5/6/09

Τέρμα οι φράουλες. Τώρα αγριοφράουλες!

Είναι ιδέα μου ή φέτος φάγαμε τις πιο άνοστες φράουλες στη ζωή μας;

Αρχικά νόμιζα ότι έφταιγε η «πουσαρισμένη» παραγωγή με τα λιπάσματα και τις ορμόνες αλλά είμαστε πια στην κανονική εποχή της φράουλας και κάθε φορά που δοκιμάζω να αγοράσω το αγαπημένο μου φρούτο που κουβαλάει περήφανα σαν περγαμηνή τον τίτλο «Μανωλάδας», περνάω την ίδια απογοήτευση. Ένα άνοστο πράγμα χωρίς γεύση και χωρίς άρωμα, που για να φαγωθεί πρέπει να παρασκευαστεί οπωσδήποτε με ζάχαρες και σορόπια.

Αρνούμαι!


Τελείωσα με τις φράουλες και τους μάγκες παραγωγούς που βρήκαν τρόπο για μεροκάματα πείνας και παραγωγή υπερτραφών και ακριβών καρπών αλλά ξέχασαν στην πορεία το λόγο ύπαρξης του φρούτου.

Τόσο στον αυτόματο πιλότο πια;


Προς το παρόν αποζημιώνομαι από τις μικρούτσικες αγριοφράουλες από τον κήπο μου. Η ευπρόσδεκτη επεκτατική τους διάθεση έχει κάνει κατάληψη σε όλο σχεδόν τον κήπο.

Άρχισαν εδώ και δύο εβδομάδες όλες μαζί να κοκκινίζουν και πρέπει να είμαι κάθε μέρα από πάνω να τις κόβω, διαφορετικά το ελάχιστο βάρος τους τις φέρνει σε επαφή με το χώμα κι εκείνο το σημείο που ακουμπάει αρχίζει να χαλάει.

Κάθε καρπός δεν είναι μεγαλύτερος από ένα φουντούκι κι όμως έχουν ένα άρωμα απίστευτο.


Αλλά είναι λίγες και μικρές, είναι ένα μικρό πολυτελές κέρασμα για κάθε μέρα.

Αν θέλω όμως περισσότερες θα ψάξω να βρω φράουλες εισαγωγής (αν υπάρχουν) από κάποια χώρα που οι παραγωγοί σέβονται περισσότερο τους πελάτες τους.Αν δε βρώ θα τις χαίρομαι μόνο σε ταξίδια όπως παλιά γινόταν με τις μπανάνες που απαγορεύονταν η εισαγωγή τους για να καταναλώνουμε υποχρεωτικά τις κρητικές!

5 σχόλια:

Xavier είπε...

Έχω σταθεί πιο τυχερός από εσένα φαίνεται, μια και πέτυχα αρκετά ικανοποιητικές φράουλες Μανωλάδας. Αν και τις έτρωγα με τύψεις σκεφτόμενος τα περσινά θέματα με το πως εκμεταλεύονται οι εκεί παραγωγοί τους μετανάστες, που υποθέτω δεν θα έχουν πολυαλλάξει απλά φέτος δεν γίνονται σχετικά ρεπορτάζ...

Τελος πάντων, για να μη βγω και εκτός θέματος, ίσως να δοκίμαζες βιολογικές φράουλες. Είναι λίγο ακριβές, αλλά όσες φορές έχω δοκιμάσει είναι απίθανες.

patsiouri είπε...

Σωστός!!
Ένα εμπάργκο στη Μανωλάδα πολύ θα το γουστάριζα ούτως η άλλως...

Ανώνυμος είπε...

Kαλή παραγωγή!Σίγουρα είναι πιο νόστιμες απο τις φραούλες της Μανωλάδος! Μου έχει συμβει με μια ροδακινιά που έχω στον κηπακο μου! Περυσι η παραγωγ'η ήταν όλη κι όλη δυο κιλά ροδάκινα! Αλλά τα εκοβες και μύριζε όλο το σπίτι!
Δοκίμασε να βρείς χονεμενη κοπρια από κάποιο φυτώριο και ρίξε τους λίγη με προσοχή και με νεράκι μετά να αποροφηθεί και να μην τους καψει τη ρίζα και θα δεις μέγεθος!
( αν κι αυτό θα έπρεπε να το εχεις κανει πριν φυτέψεις!) ( Το προβαρισα με μια μανωλια κι εχει τρελλαθεί στα ανθη! )
Ποτέ δεν είναι αργά ...
Φιλιά

ανεστης είπε...

Geia kai xara se olous apo Istanbul!
Oso emeis syzitame gia tiw ellatomatikes mas fraoules, edopou eimai mas kernane tonnous oloklirous apo tragana katakokkina kerasia, koromila kai verykoka. Ola nostimotata kai gefstikotata.

Νοσφεράτος είπε...

Σε ζηλευω ..Και οχι μόνο για την Ομορφια σου αλλά και για τα κερασια κορομηλα και βερυκοκα ..και για την Σταμπουλ