4/12/09

Νεωτερισμοί - Είδη προικός "ο Καρατζαφέρης"

«Θέλω να εκφράσω κι εγώ τη συμπάθεια μου εις την καθαρίστρια, τη συνδικαλίστρια γι’ αυτό που έγινε στο αυτοκίνητο της. Βέβαια, όταν μιλάμε για κρίση στην οικονομία και μια καθαρίστρια έχει ένα αυτοκίνητο αρκετά ακριβό, αυτό δείχνει ότι ίσως δεν υπάρχει τόση κρίση εις τα φτωχότερα στρώματα! Νομίζω ότι βιτριόλι στο αυτοκίνητο δεν δικαιολογεί να της χαριστεί ένα τριάρι! Μία γκαρσονιέρα ίσως!»

Αυτή η αθλιότητα εκφωνήθηκε απο τον καρατζαφέρη στη βουλή.

Κι όμως ο Καρα-τζαφέρ (όπως είναι το όνομά του στην πρωταρχική κι ανόθευτη έκδοση) έχει το στόχο του σαν πονηρός παλαιο-διαφημιστής που είναι.

Προσέξτε, λέω πονηρός κι όχι έξυπνος ή μορφωμένος. Η διαφορά διανόησης π.χ., μεταξύ Καρατζαφέρη και Κούνεβα είναι τόση που αν ο πρώτος επιχειρήσει να αντιληφθεί το βάθος έστω και μιας απλής «καλημέρας» της Κούνεβα μπορεί να του προκληθεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Η πονηριά του φτάνει όμως μέχρι το σημείο να καταλάβει ότι κινδυνεύει άμεσα από τις εξελίξεις στη Ν.Δ. Βλέπει ότι σύντομα θα έχει ηχηρές αποχωρήσεις βουλευτών και θα τους ξεδοντιαστεί το κόμμα. Έχει απόλυτη ανάγκη τώρα να επανατοποθετήσει το γεωγραφικό του στίγμα τώρα που ο Σαμαράς επιδιώκει το σαφή του δεξιό προσδιορισμό (δεξιά, πιο δεξιά, ακόμα πιο δεξιά).

Τώρα, αφήνοντας στην άκρη τους δήθεν θυμούς όποτε τον έλεγαν ακραίο, πρέπει να κλείσει («πονηρά» επαναλαμβάνω) στους ακραίους, να προσελκύσει όσο μπορεί αυτές τις σκοτεινές ομάδες που δέρνουν μετανάστες στις φτωχογειτονιές της Αθήνας, σ’ αυτούς που αφήνουν διαδικτυακά υβριστικά σχόλια σε όσους υπερασπίζονται μετανάστες, στον ελληναρά που νοιώθει το Λεωνίδα θείο του και το Μεγαλέξαντρο ξάδερφό του και φοβάται ότι το ολοκάθαρο γονίδιό του κινδυνεύει, σε όσους βλέπουν εβραϊκό/μασωνικό δάχτυλο πίσω από τις καθημερινές μας ήττες (αφού το ανόθευτο γονίδιό μας είναι αήττητο, όπως και η βλακεία άλλωστε).
Τώρα που οι δυσαρεστημένοι νεοδημοκράτες μπορεί να επανενσκύψουν στο μαντρί, είναι σαφές οτι την πελατεία του θα είναι αποτελούν οι τελειωμένοι νεοφασίστες.

Μην κατηγορείτε λοιπόν το μικρέμπορο.
Το ψωμί του θέλει να βγάλει.
Το πρόβλημα είναι αυτοί που ψωνίζουν απο το μαγαζάκι του.

6 σχόλια:

Νοσφεράτος είπε...

εν τω μεταξυ δεν καταλαβα .. Σε ποιαν χαριστηκε ττο τριαρι ..Στην καθαριστρια που επαθε ζημια το αυτοκινητο της η στην Κουνεβα;

ανεστης είπε...

Με την τελευταία του φράση εννοούσε την Κωνσταντίνα Κούνεβα στην οποία παραδόθηκε ένα σπίτι από τον ΟΕΚ αναγνωρίζοντας την τραγική της περιπέτεια, ως εργατικό ατύχημα.

Nicholas είπε...

καλά όλα αυτά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεφτιλίζεται ο άνθρωπος. Του τα έχωνε ο Ευαγγελάτος στο δελτίο χτες κάτι, που οι άλλοι που είδα το προσπέρασαν και δεν το είδαν.

ανεστης είπε...

Μερικές φορές Νικόλα μου δεν έχει και τόση σημασία αν παίρνει θέση και τι θέση παίρνει ένα κανάλι ή μια εφημερίδα.
Το γεγονός οτι ειπώθηκαν τέτοια πράγματα στη βουλή απο ένα "πατέρα του έθνους" έχει τη δική του σημασία και βαρύτητα.
Επίσης το πως το εισπράττουμε εμείς δεν είναι σίγουρο πως συμπίπτει με την υπόλοιπη "κοινή" γνώμη...

Khlysty είπε...

Τώρα, εγώ θα πω τα αυτονόητα, αλλά, δε βαριέσαι... Ο Καρατζαφέρης ξέρει πολύ καλά σε ποιους απευθύνεται τόσα χρόνια κι έχει αξιοποιήσει μια χαρούλα το "δόγμα" που λέει ότι "όλοι ίδιοι είναι", προκειμένου να πείσει μια μερίδα νεοελληναράδων ότι είναι ο μόνος που νοιάζεται γι' αυτούς. Απλώς, στην παρούσα φάση και με "clear and present danger" από τα Δεξά του (πλάκωσ' ο Αντωνάκης!!!), αρχίζει να "σηκώνει" τη ρητορική του, μπας και κρατήσει το "κοπάδι" στο μαντρί του. Και, ξέρεις τι είναι αυτό που μου τι δίνει; Ότι, τελικά, μ'ετούτα και μ'εκείνα, θα τα καταφέρει. Σου θυμίζω ότι, της αισχρότητας που αναφέρεις, προηγήθηκε η ατάκα με το τανγκό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ("ποιος θα είναι ο παρτενέρ και ποια η παρτενέρ" διερωτήθηκε ο μέγας) καθώς και η ατάκα με το "κόκκινο φωτάκι", όταν την έπεσε εκ νέου στον Τσίπρα (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=108812)...

ανεστης είπε...

Ο Μέγας Ατακαδόρος έχει ζηλέψει Λαζόπουλο, κάθε φορά που εμφανίζεται έχει προετοιμάσει και μια ατάκα (ειδικά στη βουλή όλες του οι εμφανίσεις-ομιλίες είναι στην ουσία μια ατάκα. Σκέφτεται ακόμα σαν διαφημιστής. Του βγαίνει. Όμως σε ένα κοινό που βαριέται την ουσία. Δηλαδή στους απολίτικους.