22/6/09

Θα μου λείψει ο City...

Είχα συνηθίσει να ξυπνάω με τον εύστοχο σχολιασμό του Καρζή που ελπίζω να έχει κίνητρο να συνεχίσει να αναρτά τα ίδια εισαγωγικά σχόλια του magazino του τουλάχιστον στο blog του.

Μέχρι και την Κανέλλη έκανα υπομονή και την άκουγα! Τις περισσότερες φορές χωρίς να καταφέρω να την παρακολουθήσω (χαοτικές οι ρημάδες οι συνάψεις της).
Μέχρι και οι μεταμεσονύκτιες μουσικές επιλογές ήταν ψαγμένες και ιδιαίτερες.

Είχα διαβάσει ένα σχετικό δυσοίωνο post και ευχόμουν να βρεθεί μια λύση για να μη ξαναγυρίσω στα άλλα ξεπερασμένα ραδιόφωνα. Τελικά αποδείχτηκε έγκυρο. Δυστυχώς.

Αυτό που ακούγαμε ήταν ένα πετυχημένο δημοσιογραφικό μοντέλο, όπου ο κάθε παραγωγός είχε τη δική του ισχυρή άποψη που δεν πειθαρχούσε (τουλάχιστον απ’ όσο φάνηκε) σε κεντρικά υπαγορευμένες επιχειρηματικές και πολιτικές επιδιώξεις. Αυτά για εμάς και για τους συντελεστές του σταθμού.
Γιατί φαίνεται ότι για τον μεγαλο-ιδιοκτήτη δεν ήταν παρά ένα από τα ακριβά παιχνίδια της συζύγου του, που προφανώς βαρέθηκε να χρηματοδοτεί.

Αν κατάφερνε πάντως μέσα στο γεμάτο του πρόγραμμα να ακούσει το σταθμό του, πιθανότατα θα τον διατηρούσε σε λειτουργία, πιθανόν με ισχυρότερο εμπορικό τμήμα που να μπορεί να φέρει μερικά έσοδα περισσότερα από τα Jumbo ή με μερικές παραχωρήσεις και περικοπές.

Οι άνθρωποι που στελέχωσαν το σταθμό πάντως φεύγουν πληρωμένοι μέχρι και τον Αύγουστο (εξαίρεση αυτό σε ένα δημοσιογραφικό τοπίο που παρά την πλούσια κρατική διαφήμιση χρωστάει μήνες ολόκληρους σε εργαζόμενους) και παίρνουν μαζί τους και μια εμπειρία ιδιαίτερα χρήσιμη για την επόμενη (ακραία) περίπτωση που κάποιος επιχειρηματίας αποφασίσει να δημιουργήσει δημοσιογραφικό Μέσο.

5 σχόλια:

Nechayev είπε...

είμαι κι εγώ συγκλονισμένος και στενοχωρημένος. ίσως καλύτερος του ΣΚΑΪ. τι να κάνουμε όμως.
Καλή αντάμωση με όλους τους παραγωγούς.

ikor είπε...

Είναι απορίας άξιο πόσο εύκολα ανοίγουν και κλείνουν ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Χωρίς να έχω το ίδιο δέσιμο, όπως εσύ, με τον city, ο Φοίβος ο Καρζής θα μου λείψει πολύ.

ανεστης είπε...

Sylas καλωσήρθες. Προσωπικά δεν μπορώ να ακούσω ΣΚΑΙ, έχει αναπτύξει μια απίστευτη αλλαζονία το σύστημα εκεί, μυρίζει σαν εξουσία.

ikor ανοίγουν εύκολα επειδή έχουμε μια εξουσία που λατρέυει να συναλλάσεται με αντάλλαγμα "επικοινωνιακές διευκολύνσεις". Κλείνουν πιο δύσκολα όμως απ ότι ανοίγουν γιατί καταφέρνουν οι περισσότεροι να προσαρμόσουν τα έξοδά τους ώστε τα έσοδα απο την κρατική διαφήμιση να είναι περισσότερα. Κάτι ξέρει ο Τράγκας, ο Κύρτσος, ο Κουρής και τα αλλα "παιδιά". Σου θυμίζω επίσης οτι η εφημερίδα ΑΡΘΡΟ εκδόθηκε με χρήματα που διοχέτευσε ο Ρουσσόπουλος (απο που άραγε;) για να κάνει ζημιά στο Πρώτο Θέμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα;

patsiouri είπε...

Εχεις δίκιο.
Βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση ΄σε σχέση με άλλους χιλιάδες απολυμένους εργαζόμενους που επιπλέον τους χρωστάνε και τα μαλλιά της κεφαλής τους...
Και μια προυπηρεσία στον Ελεύθερο Τύπο είναι άν μη τι άλλο πολύτιμη για κάποιον εργαζόμενο του κλάδου...
Κρίμα πάντως.

Προσωπκά βέβαια δε θα με καταπλήξει αν η επωνυμία επανεμφανιστεί σύντομα.
Με ιδιαίτερα χαμηλόμισθούς εργαζόμενους.

ανεστης είπε...

Είναι σίγουρο. Ο επόμενος εκδότης του Ε.Τ. θα "παίξει μπάλα" και θα βοηθηθεί με κρατική διαφήμιση.