5/11/09

8 χρόνια κάθειρξη σε 23 πρώην πράκτορες της CIA


Ιταλία: Μέχρι 8 χρόνια κάθειρξη σε 23 πρώην πράκτορες της CIA (απο "ΤΑ ΝΕΑ")

Δικαστήριο στην Ιταλία καταδίκασε σε 8 χρό
νια κάθειρξη 23 πρώην πράκτορες της CIA και δύο Ιταλούς μυστικούς πράκτορες, για την απαγωγή Μουσουλμάνου κληρικού από το Μιλάνο το 2003.

Οι πράκτορες κατηγορήθηκαν ότι απήγαγαν τον Χασάν Μουσταφά Οσάμα Νασρ, γνωστό και ως Αμπού Ομάρ, από το Μιλάνο και τον έστειλαν, μέσω Γερμανίας, στην Αίγυπτο, όπου, όπως επισημαίνει, υποβλήθηκε σε βασανιστήρια. Τον άφησαν ελεύθερο ύστερα από χρόνια χωρίς να του απαγγείλουν κάποια κατηγορία.

Η δίκη άρχισε τον Ιούνιο του 2007 και είναι η πρώτη που αφορά σε υπόθεση του συγκεκριμένου προγράμματος της CIA. Με βάση το πρόγραμμα αυτό, ύποπτοι για τρομοκρατική δράση μεταφέρονταν από χώρα σε χώρα χωρίς να υφίστανται κάποια νομική διαδικασία. Ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν επικρίνει δριμύτατα την πρακτική αυτή, κάνοντας λόγο για παραβίαση των ανθρωπινων δικαιωμάτων.

Οι 22 από τους Αμερικανούς καταδικάστηκαν ερήμην τους σε 5 χρόνια. Ο 23ος ήταν ο σταθμάρχης της CIA στο Μιλάνο, Ρόμπερτ Σέλντον και καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη. Οι δύο Ιταλοί πράκτορες καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια φυλάκιση.

Ιταλοι δικαστές καταδικάζουν στελέχη της CIA, παλιότερα ισπανοί καταδικασαν τον Πινοσέτ... εδώ είμαστε πολύ απασχολημένοι;

Στη φωτογραφία ο Αμπου Ομάρ δείχνει οτι του έκαναν με το ζόρι στο Γκουαντάναμο το αντιγριπικό εμβόλιο, ένδειξη οτι θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με επιφύλαξη κι εμείς οι υπόλοιποι...

4 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μήπως συγχέουμε τα άσχετα; Μη μπερδεύεις τα βασανιστήρια κλπ με το αντιγριπικό εμβόλιο.

ανεστης είπε...

Δήμο, κάνε κάτι να σώσεις το χιουμορ σου, κάνεις κακές παρέες...

BioLogos είπε...

Είχαμε και εμείς κάτι απαγωγές αλλοδαπών, που ως συνήθως δεν αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι στη χώρα μας,με την αγαστή συνεργασία πάντα ΚΥΠ και ΣΙΑ.
Τουλάχιστον οι Ισπανοί πήρανε το μάθημά τους από τον Φράνκο και οι Ιταλοί από τον Μουσολίνι.Από ότι φαίνεται ο Μεταξάς,ο Παπαδόπουλος και λοιποί στρατηγοί προπολεμικοί και μεταπολεμικοί, δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους στην Ελλάδα.

ΥΓ.Εναλλακτική λεζάντα για τη φωτό του Αμπού Ομάρ.Ο Αμπού δείχνει το καινούριο τατουάζ που έκανε στη φυλακή!:P

ανεστης είπε...

@BioLogos
Ακριβώς αυτά που λες ισχύουν. Μεσογειακές ομοιότητες εκτός του οτι εμείς τη δικαιοσύνη ακόμα την έχουμε για να τη χρησιμοποιούμε κατα το συμφέρον της κυβερνητικής ατζέντας.
Κι έτσι οι εισαγγελικές αρχές έχουν χάσει την ικανότητά τους να ερευνούν να προσάγουν.

Στο αρχείο λοιπόν οι απαγωγές των Πακιστανών, οι υποκλοπές, η Κούνεβα, τα σκάνδαλα κλπ κλπ.