1/12/09

Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία ζήτω η νέα τεχνολογία.

Το software που χρησιμοποιήθηκε στις εκλογές για την αρχηγία της Ν.Δ. δεν ήταν καλά σχεδιασμένο.
Και γι’ αυτό δεν φταίνε οι προγραμματιστές που το έφτιαξαν. Φταίνε αυτοί που το παρήγγειλαν και που δεν ήξεραν το ίδιο το κοινό τους, τα μέλη τους. Διαφορετικά θα είχαν προβλέψει ότι θα πήγαιναν να ψηφίσουν μαζικά μετά την εκκλησία (οπότε και «έκατσαν» οι επεξεργαστές από την αυξημένη ζήτηση δεδομένων). Παραδοσιακά ο συντηρητικός χώρος δεν τα πήγαινε καλά με τη νέα τεχνολογία.
Έχουν όμως ένα ελαφρυντικό. Κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος πριν από ένα μήνα για εκλογές από «τη βάση». Αυτό προέκυψε από την τρικλοποδιά που έγινε στους μηχανισμούς της Ντόρας.

Να κάνουμε και μια παρένθεση εδώ για να πούμε σε όποιους δεν το πήραν είδηση, ότι στα περίπτερα λίγο καιρό πριν τις εκλογές κυκλοφόρησε ξανά ένα (μοναδικό μάλλον) τεύχος του περιοδικού «ΕΝΑ» με (προφανώς) αποκλειστικό έργο να υπενθυμίσει τον μακαρίτη τον Παύλο Μπακογιάννη που διηύθυνε το περιοδικό το από το 82 μέχρι το 85. Ήταν μια απλή ανατύπωση υλικού που αφορούσε τον Μπακογιάννη, χωρίς καμία άλλη πληροφορία. Τυμβωρυχία;

Ο δε Σαμαράς έσπευσε να δώσει μια απο τις πρώτες συνεντεύξεις του live στην εκπομπή του Τρανταφυλλόπουλου προφανώς ξεπληρώνοντας την υποχρέωση από εκείνο το χυδαίο κείμενο - επίθεση στη Μπακογιάννη απο την εφημερίδα Veto.
Μηχανισμός λασποπόλεμου;

Έτσι για να καταλάβετε μέχρι τι μέσα επιστρατεύτηκαν γι’ αυτή την εκλογή…

Στα τηλεοπτικά πλάνα λοιπόν φάνηκε ένα γηραιό πλήθος που έσπευσε στις εσωκομματικές κάλπες για να εκφράσει απλά την δυσαρέσκειά του στην πιθανότητα συνέχισης της οικογενειοκρατίας. Η οικογενειοκρατία είναι που τους φόρτωσε και τον Κώστα Καραμανλή, και προκοπή δεν είδαν, αυτή η οικογενειοκρατία ήταν που έδειχνε τα δόντια της με την προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση του θειού του Καραμανλή από τον πρωθυπουργό ανιψιό του. Επίσης ποτέ δεν συζητήθηκε αρκετά το αν οι οπαδοί της Ν.Δ. είναι έτοιμοι να αποδεχτούν μια γυναίκα στην ηγεσία του κόμματος ακόμα κι αν αυτή δεν είναι η κόρη του Μητσοτάκη. Λες και ζούμε σε σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία που δεν βάζει τέτοια «παρωχημένα» ερωτήματα…

Έτσι οι οπαδοί της ΝΔ ψήφισαν το Σαμαρά για τον οποίο δεν ξέρουν και πολλά (ούτε καν θέσεις ή απόψεις και πώς να τις ξέρουν αφού ποτέ δεν εκφράστηκαν), ξέρουν απλά ότι δεν είναι ένα ακόμα «τζάκι» από αυτά που τους έκαψαν. Η ρητορική της Ντόρας-δεν-έφυγα-ποτέ-από-την-παράταξη-Μπακογιάννη δεν ήταν αρκετή για να αλλάξει τις προτεραιότητες των αγανακτισμένων Νεοδημοκρατών. Σε άλλο γήπεδο παιζόταν το παιχνίδι.
Κέρδισε λοιπόν αυτός που ταυτίστηκε λιγότερο με τα τελευταία σκανδαλωδώς κακά χρόνια της Ν.Δ.

Και ο Αβραμόπουλος που παζάρεψε έξυπνα την απόσυρσή του.

Και ο Ψωμιάδης που απέσπασε ένα 10% δείχνοντας και το πόσο πουλάει ο λαϊκισμός σε ένα κοινό που ποτέ δεν τα πήγαινε καλά με λεπτές πολιτικές έννοιες και όρους. Κι αν διαφωνείτε ας κάνετε μια έρευνα ανάμεσα στους οπαδούς του Ψωμιάδη για το τι σημαίνει "ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός".

7 σχόλια:

Θανασης Ξ. είπε...

Ανέστη καλησπέρα..

Πολύ σωστή ανάρτηση. Βέβαια, δεν ξέρω, (ούτε και θα μάθουμε εύκολα ποτέ) ποιές ηλικίες ψήφισαν την Κυριακή, δεν θα ήταν και οι 770.000 γέροι, δεν έχουμε τόσους χα χα..
Το αστείο είναι πως η ΝΔ τους έγραψε μέλη (εάν ήξεραν πόσοι θα πήγαιναν θα έβαζαν 5 ευρώ την εγγραφή). Τώρα τι θα τους κάμει από εδώ και πέρα είναι μια άλλη ιστορία. Θα δούμε στο συνέδριο.

ανεστης είπε...

Καλησπέρα Θανάση και καλό μήνα.
Φυσικά και δεν ήταν μόνο γέροι αλλά εγώ στα πλάνα αυτό είδα, τι να πω, ψέμματα;
Αυτοί δεν θα πάνε στο συνέδριο, νομίζω οτι τα θέματα πολιτικής δεν τους αγγίζουν, απλά θέλουν μια δυνατή και προσωποπαγή (βλέπε: αρχηγική) διεκδίκηση εξουσίας.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τα κενά, οι παραλείψεις και τα προβλήματα είναι μέσα στο παιχνίδι. Το μέγα λάθος είναι ότι βγήκαν όλοι στα κανάλια και έδειξαν το πιο αντιδημοκρατικό πρόσωπο, τον καβγά και τις συγκρούσεις τους για την ουρά, την ταλαιωπρία κλπ. Και στο ΠΑΣΟΚ τα είχαμε αυτά, αλλά ήμασταν εκπαιδευμένοι και παρά τις δυσκολίες δεν τα βγάλαμε στα κανάλια εκείνη τη μέρα.

ανεστης είπε...

Φυσικά. Πρωτάρηδες και παιδικές ασθένειες σε δημοκρατικές διαδικασίες...

Khlysty είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! "Ριζοσπαστικός Φιλελευθερισμός"!!! ΜΠΟΥΧΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! "Κοινωνικός Φιλελευθερισμός"!!!!! ΟΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! YEAH, BABY, YEAH!!!!

ανεστης είπε...

Γελάς ε;...

Khlysty είπε...

Και τι να κάνω, αγαπητε; Διά περαιτέρω εξηγήσεις, δες το τελευταίο ποστάκιόν μου...