26/11/07

Μας γαμούν τα λύκεια (αλλά ξαναγυρνάνε σ' αυτά)



Έτσι μπράβο μανάρια μου! Να τα σπάσετε τα σχολεία, να τα ισοπεδώσετε όλα!
Οι καταστροφές είναι στο κάτω-κάτω ένα σύμπτωμα που δείχνει το βαθμό της ασθένειας της ελληνικής κοινωνίας. Και όποιος δεν βλέπει οτι χρεοκοπήσαμε είναι υποκριτής.

Τα «παιδιά» του «πίνω μπάφο και παίζω προ», δεν έκαναν τίποτε παραπάνω από το να δώσουν την πλήρη εικόνα της σημερινής Ελλάδας.

Αυτά που έσπασαν τα «παιδιά» είναι εργαλεία μιας ξεπερασμένης αντίληψης που θεωρεί ότι ο εξοπλισμός είναι μέσο μάθησης. Μια μάθησης περιττής και ξεπερασμένης αφού σήμερα μόνο οι φελλοί επιπλέουν, μόνο το "μέσοΝ" σου βρίσκει δουλειά, μόνο η διαφθορά , το κολλητιλίκι και η πολιτική συναλλαγή θα σου εξασφαλίσουν το μέλλον.
Γιατί να επιδιώξεις τη μάθηση δηλαδή όταν μπορείς να ενταχθείς σε ένα κόμμα εξουσίας, να προσληφθείς σαν αγροφύλακας, έκτακτο προσωπικό, όταν μπορείς να διαχειρίζεσαι μαύρο ταμείο που προέρχεται απο κρατικά κονδύλια με μόνα εχέγγυα το ότι είσαι γραμματέας του κομματικού συνδικαλιστικού φορέα.
Μου φαίνεται πως βασιστήκαμε υπερβολικά σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που απο καιρό έχει πεθάνει ενώ το "εκπαιδευτικό σύστημα της αρπαχτής" είναι πολύ ισχυρότερο, με πολύ πιο αποτελεσματικές προσλαμβάνουσες.

Αυτά που έσπασαν τα «παιδιά» είναι κρατικό και δημόσιο χρήμα. Άρα περιουσιακά στοιχεία ενός κράτους-αφέντη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:
Οι φραγκοφονιάδικες πολιτικές, το γραφειοκρατικό δημόσιο, το μέσον για να κάνεις τη δουλίτσα σου, οι κρατικοί - πολιτικοί φορείς που φροντίζουν να αυτοταίζονται με ένα πολυπλόκαμο σύστημα αδιαφάνειας και διαφθοράς από τη μία και η παντελής έλλειψη οποιασδήποτε κοινωνικής πολιτικής από την άλλη, έχουν δημιουργήσει αγεφύρωτες σχέσεις αντιπαλότητας μεταξύ κράτους και πολίτη.

Προσθέστε σ αυτό το κοκτέιλ και τη χαλαρότητα (για να μη πούμε το «άρπα-κόλλα») που αντιμετωπίζει τη δουλειά του ο εκπαιδευτικός και πάνω απ όλα την εξαφανισμένη απο καιρό κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη (να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα) και να’ τη η μολότοφ!
Είναι λοιπόν άμοιρα και ανεύθυνα τα παιδιά για τις καταστροφές; Όχι! Η ευθύνη είναι όλη δική τους, ήξεαραν πολύ καλά τι έκαναν, είναι η επόμενη γενιά ρεμπεσκέδων ελληναράδων που θα ζητάει δικαιώματα χωρίς να έχει υποχρεώσεις, που θα γίνουν άβουλα ανθρωπάρια που θα περιμένουν κρυμμένοι όσους οργανωμένα και συνειδητά προσπαθούν να βελτιώσουν κάποια πράγματα σ΄αυτό τον τόπο, να καθαρίσουν ΚΑΙ γι αυτούς, να επωφεληθούν απο αγώνες άλλων. Τα παράσιτα!
Και είναι παράσιτα γιατι θα ξαναγυρίσουν στις τάξεις. Κακώς βέβαια. Αν αποφάσιζαν να απορρίψουν αυτό που δεν τους κάνει (αντί να το καταστρέψουν), θα έμεναν περισσότεροι πόροι για όσους ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να μείνουν στο σχολείο (και ΠΡΟΣΟΧΗ, αυτό δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με το πόσα χρήματα δίνει για την εκπαίδευση το τραγικό ελληνικό κράτος).
Τώρα θα χρειαστούν -λέει- περι το ένα εκατομμύριο ευρώ για να ξαναστηθεί το σχολείο με τους κατεστραμμένους εξοπλισμούς!

Να μη ξαναστηθεί το σχολείο ποτέ λοιπόν. Να παραμείνει μνημείο-ταφόπλακα της χρεοκοπημένης κοινωνίας μας, να το επισκέπτονται οι επίσημοι και να καταθέτουν στεφάνια κάθε 24 Νοεμβρίου.

Δηλαδή τι παραπάνω έχουν κάνει οι μαθητές του Παγκρατίου για να αξίζουν εξοπλισμό ενός εκατομμυρίου ευρώ; Γιατί το Παγκράτι να έχει εξοπλισμό τέτοιου ύψους και στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης να κάνουν μάθημα σε ετοιμόρροπες παράγκες και να παρακαλάνε για ανθρώπινες συνθήκες;

Για να δούμε ο κύριος Λαζόπουλος του «οι νέοι έχουν πάντα δίκιο» τι θέση θα πάρει... Πάντως η λαικιστική και υποκριτική ανακοίνωση του «Συνασπισμού» μίλησε για «καταστροφές που προκάλεσαν ομάδες εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας» ενώ έγινε ήδη γνωστό πως η πλειοψηφία των κωλόπαιδων ήταν μαθητές.

27 σχόλια:

zouri1 είπε...

διαφωνω με το σκεπτικο σου.
Ειναι μεγαλο θεμα ομως για να μπορεσω να το αναπτυξω σε ενα σχολιο.

Ανώνυμος είπε...

Πω-πω, νεύρα! Πάντως, είμαι μαζί σου. Και, για να πάω και ένα βήμα παραπέρα το σκεπτικό σου, θα πρέπει τα κωλόπαιδα που κατέστρεψαν το σχολικό κτίριο να πληρώσουν -σε χρήμα και διοικητικές ποινές- για τις λαλακίες που έκαναν. Κι αν η κοινότητα του Παγκρατίου έχει τα cojones, πρέπει η ίδια να "δώσει" τους αληταράδες που έκαναν αυτό το αίσχος. Όμως, με τρώει ο κώλος μου να μιλήσω και για τον απίστευτο λαϊκισμό με τον οποίο προβλήθηκε το όλο θέμα (το σχολείο που φοίτησε ο Παπούλιας, ο Στυλιανίδης να κάνει δηλώσεις κρατώντας την καμμένη σημαία, οι διάφορες εθνικοπατριωτικές δηλώσεις περί Ελλήνων παιδείας από διάφορους σχετικοάσχετους, κλπ): μάγκες, κρατηθήτε, θα λερωθείτε απ' τη χαρά σας... Μου θυμίζει τον Ευαγγελάτο να ωρύεται για τη φλεγόμενη σημαία έξω από το Πολυτεχνείο...

evangelo είπε...

Τρέξαν οι ρεπόρτερς πίσω από τον Παπούλια για μια δήλωση σχετικά με τις καταστροφές του σχολείου του, σαν κλαμμένα μ..... παιδάκια που τρέχουν στον μπαμπάκα τους. Λες και το σχολείο του Παπούλια δεν είναι φτιαγμένο από τσιμέντο και άμμο. Τέτοιες δημοσιογραφικές μλκς δεν τις αντέχω.

Όταν πήγαινα λύκειο μας είχε ζητήσει ο σύλλογος γονέων να στάξουμε 5.000 δρχ έκαστος για να εξοπλίσουμε το εργαστήριο πληροφορικής μας με pc. Ίσως αν αυτά τα παιδάκια πλήρωναν να σεβόταν περισσότερο τα αντικείμενα της τάξης τους. Αλλά αν αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για να σεβόμαστε, χαθήκαμε. Λέμε ότι θέλουμε δωρεάν την παιδεία. Μπορεί να μην είναι εντελώς δωρεάν τώρα η παιδεία, αλλά αυτό δεν αποτελεί λόγω για να τα σπας.

Πιστεύω πως πίσω από τις καταστροφές δεν υπήρχε καμία ιδεολογία όπως αυτή που τεκμηριωμένα παρουσιάζεις. Όποιοι τα σπάσανε το κάνανε για να γουστάρουν και να εκτονωθούν.
Είμαι ενάντια σε κάθε καταστροφή σχολικού υλικού.

ανεστης είπε...

Πάνω που νόμιζα ότι είμαι μόνος μου με τόσα νεύρα μέσα στο blogoσύμπαν.
Καταλάβατε βέβαια ότι τα νεύρα δεν έχουν να κάνουν με τη σημαία, με την ιστορικότητα του σχολείου και τα άλλα γραφικά που απλά τροφοδοτούν με φλυαρία τη μόνιμη διαμάχη «εθνικιστών» και «αριστερών» και με ατέλειωτες ώρες τηλεοπτικών καυγάδων.
Αυτό που με ενοχλεί είναι να διαπιστώνω ότι νέα παιδιά που ποτέ δεν δημιούργησαν κάτι (γιατί κανείς δεν τα έμαθε, δεν τα ενθάρρυνε), μπορούν τόσο απλά να καταστρέφουν. Με ενοχλεί η βία της καταστροφής, με ενοχλεί η χαοτική και αδιέξοδη συμπεριφορά που καμία σχέση δεν έχει με διεκδίκηση και αγώνα, με ενοχλεί η φασιστική επιβολή του «έτσι γουστάρω» του καθένα πάνω από οτιδήποτε. Με ενοχλεί οποιαδήποτε δράση που θα προκαλέσει απλά μια καταπιεστική αντίδραση, μια κατάργηση ελευθεριών, μια αφαίρεση δικαιωμάτων έτσι που μετά να μιλάμε για «συντηρητική στροφή της κοινωνίας».
Και επιμένω όποιος νομίζει ότι αυτό είναι μορφή αγώνα είναι αφελής και επικίνδυνος.

Ανώνυμος είπε...

@ανέστης

Σύντροφε, ο Alex και οι Droogs του στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι" είχαν κάποιο λόγο για την ultraviolence τους; 'Ντάξει, δε λέω ότι ζούμε σε περιβάλλον σαν αυτό που περιγράφει το βιβλίο/ταινία, αλλά για δες και αυτή την πτυχή. Σου θυμίζω, δε, ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε -γενικότερα- αυξημένα κρούσματα εφηβικής / νεανικής βίας. Πάντως, κατά βάση, στηρίζω τις θέσεις σου...

ανεστης είπε...

Η βία αυτής της μορφής, η άκριτη καταστροφή δεν αντιπαλεύει κάποιο σύστημα αλλά είναι χουλιγκανισμός, είναι κατανάλωση βίας και θεαματική εκτόνωση. Κανένα σύστημα ποτέ δεν κινδύνευσε απο τη βία αυτή όπως πολύ σωστά παρομοιάζεις με του "Πορτοκαλιού".

ttsok είπε...

Ρε αγαπητέ ανέστη, μην τα ισοπεδώνεις και όλα ... Μία γενιά που ποτέ δεν δημιούργησε κάτι, μία γενιά χουλιγκάνων ... Έτσι έλεγαν και για τη δικιά μου, έτσι generation-X μας βάφτιζαν! Και το κακό είναι ότι πήγαμε να το πιστέψουμε.

K-Top είπε...

Οι μαθητές είναι οι πιο καταπιεζμένοι άνθρωποι της κοινωνίας. Αυτά που ζητούνται από αυτούς είναι απάνθρωπα πολλά και οι απολαβές που έχουν από την υπερπροσπάθεια στο τέλος είναι μία θέση σε ένα κολοπανεπιστήμιο. Και μετά το χάος... Αν δεν πάει στο πανεπιστήμιο το χάος έρχεται μερικά χρόνια νωρίτερα και ακόμα πιο απάνθρωπο.

Αλλά... όσο και αν καταλαβαίνω την απόγνωσή τους, άλλο τόσο συμμερίζομαι τα όσα λες περί τυφλής βίας. Και το χειρότερο είναι ότι τα σκουριασμένα μυαλά αυτής της χώρας παραβλέπουν τον μεσαίωνα που έρχεται για να ενισχύουν τις θέσεις των κομμάτων τους μέσα απο αριστερούς, δεξιούς και παπαριές.

Με την λατρεία του τραμπουκίζω, χτυπάω, καταστρέφω "γιατί έτσι γουστάρω", τι διαφορά έχουν οι πολιτισμένες μας κοινωνίες από τους Βίκινγκς?

Unknown είπε...

Ότι οι Βίκινγκς έκαναν και κάτι περισσότερο από το να "ξύνονται", και ότι ο χρόνος ΔΕΝ τους ανέδειξε σε loosers...
Αν είναι καταπιεσμένοι, έτσι πετυχαίνουν την ελευθερία; Και γω νιώθω καταπίεση από αυτούς: να πάω να τους δείρω για να εκτονωθώ; Α, να σπάσω και το σπίτι τους χωρίς αποζημίωση; Αν ήταν τρόπος διαμαρτυρίας θα τους επιβράβευα. Γνώμη μου είναι ότι πρόκειται απλώς για νεο-ανεγκέφαλους!

ανεστης είπε...

@ttsok
Δεν γενίκευσα, δεν μίλησα για γενιά και ουδέποτε ισοπέδωσα. Αναφέρθηκα σε όσους τα έσπασαν. Όποιος δημιούργησε κάτι, όποιος έχει μια ισοροπία στην κρίση του δεν θα έσπαγε ποτέ.
Που διαφωνείς δηλαδή; Πιστεύεις οτι αυτή είναι μορφή διεκδίκησης και αγώνα;

atron
Απο καιρό έχω παραδεχτεί οτι το εκπαιδευτικό μας σύστημα, τα ιδιαίτερα που έχουν αναλάβει το κύριο εκπαιδευτικό έργο, καταστρέφει τα παιδιά, μεγαλώνει άρρωστη νεολαία γιατί τους γεμίζει το χρόνο όσο παιδιά σε άλλες χώρες καλλιεργούν υγιή μυαλά με αθλητισμό, με τέχνη και με ελεύθερο χρόνο
(αν δε βαριέσαι ρίξε μια ματιά εδω)
Και όπως πολύ σωστά το λές, αρνούμαστε να δούμε την επερχόμενη καταστροφή γιατί φοράμε τις έτοιμες απο τις πολιτικές μας προτιμήσεις ιδέες-κοστούμια που μας απαγορέυουν να είμαστε και αριστεροί και να διεκδικούμε και να καταδικάζουμε τις καταστροφές...

ttsok είπε...

OK.αν με το "τα παιδιά" δεν ήθελες να γενικεύσεις, αλλά εννοούσες τους ειρωνικά τους εξωσχολικούς που σε καθημερινή βάση κάνουν ότι θέλουν στα σχολεία, τότε πάσο. Δεν φάνηκε κάτι τέτοιο άλλωστε.

Όχι, δεν θεωρώ ότι αυτό είναι μορφή διεκδίκησης και αγώνα. Απλά, το γεγονός δεν έχει να κάνει με τις καταλήψεις. Ζημιές σε σχολεία γίνονται, κυρίως από εξωσχολικούς, και χωρίς καταλήψεις.

Οι νέοι αγαπάνε το σχολείο, και δυστυχώς αυτό διαψεύδει όλους όσους δεν θέλουν να το πιστέψουν, από τον Υπουργό μέχρι κάτι τύπους σαν τον Black που τους βγάζουν loosers [*].



[*] Εσύ Black που είσαι νεο-εγκέφαλος, μάθε να μιλάς και σωστά αγγλικά. Γιατί οι "ταραξίες" τουλάχιστον ξέρουν τί θα πεί loser και πως γράφεται, σε αντίθεση με σένα.

Ανώνυμος είπε...

Άδικα την πέφτεις στον Black, η κατάσταση σήμερα είναι η χειρότερη ever! Υποφέρει το αξιακό πλαίσιο συνολικά. Μην κρίνεις απο τους λίγους συνειδητοποιημένους.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Είσαι σίγουρος ότι δεν ήταν προβοκάτσια; Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το όλο σκηνικό, επειδή αποκαλύφθηκε πολύ στο τέλος.

ανεστης είπε...

Όχι δεν είμαι σίγουρος αλλά από την άλλη δεν μπορώ να μη νευριάζω με το "μήπως". Ίσως να με βοηθάει η άποψη που έχω για την ωριμότητα των μαθητών που φυσικά δεν είναι άσχετη με το γενικότερο κλίμα. Είδες εδώ στα σχόλια καθολική καταδίκη των καταστροφών έτσι ώστε να φαίνεται παράδοξο και να ενισχύεται η υποψία της προβοκάτσιας;

patsiouri είπε...

Αν όντως δέν ήταν προβοκάτσια έχεις δίκιο. Κάτι μου λέει όμως πως όντως ήταν. Είναι πολύ ύποπτο όπως λέει ο Δείμος.
Και ναί, η εικόνα του παπάρα του Στυλιανίδη να βουρκώνει κρατώντας τη σημαία μου προκάλεσε κύματα ναυτίας περισσότερο από τις καταστροφές. Ενιωσα πως με δουλεύουν στα μούτρα.
θα προτιμούσα να σπάγανε το κεφάλι του παρά το σχολείο.

Όσο για τα σημερινά παιδιά, πολύ απλά δέ μαθαίνουν τρόπους από το σπίτι τους. Σε όλα τα σπίτια που μπαίνω οι γονείς τους είναι πολύ πιο γύφτοι απ'αυτά. ΄΄Αρα...
Και ναί, όντως οι απαιτήσεις που έχει η κοινωνία απ'αυτά σήμερα έχουν ξεφύγει...

ανεστης είπε...

@patsiouri
Αν πράγματι είναι προβοκάτσια απο ακροδεξιούς που θέλουν να κηληδώσουν τισ καταλήψεις μένει να αποδειχτεί. Φαντάζπμαι δεν θα είναι και τόσο δύσκολο. Τη θεωρία αυτή όμως δεν είδα κανένα να τη στηρίζει δημόσια (αν δεν κάνω λάθος).
Τώρα για το θέατρο Στυλιανίδη, ξέρεις ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει την κάθε ευκαιρία όπως νομίζει, αλλά οι έχοντες εμμονή για την ουσία ξέρουν οτι ο πραγματικός πατριώτης ΔΕΝ είναι αυτός που δέχεται να ηγείται μιας ξοφλημένης παιδείας.

Ανώνυμος είπε...

Έλεγα να μη συνεχίσω αυτή την κουβέντα, αλλά μετά και τη -χθεσινή, πλέον- νέα αναφορά στο θέμα από τον υπουργό Παιδείας -μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, παρακαλώ...- δεν κρατιέμαι, ρε παιδιά. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: μερικά κωλόπαιδα έκανα λίμπα ένα σχολικό κτίριο. ΟΚ, να τα σκίσουμε κι αυτά και τους γονείς τους. Όμως, μπέσα τώρα, πείτε μου τι πρέπει να κάνουμε για τις δεκάδες μικρές και μεγάλες καταστροφές του δημοσίου πλούτου που λαμβάνουν χώρα σε καθημερινή βάση; Τι πρέπει να κάνουμε στη ΔΕΚΟ που σκάβει το φρεσκοστρωμμένο οδόστρωμα, λίγες ώρες αφότου έχουν φύγει τα προηγούμενα συνεργεία, για νέα "έργα"; Τι πρέπει να κάνουμε στις υπηρεσίες του Δημού που αδειάζουν στη σκουπιδιάρα και τους κάδους ανακύκλώσης; Τι πρέπει να κάνουμε στα υπουργεία που αφήνουν σύγχρονα -νομίζω...- νοσοκομεία να υπολειτουργούν και μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ να σκουριάζουν αχρησιμοποίητα; Τι πρέπει να κάνουμε στα κόμματα, τις παρατάξεις που καταστρέφουν τόνους χαρτιού για προεκλογικές αφίσες και βρωμίζουν ακόμα περισσότερο τις ήδη βρώμικες πόλεις μας; Τι πρέπει να κάνουμε στη διοίκηση της ΔΕΗ η οποία το καλοκαίρι το περνά με προσευχές μη γίνει blackout και από το φθινόπωρο αρχίζει να μιλά για τρελλές αυξήσεις στα τιμολόγια; Επίσης, ποιος υπουργός άσκησε μήνυση στη ΔΕΗ για καταστροφές -και δημοσίων- περιουσιών από τις διάφορες διακοπές ρεύματος που κατά καιρούς συμβαίνουν; Όποιος μου απαντήσει σε αυτά, τότε, ναι, να τα σκίσουμε τα κωλόπαιδα και τους γονείς τους. Αλλά, έχω την αίσθηση ότι πέφτουμε κι εμείς θύματα της λαϊκίστικης προβολής που δόθηκε στο θέμα -το οποίο στα δελτία "έπαιξε" και ως αντίβαρο στο Ασφαλιστικό, άσε που είχε και εικόνα...

ανεστης είπε...

Τώρα τι να πω, να πω ότι έχεις άδικο; Το μόνο που πιθανά κάποις θα είχε να αντιτάξει είναι οτι αυτοί είναι από κεί, κι εμείς απο δώ. Και στεναχωρόμαστε όταν οι αποδώ συμπεριφέρονται με λογικές των αποκεί...

Unknown είπε...

Αδυνατώ να σου αναπτύξω την έκταση της συμφωνίας μου μαζί σου.
(Άλλοτε επεχείρησα κι εγώ την συζήτηση αυτή αλλά η πρόσκρουση στον γενικευμένο συνασπισμιτισμό της γενικευμένης αοριστολογίας με κατατρόπωσε, τουλάχιστοβν ως προς την διάθεση να επανέλθω).
Είναι απλώς τραγικό - αφού όχι απλά γελοίο - να συζητάμε καναπεδιάρικα επί προβοκάτσιας αποφύγοντας την αναμέτρηση με τον οποιονδήποτε επιτίθεται στην δυνατότητα να μάθεις πέντε γραμμές στη ζωή σου, να μην είσαι ένα αγοφερόμενο μαλακισμένο που αναμασά είτε τον πολιτικό του καθοδηγητή, τον μπαμπά ή την απίθανη στη νεοελλάδα αδιαθεσία μας να δεχθούμε το παραμικρό που διαταράσσει την αφειδή δικαιωμάτων σαχλοχλιδή μας.

FuSmOKer είπε...

Μπράβο Ανέστη, τα λες όπως πρέπει!

Η τελευταία σου παράγραφος όλα τα λεφτά :)

Ανώνυμος είπε...

@ ανέστης
Και, σύντροφε, τους αποκεί ποιος τους κάνει μάγκες, ψηφίζοντάς τους, εκλέγοντάς τους και παραδίδοντάς τους τις τύχες μας στα χέρια τους; Εμείς, οι αποδώ, δεν το κάνουμε; Δες, ο Πολύδωρας στη Βουλή. Ο Γιακουμάτος στη Βουλή. Κι όσοι μείναν απόξω, καταλάθος έγινε και θα φροντίσουμε να το διορθώσουμε πάραυτα. Και, για να εξηγούμαι, δεν υποστηρίζω τις σάχλες του ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλα-λόγια-ν'αγαπιόμαστε τοποθετήσεις του ΚΚΕ, ούτε και τα κωλόπαιδα, ούτε και τους "κουκουλοφόρους", αληθινούς και ψεύτικους. Αλλά, από ένα απορρυθμισμένο Κράτος και από μια "παρτάκικη" και πλήρως αποσυντονισμένη κοινωνία, όπως η ελληνική, δεν περιμένω και τίποτα καλύτερο και -λυπάμαι- δεν συγκινούμαι από κάτι τέτοια. Α, ναι, περίμενε τώρα να δεις πόσο θα μας κοστίσει η "εξυγίανση" του ΠΑΟΚ...

ανεστης είπε...

@khl
Τώρα βάζεις ένα πολύ μεγαλύτερο θέμα (αυτό του πολιτεύματος), αλλά παρόλα αυτά ακόμα και όταν εμείς οι ανόητοι τους ψηφίζουμε ξέρουμε οτι αυτοί είναι «εξουσία», είναι «κράτος», έχουμε την επίγνωση του «το μη χείρον βέλτιστον». Εκεί καταντήσαμε, να έχουμε συμβιβαστεί (για να μη σου πω οτι έχουμε και συμφιλιωθεί) με ένα τεράστιο ποιοτικό πρόβλημα. Φυσικά και θα χαρίσουν τα χρέη του ΠΑΟΚ φυσικά και όποιο οργανωμένο συμφέρον (από ποδοσφαιρικούς οπαδούς μέχρι οικοδομικούς συνεταιρισμούς) θα περνάει πάντα τα θέματά του αφού μεταφράζεται σε συλλογική εκλογική προτίμηση. Και φυσικά εμείς οι άλλοι θα χάνουμε όσο επίσης δεν συνασπιζόμαστε σε αντι-ομάδες. Για αυτό επιμένω από εδώ σε αυτή τη θεματολογία.

Ανώνυμος είπε...

@ανέστης

Δες το σημερινό post μου. Οι Swans τα λένε καλύτερα από μένα...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δε νομίζω ότι κάποιος πάντως θα ύψωνε αλβανική σημαία για λόγους άλλους πέραν της προβοκάτσιας.

ανεστης είπε...

@δείμο
Στ αλήθεια πιστεύεις οτι αυτό είναι αρκετό για να στηριχτεί ολόκληρη επιχειρηματολογία;

Ψυχάκιας είπε...

Άλλο ένα επεισόδιο στη σαπουνόπερα που λέγεται Ελλάδα. Συστατικά;
Βία
Γνωστοί Άγνωστοι
Επανάσταση
Σημαία
Κλάμα
Πρόεδρος
Δημοσιογράφοι
Αυτόπτες Μαρτυρες
Νεολαία
Κάντε μια άσκηση. Σημειώστε τουλάχιστον άλλα πέντε "Εθνικά Επεισόδια" μαγειρεμένα με τα ίδια συστατικά, αν καταφέρετε και τα βρείτε κερδίζετε το βραβείο του πραγματικά ενημερωμένου Προβατοπολίτη!

Αγαπητοί φίλοι οι πραγματικές επαναστάσεις προϋποθέτουν και αντιπάλους.
Δεν διαχωρίζω καμία νεολαία και καμία γενιά γονέων. Είμαστε όλοι ένα διαφορετικό επίπεδο στο καζάνι που λέγεται Ελληνική Κοινωνία και είναι γεμάτο...ξέρετε εσείς.

Τα αγαπημένα παιδιά Επαναστάτες δεν διαφέρουν σε τίποτα οποιοδήποτε άλλο Έλληνα κάθε ηλικίας που κάνει την Επανάστασή του.

Πέφτει στα τέσσερα και ξερογλείφεται απέναντι στο κάθε αφεντικό αλλά είναι μάγκας όταν περνάει με κόκκινο..

Δέχεται με χαμόγελο το άδειασμα του κάθε γοριλοπορτιέρη και του σφίγγει το χέρι αφήνοντας 50αρικα για να κάτσει κοντά στις ποδάρες της αοιδού αλλά είναι μάγκας όταν κλέβει του συμπολίτες του..

Ματώνει τα δαχτυλάκια του στις πόρτες των βουλευτών κρατώντας μελομακάρονα για να μπει χαριστικά στην κάθε είδους "Ολυμπιακή" αλλά είναι μάγκας και απειλεί ότι θα κλείσει τα αεροδρόμια..

Τα σκάει με χαρά για να πάρει το δίπλωμα αλλά είναι μάγκας με γρήγορο αυτοκίνητο και γυαλάκι ηλίου ως αξεσουάρ..

Το βουλώνει και περιμένει καρτερικά στις διαλυμένες ΔΕΚΟ για να πάρει ένα κωλόχαρτο αλλά είναι μάγκας και "φονική μηχανή" με τη κόκκινη και τη πράσινη φανέλα..

Είναι κότα να πει στον καθηγητή του να του κάνει μάθημα γιατί δεν γουστάρει να πληρώνει φροντιστήριο αλλά είναι μάγκας με το κτίριο,το καίει και το γκρεμίζει όποτε θέλει..

Έλληνες τζάμπα μάγκες..γιατί τους παίρνει!!

ανεστης είπε...

Τελικά φαίνεται πως το σενάριο της προβοκάτσιας δεν επαληθεύτηκε απο πουθενά.
Μεταξύ μας ποτέ δεν την πίστεψα αν και θα ήθελα να είναι αλήθεια. Δυστυχώς η αλήθεια είναι πολύ σκληρή για όλους όσους κατοικούν σε τούτο τόν έρμο τόπο. Μαθηματικά βέβαιο οτι τα παιδιά του τερατοέλληνα θα μεγαλώσουν σαν τερατοελληνάκια.
Καιρός να δούμε την αλήθεια κατάματα.