5/7/10

Για το ΠΑΜΕ και τις κινητοποιήσεις

Αντιγράφω απο την Κυριακάτικη της 27/6 το κείμενο του "καιρού" (Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης):

Για να ξεσηκώσεις σ' έναν αγώνα χρειάζεσαι ψυχή.
Για να τον κερδίσεις, όμως, χρειάζεσαι μυαλό. Τα πολλά τελευταία χρόνια στη χώρα λείπει το πρώτο, αλλά όπου δεν λείπει, λείπει το δεύτερο! Οι κινητοποιήσεις του ΚΚΕ που ματαίωσαν τα δρομολόγια των Ferry Boat της γραμμής είναι τρανή απόδειξη.
Ποιος είναι ο στόχος μιας κινητοποίησης; Να βλαφτεί ο αντίπαλος. Ποιος είναι ο αντίπαλος στη συγκεκριμένη περίπτωση; Οι πλοιοκτήτες. Ποιος βλάφτηκε από τη ματαίωση των δρομολογίων; Μόνο οι ταξιδιώτες! Πώς έγινε αυτό; Οι ιδιοκτήτες επιδοτούνται σε μεγάλο ποσοστό για τα δρομολόγια και για το ποσοστό της ζημιάς τους από τη ματαίωση θα αποζημιωθούν από το κράτος. Δηλαδή, θα πληρώσουμε εμείς!

Οι -λίγες- μαχόμενες δυνάμεις στην Ελλάδα έχουν μείνει σε πρακτικές της δεκαετίας του '30 και του '70. Που κέρδιζαν με το ντόρο. Αμα θες να πονέσεις τον πλοιοκτήτη μπλόκαρέ του το γιοτ, που πάει βόλτα. Την έδρα της επιχείρησης, απ' όπου διοικεί. Κίνησε απεργία στο μαγαζί του. Πλήξε τις συνεργασίες του. Την τροφοδοσία του.

Οι εύκολες λύσεις είναι άλλη μια αρπακόλλα στην πλάτη του λαού.


Σχόλια;

8 σχόλια:

Αναυδος είπε...

Τι αφέλεια είναι αυτή.
Κάθε εργαζόμενος προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο είτε είναι ναυτεργάτης, οδηγός λεωφορείου, νοσοκόμος. δάσκαλος, μάγειρας, ράφτης κλπ. Με τη λογική αυτή μόνο οι αστυνομικοί μπορούν να απεργούν.

ανεστης είπε...

Αναυδε,
Μήπως να ξαναδιαβάσεις το κείμενο πιο προσεκτικά;

dimitris είπε...

Ανεστη καλημερα, ακου τωρα οι Αμερικανοι και οι Σουηδοι, που μπλοκαραν τους ''ντοκους'', ειναι και αυτοι την εποχη του '70, ξεπερασμενοι, ενω ο πρωθυπουργος της χωρας ειναι συγχρονος και παιρνει αυτα τα μετρα[αρση καμποταζ, ακριβα εισιτηρια, λιγοστεμα των πλοιων ανα προορισμο, αγονες γραμμες], βεβαια το πιο μικρο του αδελφακι[ο νικολακης] τον χαρακτηρισε πριν λιγα χρονια, πολιτικο του '60, ασχετο, δεν νομιζω και μη το παρεις σαν ειρωνεια, μπορουμε να κανουμε διαδηλωσεις μονο στο πεζοδρομιο και να σου πω και κατι πιο επαναστατικο, να μπλοκαρουμε την αντιπροσωπεια της Πορσε να μη μπορει να κανει σερβις, οποτε μεσα στην βιλα σαββατοκυριακο, παντως για δες τι συμβαινει, μια χτυπας το πασοκ μια τα βαζεις με το Παμε, μπας και κλεινεις το ματι στην ντορα, στο ναυτιλιας σε βλεπω, θα τα ''λεμε''.

Khlysty είπε...

Δες κι αυτό και πες μου: http://khlyst.blogspot.com/2010/06/blog-post_24.html

Khlysty είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ανεστης είπε...

Dimitri
το ξέρω, σε μπεδεύω. Ή με το ΚΚΕ ή με το ΠΑΣΟκ, ή με τη ΝΔ ή με τη Ντόρα ε;
Πάντα με κάποιν πρέπει να είμαστε, κι όταν είμαστε με κάποιον πρέπει να υιοθετούμε το πλήρες πακέτο.
Το αλάθητο.
Λοιπόν να μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω, να έχω κοινή λογική και να αμφισβητώ. Κανένα κόμμα δεν θα με απογράψει ποτέ σα να είμαι έπιπλό του. Καμία παράταξη δεν μπορεί να με πείσει πως παλεύει για μένα εναντίον μου. Με την αμφισβήτηση πήγε μπροστά ο κόσμος άλλωστε κι όχι με την προσκόληση στις Γραφες και τις αυθεντίες.

Τώρα επειδή κι εσύ όπως κι ο Άναυδος δείχνετε να προσερνάτε την ουσία του κειμένου, να σου θυμίσω τι λέει: Λέει πως εδώ στο Τζατζικιστάν συνηθίσαμε να θεωρούμε "αγώνα" την επίδειξη δύναμης και την στέρηση δικαιωμάτων των άλλων με το δικό μας "αλάθητο".

Ξέρεις Δημήτρη μου γιατί σήκωσε κεφάλι το ΛάΟΣ και μιλάει εναντίον των πρακτικών του ΚΚΕ; Επειδή σαν γνήσιοι τυχοδιωκτες, σαν ύαινες οσμίζονται την δυσαρέσκεια του κόσμου γι αυτές τις ξεπερασμένες τακτικές που μια ζωή δεν έχουν οδηγήσει σε λύσεις ή σε στοχευμένη αντίδραση.

Καμμία αυτοκριτική τους βρίσκεται εκεί στον Περισσό;

ανεστης είπε...

Khlysty
το έχω δει απο τότε που το έγραψες, ξέρεις πως σε παρακολουθώ συστηματικά.
Είσαι 100% μέσα. Αλλά ας γίνει σαφές κι απο μένα κι απο σένα (δεν ξέρω πάντως αν συμφωνείς, ελπίζω πως ναι) πως είμαστε υπέρ των κινητοποιήσεων όταν αυτές είναι σωστά στοχευμένες και σχεδιασμένες γιατί κοντεύουν να μας βγάλουν "αντιδραστικούς" με την ευκολία που παίζουν τα κομπολόγια.

Khlysty είπε...

Άλλο κινητοποιήσεις στοχευμένες, οργανωμένες και με συμμετοχή (τις στηρίζω με απόλυτο τρόπο και συμμετέχω σε αυτές) κι άλλο κινητοποιήσεις τύπου "στέλνω-τρακόσα-άτομα-οργανωμένα-να-κάνουν-τσαμπουκά-για-να-γίνει-μπάχαλο-και-μετά-να-καταγγέλω-την-αδιαλλαξία-της-κυβέρνησης", όπως συνηθίζει να κάνει το ΚΚΕ (οι οποίες μου προκαλούν απέχθεια). Αυτά...