29/3/10

Δεν μας ενδιαφέρει ο 15χρονος Αφγανός!

Περίμενα πως οι μπλόγκερς που παρακολουθώ θα στέκονταν στο ύψος των περιστάσεων. Περίμενα πως όλοι αυτοί που στέκονται με συμπάθεια στη βία των βομβών θα είχαν να πουν κάτι για τον 15χρονο Αφγανό που χάθηκε και την μικρή του αδελφή που κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει τυφλή.
Άδικα…

Οι μετανάστες ακόμα κι όταν κακοποιούνται από την αστυνομία, ακόμα κι όταν ξυλοφορτώνονται από τους φασίστες, δεν τους ενδιαφέρουν. Είναι απλά το όχημα για την αντίθεση με την αστυνομία, την εκδήλωση της έχθρας με τους φασίστες. Έτσι και τώρα, δεν θα δούμε ούτε διαδηλώσεις ούτε οργισμένα post για τον αθώο Αφγανό. Δεν μας ενδιαφέρει το θύμα όταν ο θύτης δεν είναι ένας από τους «κακούς». Όταν δεν δίνει όπλα για τον πόλεμό μας.

Αντίθετα, υπάρχει τόσο περίσσευμα υποκρισίας, που για να μην καταδικαστεί αυτή η τυφλή βία με τα τελεσίδικα αποτελέσματα, προτιμάται να αποδοθεί η βόμβα σε φασιστικά στοιχεία, που «σημάδευαν τους αλλοδαπούς ρακοσυλλέκτες που έψαχναν στα σκουπίδια».
Κανονικός βιασμός της λογικής για να μην υποχρεωθούν να καταδικάσουν τους συμπαθητικούς τους βομβιστές.

Πόση μικρότητα, πόση υποκρισία… Πόσο βαμμένη την έχουμε με τέτοιους αντιεξουσιαστές.

30 σχόλια:

dimitris είπε...

Καλησπερα Ανεστη, μπορω να βαλω το κειμενο σου στο δικο μου ιστολογειο?

ανεστης είπε...

Ελεύθερα! Ιδέες μοιραζόμαστε όχι CD...

dimitris είπε...

Σ'ευχαριστω.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πάντως κι εγώ με τη σύντομη δειγματοληπτική βόλτα μου στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγω. Εκτός κι αν όλοι το έμαθαν σήμερα, όπως εγώ (εχθές μόνο για τη βόμα και κάποιο νεκρό και τρυματία κατάλαβα, αλλά ήταν ήδη μεσάνυχτα). Εκεί που άλλες φορές μέσα σε λίγες ώρες βοά ο τόπος του ιστοχωριού, σήμερα λίγε μετρημά άρθρα είδα. Ίσως όμως και να βιαζόμαστε, δεν ξέρω.

ανεστης είπε...

Δήμο μου, μπατάρουμε μονόπαντα καιρό τώρα. Δεν δικαιούμαστε καλύτερη κοινωνία, δεν την αξίζουμε.

Xavier είπε...

Από την άλλη ίσως αυτή η στάση δείχνει μια συνέπεια στη μη καταδίκη τέτοιων χτυπημάτων ανεξάρτητα από το αν τα θύματα είναι αστυνομικοί ή μετανάστες... :-)

Επειδή την έχουμε ξανακάνει αυτή τη συζήτηση, επιμένω ότι καταδικάζοντας τέτοιες ενέργειες (όση σημασία μπορεί να έχει η "καταδίκη" από έναν blogger...), απλά παίζεις το παιχνίδι τους ανάγοντάς τις σε πράξεις αντίστασης με τις οποίες διαφωνείς. Αυτοί οι τύποι με τις βόμβες και οι άλλοι που σκότωσαν τον ΠΡΟΠΟτζή σήμερα για μένα είναι στην ίδια κατηγορία του κοινού εγκληματία και δεν τους αρμόζει ξεχωριστή μεταχείριση.

Παρεπιπτόντως, που τα έχετε βρει και τα διαβάζετε τα blogs των αντεξουσιαστών ή των συμπαθούντων προς τις βόμβες; Να δω κι εγώ κανένα λινκ;

ανεστης είπε...

@xavier
Μη με προβοκάρεις! Η βόμβα μπαίνει με ή χωρίς προκύρηξη δείχνει συγκεκριμένο ιδεολογικό "πλαίσιο". Το ξέρεις και το ξέρω. Δεν μπήκε κάπου τυχαία, μπήκε στην ΕΕΔΕ. Μη συζητάμε τα προφανή.

Αν τώρα θες να τα βρεις τα αλληθωρίζοντα blog κάνει μια βόλτα εγώ βρήκα ένα σωρό.

Xavier είπε...

Οι εθισμένοι στη βία, και συγκεκριμένα η μερίδα αυτών που τραβάει τη βία μέχρι τέτοια σημεία (που για μένα αυτές οι περιπτώσεις είναι κλινικές), πάντα ντύνει τις πράξεις της με ιδεολογικούς μανδύες. Και τους άλλους σημερινούς δολοφόνους αν τους ρωτήσεις ενδεχομένως να σου πουν για την άτιμη την κοινωνία που τους έστρεψε σε αυτές τις πράξεις. Αυτό μας λέει κάτι για τους ανθρώπους, ή για τις ιδεολογίες;

kariatida62 είπε...

Καλησπέρα! Δεν ξέρω για τους bloggers, αλλά σήμερα στο γραφείο ήταν το θέμα συζήτησης!
Πάντως είναι συγκλονιστικό, τι μπορεί η μοίρα να επιφυλάξει για έναν άνθρωπο! Σκεφτείτε αυτή την άμοιρη μάνα, τι τράβηξε μέχρι νάρθει με τα παιδάκια της απο το Αφγανιστάν στην Ελλάδα για να σκοτωθεί ο γιός της στους σκουπιδοτενεκέδες, στα Πατήσια της Αθήνας! "
Όπου φτωχός και η μοίρα του¨"

Δεν είχα μπει σήμερα στα μπλογκς καιο Δημήτρης ήρθε να μου μιλήσει για το κείμενο του Ανέστη! Ρωτώ τον Ανέστη τον μορφωνιό, τρέχω να δώ τι γράφει πάλι μπουνιά στο στομάχι θα μας δίνει...

kariatida62 είπε...

Είδες Ανέστη μόλις τώρα διάβασα πριν απο σένα, ότι μίλησαν ο Άνεμος και Ο BUSY BEE με την γραμμή αίματος! Είναι δυνατόν η τραγωδία αυτή να μην ευαισθητοποίησε τον κόσμο;

ανεστης είπε...

http://erimitis.blogspot.com/2010/03/15.html

γράφει:Και αν η βόμβα έσκασε μόλις ο πιτσιρικάς άνοιξε το σάκο, νομίζω ότι η βόμβα δεν είχε ωρολογιακό μηχανισμό αλλά ήταν παγιδευμένη να σκάσει στα χέρια του πρώτου μετανάστη που θα εντόπιζε το σάκο.

(σίγουρα μετανάστης θα άνοιγε το σάκο!)

http://naftilos.blogspot.com/
"Νεκρός ένας 15χρονος Αφγανός που μαζί με την οικογένειά του έψαχναν, όπως ΠΟΛΛΟΙ μετανάστες, τα σκουπίδια...
Κάτι που γίνεται κάθε βράδυ από δεκάδες "καταραμένους" στα "γκέτο" της Αθήνας...
Κάτι που επίσης το γνωρίζουν όλοι...
Είχε προηγηθεί βομβιστική επίθεση στο γραφείο του προέδρου Πακιστανών μεταναστών...
Αλλά και βόμβα στα γραφεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στην Ομόνοια...
Αραγε, τα ρούχα τους τα ράβουνε μόνο με δέρματα Αλβανών ή τους κάνει και το δέρμα των Αφγανών;;;"

Μετά απο όλα αυτά χρειάζεται να απολογηθεί ο πυρήνας της φωτιάς; Έχει αθωωθεί a priori

KΑΡΜΕΝ είπε...

http://agapiaxies.blogspot.com/2010/03/blog-post_4441.html

pentanostimi είπε...

καλημέρα....με τις ιδιες απορίες και θλιψη-οχι λογω μεγαλης βδομάδας-http://pentanostimi.blogspot.com/2010/03/blog-post_6918.html

Unknown είπε...

Ανεστη Καλησπερα.
Περιμενα αδικα!!!! Ο Μικρος Αφγανος ηταν 'απλως ενας ξενος'.
Την Δευτερα το πρωι με πολυ θυμο,καθησα και εγραψα πεντε αραδες!!
Κατεληγα αναφερομενη στους μπλοκερς που αυτοικανοποιουνται απολαμβανοντας το ειδολο τους ως πραγματικοτητα.......

Fatimah Nassif είπε...

Στο όνομα του θεού του φιλευσπλαχνου του ελεήμονα
...Ένας νεαρός 15 χρονών φεύγει απο το Αφγανιστάν για να σωθεί απο τους βομβαρδισμούς και καταλήγει να διαμελιστεί στην Αθήνα,ήταν η περσική πρωτοχρονιά το Ναουρούζ,που γιορτάζεται στις περισσότερες χώρες της κεντρικής Ασίας και βγήκε να ψάξει το δώρο του στα σκουπίδια..Αν αυτό είχε συμβεί εξαιτίας κάποιου ανεγκέφαλου φασίστα η μπάτσου θα βόλευε,θα είχαμε μπάχαλα,πορείες και διάφορες ακόμα νέες μεθόδους ομαδικής ψυχοθεραπείας,στιγμιαίας απόδρασης απο την κόλαση της κοσμικής ρουτίνας του πραγματικού...Αλλά πως είναι δυνατόν αυτοί οι προοδευτικοί,εναλλακτικοί καταναλωτές, να ευθύνονται για μια τόσο αποτρόπαια πράξη?Ξέρουμε οτι τα φασιστάκια είναι που βάζουν φωτιές σε σπίτια μεταναστών,ανοίγουν κρανία,και σφάζουν ανθρώπους που η πλεόν απάνθρωπη κατάσταση(νεοφιλελεύθερη οικονομία) που υπήρξε ποτέ στη γη σκόρπισε στα τεσσερα σημεία του ορίζοντα..Με λίγα λόγια-και καθαρά σε επίπεδο δράσης-αντίδρασης επιβάλλεται η μεμονωμένη αντιμετώπιση τους καθότι κανένας συνάνθρωπος μας δεν μπορεί να μένει ανυπεράσπιστος. Ωστόσο αυτοί οι γραφικοί κάφροι,δεν έχουν καμμία απολύτως απήχηση στις μάζες καθαρά γιατί το "ζοφερό" αισθητικό τους πλαίσιο απωθείται απο μια κοινωνία που παλεύει να αποδείξει οτι είναι αισιόδοξη,ανοιχτή και ζει για τη στιγμή... Έτσι "τα παιδιά που πρέπει να ακούσουμε",η "νεολαία με ανησυχίες",οι "χειραφετημένοι νέοι",οι "εξεγερμένοι" του Δεκέμβρη έχουν εκείνη την αισθητική μορφή(καθότι όχι μόνο δεν υπάρχει πλέον περιεχόμενο,αλλα ακόμη ο αυστηρός ιμπεριαλισμός των εικόνων και η ευρεία χρήση του δυαδύκτιου αποτελούν το πεδίο της ολοκληρωτικής απώλειας οποιουδήποτε νοήματος),που καθιερώθηκε και έγινε "ποπ" επειδή έχει αρκετά κοινά σημεία επαφής με τη κυρίαρχη γνώμη και συμπεριφορά της εποχής(δεν μιλάω για τη γνώμη κάποιων χουντικών γιαγιάδων.."Που πρέπει να αφανιστούν γιατί αποτελούν των πυλώνα εκφασισμού της κοινωνίας"!!!!!!!!αλλά για τον σεξουαλικό καννιβαλισμό,τα ταξίδια στις μητροπόλεις του κόσμου-που στην ουσία αποτελούν μια υπερπόλη, την "οικολογία",την ανόργανη πολιτικά ορθή μετα-γλώσσα,το μπυροκύλισμα σε πάρκα και πεζοδρόμια,το ποδήλατο στην πόλη,τα βιολογικά προιόντα,την νέα τάση των σχεδιαστών μόδας να εμπνέονται απο το"περιθωριακό",την χοντροκομμένη απομίμηση του ευρωπαικού φοιτητικού εναλλακτισμού αλλα και το γενικότερο περιβάλλον αλληλεπίδρασης συνθηματολογίας η σημειολογικού design όπου η κενή αμφισβήτηση και η "διαμαρτυρία" συναντούν τη διαφήμιση ξεμπλοκάροντας την αγορά.την τάση,τη μόδα απο τα κατακαιρούς αδιέξοδα, πχ το φαινόμενο LIFO).

Fatimah Nasif είπε...

Το περιστατικό με το παιδί απο το Αφγανιστάν,ακόμα και αν στη χειρότερη περίπτωση κρυφτούμε πίσω απο το δάχτυλό μας και πούμε "ακόμα δεν ξέρουμε ποιός φταίει",αλλά πολύ περισσότερο η απαράδεκτη μεροληπτική/παρτικουλαριστική γιατι όχι και ταξική στάση των ίδιων των μικρο-πολιτικών χώρων που ενδεχομένως φέρουν την ευθύνη για το θάνατο ενός ανώνυμου αυτή τη φορά.... 15ΧΡΟΝΟΥ φέρνει στο φως ένα πολύ βαθύτερο ζήτημα.. Την καθημερινή "δολοφονία" των μεταναστών και ειδικότερα των Μουσουλμάνων απο την αριστερά η τους α.α.(με μοναδική εξαίρεση κάποιες ελάχιστες, σποραδικά εμφανιζόμενες ,αυτόνομες ομάδες) και αυτό γιατί ο ηθικός εξευτελισμός,η φίμωση,ο οίκτος και κυρίως ο οριενταλιστικός/ιμπεριαλιστικός λόγος που χρησιμοποιεί η αριστερά(δημοσιογραφική η "underground")εναντίον του Ισλάμ είναι πολύ χειρότερος ακόμα και απο τη βιολογική δολοφονία η τη σωματική βλάβη,καθότι συμβάλλει με τη σειρά του και στη διάπραξη, η τη δικαιολόγηση της(ε σιγά μωρέ φανατικός σεξιστής τρομοκράτης θα γινόταν)...Δεν είναι μόνο η ακριβής υιοθέτηση της ίδιας "σημειολογίας του κακού" με τα επίσημα μύντια για την καταδίκη του Ισλάμ("καταπιεσμένοι",οπισθοδρομικοί","σεξιστές","τρομοκράτες","μουλάδες","αμόρφωτοι","σκοταδιστές","φανατικοί","φονταμενταλιστές") και των αντίστοιχων μετέορων σημαινόντων του καλού(νεωτερικότητα,εκκοσμίκευση,διαφωτισμός,πρόοδος) που έχουν μπεί σε τροχιά γύρω απο τη γή, και ενώ θεμελιώνονται σε ένα κενό δεν είναι καθόλου απελευθερωμένες έννοιες(η λέξη διαφωτισμός πχ φέρει "σκόπιμα" το συνθετικό φως- ώστε να αντλεί την νομιμοποίηση της μέσω των νευροχημικών,αντανακλαστικών αντιδράσεων που προκαλεί η a priori,μεταφυσική διάσταση του φωτός στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση-καθότι ζωογόνο,όπως αντίθετα η χρήση της λέξης σκότος προκαλεί φόβο,και εικόνες καταπίεσης,προλήψεων,μοιρολατρίας και εγκλεισμού) ,μάλιστα υποδηλώνουν αυτόματα την ανωτερότητα του δυτικού λόγου(όποια μορφή και εαν έχει αριστερόστροφη-δεξιόστροφη) έναντι των υπολοίπων,είναι ακόμα οι "αντιρατσιστικές" αφίσες(κάτι ανάμεσα σε σοβιετική προπαγάνδα και unicef) που δείχνουν αγκαλία και με χαμόγελα της crest τα παιδιά της γης αναφερόμενες στους μετανάστες,παρουσιάζοντας τους σαν ανόργανα,άψυχα ομοιώματα η σαν ζωάκια που κινδυνεύουν με εξαφάνιση και πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε σαν την Λάτση και τις ανθρωπίστριες των μεγάλων σαλονιών του είδους της...

Fatimah Nassif είπε...

...Όχι, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι κάποιοι απο αυτούς τους ανθρώπους ωμά και ξεκάθαρα και θα κλέψουν και θα σκοτώσουν και θα πουλήσουν πρέζα και χίλια δυο,και αυτό είναι γιατί είναι Άνθρωποι,γιατί όταν έχεις κάνει 5000 χιλιόμετρα πολλές φορές με τα πόδια,έχεις φάει ξύλο,εκμετάλλευση,φυλακή,μοναξιά και αποκλεισμό,αλλα και σοκαρισμένος απο τη χιονοστιβάδα των σημείων μιας καταναλωτικής μητρόπολης βυθίζεσαι χωρίς όριο στην πιο σκοτεινή πλευρά της απάτης που αποκαλούν δυτικό "πολιτισμό",φέρνοντας στην επιφάνεια το πραγματικό σκληρό του πρόσωπο και αυτό είναι καταβάθος που απωθούν οι αριστεροί φανατικοί υπερασπιστές του-εφόσον η αλήθεια δεν έχει χώρο στη φιλελεύθερη γυάλα της δύσης- με χαρούμενες αφίσες και πολύχρωμη αισιοδοξία και όχι τον ρατσισμό καθεαυτό(κοινωνικό ιστό χρειαζόμαστε, ανοιχτές πόρτες,φιλοξενία,ανθρωπιά και σεβασμό-οπότε εφόσον ΌΛΟΙ κοιτούν την πάρτυ τους,και όλοι έχουν το αλάθητο της αποψάρας "τους" να μη διαμαρτύρονται ούτε να συγκαλύπτουν αυτά τα φαινόμενα). Είναι ακόμα οι αναλύσεις και τα συμπεράσματα για αυτούς τους ανθρώπους χωρίς κανένας να υπολογίζει τη δική τους(μας) ΑΛΗΘΕΙΑ, όπως πχ η απόδοση των επεισοδίων μετα τη βεβήλωση του Ιερού Κορανίου σε ταξικούς λόγους,οι οι αναλύσεις που δεν βλέπουν ένα....αλλα πολλά μικρά Ισλάμ,για ένα "καλό" κοσμικό Ισλάμ σαν το δυτικό Χριστιανισμό,η που υποβιβάζουν την οποιαδήποτε Δίκαιη(εκτός αν κάποιος είναι "τυφλός",σαδιστής, η πράκτορας) αντίσταση η κριτική απέναντι στον αιματοβαμμένο δυτικό κόσμο στη λογική ενός αντεστραμμένου Χάντιγκτον..Το κακό έγινε για άλλη μια φορά,σαν να μην έφταναν τα 400 χρόνια αποικιοκρατίας,δουλεμπόριου,χημικών όπλων και έξυπνων βομβών,τώρα πρέπει να πεθαίνουμε και μέσα στις δυτικές μητροπόλεις,λες και υπήρχε ποτέ περίπτωση κάνας μεγαλοδημοσιογράφος να ψάξει για Αρμάνι στα σκουπίδια,η λες και ολόκληρο το σύμπαν έχει συνωμοτήσει για να αφανίσει την "κοινωνική αντίσταση" που υποτίθεται οτι απειλεί το σύστημα(πως λέμε λιακόπουλος?) και αυτά δεν είναι λόγια δικά μου αλλα της ίδιας της αριστεράς και του αναρχικού χώρου που αποδέχονται επίσημα τη "χειραφετιτική" δύναμη του καπιταλισμού,αλλά και την εγκατάλειψη του μεσσιανισμού καθότι υποτίθεται οτι κάθε όραμα για έναν δίκαιο κόσμο θα οδηγήσει σε νέες μορφές εξουσίας και ολοκληρωτισμούς,οπότε περιορίζονται είτε στη "ριζοσπαστικοποίηση" των ήδη υπαρχόντων νεωτερικών θεσμών(δηλαδή την ευελιξία και τη διατήρησή τους),είτε στην άμεση εκτόνωση διασκέδαση(place to be..) της πορείας του μπάχαλου και του ομοιώματος του αντάρτικου πόλης.

Fatimah Nassif είπε...

Όχι, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι κάποιοι απο αυτούς τους ανθρώπους ωμά και ξεκάθαρα και θα κλέψουν και θα σκοτώσουν και θα πουλήσουν πρέζα και χίλια δυο,και αυτό είναι γιατί είναι Άνθρωποι,γιατί όταν έχεις κάνει 5000 χιλιόμετρα πολλές φορές με τα πόδια,έχεις φάει ξύλο,εκμετάλλευση,φυλακή,μοναξιά και αποκλεισμό,αλλα και σοκαρισμένος απο τη χιονοστιβάδα των σημείων μιας καταναλωτικής μητρόπολης βυθίζεσαι χωρίς όριο στην πιο σκοτεινή πλευρά της απάτης που αποκαλούν δυτικό "πολιτισμό",φέρνοντας στην επιφάνεια το πραγματικό σκληρό του πρόσωπο και αυτό είναι καταβάθος που απωθούν οι αριστεροί φανατικοί υπερασπιστές του-εφόσον η αλήθεια δεν έχει χώρο στη φιλελεύθερη γυάλα της δύσης- με χαρούμενες αφίσες και πολύχρωμη αισιοδοξία και όχι τον ρατσισμό καθεαυτό(κοινωνικό ιστό χρειαζόμαστε, ανοιχτές πόρτες,φιλοξενία,ανθρωπιά και σεβασμό-οπότε εφόσον ΌΛΟΙ κοιτούν την πάρτυ τους,και όλοι έχουν το αλάθητο της αποψάρας "τους" να μη διαμαρτύρονται ούτε να συγκαλύπτουν αυτά τα φαινόμενα). Είναι ακόμα οι αναλύσεις και τα συμπεράσματα για αυτούς τους ανθρώπους χωρίς κανένας να υπολογίζει τη δική τους(μας) ΑΛΗΘΕΙΑ, όπως πχ η απόδοση των επεισοδίων μετα τη βεβήλωση του Ιερού Κορανίου σε ταξικούς λόγους,οι οι αναλύσεις που δεν βλέπουν ένα....αλλα πολλά μικρά Ισλάμ,για ένα "καλό" κοσμικό Ισλάμ σαν το δυτικό Χριστιανισμό,η που υποβιβάζουν την οποιαδήποτε Δίκαιη(εκτός αν κάποιος είναι "τυφλός",σαδιστής, η πράκτορας) αντίσταση η κριτική απέναντι στον αιματοβαμμένο δυτικό κόσμο στη λογική ενός αντεστραμμένου Χάντιγκτον..Το κακό έγινε για άλλη μια φορά,σαν να μην έφταναν τα 400 χρόνια αποικιοκρατίας,δουλεμπόριου,χημικών όπλων και έξυπνων βομβών,τώρα πρέπει να πεθαίνουμε και μέσα στις δυτικές μητροπόλεις,λες και υπήρχε ποτέ περίπτωση κάνας μεγαλοδημοσιογράφος να ψάξει για Αρμάνι στα σκουπίδια,η λες και ολόκληρο το σύμπαν έχει συνωμοτήσει για να αφανίσει την "κοινωνική αντίσταση" που υποτίθεται οτι απειλεί το σύστημα(πως λέμε λιακόπουλος?) και αυτά δεν είναι λόγια δικά μου αλλα της ίδιας της αριστεράς και του αναρχικού χώρου που αποδέχονται επίσημα τη "χειραφετιτική" δύναμη του καπιταλισμού,αλλά και την εγκατάλειψη του μεσσιανισμού καθότι υποτίθεται οτι κάθε όραμα για έναν δίκαιο κόσμο θα οδηγήσει σε νέες μορφές εξουσίας και ολοκληρωτισμούς,οπότε περιορίζονται είτε στη "ριζοσπαστικοποίηση" των ήδη υπαρχόντων νεωτερικών θεσμών(δηλαδή την ευελιξία και τη διατήρησή τους),είτε στην άμεση εκτόνωση διασκέδαση(place to be..) της πορείας του μπάχαλου και του ομοιώματος του αντάρτικου πόλης.

Fatimah Nassif είπε...

Αλλά δεν είναι το όραμα για ένα καλύτερο κόσμο που φέρνει τον ολοκληρωτισμό η τον αποκλεισμό αλλα οι νεωτερικές παρτικουλαριστικές ταυτότητες,που πάντα θεμελιώνονται σε έναν "ξενοφοβικό " λόγο το είδαμε ξεκάθαρα με το Σιωνισμό και τους Εβραίους,Το Ναζισμό και την Άρεια Φυλή,τον Κομμουνισμό και τη δικτατορία του προλεταριάτου,το βλέπουμε στο σταμπάρισμα και στον τρόμο που υφίσταται όποιος δεν είναι αναρχικός η τολμάει να διαφωνεί,όποιος δεν είναι γαύρος,όποιος ακούει χιπ χοπ,θα το δούμε αύριο με κάποιο κίνημα ομοφυλοφύλων..όλα τα ίδια είναι..Με δικό τους στυλ και στολή η αριστερά και η αναρχία δεν είναι παρα και αυτές σαν μια μουσική μόδα που θα κάνει τον κύκλο της και τίποτα παραπάνω απο αυτό..Η απαράδεκτη στάση τους όταν ο χώρος τους κίνησε πρώτα τις υποψίες..............παράπλευρες απώλειες σαν όλους κι αυτοί το μαγαζάκι τους κοιτάν να σώσουν..Έτσι απλά...η αριστερά ενδιαφέρεται μόνο για τους ομοίους της..τα πλουσιόπαιδα του Ιράν,τον Αλέξη,τον α η β αναρχικό στη σιβηρία,τους φιλειρηνιστές του Ισραήλ...έτσι απλά οι νεκροί του Λιβάνου της Παλαιστίνης,του Ιρακ Του Αφγανιστάν είναι μια μικρή γραμμή στο κάτω μέρος των φυλλάδων τους, στην τελευταία σελίδα ίσως γιατί θεωρούν καλύτερο η ερωτική ζωή των ανθρώπων να θυμίζει ψώνια σε χασάπικο απο το να φορούν μαντήλα..Ίσως γιατί όποιος είναι φτωχός και Θρησκευόμενος δεν έχει ανθρώπινα δικαιώματα..ίσως πάλι γιατί το αραβικό αλφάβητο δεν έχει κεφαλαία γράμματα............
Μα σαλάμα αδερφέ,μακάρι να φανώ αντάξιος να σε συναντήσω κάποια μέρα εκεί ψηλά,τώρα ήδη συνομιλείς με τους αγγέλους,σε νανούρισε γλυκά γλυκά ο Αζραέλ,και ο Γαβριήλ σου έδωσε ένα φιλί στο μέτωπο...Η αδικία μας πνίγει όλους και η οργή, και το ότι έχουμε τόσα να πόυμε, αλλα μας κλείνουν το στόμα,μη φοβάσαι μικρέ μου αδερφέ όλοι θα κριθούν..

Fatimah Nassif είπε...

Αλλά δεν είναι το όραμα για ένα καλύτερο κόσμο που φέρνει τον ολοκληρωτισμό η τον αποκλεισμό αλλα οι νεωτερικές παρτικουλαριστικές ταυτότητες,που πάντα θεμελιώνονται σε έναν "ξενοφοβικό " λόγο το είδαμε ξεκάθαρα με το Σιωνισμό και τους Εβραίους,Το Ναζισμό και την Άρεια Φυλή,τον Κομμουνισμό και τη δικτατορία του προλεταριάτου,το βλέπουμε στο σταμπάρισμα και στον τρόμο που υφίσταται όποιος δεν είναι αναρχικός η τολμάει να διαφωνεί,όποιος δεν είναι γαύρος,όποιος ακούει χιπ χοπ,θα το δούμε αύριο με κάποιο κίνημα ομοφυλοφύλων..όλα τα ίδια είναι..Με δικό τους στυλ και στολή η αριστερά και η αναρχία δεν είναι παρα και αυτές σαν μια μουσική μόδα που θα κάνει τον κύκλο της και τίποτα παραπάνω απο αυτό..Η απαράδεκτη στάση τους όταν ο χώρος τους κίνησε πρώτα τις υποψίες..............παράπλευρες απώλειες σαν όλους κι αυτοί το μαγαζάκι τους κοιτάν να σώσουν..Έτσι απλά...η αριστερά ενδιαφέρεται μόνο για τους ομοίους της..τα πλουσιόπαιδα του Ιράν,τον Αλέξη,τον α η β αναρχικό στη σιβηρία,τους φιλειρηνιστές του Ισραήλ...έτσι απλά οι νεκροί του Λιβάνου της Παλαιστίνης,του Ιρακ Του Αφγανιστάν είναι μια μικρή γραμμή στο κάτω μέρος των φυλλάδων τους, στην τελευταία σελίδα ίσως γιατί θεωρούν καλύτερο η ερωτική ζωή των ανθρώπων να θυμίζει ψώνια σε χασάπικο απο το να φορούν μαντήλα..Ίσως γιατί όποιος είναι φτωχός και Θρησκευόμενος δεν έχει ανθρώπινα δικαιώματα..ίσως πάλι γιατί το αραβικό αλφάβητο δεν έχει κεφαλαία γράμματα............
Μα σαλάμα αδερφέ,μακάρι να φανώ αντάξιος να σε συναντήσω κάποια μέρα εκεί ψηλά,τώρα ήδη συνομιλείς με τους αγγέλους,σε νανούρισε γλυκά γλυκά ο Αζραέλ,και ο Γαβριήλ σου έδωσε ένα φιλί στο μέτωπο...Η αδικία μας πνίγει όλους και η οργή, και το ότι έχουμε τόσα να πόυμε, αλλα μας κλείνουν το στόμα,μη φοβάσαι μικρέ μου αδερφέ όλοι θα κριθούν..

Fatimah Nassif είπε...

ευχαριστώ για το χώρο σας και συγνώμη για τα ελληνικά μου καθότι τα διδαχτηκα μεν αλλα στο σπιτι και στις παρέες μου δεν τα εξασκώ καθόλου..ειμαι πολυ χαρούμενη που κάποιοι άνθρωποι σαν εσάς είπαν αυτά τα πράγματα..

ανεστης είπε...

Αγαπητή Φατίμα
αν και δυσκολεύτηκα να σε παρακολουθήσω, κατάλαβα οτι σου φταίνε όλα. Και η αριστερά, και ο δυτικός πολιτισμός και η εναλλακτική ντιζαϊνολατρεία.
ΟΚ, το συμμερίζομαι.

Αλλά ποιά είναι η μοίρα των ανθρώπων που μεγαλώνουν σε συγκεκριμένα περιβάλοντα είτε καταναλωτικά είτε θεοκρατικά είτε....
Να είναι προιόντα του πολιτισμού τους, να ερμηνεύσουν τον κόσμο τους σύμφωνα με τα ερεθίσματά τους και το πως τα επεξεργάζονται. Μην περιμένεις περισσότερα απο τους ανθρώπους απο αυτά που μπορούν να δώσουν και να κάνουν.

Στα δικά μας μάτια για παράδειγμα, η απαγόρευση μόρφωσης στις γυναίκες απο το ταλιμπανικό ακραίο μόρφωμα, είναι αντίθετο με κάθε ανθρώπινο δικαίωμα που θα επιτρέψει την ελεύθερη σκέψη και την εξύψωση του μυαλού.

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά στον δικό μας ψυχισμό, έχουμε ενστερνιστεί μέσα απο αυτό το "διαφωτισμό" που φαίνεται να καταδικάζεις, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα.

Αν κάνεις μια βόλτα εδώ στα φιλικά μου Blogs θα δείς ανθρώπους που περιγράφουν γοητευμένοι ταξίδια στο Μπαγκλαντές, στην Ινδία, σε πολλές Αραβικές χώρες, θα δεις μια απίστευτη αλληλεγγύη για την Παλαιστίνη. Και αυτό γίνεται με άνευ όρων αποδοχή του εκεί τρόπου ζωής, χωρίς καμία τουριστική /καταναλωτική ματιά.

Κι αυτό πάλι προιόν του πολιτισμού και της κουλτούρας τους. Δέξου μας όπως σε δεχόμαστε καλή μου, με όλα όσα δεν αρέσουν.

Ανώνυμος είπε...

Τα μπλογκς, είναι καθρέφτης της κοινωνίας. Νομίζω ότι οι περισσότερες μανάδες φάγανε μια γερή γροθιά στο στομάχι. Αλλά δεν είναι μπλόγκερς, ούτε και συχνάζουν σε πορείες (πλην εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα).

Νομίζω ότι οι νέοι δεν μπορούν να ταυτιστούν με τον μετανάστη που ψάχνει τα σκουπίδια, αντιθέτως με τον Γρηγορόπουλο που είχε πάει για μπύρες με την παρέα του.
[Αυτό γιατρεύεται: 2 χρονάκια ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ, και μετά θα μπορούμε να ταυτιστούμε με όλους της γης τους κολασμένους!]

Από εκεί και πέρα, προφανώς υπάρχει προσπάθεια να αποδοθεί η ευθύνη σε κάθε ομάδα. Παίζεται ένας κυβερνο-ανακοινωσιο-πόλεμος, τον οποίο όποιος σκαμπάζει λίγα από διαδίκτυο, δεν μπορεί να πάρει σοβαρά. Ο κάθε 12χρονος (στο μυαλό ή στα χρόνια) μπορεί να το αποδώσει στην "απέναντι" πλευρά ή να εμπνευστεί μια "αντάρτικη ομάδα ξύπνησα ανάποδα το πρωί και πάρε τ' αρχίδια μου παλιόκοσμε".
Και μεταξύ αυτών ... τα καλόπαιδα του Υ.ΠΡΟΠΟ, που όπως έχουμε δει μέχρι και μολότοφ από σαμπουάν φτιάχνουν!
Πάνε οι παλιές καλές εποχές με τη γραφομηχανή και τη σφραγίδα που ήξερες τι παίζει. Ή έστω, νόμιζες ότι ήξερες.

ανεστης είπε...

@espoir
Επιβεβαιώνεις την δική μου άποψη: Αυτοί με τις βόμβες και τα κουμπούρια δεν είναι ιδεολόγοι. Δεν είναι αυτοί που ανακάλυψαν μια αλήθεια και ζουν μ'αυτή. Είναι οι συνήθεις κωλοέλληνες που δεν αντέχουν τα άντερά τους τα ίδια.

Απλά πέρασαν λόγω του τσαμπουκά τη διαχωριστική γραμμή που συγκρατεί τους υπόλοιπους απο το να κάνουν τό ίδιο για τους δικούς τους Χ λόγους.

Ανώνυμος είπε...

Δες κι αυτό:
http://nefelikas.wordpress.com/2010/03/31/hamidoulan-nazafi/

Fatimah Nassif είπε...

οχι δεν μου φταινε ολα,γιατι αυτά που αναφέρεις και ασκώ κριτική δεν είναι όλα αλλα πολυ πολύ συγκεκριμένες τάσεις των τελευταίων 5 ετών.. δεν είναι όλα,αγάπησα την ελλάδα γιατί μέχρι κάποια εποχή,υπήρχε και εδώ η ανθρωπιά,η εμπρόσωπη σχεση,η έννοια του πένθους,ο κοινωνικός ιστός,το ήθος,η αγάπη,η καταναλωτική κοινωνία άλλαξε την οικολογία του ανθρώπου και πλεόν βλέπει κανείς μεταλλαγμένους μετα-ανθρώπους όπου και αν σταθεί,σαν να κατέβηκαν απο το φεγγάρι,σαν να μην μεγάλωσαν με γιαγια,εκμηδενίζουν τα πάντα έτσι απλά,σαρκα και στιγμή.επίσης όσο για το Ταλιμπανικό-Σαουδαραβικό μόρφωμα είναι κάτι που η συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού Ισλάμ αλλα και των απλών μουσουλμάνων καταδικάζει,καθότι είναι στην ουσία ένα έξω-ισλαμικό φαινόμενο περισσότερο κοντα στον προτεσταντικό πουριτανισμό"λατρεία του γράμματος",απλοποίηση του δόγματος",ανακατασκευή του αρχέγονου"(και απο καπιταλιστική βεμπεριανή οπτική γωνία)..Αντίσταση στη νεωτερικότητα η οποία είναι το φευγαλέο το τυχαίο,το ασταθές,το πρόσκαιρο(εξού και δεν μπορεί να αποτελεί κανένα αποκλειστικά δικο της προιον πχ μαρξισμος κλασσικό σημείο αναφοράς) δεν αποτελεί μια "αναπαράσταση" ενός απωλεσθέντος παρελθόντος(αυτό μάλιστα είναι μια μορφή νεωτερικότητας η μετανεωτερικότητας) το οποίο δεν μπορούμε να συλλάβουμε,αλλα το φιλτράρισμα της και η καθήλωση οποιων θετικών στοιχείων στη σφαίρα των αιώνιων αξιών.

Xavier είπε...

Άτιμε Derrida!

Ανώνυμος είπε...

Οι αντιεξουσιαστές ξεκαθάρισαν τη θέση τους λέγοντας ότι δεν έχουν σχέση με την επίθεση. Αυτοί που το κάνανε ήθελαν να σκοτώσουν ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (που η περιοχή εκεί έχει ΠΟΛΛΟΥΣ, αλλά τα ΜΜΕ το αποσιωπούν γιατί όλα τους παίζουν το φασιστικό παιχνίδι του Λά.Ο.Σ. και των νεοναζί του).

Η ανάληψη ευθύνης από καινούρια φασιστική οργάνωση δε λέει τίποτα; Είναι μια από τις λεγόμενες "εθνικοεπαναστατικές" (σαν τον "Μαύρο Κρίνο" που έχει για δάσκαλο τον αμετανόητο νεοναζί βομβιστή και σημερινό "καθηγητή έφιππης τοξοβολίας" και κολλητάρι των δωδεκαθεϊστών Αριστοτέλη Καλέντζη, σαν την "Οργάνωση Εθνικιστών Ρεθύμνου", σαν τους "Ανένταχτους Πατριώτες", σαν τους "Αυτόνομους Εθνικιστές") που αποτελούνται από περιττώματα σαν αυτά που θα δεις στο φασιστικό webwar2.org που διαχειρίζονται φοιτητές της σχολής ΗΜΜΥ του ΕΜΠ (το webwar2.org παλιότερα ονομαζόταν battlefield.gr και πιο παλιά ονομαζόταν studentgossip.gr).

Κι αν θες να δεις το ιδεολογικό τους υπόβαθρο (που είναι ο ορισμός του ΔΗΘΕΝ), γούγλισε τους εξής όρους:

1. Third Position
2. Strasserism
3. National Bolshevism
4. National Anarchism

Όλα αυτά είναι ρεύματα του νεοναζισμού.

ανεστης είπε...

Ανώνυμε
Δεν λέει τίποτε αυτή η "ανάληψη ευθύνης" των νεοφασιστών. Και δεν λέει τίποτε επειδή έχει προηγηθεί το τηλεφώνημα μα τη σύγχυση της ονομασίας του κτιρίου-στόχου αλλά και επειδή αρνούμαι (όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι) να μπώ στη διαδικασία να ξεχωρίσω και να δικαιώσω κόκκινο ή μαύρο (ή κοκκινόμαυρο!) φονιά.

Ήταν τυφλό χτύπημα, δολοφονική πράξη και όσο πιο γρήγορα και με κάθε τρόπο ξεπαστρευτούν τέτοιοι φονιάδες τόσο καλύτερα. Ότι χρώμα κι αν έχουν στη σκατένια τους ψυχή.

Fatimah Nasif είπε...

to na peis oti to ekanan ta fasistakia einai to eykolo..kai ayth h pseytoprokyrhksh mallon gia metaksy tous kontra mou moiazei..ayto pali to aiwnio "fasistofoviko"syndromo kai to eykolo "nazismos"(o xitler psofhse..),kai to katapinw amashth thn antiplhroforhsh opws kapoioi thn epishmh plhrogorhsh twn mme,den deixnei kamia ekseliksh skepsis,dld esy anwnyme prepei o allos na foraei svastigges kai na exei ksyrismeno kefali gia na ensarkwnei to apolyto kako??mesa se 50 xronia eksorkismou ths svastiggas exoun sfagiastei poly perissoteroi apo osous sta 8 xronia kyriarxias ths..kai esy akoma oug nazi re oug..pou na hsoun kai esy metanasths dld..to mono pou kserw gia ayta te metamonterna morfwmata pou perigrafeis einai oxi toso oti ekfrazoun ena sygalhmmeno fasismo alla oti apodeiknyoun thn alh8eia ths imperialistikhs fyshs tou dytikou logou opoia morfh kai an parei eite legetai anarxoanarxioaytonomia,eite legetai fasisto anarxia eite,feministoanarxia kai den kserw kai egw ti allh mpourda giati to misos gia tous fasistes einai apla to misos gia ton eayto sas ston ka8reyth,opws misoun ayta ta zwa opoion exei allo xrwma etsi kai eseis miseite opoion exei shmaia sto spiti tou(les kai einai en dynamei anterovgalths!!!!!!)h proseyxetai 5 fores th mera..ti svastigges th alfadia loipon den exei shmasia h morfh alla to periexomeno mias antikeimenikhs alh8eias pou prospa8ei o ka8enas apo th skopia tou na epivallei ston kosmo..