είναι το αμορτισέρ της δυσαρέσκειας μας; Να ναι το 50λεπτο που δίνουμε στο φανάρι στον Πακιστανό πριν αγοράσουμε το νέο μας κινητό ίσα για να ξαλαφρώσουμε τη συνείδηση μας;

Δεν έχω απάντηση, αυτό πάντως που σίγουρα με μπερδεύει πολύ είναι το "mix grill" γενικευμένης σάτιρας/αμφισβήτησης και το πανηγύρι που ακολουθεί με τραγούδια και χορούς...κάτι σαν "Πίτα με γύρο απ' όλα", ακούσαμε τις καταγγελτικές ταυτολογίες, τραγουδήσαμε και στο τέλος, ώρα για ύπνο...

Κι επειδή αρκετά κρίναμε κάποιον απόντα, να ευχηθώ keep walking Λάκη, wherever you are going to..εμένα θα με ενδιέφερε ο προορισμός που ξεπερνά την ταυτολογία (η οποία είναι εύπεπτη αφού όλοι την καταλαβαίνουν) και η κλιμάκωση της κοινωνικής καταγγελίας...

ανεστης είπε...

Όλα αυτά και τίποτα απο αυτά αγαπητέ μου φίλε. Σε ένα τόπο με τέτοια πολιτική και κοιωνική πραγματικότητα, θα έπρεπε να υπάρχουν καμιά δεκαριά Λαζόπουλοι. Το οτι ο κόσμος τον έχει κάνει "προφήτη" ("Λαζόπουλος και πάλι Λαζόπουλος" έλεγε μια θείτσα σε ένα ρεπόρτερ του ΑΝΤ1) δείχνει απλούστατα και την πολιτιστική φτώχεια ενος τόπου που αδυνατεί να μετασχηματίσει τα ερεθίσματα σε δημιουργία. Μείναμε λοιπόν με το Λάκη που βοηθά στο να "τα πει" κάποιος έτσι ωστε να μη χρειαστεί να κατέβουμε στο πεζοδρόμιο για να "τα πούμε" εμείς.
Ετσι τώρα πρέπει να παλινδρομεί μεταξύ σάτιρας και πολιτικού σχολιασμού, μεταξύ γέλιου και κριτικής αδυνατίζοντας και τα δύο. Άντε να κάνει και κόμμα να τελειώνουμε (με οπαδούς που πάντως θα περνάνε καλά και θα το διασκεδάζουν αναλόγως.