4/11/09

Η Joss Stone για την "πειρατεία": I think its great!



Ένα πανέμορφο πλάσμα η Joss Stone με μια καταπληκτική φωνή.
Αλλά να που εκτός όλων των άλλων έχει και μυαλό!

Τι δήλωσε σε ένα δημοσιογράφο που τη ρώτησε για το θέμα της πειρατείας; (Κι εδώ)

"I think it’s great…". Νομίζω πως είναι υπέροχη!
Αμήχανη σιωπή απ’ το δημοσιογράφο που περίμενε άλλη απάντηση...

"Υπέροχη;"

"Ναι, τη λατρεύω! Και να σου πω γιατί: η μουσική πρέπει να μοιράζεται. Το μόνο που αντιπαθώ απ τη μουσική είναι οι μπίζνες που έρχονται από κοντά. Αν η μουσική ήταν δωρεάν, τότε δεν θα υπήρχαν οι μπίζνες, θα ήταν απλά μουσική. Γι αυτό μου αρέσει, γι’ αυτό λεω ότι πρέπει να μοιράζεται."
Και συνεχίζει:
"Εντάξει αν κάποιος αγοράσει ένα CD, ας το αντιγράψει, ας το μοιραστεί με τους φίλους του, δεν με νοιάζει πως θα το ακούσει φτάνει να το ακούσει."

Και σε άλλη συνέντευξη δηλώνει:
«Κανείς μας δεν πρόκειται να κερδίσει τον πόλεμο με το «κατέβασμα» της μουσικής. Ας το αποδεχτούμε κι ας το δούμε σαν κάτι πολύ καλό που μπορεί να βελτιώσει τη μουσική. Μπορεί να χωρίσει τα αγριόχορτα απο τα λουλούδια».
Και καταλήγει:

"Ποιος είπε οτι οι μουσικοί πρέπει να είναι εκατομμυριούχοι; Ποιός έβαλε αυτό τον κανόνα; Δεν χρειαζόμαστε τόσα λεφτά. Χρειαζόμαστε μόνο όσα μας επιτρέπουν να κάνουμε μουσική, να τρωμε και να κάνουμε περιοδείες."

Γεια στο στόμα σου κουκλάρα μου! Να μιλάς συχνότερα σε παρακαλώ.

Και δες σε παρακαλώ αν ανάμεσα στις περιοδείες σου θα μπορούσες να κάνεις και μερικά ιδιαίτερα μαθήματα σε νομοθέτες και "αριστερόστροφους" καλλιτέχνες.



5 σχόλια:

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Συμφωνώ απόλυτα!!
Δίνει μεγάλη αξία στις ζωντανές εμφανίσεος που κατά την γνώμη μου π΄ρπει να έλθουν σε ένα περισσότερο προσιτό μέτρο για το κοινό πορτοφόλι. Η μουσική είναι για τις μάζες και όχι για τους εκλεκτούς.
Και πάνω σε αυτή τη βάση π΄ρπει να μοιράζεται .
Εξ άλλου πάντα δεν μοιραζόταν χέρι χέρι με κασσέτες και με παράνομες συλλογές χιτς της παλιάς εποχής?
Απλά σήμερα έχει γίνει παγκόσμιο το μοίρασμα αφού το διαδίκτιο μας έχει κάνει μιά παγκόσμια μουσική παρέα.
Και αυτό τους πειράζει γιατί είναι πολλά τα λεφτά που χάνονται Ανέστη φίλε μου !!

K-Top είπε...

Κάποτε ένα μέλος των Levellers είχε κάνει αντίστοιχη δήλωση επειδή μοιράζουν τα λεφτά τους καρατάνε μόνο όσα τους χρειάζονται. Συγκεκριμένα είχε πει πως είναι χαρούμενοι που ζούνε από τη μουσική και δεν χρειάζεται να κάνουν καθημερινές βαρετές δουλειές. Αλλά αυτοί είναι στην κατηγορία των "φρικιών", δεν μετράνε!

Το γεγονός όμως ότι βλέπω δηλώσεις τέτοιες από έναν άνθρωπο που με βάση τα κοινωνικά του ερεθίσματα δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει, με κάνει να πω πως είναι ότι πιο ελπιδοφόρο έχω διαβάσει τελευταία. Πραγματικά μπράβο της! Δηλώνω φαν πριν ακούσω τα τραγούδια της!

Τι θα γινόταν άραγε αν σκεφτόταν και οι μεγαλολεφτάδες του πλανήτη με βάση τις ανάγκες τους?

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και που τα λέει ποιος τιν ακούει; Οι εταιρέιες χάνουν δισ κι αυτές είναι που πιέζουν κι όχι οι καλλιτέχνες. Οι τραγουδιστές κι οι δημιουργοί είναι απλά εκέινοι που φάινονται στα μίντια, εκείνοι που προσωποποιούν τον αγώνα κατά της πειρατείας.

ανεστης είπε...

Για πολλά χρόνια, η δισκογραφική βιομηχανία συνήθισε να δένει τα σκυλιά με λουκάνικα. Απο τη δεκαετία του 30 που πλήρωναν κάποιους bluesmen 20 δολάρια για να τους ηχογραφήσουν και μετά μοσχοπουλούσαν χωρις να ξαναπληρώσουν ούτε σέντσι.

Προσπαθούν τώρα να αυξήσουν το χρόνο προστασίας των copyrights, να βγάζουν δηλαδή περισσότερα χρήματα για παλιά μουσικά έργα που με το χρόνο γίνονται public domain, επειδή "χάνουν" λεφτά. Αντιδρούν δηλαδή σαν κακομαθημένα παλιόπαιδα.

Καταλαβαίνετε τώρα πόσο δύσκολο είναι να συνηθίσουν σε μια νεά πραγματικότητα, που δεν τους ζητά ακριβώς να χάσουν το ρόλο τους (προφανώς πάντα θα χρειάζεται μια ενδιάσεση παραγωγή/ διανομή) αλλα να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα.

Δήμο όλοι εμείς την ακούμε που έχουμε και ένα σχετικό ενδιαφέρον. Και σιγά-σιγά διαμορφώνονται και αντιλλήψεις μέσα απο τέτοιες δηλώσεις. Μη τα ακυρώνουμε και όλα.

K-Top είπε...

Δεν φρενάρει το πράγμα όσο και αν χτυπιούνται, όπως δεν καταφέρανε να σταματήσουν οι αμαξάδες τα τρένα.. :)